Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Pepo a jeho polemika

Společenské dění u nás i ve světě.

Má smysl toto vlákno?

ano
7
88%
ne
1
13%
 
Celkem hlasů: 8

Uživatelský avatar
Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3119
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Pepo a jeho polemika

Příspěvek od Ilem »

Toto vlákno jsem založil proto, že mě zajímají všechny názory a chci si dělat ten svůj na základě pokud možno co největšího množství informací. Mohl bych to řešit SZ, ale jsem přesvědčen, že v takto nesmýšlím sám.
Nazval jsem to Pepo a jeho polemika na základě posledních "událostí", ale budu rád, když se tu objeví názory Petera a dalších, kteří tu nemají na růžích ustláno.


"Dum spiro spero"
Ciceron
Uživatelský avatar
Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3119
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Vápník

Příspěvek od Ilem »

Začnu nyní diskutovaným vápníkem.
Kolik skořápek za den můžu sníst, abych se nepředávkoval?
podotázka: Můžu se občas (třeba jednou za půl roku ) předávkovat, když jsem mezi tím poddávkován?
Naposledy upravil(a) Ilem dne sob 06 čer 2009 19:49, celkem upraveno 1 x.


"Dum spiro spero"
Ciceron
Uživatelský avatar
Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3119
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Omluva

Příspěvek od Ilem »

Pepe, omlouvám se, že jsem to nazval Pepo... a ne Pepe... . Nějak Tě mám pořád spojeného s Pepo BN. Už to neumím změnit.


"Dum spiro spero"
Ciceron
Uživatelský avatar
Aquarius1
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1195
Registrován: ned 16 pro 2007 0:43
Bydliště: Planeta Země
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Skořápky

Příspěvek od Aquarius1 »

Tak skořápky nejím, bílé vejce jsem viděl někdy v loňském roce,jsou nějak vzácná či co :ethink: Co se týče předávkování nevím,tělo si asi samo udělá pořádek a čeho je moc asi vyloučí.Ostatně dost vápníku je i v chrupavkách které od mládí zbožňuju(nevím proč) a dodnes a to jsem již něco mezi středním věkem a stářím?(to je blbost starej nebudu nikdy)a ještě jsem neměl nikdy nic zlomeného či jiný úraz kostí,prostě jsou nějak pevný.Prostě to bude buď stravou či nějaká vložená indispozice když kosti začnou být řidší a pak je tu taky věk člověka ,klouby nemůžou být ve stejném stavu jako v mládí.Jak jsem někde zaslechl,,Není nad to se ráno probudit a zjistit že mne něco bolí,to pak bezpečně vím že jsem ještě naživu" :D


Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
pepe
Zasloužilý člen
Příspěvky: 693
Registrován: ned 21 říj 2007 23:50

Příspěvek od pepe »

Ilem nechcem ovplyvňovať úsudok ,,selského rozumu" pánov tu na fóra , takže problematiku ohladom zdravia budem riešiť posielanim odpovedí pre tie jednoduchšie veci cez SZ a tie zložitejšie osobne . Pepe


Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
sao
Zasloužilý člen
Příspěvky: 393
Registrován: sob 03 bře 2007 13:40
Bydliště: MORAVA
Dostal: 7 poděkování

Převedeno

Příspěvek od sao »

Ilem pro tebe založil vlákno , tak píš sem . Tady můžeš oponovat do aleluja



pepe
Zasloužilý člen


Založen: 22.10.2007
Příspěvky: 430
: 73

Zaslal: ne 07 červen 2009 11:46 Předmět: Re: Petře díky - mléko ničím nenahradiš ?

--------------------------------------------------------------------------------

aNONym napsal(a):
... http://www.bajk.cz/web/data/clanek.asp?id_clanek=509 (pasáž "Víc hlav víc ví")... http://www.magazinzdravi.cz/soubory/PZ2001_09-10.pdf... http://www.gate2biotech.cz/mlecne-vyrob ... -chorobou/...


