Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Slovenský jazyk
- rival
- Hlavní admin - živý člověk
- Dal: 14 poděkování
- Dostal: 227 poděkování
- Pohlaví:
- Kontaktovat uživatele:
Slovenský jazyk
Přátelé ze Slovenska, jsem nesmíně rád, že tu jste a děkuji Vám za všechny Vaše příspěvky. Možná by jste uvítali, pokud by se v profilu při výběru jazyka kromě češtiny nabízela i slovenština. Jestliže mi tedy někdo z Vás bude nápomocen při překladu, tak to velmi rád udělám .
rival - živý člověk - suverén
- sano
- Zasloužilý člen
- Dostal: 18 poděkování
Slovenčina
Rival,
neviem ako tí mladší, ale pre nás strarších je to úplne zbytočné,
ale ďakujem za snahu.
sano
neviem ako tí mladší, ale pre nás strarších je to úplne zbytočné,
ale ďakujem za snahu.
sano
to Rival
Najprv sa Ti chcem velmi pekne podakovat,za to ze si ma prihlasil.
Pripajam sa vsak ku Sanovi.nepatrim sice do "stareho zeleza",ale na dovolenke v Chorvatsku mi povedal "ujcok"-chorvat,ze za to si dobre rozumieme,aj ked kazdy hovori inac,lebo sme mali spolocneho gazdu-Ferenc Jozsku,za c.k. Ale aj tak som rad ze myslis aj na nas.
Skor by vsak mozno bolo obnovit myslienku tymz ako som to uz pisal:
uzsi a sirsi tym (prepacte vsetci ale inak to nevidim).Myslienky uzsieho tymu by mohli realizovat ludia v sirsom tyme,ktory maju prostriedky a cas.Sirsi tym by sa mal starat o to,aby nesli slepou ulickou...
Ale je to len moj pohlad na vec z uhla zakladneho vyskumu,kam tato problematika bezpochyby patri.
Pripajam sa vsak ku Sanovi.nepatrim sice do "stareho zeleza",ale na dovolenke v Chorvatsku mi povedal "ujcok"-chorvat,ze za to si dobre rozumieme,aj ked kazdy hovori inac,lebo sme mali spolocneho gazdu-Ferenc Jozsku,za c.k. Ale aj tak som rad ze myslis aj na nas.
Skor by vsak mozno bolo obnovit myslienku tymz ako som to uz pisal:
uzsi a sirsi tym (prepacte vsetci ale inak to nevidim).Myslienky uzsieho tymu by mohli realizovat ludia v sirsom tyme,ktory maju prostriedky a cas.Sirsi tym by sa mal starat o to,aby nesli slepou ulickou...
Ale je to len moj pohlad na vec z uhla zakladneho vyskumu,kam tato problematika bezpochyby patri.
- Mim
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování
Čo bolo, to bolo....
Byl jsem na Slovensku ve škole několik dlouhých let. Vážím si té zkušenosti a poznání Slovenska. Vracím se rád na místa, která pro mě znamenají mnohé. Miluji Tatry, kde jsem prožil jedny z nejkrásnějších chvil svého celého života.....AS jsem také rád, že jste stále s námi v diskusích....Díky Slováci......Mim
Však ono to půjde!!!
-
- Nový člen
- Kontaktovat uživatele:
Slovenčina
Tak ako Sano s češtinou nemám žiaden problém. Ak by niekto mal, tak mu to vysvetlíme ručne stručne . Vďaka za snahu Rival, myslím si že práce máš aj bez toho dosť.
- hyna
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Slovenský jazyk
A co by jsi chtěl překládat? Slovenština na phpbb přece je.Rival píše:Jestliže mi tedy někdo z Vás bude nápomocen při překladu, tak to velmi rád udělám .
Jinak taky se připojuju k názoru, že netřeba tyto dva jazyky oddělovat
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Slovenština
Také se domnívám, že překlad není třeba, naše oba jazyky jsou si dost podobné a každý normální člověk i mladý, který se slovenštinou nepřicházel do styku tak často, jako my dříve narození, si po přečtení několika stránek slovenského textu udělá vlastní představu a většině běžně používaných výrazů musí rozumět. To samé platí pro Slováky, kteří čtou v češtině. Větší problém byl, je a bude s angličtinou, ale o tom se už psalo dost.
Jeff
Jeff
- rival
- Hlavní admin - živý člověk
- Dal: 14 poděkování
- Dostal: 227 poděkování
- Pohlaví:
- Kontaktovat uživatele:
To sice je, ale toto fórum využívá i řadu rozšiřujících doplňků (modů). A tam už je s jazyky problém... .Hyna píše:A co by jsi chtěl překládat? Slovenština na phpbb přece je.
rival - živý člověk - suverén
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
... jo, jo ... "jazyci" jsou důležitý ... a když už selžou všechny metody, vždycky se z toho dá vylízat ... ...Rival píše:To sice je, ale toto fórum využívá i řadu rozšiřujících doplňků (modů). A tam už je s jazyky problém... .Hyna píše:A co by jsi chtěl překládat? Slovenština na phpbb přece je.
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
...!
"Beam me up, Scotty ... no inteligent life here..."
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
-----------------------------------------------------
- Mim
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování
Slovenský jazyk....
Myslím, že rozvádět tohle téma nemá žádný význam. Zkrátka jsme se dohodli, že si rozumíme. A tak už preto toho bolo dosť!
Však ono to půjde!!!