Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

O co nám vlastně jde?

Společenské dění u nás i ve světě.

Proč tu jste? Co vystihuje nejvíce Vaši touhu?

Chci jezdit zadarmo.
1
2%
Nechci platit za teplo.
0
Žádná hlasování
Chci mít díky prodeji elektřiny nějaké peníze, už mne nebaví pracovat jako otrok.
0
Žádná hlasování
Chci být absolutně nezávislý na energiích.
17
38%
Chci pomáhat lidem, nechci vydělávat.
3
7%
Chci být zdravý.
3
7%
Kombinace několika bodů zároveň.
19
42%
Ani jeden ze zde uvedených důvodů - jiné důvody.
0
Žádná hlasování
Tato sféra mne jen zajímá. Nic nechystám.
2
4%
Prostě jen tak :)
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 45

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

O co nám vlastně jde?

Příspěvek od Palo »

Napadlo mě, že vlastně každý z nás je tu kvůli nějakému důvodu. Buď nechce kupovat benzín, nebo nechce platit za teplo, elektřinu... ...někdo chce "jen třeba" zbohatnout a někdo se jen nechává inspirovat :D

Myslím, že toto vlákno může definovat to, co vlastně chceme. To nám může pomoci v definování našich cílů. Na tomto základě je možné namyslet trasu, po které se jako tým vydáme...

Pokud bych měl mluvit za sebe, tak mě poměrně dost nebaví platit daně, protože částka, kterou odvádítme se rovná podle mě otroctví. Kvůli tomu jsem zvolil poloviční úvazek (9 tis. hrubého), abych té naší oficiální mafii necpal tolik peněz do chřtánu.

Podle toho, co jsem se dozvěděl ze dvou nezávislých zdrojů, máme tu mít něco ve smyslu katastrofy v roce 2008 či 2009 na jednom kontinetu a další v roce 2011 na druhém kontinentu. Už jsem o tom tady psal...

Je mi jasné, že pokud se něco stane, a já (náhodou) přežiju, tak budu potřebovat elektrickou energii. Tzn. potřebuji generátor nezávislý na palivech :) A rád bych si ho postavil nejpozději právě v roce 2008. Pokud by "konec světa" nenastal, mohl bych energii prodávat do el. sítě a tím pádem nebýt otrokem státu :) Daně bych samozřejmě platil, ale měl bych alespoň svobodu - měl bych čas a prostředky na další výmysly :)

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: O co nám vlastně jde?

Příspěvek od Palo »

No, to je pěkné, že většina z vás kombinuje – nechcete to trochu rozvést?

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: O co nám vlastně jde?

Příspěvek od A(&F) »

Palo píše:No, to je pěkné, že většina z vás kombinuje – nechcete to trochu rozvést?
... ne i jo ... :D ... takže, pokud bys definoval jednu z otázek takto: Chci pomáhat lidem, zajímá mne to a zároveň i baví ... tzn. nechci na energiích vydělávat, ... postačí mi jen tolik peněz, abych mohl "přežít" a mohl si samostatně financovat další výzkum (to hlavně) ... potom bych si zcela jednoznačně zvolil tuto možnost ... a byl bych přitom určitě i "převelice šťasten" ... ;) ... stačí Ti to jako odpověď ??? ... A.
Naposledy upravil(a) A(&F) dne pát 01 pro 2006 18:14, celkem upraveno 1 x.

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Mim
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Souhlas....

Příspěvek od Mim »

Připojuji se k A. Tak nějak je to i se mnou.....Mim

Však ono to půjde!!!
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

No vida ho :D

Příspěvek od Palo »

Šikovní kluci :D

A co další? Máte taky stejný úmysly?

Smolař
Stálý člen

xx

Příspěvek od Smolař »

Jezdit, topit svítit, a pokud bůh dá trochu si přijít na nějaké mince. :D

Brečím když tankuji drahý benzín
Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Tento svět

Příspěvek od Merlin »

má jediné a kruté božstvo - energii. A jako každé božstvo má své kněží... hlavouny energetických koncernů. Je to děsivá moc, jíž podléhá veškeré dění. Myslet si, že tohle je možné ovlivnit nějakými "volbami" je dětinský nesmysl. Jedinou volbou a možností jak něco změnit je osamostatnění. Je třeba se osamostatnit, mít přístup k vlastnímu zdroji necentralizované energie. O tom snil už Nikola Tesla. Byl geniální, ale děsně osamocený ve své předem prohrané bitvě proti moci peněz, které jsou s tím vším nerozlučně spojeny. Jeho myšlenky jsou dodnes tak nebezpečné, že o něm najdeme zmínky jen co se týče využití střídavého proudu, který umožnil centralizaci energetických zdrojů... Ironie osudu.