Každá minca má minimálne dve strany . http://www.harm.sk/H10_04/mlieko.htm a miliony ďalších odkazov . Mimochodom , v žiadnom s tých linkov som sa nedočítal o čomkolvek , čo by hoc len naznačovalo niečo o škodlivosti fermentovaného mlieka . Ahááááááááá , aš teraz mi to trklo . ,,Selský rozum" sa prepol do režimu ,,B"-variant . Pepe
_________________
Dobrí karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .


aNONym
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1477
Registrován: čtv 18 pro 2008 20:43
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

pro Pepeho - k oponentuře

Příspěvek od aNONym »

Ilem píše:
Anonymous píše:Když dokáží slepice vstřebat vápník ze zrní, tak proč ne my? P.
To se neptej mě. Já jsem technik, ne biochemik. Možná proto, že nesnášíme vejce. Ale předpokládám, že si to jen tak někdo nevymyslel proto, aby nás zmátl.
http://www.bigmenu.cz/clanky/Vapnik_a_v ... oroze.html
To, že je mléko důležitým zdrojem vápníku vyvrátilo již mnoho vědců celého světa (přestože byl nedávno objeven enzym, který u některých jedinců pomáhá se vstřebáváním vápníku z mléka i v dospělosti). Hezký souhrn je např. zde http://www.bajk.cz/web/data/clanek.asp?id_clanek=509 (pasáž "Víc hlav víc ví").

Pak ještě navrch přidej výzkumy, které prokázaly, že přirozené kojení zvyšuje IQ, ale požívání kravského mléka naopak IQ snižuje!!! Nejmarkantnější snižování je u dětí ve věku 5-8 let a dále ještě v pubertě http://www.magazinzdravi.cz/soubory/PZ2001_09-10.pdf . A k tomu již dnes prokázaná spojitost mezi mlékem a mléčnými výrobky ke vzniku "Parkinsna" http://www.gate2biotech.cz/mlecne-vyrob ... -chorobou/ , především pak u mužů.

Základní otázka tedy zní: Z čeho tedy získávají v přírodě vápník býložravci s mohutnou kostní stavbou, kterýžto jsou odkázáni jen na svůj chrup (např. krávy, sloni, hroši atd.)??? A proč potom mají lidé v moderní civilizaci tak veliké problémy s osteoporózou i se zuby (přestože pijí mléko, pojídají vápník z lékáren a mají poměrně vyspělou zdravotní péči ??) :| Non


aNONym
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1477
Registrován: čtv 18 pro 2008 20:43
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: Petře díky - mléko ničím nenahradiš ?

Příspěvek od aNONym »

pepe píše:Každá minca má minimálne dve strany . http://www.harm.sk/H10_04/mlieko.htm a miliony ďalších odkazov.
A zodpověděl sis na otázku, která byla vyřčená o příspěvek dríve ??? Z ČEHO ZÍSKAVAJÍ VÁPNÍK ZVÍŘATA V PŘÍRODĚ ??? :| Non
Jsme jediným živočišným druhem, kterýžto pije jako ZÁKLADNÍ potravinu mateřské mléko od jiného druhu !!!


Akord
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3133
Registrován: stř 24 led 2007 0:52
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: Převedeno

Příspěvek od Akord »

sao píše:Ilem pro tebe založil vlákno , tak píš sem . Tady můžeš oponovat do aleluja[/b]
http://www.magazinzdravi.cz/soubory/PZ2001_09-10.pdf... http://www.gate2biotech.cz/mlecne-vyrob ... -chorobou/...
Každá minca má minimálne dve strany . http://www.harm.sk/H10_04/mlieko.htm a miliony ďalších odkazov . Mimochodom , v žiadnom s tých linkov som sa nedočítal o čomkolvek , čo by hoc len naznačovalo niečo o škodlivosti fermentovaného mlieka .
Najlepšie by bolo, keby každý nick mal svoje vlákno a ostatných do neho nepúšťal. Také monológfórum.

