Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Víra a disputace o ní

Společenské dění u nás i ve světě.
aldrtik
Nový člen
Dostal: 3 poděkování

Víra a disputace o ní

Příspěvek od aldrtik »

:idea: Vlákno vzniklo pro "skladování" příspěvků, které mají souvislost s vírou, ale v jiných vláknech odbočují od tématu. Je samozřejmě možné a vhodné do něj přispívat čímkoli, co souvisí s jakýmkoli náboženstvím, vírou a nebo vyznáním. poo. :idea:

Mozna by neskodilo precist si neco o budouci realite, na kterou se hodlate pripravit, napr.:

Ev. podle Matouse 24 (21. Nebo bude tehdáž soužení veliké, jakéž nebylo od počátku světa až dosavad, aniž kdy potom bude. )
Lidskou silou to tezko nekdo zvladne.
Nebo Daniel 12.

Chapu, ze s Bohem nepocitate, jenze On zrovna v te chvili opet zacne tuze viditelne jednat. Doba milosti skonci. Jezis vytrhne jeho cirkev ze zeme a pak se to tu bude (ti zanechani) 3 a pul roku navzajem rezat krev nekrev - dabel uz se raduje, az se v plne sile projevi, nebot ma malo casu a i to malo nalezite vyuzije.

2. Tes. 2,10
A se všelikým podvodem nepravosti v těch, jenž hynou, protože lásky pravdy nepřijali, aby spaseni byli.

Je mi ponekud obtizne pochopit, proc se chystate na to horsi, kde sotva muzete obstat, kdyz muzete byt mezi vytrzenymi - to byste ovsem nesmeli byt bezboznici.
I pokud byste byli supermani a obstali v rezbe v poslednich krecich tohoto NWO sveta, pak stejne nastane tisic let Jezise z Nazaretu.
Jak tam pak chcete obstat kdybyste prezili tu krec?
A nakonec bude posledni soud pred velkym bilym trunem Stvoritele nade vsemi bezbozniky, kteri odmitli milost (nebudou zapsani v knize zivych). Tam neobstoji NIKDO ze smrtelniku. Ignorance?
Jeste mate sanci, doba milosti a zastupna obet Jezise z Nazaretu jaeste porad muze platit pro kazdeho, kdo jej prijme za Spasitele.
Ale rovnez chapu, ze pro vetsinu se jedna o sprosta slova, protoze ona vetsina u sebe chytrych a pripravenych zna a umi se lepe o sebe postarat se svymi hrackami lepe, nez by prisoudili Stvoriteli.

Celozivotni laska ke lzi se pak zmaterializuje ve vecnost, ktera se nenazyva jinak, nez jezero horici ohnem a sirou.

Byt bezboznikem trochu nahlodanym, radsi bych se zaridil podle pravidla predbezne opatrnosti. Co kdyz je tohle pravda?

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

no, jak chceš....

Příspěvek od jarda ovčák »

Neber jméno boží nadarmo.....
Skrze spásu duše obrátit se na boha mi připadá pošetilé, až hanebné.Tu nám nezachrání bůh, to musíme udělat sami.....
Jít si kleknout do kostela, dát si tam dvakrát otčenáš a třikrát zdrávas a odfajfkovat si svoje povinnosti.
proč??? BŮH TO ŽÁDÁ....
Co žádá bůh, co mu je milé a čím si jej nakloníme je ve hvězdách. rozhodně to nebude psáno v hebrejských sebraných spisech jménem bible. A s církví, coby historicky mnohokrát zprofanovanou inštitucí to bude mít taky málo společného.
Spíše to bude mít co dočinění s tím bohem, co nosíme v srdci,kterýho žádáme o milost a děkujeme za laskavost.
Jde to i bez armády církevních hodnostářů a regimentů nevěst kristových. jde to i bez těch honosných zlatých monstrancí, bez církevních majetků i bez vilných pohledů pedofilních knězů. Jak krásně církev hřímá v pokoru a skromnost a sama kvičí jak podsvinče o navrácení církevních majetků, Navzdory základním principům kristova učení.......
Pokud máme dostatek lásky v srdci, najde se i kus placu pro boha. Je buřt, jestli to je probuzenej siddharta, mohamed,mojžíš nebo ježíš kristus či rohatej....Spása duše je nabízena ve všech náboženstvích, takže to tak horké nebude.......
Navíc, pokud máte ornung v hlavě, tak není, čeho se bát.

