Ač jsem docela čerstvý pokuřovač tzv. e-cigaret, fascinují mě některé názory lidí, co o tom opravdu moc neví
Je to někdy smutná sranda poslouchat ty nesmysly. Říkal jsem si, že by se to mělo přejmenovat na Elektronický inhalátor (EI), aby se lidi uklidnili
Snad ani nemusím připomínat, že cigarety to připomíná spíš jen vzhledem, chuť se klasické cigaretě zdaleka nemůže rovnat, avšak při přidání nikotinu to tu cigaretu jakžtakž nahradí.
Vzhledem k tomu, že se do e-liquidu dá narvat snad úplně všechno, napadlo mě, že bychom mohli zkusit udělat léčivé směsi, v tomto ohledu je to zem neoraná a mohlo by to být velmi zajímavé i pro klasické nekuřáky (pro ně s pochopitelnou absencí nikotinu - což naprosto není problém), jelikož to spíše připomíná vodní dýmku - spíše je problém ten nikotin sehnat. Jen doplním, že téměř čistý nikotin jsem si sehnal a to co mi ještě teď zbylo odpovídá asi 200 000 silnějším cigaretám. To, že je to jed a nabízí se to běžně naředěné snad nemusím připomínat.
Základní roztok e-liquidu by mohl být složen z 1/3 glycerinu a 2/3 propylenglykolu (obojí je sehnatelné ve firmě FICHEMA). Otázkou je, jak ostatní léčivé doplňující látky připravit a nachystat. Zkoušel jsem i extrakt z konopí a výsledek je celkem obstojný, velice blížící se realitě
Ale to jen odbočuju, tímto se zabývat nechci, ale je možné, že to bude také zdraví prospěšné - kdo ví?
Často se to základních směsí přidává ještě kyselina mléčná (max. 1 kapka na 10 ml e-liquidu), aby to mělo pro kuřáky omamný nádech a cigaretku to truchu tímto také připomínalo. Dočetl jsem se, a překvapilo mě, že to má celkem pozitivní působení pro zdraví, ale stále se mi to nezdá, no čas ukáže
Pokoukávám například po tekutém B-12 vitamínu, otázkou je, jestli se zahřátím spirálou nezlikviduje a jestli by to vůbec mělo smysl. Uvažovat se dá i o bylinkách (třeba i jedovatých, ale samozřejmě dostatečně naředěných - malé množství jedu může být také zdraví prospěšné).
Běžně se do e-liquidů přidávají aromata, vypadá to, že vede mentol. Zoušel jsem nějaké silnější koncentrovanější aromata a byl jsem zklamán, spíše se chystám podívat se po nějakých, co chuť budou mít odpovídající, tedy spíše potravinářské, které jsem zkoušel u NAVARa (má jich opravdu slušnou sbírku) a chutnali velmi dobře - zkoušel jsem například eukalyptus, lískový ořech a možná ještě něco, už si nepamatuji.
Napadlo mě přidat malé množství chlorovodíkové, ale to by zřejmě bylo velmi brzy po žhavící spirále, takže se zde budu muset obejít bez mé chlorovodíkové fantazie
Toto téma je tedy určené pro elektronické inhalátory a míchání náplní do nich, s účelem zlepšení svého zdravíčka. Ale pokud bude mít někdo tip na chutné kouření (i bez zlepšení zdravíčka), také to bude jistě pozitivně oceněné
Motivaci můžete hledat např. zde:
http://www.e-cig.com/shopping/products/ ... -E-Liquid/
Jestli jsem to správně pochopil, mají (kromě jiného) dole kouřeníčko s vitamíny A, B, C a E.
Jakýkoliv nápad je vítán