Citujem z jedného z linkov:

Vědec Dr. William Ellis, MD, lékař v důchodu, ortoped a chirurg žijící v Arlingtonu, který se 42 let zabýval výzkumem mléka a jeho vlivem na pacienty navíc tvrdí, a nejen on, že Enzym xantin oxidáza obsažený v kravském mléce zaviňuje srdeční problémy. Přesněji, škodí homogenizované mléko. Z takto neupraveného mléka dokáží ledviny xantin oxidázu odfiltrovat. Dále uvádí, že mléčná bílkovina je ze značné části příčinou bolesti hlavy, přesněji tyramin, který vzniká z bílkovin při zrání sýrů. Pole Ellise lidé s mléčnou stravou nejsou schopni vstřebat všechny výživové látky ze stravy tak dobře, jak je tomu u lidí nekonzumujících mléko, což vede k problémům jako je chronická únava, křeče svalů, zácpa aj. Proč je tomu tak? Mléko a mléčné produkty mají schopnost neutralizovat kyselinu solnou v žaludku, což mu způsobuje nejen jeho obtížnější práci, ale i zhoršenou činnost žláz, které se vyčerpávají nadměrnou produkcí HCl. Mléko vytváří hlen, který se usazuje a hromadí ve střevech, plicích, v tělesných dutinách a v celé oblasti hlavy. Tuk a hlen vzniklý v důsledku konzumace mléčných výrobků je v pozadí mnoha dýchacích onemocnění a problémů střev, včetně chronické zácpy. Mléko způsobuje alergii. Jeho konzumací oslabené žaludeční šťávy nedokáží dobře strávit bílkoviny. Částečně strávené bílkoviny v krvi vytvářejí agresivní kyselé prostředí, dráždí tkáně, vyvolávají vyrážky a jiné alergické reakce. Tím, že mléko dráždí tkáně, oslabuje i odolnost organismu vůči dalším alergenům. Mléko nás neochrání před osteoporózou - spíše naopak. Kombinovaný příjem bílkoviny a kalcia mléčných výrobků vede k vylučování kalcia. Odborné práce z celého světa dokládají, že přípravky kalcia, které doporučují evropská a americká medicína ještě zhoršují situaci a vedou k zesílení vylučování kalcia při bílkovinné stravě. K vyplavování kalcia vede i přemíra fosfátů v potravě, obsažených nejvíce v coca-cole, limonádách, uzeninách, konzervách a v mase.
Podle amerického lékaře Weila existence tzv. laktózové intolerance, objektivně přiznáno, postihuje především a hlavně africkou a asijskou populaci. Problém se prohlubuje i v ostatních populacích v případě, že se již v dětství přestane mléko konzumovat. Nicméně ti, kdo jsou postiženi, mohou konzumovat mléčné produkty v zakysané formě v menších množstvích a nejen pro ně se někde produkuje i tzv. bezlaktózové mléko. Weil považuje mléčný tuk za jeden z nejnebezpečnějších ve smyslu rizika aterosklerózy. Uvádí, že celá řada sýrů obsahuje až 70 % tuku v sušině, čili přibližně 20 až 40 % celkové váhy tvoří tuk. Sýry jsou kromě toho vysoce koncentrovanou potravinou. Většina z nich obsahuje více než 40 % sušiny a tudíž většinou je celých 20 % obsahu tvořeno bílkovinami. Dále uvádí, že jedna z převažujících bílkovin mléka - kasein - působí zdravotní potíže. Zvyšuje tvorbu hlenu, provokuje astma a zhoršuje stav při zánětu průdušek a vedlejších nosních a čelních dutin. Může být příčinou zhoršování stavů autoimunitních onemocnění, například revmatické artritidy a lupus-erytematodes. Běžné jsou i ekzémy... V tom se shoduje s oficiálními prameny, které jsou již k dispozici i na českém knižním trhu a jejich autoři jsou renomovaní univerzitní profesoři a vědci.
Jistá skupina novozélandských vědců konstatuje, že problém mléka je v jeho kvalitě, a to ve smyslu jeho složení, tedy obsahu některých bílkovin. Konkrétně se to týká bílkoviny tzv. typu A-l, která je obsažena v kravském mléce v důsledku vytvoření nového genu, získaného šlechtěním. Tato bílkovina je podle předběžných výzkumů odpovědná za zvýšený výskyt cukrovky u osob, které jsou k ní dědičně náchylné.
Americký odborný lékař Spock si troufl otevřeně nastolit otázku, zda člověk vůbec potřebuje kravské mléko. Tvrdí, že jeho výživový význam je přeceňován, a že některé rostliny obsahují stejně hodnotné živiny bez rizik, které konzumace mléka přináší. Pochopitelně okamžitě vznikl protitlak od producentů mléka a ze strany mlékáren. Výsledky výzkumu jsou zpochybňovány.