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: ...ponekud jiny navod na preziti

Příspěvek od gromit »

aldrtik píše:...
Celozivotni laska ke lzi se pak zmaterializuje ve vecnost, ktera se nenazyva jinak, nez jezero horici ohnem a sirou.

Byt bezboznikem trochu nahlodanym, radsi bych se zaridil podle pravidla predbezne opatrnosti. Co kdyz je tohle pravda?
ono je ale legitimní otázka, kdo je tím správným božníkem? - viz velmi poučné video:

[youtube][/youtube]
co když měli opravdu pravdu židi??
;)

.... koukám, že Jarda byl rychlejší :bye:

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Rowan Atkinson - Vřelé Přivítaní v pekle

Příspěvek od chiq »

s čekými titulkami:

Ondřej
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování

..

Příspěvek od Ondřej »

aldrtik: díky za názor. Prosím pomodli se ještě za nás, poněvadž to neumíme :lol:

Jinak, rád bych nějaký hodnotnější a praktičtější příspěvky k danýmu tématu...

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Příspěvek od aNONym »

gromit píše:co když měli opravdu pravdu židi??
;)
Prosím, mohl by mi někdo vysvětlit podstatu citovaného vtipu se židy? :D Non

Dík. ;)
Naposledy upravil(a) aNONym dne čtv 30 pro 2010 16:08, celkem upraveno 1 x.

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

aNONym píše:
gromit píše:co když měli opravdu pravdu židi??
;)
Prosím, mohl by mi někdo vysvětlit podstatu citovaného vtipu se židy? :D Non

Dík. ;)
viz "Rowan Atkinson in Hell - WITH SUBTITLES" - 2:15-2:35

samozřejmě nic osobního
:evil:

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
aldrtik
Nový člen

Re: no, jak chceš....

Příspěvek od aldrtik »

>Neber jméno boží nadarmo.....

Uved co tim myslis.

>Skrze spásu duše obrátit se na boha mi připadá pošetilé, až hanebné.Tu nám nezachrání bůh, to musíme udělat sami.....

Duse je neznicitelna - nesmrtelna, tu nedokaze zachranit libovolne stvoreni, pouze Spasitel. Bezboznik je charakteristicky tim, ze nad sebou nestrpi nejvyssi autoritu a proto ji musi poprit a zit jako kdyby Stvoritel neexistoval. Vakuum nejvyssi autority pak musi zaplnit sam a sebe povazuje za spasitele - to mu pripada bohulibe a vyhovuje to jeho duchovni samolibosti. Proto je tolik ruznych nabozenstvi. Nabozenstvi vychazi z cloveka, nejsou z Boha. Proto bezboznik povazuje spolehani se na zachranu svoji duse u Stvoritele za hanebnost a vysinuti.

Jenze Buh rika v listu Rimanum, kap. 8
Protože smýšlení těla jest nepřátelské Bohu; nebo Zákonu Božímu není poddáno, a aniž hned může býti.

T.zn. soustredeni se stvoreni na sebe a ignorance Stvoritele a jeho vule je Bohu zakonite nepratelska.

>Jít si kleknout do kostela, dát si tam dvakrát otčenáš a třikrát zdrávas a odfajfkovat si svoje povinnosti.
>proč??? BŮH TO ŽÁDÁ....

Ne Buh, ale katolicismus. Proto ma katolicismus uz pripravenou svoji odplatu ve Zjeveni Janovi kap. 17 a 18.
Cirkev je neviditelna pro svet. Pokud svet neco vidi, pak je to podvrh, nikoli original.

>Co žádá bůh, co mu je milé a čím si jej nakloníme je ve hvězdách.

