Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

V Hádánicích

Přesunuté příspěvky s "nulovou" informační hodnotou...

Moderátor: FUP - Moderátoři

Zamčeno
hatlík
Starší člen

Re: Overenie MEG

Příspěvek od hatlík »

poota píše:
hatlík píše:
adam.benda píše: Napadá mě mnohem pravděpodobnější (a zároveň opačný) důvod, proč možná byla všechna ocenění zrušena....
Pravděpodobnější?
Z čeho vycházíš?
Z prosté logiky,
Ty těžko, jelikož logice nehovíš. Kdybys nevěděl, připomenu ti vozíček s kyvadlem.

buky
Zasloužilý člen
Dal: 10 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Re: Overenie MEG

Příspěvek od buky »

hatlík píše:
poota píše:
hatlík píše:Pravděpodobnější?
Z čeho vycházíš?
Z prosté logiky,
Ty těžko, jelikož logice nehovíš. Kdybys nevěděl, připomenu ti vozíček s kyvadlem.
Tak připomeň vozíček s kyvadlem a ja ti dokážu experimentem, jaká je definice energie nelogická haluz.

hatlík
Starší člen

Septik dílny

Příspěvek od hatlík »

aNONym píše:
hatlík píše:
lajos píše:
Tobě ještě nikdo neřekl co je RF rozklad? Radio frekvenční-RF. Rádio začíná někde u 500kHz a jde asi do VKV 108MHz. No..ta figura se zapalováním vody je myslím na KV (krátké vlny) v řádu MHz asi od 2 do 40MHz pak už je první TV kanál, pak VKV a pak II. III. IV a V TV pásmo(850MHz). Doufám že další zkratky nepotřebuješ vysvětlit?
Zarámovat a někam pověsit.
Kdo nechápe, ať zkusí hádat, proč asi.
Mnoho a mnoho to dokazuje, opravdu...
Můžeš nám Hatlíku vysvětlit, jaký že to má přínos tvé psaní sem takovýchto nic neříkajících příspěvků?! :| Non
ANO.

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: SMOT

Příspěvek od Akord »

huhu píše:Pěkně jste mě nakazili . Na tohle fórum jsem narazil náhodou , při hledání něčeho uplně jiného ( schema zdroje pro laser diodu ). Komické .
Komický jste pane Vy, protože jste práve vpadl do vlákna, kde se práve reší neco úplne jiné. Dejte si námahu, a príšte, než nekam vlítnete, tak se podívejte, kam vaše téma patrí. Nezaškodilo by také se podívat, zda váš prípad tady nebyl již podrobne rozebrán. Zatím jste dal najevo pouze katastrofální lenost a neschopnost, protože jste tak dosud neudelal. Váš prístup pouze snižuje prehlednost tém.

Žádám ostatní, aby na podobné situace reagovali jasneji a nepodporovali tríštení vláken, jinak sem prestanu prispívat také, skutečne je moc otravné číst a vyrazovat veci, které jsou mimo rozebírané téma. Nevím, proč se tu reší Karban, když by se mel rešit nick huhu. None, podívej se nejprve, jaké výrazové prostredky jsi používal na mou adresu, a pak teprve moralizuj. Tady se čeká na adamuv výsledek, a ne na Tvé citové ujížďky.

Pokud nedojde k náprave budu to považovat za tolerované úmyslné provokace. Žádám tímto admina, nebo moderátora vlákna, aby presunul mimotématické príspevky od prispevku s nickem huhu nekam vedle.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: SMOT

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Akord píše: Pokud nedojde k náprave budu to považovat za tolerované úmyslné provokace. Žádám tímto admina, nebo moderátora vlákna, aby presunul mimotématické príspevky od prispevku s nickem huhu nekam vedle.
Pane Akord, Vaši barokní pompéznost snad zastíní jenom Vaše secesní smýšlení.

S tím přemístěním hádanice třeba do boxovárny s Vámi naprosto souhlasím. Na Huhu se prosím vykašlete, jako nový člen si zaslouží trochu právě té tolerance. Už to dal i na Smot vlákno.

Haf Haf, Slávek. :roll:

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
hatlík
Starší člen

Re: Propulse

Příspěvek od hatlík »

Palo píše:Bezva, a jak se dá popsat kostrukce, tedy jak to vlastně funguje? To je nějaký magnetizmus, mechanika nebo něco jinýho?
Zní to totiž jako nějaká ufounská záležitost, rád bych věděl o co vlastně jde...
Ano, to jsou ufouni, tajemná síla z vesmíru, magnetickej motor, esoterická zaklínadla, auto na vodu, duch Stanleyho Meyera a nablblej arogantní motorkář N....

Průměrný člověk ví, co je vrtule, lodní šroub nebo dokonce turbína a dokáže si představit, co se při otáčení děje.

hatlík
Starší člen

Příspěvek od hatlík »

Iv píše:propulzní účinnost, let. tahová účinnost - poměr tahového výkonu k výkonu efektivnímu a je jedno jestli se to týká vzduchu, vody a jim podobných látek. Toť v podstatě vše.
Prvotně byla řeč o MOTORU, nikoli o účinnosti.
Palo píše:Kdesi jsem narazil na pojem propulsní motor a nikde na internetu jsem nebyl schopen zjistit, o jaký princip jde. Pomůžete mi pochopit princip propusního motoru?
Ovšem pan IV, jeho výsost, přestože ví houby, musel rychle zahrabat na internetu a plesknout sem první, co našel - zrovna něco, kde je řeč o propulsi ve vztahu s účinností. Na finál ještě kvákne, že to je vše, aby si dokázal, že je asi pověřen pánabohem někoho poučovat.
Naposledy upravil(a) hatlík dne pát 11 úno 2011 19:10, celkem upraveno 1 x.

hatlík
Starší člen

Příspěvek od hatlík »

Iv píše:
Zní to totiž jako nějaká ufounská záležitost, rád bych věděl o co vlastně jde...
No aby ti to nebylo líto, tak např. největší propulsní účinnost měl Coandův efekt u výroby diskového éra, pak na tom za II. války makali Adolfové ...:
Zase kecy a zmatlaniny. AS-6 neměl žádnou vyšší propulsní účinnost, ty paciente!