Dr. McGarey v publikaci, dostupné u nás s názvem "Potraviny jako lék" (Vyd.Eko-konzult Bratislava 1996), interpretuje myšlenky světoznámého jasnovidce Cayce, který prohlásil, že mléko je výborným nápojem a ještě lepším je mléčná syrovátka. Bohužel údaje jsou staré několik desítek let a tehdy ještě nebylo mléko znečištěné toxickými látkami ani jeho složení změněné geneticky. Nicméně poznámka o vysoké kvalitě mléčné syrovátky mne potěšila. Rozhodně je luxusem krmit s ní prasata.
Dr. Bukovský v publikaci "Miniencyklopedie přírodní léčby" (vyd.Advent-Orion Praha 1997) uvádí v kapitole "Astma", že jinou škodlivou součástí výživy je bílkovina kravského mléka zvaná beta-laktoglobulin, patřící mezi nejsilnější alergeny v potravě. Jeho podávání kojencům v podobě sušených náhražek mateřského mléka, založených na bázi kravského mléka, je jednou z hlavních příčin značného nárůstu alergií. Alergeny mléka a vajec přecházejí i do mléka mateřského, a proto by se kojící matky měly vyhnout konzumaci mléka a vajec. V kapitole "Migrény" dr.Bukovský uvádí, že asi čtvrtina případů astmatu souvisí s alergií na potraviny. Již před více než 2000 lety objevil vztah mezi mlékem a bolestmi hlavy Hippokrates. Příčinou může být aminokyselina tyrosin, která se mění na potravinovou nesnášenlivost vyvolávající tyramin V kapitole "Močové kameny" dr. Bukovský dále uvádí, že tvorbu močových kamenů může vyvolat mléko. Výzkum university v Chicagu ukázal, že laktóza i vápník kravského mléka ovlivňují vznik kamenů. V kapitole "Zácpa" stejný autor upozorňuje, že mléčný cukr vyvolává zahlenění střeva a tím snižuje peristaltiku.
Dr. Turek v odborné publikaci (učební texty pro postgraduální studium lékařů) "Nutriční toxikologie", Praha 1994, uvádí v kapitole "Potravinové alergie", že 18 % všech potravinových alergií je připisováno kravskému mléku. Může však údajně mít velmi rozdílné účinky, a to od podpory imunity přes vyvolání přecitlivělostí až k alergii a dokonce může vyvolat pokles imunity.
Specialistka ing. Benešová v odborné publikaci "Potravinářství IV" (vydal ÚZPI Praha 1997) konstatuje, že v období těsně po porodu dochází k poklesu hladiny krevního vápníku, který je však výraznější u nedonošených dětí. Příčiny tohoto jevu nejsou známy a náprava také ne. Dále uvádí, že obsah vápníku v mateřském mléce je 4x nižší než v kravském mléce. Vysoký obsah však nezaručuje vysoké využití. Přesto se někdy do umělé dětské výživy další vápník ještě přidává!! V důsledku toho může vzniknout nerovnováha s ostatními minerály. Na druhé straně autorka uvádí, že kasein, bílkovina kravského mléka, dokonce vápník váže svými fosfátovými skupinami a tím se údajně zlepšuje jeho vstřebávání. Dle Dr. Fořta je to ale přesně naopak.
RNDr. Pavel Stratil v učebnici výživy "ABC zdravé výživy" uvádí na základě světové rešerše, že velký obsah vápníku v mléčných produktech je pro zdraví nepříznivý, protože jeho větší příjem zvyšuje nedostatek hořčíku v těle.
-------------------------------------------------------
Každá minca má 2, niekedy aj 3 strany. Stačí pozorne čítať hneď od začiatku. Ak by sa mlieko nehomogenizovalo, tak by nebol problém odfiltrovať xantin oxidázu. Coca cola a fosforečnan vápenatý, plus mäso a hromadu súvislostí to je všetko priveľa hypotéz piate cez deviate. Dospelí obvykle veľa mlieka nepijú. Info o tom jasnovidcovi tam ide ako päsť na oko, prípadne signalizuje účelovosť.
Ak by kravy žrali to, čo im naozaj treba a nie všelijaké náhrady, tak by sme boli na tom lepšie aj my. Viď koenzým Q10 v prípade kurčiat a inde. Ak sú potraviny a ich zložky pre ľudí a zvieratá nekvalitné, tak spravidla za to môžeme my ľudia. Čo konzumujú 100roční ľudia na Kaukaze? Nemajú s mliečnymi výrobkami najmenší problém. Čo chráni pred infekciou? Všelijaké pri mlieku zatracované hlieny. Už vidím, ako sa preukazuje pôvod hlienov, akokeby tu nebolo vírusov a baktérií neúrekom aj bez mlieka. Tie články sú často veľmi účelové a naozajstného odborníka v nich treba hľadať mikroskopom.