Co zada Stvoritel po cloveku, to nikomu nezatajuje, neni to zadna tajna nauka pro specialni zasvecenou kastu, ale zverejnil to pro kazdeho od pocatku.
Nikdo nemuze byt na pochybach, pouze chronicti odmitaci pravdy. Ti si bud vytvareji tajne nauky pro zasvecene, nebo roztodivna nabozenska prostna pro verejnost v ocekavani tucnych zisku.
Stvoritele si nelze nijak naklonit, kdezto nabozenstvi bytostne vyzaduje zasluhy cloveka, aby se clovek mohl chlubit a pokouset se s Bohem o obchod.

>rozhodně to nebude psáno v hebrejských sebraných spisech jménem bible.

Uved objektivni dukazy.

> A s církví, coby historicky mnohokrát zprofanovanou inštitucí to bude mít taky málo společného.

Cirkev podle Boha je jen jedna, a to, co se za ni snazi vydavat prostrednictvim statem schvalene instituce, je nevestka - podvrh. Zjeveni Janovi kap. 17 a 18.

>Spíše to bude mít co dočinění s tím bohem, co nosíme v srdci, kterýho žádáme o milost a děkujeme za laskavost.

Ev. podle Matouse 19 Jezis rika:
19 Z srdceť zajisté vycházejí zlá myšlení, vraždy, cizoložstva, smilstva, krádeže, křivá svědectví, rouhání.

Z toho vyplyva, ze Stvoritel evidentne nebydli uvnitr hrisnika, zato dabel je tam ma gauc. Neni v poradku zamenovat pravdu za lez a svetlo za temnotu a naopak.

Prorok Izajas 5
20 Běda těm, kteříž říkají zlému dobré, a dobrému zlé, kladouce tmu za světlo, a světlo za tmu, pokládajíce hořké za sladké, a sladké za hořké.

>Jde to i bez armády církevních hodnostářů a regimentů nevěst kristových. jde to i bez těch honosných zlatých monstrancí, bez církevních majetků i bez vilných
>pohledů pedofilních knězů. Jak krásně církev hřímá v pokoru a skromnost a sama kvičí jak podsvinče o navrácení církevních majetků, Navzdory základním
>principům kristova učení.......

Opet odpoved je v Zjev. Janovi kap. 17 a 18.

>Pokud máme dostatek lásky v srdci, najde se i kus placu pro boha. Je buřt, jestli to je probuzenej siddharta, mohamed,mojžíš nebo ježíš kristus či
>rohatej....Spása duše je nabízena ve všech náboženstvích, takže to tak horké nebude.......

Jo, to je syrovej vseobjimajici ekumenismus. Potom je uplne jedno, jestli jsou to pirany, nebo strevle, hlavne kdyz se maji navzajem radi.

Jezis z Nazaretu o par radek vyse rika, ze mas spatny predpoklad o srdci bezboznika.
Kdyby byla pravda o spase co rikas, pak by bylo nesmyslne aby sem prisel zaplatit vykupne za hrisniky, kteri v Neho jako Sapsitele uveri.
Kdybys mel pravdu, pak by Jezis udelal chybu, ze se nechal nevinny odsoudit a pribit na kriz, aby jeho cistota byla pripsana omilostnenym hrisnikum.
Jenze Jezis chyby nedela, narozdil od Tebe, kterou opakujes doted.

>Navíc, pokud máte ornung v hlavě, tak není, čeho se bát.

Objasni co tim myslis.

jarda ovčák
Zasloužilý člen

mno...

Věřit v boha jen skrze svoji spásu mi opravdu připadá příliš kupecké...
Že bibli spatlali židi není tajemství.... aspoň starej zákon. http://cs.wikipedia.org/wiki/Star%C3%BD_z%C3%A1kon
Neber boží jméno nadarmo.... proč by měl bůh ustrnout nad takovým hmyzem, jako jsi ty nebo já....proč by nás měl tahat z nějaké kaše, kterou si navíc zasloužíme??Co jsi pro něj vykonal, že žádáš spasení??? Už jsi potkal spaseného???
Vidíš, já jo.... když mrknu do zrcadla, vidím ho.
Ten syrovej ekumenismus jsi trefil. Opravdu mi je ukradený, jestli jsi žid, protestant, nebo evangelík....
Zeptej se českýho bratra, jaký má názor na římskýho katolíka, nebo na totéž evangelíka, eventuelně protstanta....což teprve husita.... tomu jste Jana Husa upálili, a mě taky......
Všichni věří v boha, všichni jsme si rovné, enem někteří rovnější.