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

hatlík píše:...nablblej arogantní...
A pak se divíš, že Tě tu nemají rádi ;)

Proč Ti vadí, že mě to zajímá? Když se na něco ptám, tak předpokládám, že ostatní předpokládají, že to asi nevím, ne? :lol:
Nebo od tý doby co jsi vylezl školu, tak jsou pro Tebe všichni blbí a nezaslouží si informace, na které se ptají?

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
hatlík
Starší člen

Příspěvek od hatlík »

Palo píše:
hatlík píše:...nablblej arogantní...
A pak se divíš, že Tě tu nemají rádi ;)

Proč Ti vadí, že mě to zajímá? Když se na něco ptám, tak předpokládám, že ostatní předpokládají, že to asi nevím, ne? :lol:
Nebo od tý doby co jsi vylezl školu, tak jsou pro Tebe všichni blbí a nezaslouží si informace, na které se ptají?
Ptal ses, protože jsi to neuměl najít.
Jelikož vím, oč jde, odpověděl jsem tak, aby to pochopil každý, kdo ví, co je vrtule.
Ty do toho ovšem pleteš nějaký magnety a ufouny. Proč asi?
:?:

hatlík
Starší člen

Re: Palo

Příspěvek od hatlík »

Iv píše:Ono to není ve svém celku jen o vrtuli, nenech se zmást, ty videa od Ladě a pár upozornění ode mne Ti již poskytuje nějaký náhled na věc. Dost zajímavý směr byl ten Coandův jev, škoda, že to po válce amíci zašantročili a hráli si na svém písečku. Jinak propulsní soustavy se učí na VUT v Brně, ale i tam musíš být ve střehu, aby ti nezměkl mozek..
P.S. Jo ten soubor od Petera je taky dobrý pro utvoření si celkového obrázku o šířce problému.
Že to není JEN o vrtuli, vyplývá už z toho, že uvádím dmychadla a turbíny, kde je ta vrtule umístěná do dutých těles. Mateš spíš ty svými kecy.
Propulsní systémy se učí na mnoha VŠ v ČR, nikoli jen v Brně na VUT, ale prakticky všude, kde je oborem strojařina.
Zjevně ti měkne mozek z těch esoterických úchylek!

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

hatlík píše:Ptal ses, protože jsi to neuměl najít. Jelikož vím, oč jde, odpověděl jsem tak, aby to pochopil každý, kdo ví, co je vrtule.
Ty do toho ovšem pleteš nějaký magnety a ufouny. Proč asi?
:?:
Bohužel jsem za tím viděl nějaký konkrétnější princip a nedokážu si představit propulsní lodní šroub či propulsní vrtuli. Klasický lodní šroub a vrtuli si dokážu představit, a div se, že si dokážu představit i jak to funguje! :lol:
A teď si přečtu i co napsali ostatní... Doufám, že Ti to nevadí, jestli to číst nemám, tak mi dej hned vědět! :lol:

hatlík
Starší člen

Příspěvek od hatlík »

Palo píše: Bohužel jsem za tím viděl nějaký konkrétnější princip a nedokážu si představit propulsní lodní šroub či propulsní vrtuli. Klasický lodní šroub a vrtuli si dokážu představit, a div se, že si dokážu představit i jak to funguje!
Propulsní systém JE I obyčejná vrtule či obyčejný lodní šroub.
Pro zvýšení účinnosti se využívá (pokud je to výhodné) soustava vrtulí uzavřená do dutých těles.

Na tomto fóru je ovšem zhusta zvykem překrucovat, záměrně míchat pojmy a uvádět nesmysly.
Každý ať si čte co chce a věří, čemu chce. Já zde poznal vyslovené lháře.

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

hatlík píše:Propulsní systém JE I obyčejná vrtule či obyčejný lodní šroub.
Pro zvýšení účinnosti se využívá (pokud je to výhodné) soustava vrtulí uzavřená do dutých těles.

Na tomto fóru je ovšem zhusta zvykem překrucovat, záměrně míchat pojmy a uvádět nesmysly.
Každý ať si čte co chce a věří, čemu chce. Já zde poznal vyslovené lháře.
No vidíš, jen jsem nevěděl, že propulsní je JEN cokoliv, kde něco proudí, čekal jsem za tím víc, proto jsem se ptal.
Určitá přesná definice neuškodí, jen jsi na to zbytečně pedant, zkus příště jen upřesňovat místo napadání (doporučuji, nediktuji)...
Jsi pro toto vlákno zcela jistě přínosem, ale připadáš mi jako zbytečně žlučovitý člověk, neuvažoval jsi někdy o jaterní kůře? Určitě by Ti prospěla ;)

hatlík
Starší člen

Příspěvek od hatlík »

poota píše:
Vrtule ve volném prostoru, třeba u letadla, není propulzní. .........
..... Lodní šroub, pokud žene vodu trubkami nebo kanály "v lodi" je také propulzní.
NE.
Pohonná soustava s klasickou vrtulí JE propulsní systém.
Stejně tak JE propuslní systém i pohon lodním šroubem.
:!:

Zamčeno

Zpět na „Černá díra“