Pro Martin 11, tak jak vidno už mám po práci se zakládáním nového vlákna. Sice jsem to chtěl udělat i pro jiné alkoholocké nápoje ale budiž zůstaneme u piva.
Pro Jardu Ovčáka, recept mám a není žádný náhražkový soudě podle exkurze v pivovaru bych řekl že se i nejvíce blíží pravdě. Je to tedy technologicky složitější postup, klíčení, omletí klíčků, teplotní zpracování, vaření, sladina, mladina, kvašení filtrování atd. No nic abych se nevykecával naprázdo recept dodám. Jen co seženu patřičné obilí a v lékarně chmelové šištice a sušičku, tak bych mohl uvařit první várku dejme tomu tak 20l, větší prádelní hrnec nemám

Času je málo, dokud je zima, kvasit to má do 8C a sklep nemám.
Když nepočítám práci a to pivo bude pitelný tak bych se mohl dostat na náklady tak 4kč/litr a za to se nedá koupit ani dávidlo Staročech.
V případě úspěchu zakládám malý pivovar jedné osoby a zvu sousedy na pivo, potažmo přestávám kupovat pivo.

Tak a teď už jenom zvládnout ten tabák, pěstění a fermentace

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.