Ev. podle Matouse 19 Jezis rika:
19 Z srdceť zajisté vycházejí zlá myšlení, vraždy, cizoložstva, smilstva, krádeže, křivá svědectví, rouhání.
Si dělaj srandu, ne? Paušalizovat, co máš v srdci. Dle mého ideologickej průser. Pokud nenosíš boha v srdci, tak ho musíš mít zavřenýho v bibli nebo modlitební knížce.....
Navíc, kde bereš jistotu, že ten zrovínka tvůj bůh je ten pravej??
Církev je neviditelná pro svět.... No, ani bych neřekl, je placená z našich daní, tedy i z peněz bezvěrců.....to jí však nepřijde treife.Neznaboh ano....
nemám nic proti bohu. naopak. avšak ta nesmiřitelnost církve , uzavřenost, řevnivost mi připadají odpudivé.
A to poslední... pokud máš v hlavě ornung, pak musíš být šťastný. Stačí mít jasno v pojmech, jako je tolerance, pochopení, láska k bližnímu, i když není katechét, a nezná evangelia jak když bičem mrská....
Já totiž necítím potřebu být spasen... to já totiž už jsem. A děkuju za to každej den.
Navíc, přece nechceš žít věčně..... :!:
:shock:

aldrtik
Nový člen

Re: mno...

Příspěvek od aldrtik »

>Věřit v boha jen skrze svoji spásu mi opravdu připadá příliš kupecké...

List Jakubuv 2. kap.
19 Ty věříš, že jest jeden Bůh. Dobře činíš. I ďáblovéť tomu věří, avšak třesou se.

A ti jsou prave kupci nejzkusenejsi.

>Že bibli spatlali židi není tajemství.... aspoň starej zákon.

Biblicke kody (jestli jsi o nich uz slysel), ktere funguji mimochodem i kvuli kontrolnim souctum dokazuji vsechno mozne, jenom ne to, ze Bible je spatlana.
Kdybys mel pravdu a Bible byla spatlana jako kdovico nabozenske okolo, pak by totiz Stvoritel jen dokazal, ze neni schopen ani projevit svou vuli, natoz ji nezmenenou garantovat v prostoru a case po celou existenci lidskou.

Zide jsou dvoji. Jedni jsou ti, ktere mas vyhranene na zreteli.
A ti druzi, ktere Buh pouzil k zapsani Bible vypadaji takto:

Ev. podle Jana kap. 46
47 I řekl jemu Natanael: A může z Nazaréta co dobrého býti? Řekl jemu Filip: Pojď a viz.
48 Vida Ježíš Natanaele, an jde k němu, i dí o něm: Aj, právě Izraelitský, v němžto lsti není.

>Neber boží jméno nadarmo.... proč by měl bůh ustrnout nad takovým hmyzem, jako jsi ty nebo já....proč by nás měl tahat z nějaké kaše, kterou si navíc >zasloužíme??

Proc tolik lpis na zabezpeceni pozemskeho zivota, kdyz jsi jen hmyz; jaky to ma vubec smysl? Pokud smysl neni dan Tvurcem, pak zbyva jen relativita hodnot a vubec vseho. Nevis kde je vlevo a kde vpravo, co je dobre a co zle, nerozeznas svetlo od tmy. Jestli pak je o jednoho hmyza vic nebo min, co na tom sejde?
ALE je to zase jinak:

Genesis kap 1:
27 I stvořil Bůh člověka k obrazu svému, k obrazu Božímu stvořil jej, muže a ženu stvořil je.

Po vsem stvoreni co jen je ho vsude, ucinil cloveka, v jistem smyslu jako svoji repliku. Nesmrtelneho, v idealnim prostredi. Mistrovsky kousek.
Kdyby se pak dival na cloveka, potom co Mu provedl ve 3. kap. Genesis, stejne jako Ty, pak by neexistovalo nic, co by se mohlo podobat nezaslouzene prizni
- t.j. milosti. Kdyz da dneska prezident milost nejakemu provinilci, taky si ji onen nijak nezaslouzi. Ale tento nadlidsky, vecny Prezident "sam dal hlavu na spalek" za toho provinilce, aby mohl zit. A provinilec utrousi: Si to nech, nikdo se te neprosil.
Podivej se do zrcadla jak si spasenej; frajerina se na vecnosti shleda na vahach jako lehka.