Sdílím Teslův sen o dostupné energii na kterémkoli místě planety a věřím, že se uskuteční. Otázkou je kdy, a jestli do té doby už nebude pozdě na jakékoli změny. Obruč se uzavřela a utahuje se. Času je málo a voda stoupá...

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

energetická nezávislost

Příspěvek od jeff »

O tu tady asi jde skoro všem, mně taktéž. Takto získanou energii nechci prodávat, je to daleko nebezpečnější, než energie samotná, tímto způsobem se zbohatnout nedá a ani by to nebylo morální, přece nejsme jako ti, kteří nám ji dodávají.

Jeff

Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Tento svět

Příspěvek od Merlin »

Peter píše:
gewo píše: Je třeba se osamostatnit, mít přístup k vlastnímu zdroji necentralizované energie.
Líp to vyjádřit nejde. Za tohleto ti dávam bod. :good:
Je to věc, pro kterou žiju. Nekompromisně.

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
Mim
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Sny a skutečnost.....

Příspěvek od Mim »

Sny se plní a já již tomu bezmezně věřím....chce to jen myslet, zkoušet a chtít. Hoooodně chtít. :idea:

Však ono to půjde!!!
martinq
Zasloužilý člen
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

Příspěvek od martinq »

Už jsem psal, že chci vztyčit Teslovo pole (štít), kolem místa kde žiju. Věnuji se nyní zbytečné práci za trochu peněz, kterou ještě ten měsíc použiji na předraženné služby a energie, nevěnuji se věcem, kterým se věnovat chci. Materiální společnost bych nechal tam kde je, (jenže ona nenechá mne, proto štít) inkognito bych napájel prasečák i kravím, energií zdarma a celkově se podílel na zemědělské i živočišné výrobě, málokdo znás si to uvědomí ale dodané minerály, proteiny, tuky a cukry je základ nejen života, ale i myšlení (kdo často přemýšlíte doporučuji živočišné tuky, domácí máslo, škvarky, sádlo, neředěný sýr = Madeta cena kolem 120 Kč/kg, levnější jsou ředěné olejem a margarínem, mozek má větší spotřebu tuků nežli svaly v posilovně). Materiální společnost bych nechal tak kde je, kdo hledá alternativu, dříve či později ji najde, taky chci prosadit "dohodnutou samosprávu" v místě, kde budu pod štítem, uplně se vykašlat na společnost, ať se má jak chce. Asi budu muset začít na zelené louce, postavit vesnici jako mají Meternité (či jak se to píše).

Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
PetrNJ
Stálý člen

Magnetismus naopak

Příspěvek od PetrNJ »

Zcela náhodou jsem narazil na tento web a především forum. Abych pravdu řekl, netušil jsem, že zde najdu stejně smýšlející lidi jak v otázkách získávání a úspory energií (protože ta úspora je taky nutná - pravidlo nebrat více než potřebuji pro svůj život), tak i v názorech na svět a dnešní lidstvo.

Sranda je, že zcela dobře funguje magnetismus ale s jiným chápáním polarit. Prostě jsem byl zde "zcela náhodou" doveden stejným "+" myšlením ke stejně smýšlejícím lidem. Bohužel v dnešním světě převládájí nevědomé komunity s "-" myšlením, takže boj s nimi bude těžký. A vlastně to není ani boj, spíše je to poslání měnit dobrem své okolí opět k dobrému.

Někde jsem jen tak letmo objevil téma "Zničí příchod VE stávající společnost ? ", ač jsem ještě nedočetl všechny názory, přidám zde jeden svůj. Pokud člověk nemá či si nevybuduje sám přirozenou moudrost a úctu k životu, nemůže mu pomoci ani nekonečné množství volné energie v jakémkoliv provedení.

Takže svým způsobem souhlasím s názorem, že volná energie je vhodná
jen pro ty lidi, kteří si jí budou vážit a také se chovat ku prospěchu dobra a přírody, ne proti ní.

Prostě v rukou hlupáka poupě nikdy nevykvete............

všude je a bude + a - . A mezi tím něco co má neskutečnou a nekonečnou sílu to měnit oběma směry, ale vždy k rovnováze. Jen to najít a umět použít (a nikdy nezneužít).....
Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Hm

Příspěvek od Iv »

Být nezávislý znamená být konečně svobodný,ne otrok,jenže dopustí to tato tkzv.moderní společnost(moderní otrokářská společnost)?

belamachina
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: Magnetismus naopak

Příspěvek od belamachina »

PetrNJ píše:Prostě v rukou hlupáka poupě nikdy nevykvete............
a preto ma najhlupejsi sedliak najvacsie krumple? :D

Edgar
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 24 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Magnetismus naopak

Příspěvek od Edgar »

belamachina píše: a preto ma najhlupejsi sedliak najvacsie krumple? :D
Přesně tak. Podívej se třeba na Exxon jak velký krumple má!

Ještě u elektrotechnickýho vesla, ňákou dobu moh by sedět Tesla.
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“