pepe
Zasloužilý člen
Příspěvky: 693
Registrován: ned 21 říj 2007 23:50

Re: Petře díky - mléko ničím nenahradiš ?

Příspěvek od pepe »

aNONym píše:...Jsme jediným živočišným druhem, kterýžto pije jako ZÁKLADNÍ potravinu mateřské mléko od jiného druhu !!!...
Garantujem ti , že keď ho ako základnú potravinu sprístupníš ktorémukolvek cicavcovi (a nie len jemu) , tak nebude mať problém na nom fungovať . Neveríš ? Ak máš doma ,,cicavca" , nemáš problém si to vyskúšaj . Stačí len chcieť ... . Pepe
Naposledy upravil(a) pepe dne ned 07 čer 2009 12:49, celkem upraveno 1 x.


Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
aNONym
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1477
Registrován: čtv 18 pro 2008 20:43
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: Převedeno - nejen HOMOGENIZACE mléka

Příspěvek od aNONym »

Akord píše:Ak by sa mlieko nehomogenizovalo, tak by nebol problém odfiltrovať xantin oxidázu. ....... Ak by kravy žrali to, čo im naozaj treba a nie všelijaké náhrady, tak by sme boli na tom lepšie aj my. ........... Tie články sú často veľmi účelové a naozajstného odborníka v nich treba hľadať mikroskopom.
http://www.ohz.cz/old_web/Klamani/mleko.html