>Co jsi pro něj vykonal, že žádáš spasení???

Ja vubec nic, co by se mohlo pocitat. On ucinil opatreni mnohem driv, nez jsem vubec dychal a neptal se me, jestli bude odpovidat mym narokum a pozadavkum a jestli ho schvaluju:

>Už jsi potkal spaseného???

Jo. Chodim totiz mezi lidi. Ty ale koukas do zrcadla.

>Vidíš, já jo.... když mrknu do zrcadla, vidím ho.

Mas asi pohadkove zrcadlo, co povida, kdo je nejkrasnejsi...

>Zeptej se českýho bratra, jaký má názor na římskýho katolíka, nebo na totéž evangelíka, eventuelně protstanta....což teprve husita.... tomu jste Jana Husa
>upálili, a mě taky......
>Všichni věří v boha, všichni jsme si rovné, enem někteří rovnější.

Boha nezajima nazor -ika na -istu a naopak, ale pouze to, jestli dotycny becel jak ztracena ovce po Pastyri, jestli volal jako malomocny (hrisny bezboznik) po Lekari.
Bohem zmenena prirozenost clovaka pak jiste neucini tohle:

2 list Petruv kap. 1
19 Slibujíce jim svobodu, ješto sami jsou služebníci porušení, poněvadž od kohož kdo jest přemožen, tomu jest i v službu podroben.
20 Jestliže pak ti, jenž ušli poskvrn světa, skrze známost Pána a Spasitele Jezukrista, opět zase v to zapleteni jsouce, přemoženi byli, učiněn jest poslední způsob jejich horší nežli první.
21 Lépe by zajisté jim bylo nepoznávati cesty spravedlnosti, nežli po nabytí známosti odvrátiti se od vydaného jim svatého přikázání.
22 Ale přihodilo se jim to, což se v přísloví pravém říkává: Pes navrátil se k vývratku svému, a svině umytá do kaliště bláta.

>Si dělaj srandu, ne? Paušalizovat, co máš v srdci. Dle mého ideologickej průser. Pokud nenosíš boha v srdci, tak ho musíš mít zavřenýho v bibli nebo modlitební >knížce.....

Zadny pausal, bud jsou bezboznici anebo omilostneni hrisnici. Neni vice moznosti.
Nosit Boha v srdci znamena tohle:
Ev. podle Jana kap. 14
23 Odpověděl Ježíš a řekl jemu: Miluje-li mne kdo, slova mého ostříhati bude, a Otec můj bude jej milovati, a k němu přijdeme, a příbytek u něho učiníme.
24 Kdož pak nemiluje mne, slov mých neostříhá; a slovo, kteréž slyšíte, neníť mé, ale toho, kterýž mne poslal, Otcovo.

>Navíc, kde bereš jistotu, že ten zrovínka tvůj bůh je ten pravej??

Presne receno - Buh Bible.
1. Historie neni nema, ale ma premahajici vypovedni hodnotu. Potvrzuje, ze vetsina proroctvi Bible byla do puntiku splnena. Proto je zaruka, ze se do puntiku splni i ta do finale zbyvajici.
2. 5. Kniha Mojzisova kap. 4
39 Věziž tedy dnes a obnov to v srdci svém, že Hospodin jest Bůh na nebi svrchu i na zemi dole, a není žádného jiného.
3. Zadne nabozenstvi nema Zachrance hrisniku, ktery za ne prisel zaplatil vykupne, premohl smrt, a dava jim vecny zivot a pritom nepozaduje vubec zadnou zasluhu dotycneho. Dabel Jeho zavrazdenim si podrizl sam pod sebou vetev.
Neco tak genialniho krome Boha nikdo nevymysli.

>Církev je neviditelná pro svět.... No, ani bych neřekl, je placená z našich daní, tedy i z peněz bezvěrců.....to jí však nepřijde treife.Neznaboh ano....
>nemám nic proti bohu. naopak. avšak ta nesmiřitelnost církve , uzavřenost, řevnivost mi připadají odpudivé.

Prehlidnul jsi tu nevestku ve Zj. Janovi kap. 17 a 18.
Kruhova kanalizace bez vyusteni?

>A to poslední... pokud máš v hlavě ornung, pak musíš být šťastný. Stačí mít jasno v pojmech, jako je tolerance, pochopení, láska k bližnímu,

A pak prijde po ropnem zlomu neco jako "pravdu ma jenom bouchacka", ne?

> i když není katechét, a nezná evangelia jak když bičem mrská....

Zpameti se da naucit leccos, treba i diplomaticky sislat, aby se dotycny prevlikl a stal politickym evrgrynem. Ale zivot, ktery Buh srovnava s jedinym vzorem vlastnosti - Jezisem z Nazaretu, to nejde encyklopedicky naucit ani nahrat na nejakych prknech.

>Já totiž necítím potřebu být spasen... to já totiž už jsem. A děkuju za to každej den.

Sobe podle Tvych podminek. Hloupe Ti to prijde tehdy, kdyz vytrvas az do naplneni casu. A je ho cim dal min. Rekl bych, ze nemas v moci ani svuj pristi nadech.

>Navíc, přece nechceš žít věčně..... :!:

Clovek je ucinenej podle obrazu Originalu. Osobnost = duse je vecna jako Buh je vecny. Casne telo pomine, ale to vecne je naporad. Chapej - vyssi Moc.
To ja nezmenim a pochybuju, ze na to mas paku Ty. Otazkou je, kde tu celou vecnost ten ktery clovek bude, i kdyz na ni treba ani neveri.

Ev. podle Lukase kap. 16

19 Byl pak člověk jeden bohatý, a obláčel se v šarlat a v kment, a hodoval na každý den stkvostně.
20 A byl také jeden žebrák, jménem Lazar, kterýžto ležel u vrat jeho vředovitý,
21 Žádaje nasycen býti z drobtů, kteříž padali z stolu bohatce. Ale i psi přicházejíce, lízali vředy jeho.
22 I stalo se, že ten žebrák umřel, a nesen jest od andělů do lůna Abrahamova. Umřel pak i bohatec, a pohřben jest.
23 Potom v pekle pozdvih očí svých, v mukách jsa, uzřel Abrahama zdaleka, a Lazara v lůnu jeho.
24 I zvolav bohatec, řekl: Otče Abrahame, smiluj se nade mnou, a pošli Lazara, ať omočí konec prstu svého v vodě, a svlaží jazyk můj; nebo se mučím v tomto plameni.
25 I řekl mu Abraham: Synu, rozpomeň se, žes ty již vzal dobré věci své v životě svém, a Lazar též zlé. Nyní pak tento se již těší, ale ty se mučíš.
26 A nadto nade všecko mezi námi a vámi propast veliká utvrzena jest, aby ti, kteříž chtí odsud k vám jíti, nemohli, ani odonud k nám přijíti.
27 I řekl: Ale prosím tebe, Otče, abys ho poslal do domu otce mého.
28 Neboť mám pět bratrů. Ať jim svědčí, aby i oni nepřišli do tohoto místa muk.
29 I řekl jemu Abraham: Majíť Mojžíše a Proroky, nechť jich poslouchají.
30 A on řekl: Nic, otče Abrahame, ale kdyby kdo z mrtvých šel k nim, budou pokání činiti.
31 I řekl mu: Poněvadž Mojžíše a Proroků neposlouchají, aniž byť kdo z mrtvých vstal, uvěří jemu.

Toto rekl Jezis pred svym umucenim a vzkrisenim z mrtvych. Naprosta vetsina je tech, kteri se zachovaji presne takhle.

jarda ovčák
Zasloužilý člen

mno...