"Homogenizace tuku v mléce značně zhoršuje jeho stravitelnost. V
mléčném tuku je obsažený enzym xantin-oxidáza, který je za normálních
okolností při trávení mléka z lidského organizmu vylučován. Změny,
vytvořené homogenizací, však způsobí, že tento enzym vstupuje do
krevního oběhu, namísto, aby byl vyloučen. Dostane-li se tento enzym
do srdce a tepen, poškozuje membrány a vytváří ve tkáni jizvy. V
těchto jizvách se může usazovat cholesterol a tím tepny postupně
ucpávat. Používání homogenizovaného mléka je dnes však zcela běžné. A
možná že právě zde může být vysvětlení, jak je možné, že u některých
dětí byly nalezeny tukové nánosy v jejich tepnách již ve věku 3 let.
Pitvy dvacetiletých vojáků, padlých v Korejské válce, ukázaly rozsáhlé
poškození jejich tepen, jaké bylo dříve pozorované jenom u starších
lidí. Mnozí vědci se domnívají, že homogenizované mléko může hrát v
této degeneraci cévního systému klíčovou roli." http://www.darius.cz/archeus/ZP_mleko_B.html

Největší nebezpečí homogenizace je, že se tuk obsažený v mléce rozbije na miniaturní částečky, které jsou již v ústech, v hltanu a jícnu napřímo vstřebávány do krevního oběhu. :? Non
Naposledy upravil(a) aNONym dne ned 07 čer 2009 12:58, celkem upraveno 1 x.


aNONym
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1477
Registrován: čtv 18 pro 2008 20:43
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: Petře díky - mléko ničím nenahradiš ?

Příspěvek od aNONym »

pepe píše:
aNONym píše:...Jsme jediným živočišným druhem, kterýžto pije jako ZÁKLADNÍ potravinu mateřské mléko od jiného druhu !!!...
Garantujem ti , že keď ho ako základnú potravinu sprístupníš ktorémukolvek cicavcovi (a nie len jemu) , tak nebude mať problém na nom fungovať . Neveríš ? Ak máš doma ,,cicavca" , nemáš problém si to vyskúšaj . Stačí len chcieť ... . Pepe
A to je snad důkaz o jeho neškodnosti na organismus??? O tom, že požívání mléka nemá vliv na mozkový a nervový systém??? Nebo ty snad poznáš, jestli ti náhodou ta kočka nebo pes (ci dajaky volajaky iny cicavec) nějak "nezhloupnul" či "jinak "nezblnul"????? :? Non


pepe
Zasloužilý člen
Příspěvky: 693
Registrován: ned 21 říj 2007 23:50

Re: Petře díky - mléko ničím nenahradiš ?

Příspěvek od pepe »

aNONym píše:...Jsme jediným živočišným druhem, kterýžto pije jako ZÁKLADNÍ potravinu mateřské mléko od jiného druhu !!!...
Vieš čítať ? Pepe
Naposledy upravil(a) pepe dne ned 07 čer 2009 13:01, celkem upraveno 1 x.


Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
1220
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1719
Registrován: úte 09 led 2007 12:49
Bydliště: Praha
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Převedeno

Příspěvek od 1220 »

Akord píše: Také monológfórum.
nemůžu nepřidat bod Akorde :lol: :lol: :lol:
:oops: :oops: To drondové umí, mooc trefný.
K.


aNONym
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1477
Registrován: čtv 18 pro 2008 20:43
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: Petře díky - mléko ničím nenahradiš ?

Příspěvek od aNONym »

pepe píše:
aNONym píše:...Jsme jediným živočišným druhem, kterýžto pije jako ZÁKLADNÍ potravinu mateřské mléko od jiného druhu !!!...
Vieš čítať ? Pepe
A ty ???? :? Non

Nebo že by další sebeobelhávání se?

"Mléko je potravou určenou pro mláďata od porodu až do doby, kdy jsou tak vyvinutá, že mohou přijímat přírodní potraviny. Kravské mléko nebylo nikdy určeno pro lidské mládě! Příroda ho plánovala jako potravu pro telátka!" http://www.mineralfit.cz/domaci-lekar-c ... opady-270/


Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“