No vidíš, poskytl jsem ti důkaz, který jsi žádal o původu starého zákona a v potaz jsi jej nevzal.
Jsem členem spolku, poskytující služby ohroženým matkám s dětmi a obětem domácího násilí. ilegálně, pochopitelně. Když je proseno a policie nepomůže, když je modleno a bůh nevidí a neslyší, přijedem my. Žádný boží armáda, načipovanej turbodýzl a dva bratři, ochotni pro záchranu potřebných mnohého.
Nechci víru podle bible. Víru striktní, očíslovanou, podle evangelií, bez vlastního názoru. Nechci být statickým pozorovatelem, nebo, nedej bože v roli boží ovečky. Sám jsem pastýř, takže o stádech lecos vím.....proto jsem přečetl od talmudu, přes korán, bibli, i tu alter bibli.... satanskou.
říkal jsem si, že mi musí slézt i nehty hrůzou...
Satanské devatero

* 1. Satan znamená ukájení choutek, nikoli odříkání!
* 2. Satan znamená živoucí existenci, nikoli vymyšlené spirituální báchorky!
* 3. Satan znamená neposkvrněnou moudrost, nikoli pokrytecký sebeklam!
* 4. Satan znamená laskavost k těm, kdo ji zasluhují, nikoli lásku, vyplýtvanou na nevděčníky!
* 5. Satan znamená pomstu, nikoli nastavení druhé tváře!
* 6. Satan znamená odpovědnost vůči odpovědným, nikoli péči o psychické upíry!
* 7. Satan znamená člověka jako pouhé zvíře, někdy lepšího, mnohem častěji však horšího než ti, co kráčejí po čtyřech, člověka, jenž se díky „božskému duchovnímu a intelektuálnímu vývoji“ stal nejzkaženějším zvířetem!
* 8. Satan znamená všechny takzvané hříchy, jelikož vedou k fyzickému, mentálnímu nebo emočnímu uspokojení!
* 9. Satan je nejlepším přítelem, jakého kdy církev měla, jelikož ji po celá ta léta pomáhal udržovat v chodu!
škrtni satan, napiš bůh....
a ejhle, co to vidíme, co to je hergot napsaný..... co to toto....
Tak to je s talmudem, s koránem i s biblí. Najdeš tam hromadu nesmyslných kravin , ale i dobré , pěkné, logické a lidské myšlenky.
Nemá tedy římskokatolická církev univerzální patent na cestu do ráje, nebo na věčnost či ke spasení.
Tak to prostě je, já to tak chápu a i když mám v srdci toho horšího boha než ty, nedělá mi vůbec žádnou potíž respektovat jakkoli věřícího, třebas v rohatou kozu, nebo roztržený tepláky, eventuelně totálního bezvěrce.
Můžeš být věřící v boha, bydlet v kostele, hrát ferbla s papežem a tvoje duše může být černější, než pneumatika....
Žádné záruky nejsou... bezvěrec může být skvělej rovnej chlap a katechét může být ludra špatná, co by prodal matku za krejcar a naopak.
A páč se stejně nikam nedobéřem,budem tedy hovořit každej se SVÝM bohem a půjdem tam, kde nám bude nejlíp, nebo tam, co si zasloužíme.

eXiT
Starší člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 30 poděkování

mimoděk

Příspěvek od eXiT »

:o)
39. Ježíš řekl: Kněží a učenci obdrželi klíče k poznání, ale skryli je, nevstoupili dovnitř, a ty, kteří vstoupit chtěli, nenechali. Vy ale buďte chytří jako hadi a bez falše jako holubi.

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Všechno hezké, ale mimo téma!

Příspěvek od A(&F) »

... malý příspěvěk, než se to konečně (doufejme) "odstěhuje" do samostatného vlákna ... :D ... http://www.novinky.cz/kultura/221092-sv ... anovi.html ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
aldrtik
Nový člen

Re: mno...

Příspěvek od aldrtik »

>poota
>Co si takhle výklad Bible a debatu o ní přestěhovat do jiného vlákna?
>Tady to přece jenom nedosti souvisí a zbytečně odvádí pozornost.

Zde nejde o vyklad Bible, zde se usiluje o technologii preziti v jiste dobe srabu. A co pisu s tim souvisi vic, nez by se tady zdalo. Vase snazeni ma totiz jeden hacek, ktery se pokusim vysvetlit. Ale nebude toho uz moc, takze vydrzat.

>jarda

>Nechci víru podle bible. Víru striktní, očíslovanou, podle evangelií, bez vlastního názoru. Nechci být statickým pozorovatelem, nebo, nedej bože v roli boží
>ovečky.

V momente kdy to clovek vzal do vlastnich rukou libovule, vsecko porouchal. Dusledky toho trvaji doted, jeden z nich je, ze se ted pripravujete na srab.
Vetsina lidi to bere do svych rukou a vysledek je dopredu uz znamy. Existuje jen jedno spravne reseni, ale porouchanemu cloveku to smrdi, takze o to ani nezavadi - jde o selektor finalniho urceni pro vecnost.

Ev. podle Matouse kap. 7
13 Vcházejte těsnou branou; nebo prostranná brána a široká cesta jest, kteráž vede k zahynutí, a mnoho jest těch, kteříž vcházejí skrze ni.
14 Nebo těsná jest brána a úzká cesta, kteráž vede k životu, a málo jest nalézajících ji.
15 Pilně se pak varujte falešných proroků, kteříž přicházejí k vám v rouše ovčím, ale vnitř jsou vlci hltaví.

Ev. podle Jana kap. 14
6 Dí jemu Ježíš: Já jsem cesta, i pravda, i život. Žádný nepřichází k Otci než skrze mne.

>Tak to je s talmudem, s koránem i s biblí. Najdeš tam hromadu nesmyslných kravin , ale i dobré , pěkné, logické a lidské myšlenky.
Toto je subjektivni pohled. Pokud v nem vytrvas az do vydechu, tomu objektivnimu stejne jednou budes muset celit, a nepujde nic vratit zpet.

>Nemá tedy římskokatolická církev univerzální patent na cestu do ráje, nebo na věčnost či ke spasení.
Palili lidi i Bible na hranicich. To je ta cirkev/atrapa pro svet viditelna.

>Satanské devatero ...

Dabel vymyslel novy svetovy srab, pred kterym se chcete zajistit a uchranit abyste netrpeli. Pritom satana si hyckas a delas mu advokata. To je vskutku
homeopaticky obrany chvat. Dat mu co proto jeho vlastni filosofii - ukazuje to na pohadku jak hloupy honza na rohateho vyzral.

Zminoval jsi se pomoci druhym, lasce v srdci atp. Ale az srab dorazi ve sve syrovosti, laska satanska, napr. vz.58, se rozhosti, protoze:

Ev. podle Jana kap.8, Jezis rika:
41 Vy činíte skutky otce svého. I řekli jemu: Myť z smilstva nejsme zplozeni, jednohoť Otce máme, totiž Boha.
42 Tedy řekl jim Ježíš: Byť Bůh Otec váš byl, milovali byste mne. Nebo já jsem z Boha pošel, a přišel jsem; aniž jsem sám od sebe přišel, ale on mne poslal.
43 Proč mluvení mého nechápáte? Protože hned slyšeti nemůžete řeči mé.
44 Vy z otce ďábla jste, a žádosti otce vašeho chcete činiti. On byl vražedník od počátku, a v pravdě nestál; nebo pravdy v něm není. Když mluví lež, z svého vlastního mluví; nebo lhář jest a otec lži.
45 Já pak že pravdu pravím, nevěříte mi.

Satan umi totiz pouze 3 veci: lhat, krast a zabijet. Urcite je pysny na to, kolik ma chrabrych nasledovniku. Jakpak jim Orwel rika ?

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

...no toto...

Příspěvek od martin11 »

Satan umi totiz pouze 3 veci: lhat, krast a zabijet. Urcite je pysny na to, kolik ma chrabrych nasledovniku. Jakpak jim Orwel rika ?

kdo že to napsal...??,

...mám pocit, že jsme všichni chodili do stejné školy....neznam nikoho, kdo nikdy nelhal, něco neukradl a něco nezabil../ třeba komára.../..
nebo to je myšleno jinak...krádež není krádeží, lež lží a zabití zabitím...ve jménu něčeho...hm....zajímalo by mě, jak by mě oslovil Orwel.. :idea: m11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“