Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Koloidní stříbro

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Bardioc
Starší člen
Dal: 19 poděkování
Dostal: 74 poděkování

Re: proudová hustota pro výrobu koloidu Ag

Příspěvek od Bardioc »

habana píše:
jan buka píše:Zdravím vás pánové,

děkuji oběma za přínosné příspěvky... začínám být také přesvědčen o tom, že máme přístroj (KS 2) s větší proudovou hustotou než je záhodno... :)
možná vyrábíme převážně tzv. "brambory" namísto žádaných nanočástic Ag (1,5 až 5 nm) ... :)
Rozhodl jsem se to řešit mailem k výrobci (předřadit odpor bez rozlepení slepené skřínky v záruce asi nelze...)
zajímavá myšlenka je zvětšit plochu elektrod (v našem případě asi trojnásobně, možná raději čtyřnásobně...), to však vyžaduje přikoupení dalších elektrod Ag, výrobce dodává náhradní tyčky prům. 3 mm, délka asi 12,5 cm a to 2ks za 1200 Kč... raději bych viděl řešení ve snížení proudové hustoty předřazeným odporem... na výrobu koloidu nějak moc nespěcháme a evidentně už první známky vzniku částeček kysličníku stříbrného (černo - šedá usazenina na katodě) již po několika minutách svědčí o tom, že vše neprobíhá , jak by mělo... myšlenka se střídavým proudem se zdá být zajímavá, nevím proč na to ještě nikdo nepřišel... zřejmě v tom bude nějaký háček... a nebo také ne... :)
ještě jednou děkuji za příspěvky a dám vědět, jak zareagoval výrobce...

Honza Buka
Teplice ;)
no černošedá usazenina po několika minutách...to fak něco silně hapruje...navíc: se tak zmenšuje povrch elektrod potřebný... a ergo kladífko tedy hned od počátku se zvyšuje proudová hustota na elektrodách....
Je to prostě nějak blbě.
Pravděpodobně vysoká proudová hustota...ale je to naprosto bez záruky.
Opravdu doporučuji vše tak, jak píši: použijte PROUDOVÝ ZDROJ za současného dodržení dalších podmínek.
Výrobek, který třímáte v ruce vhoďte do klozetu a dlouze spláchněte.
Pakliže ale podle výrobce jde o zdroj konstantního proudu, pak zadržte.
V tom případě pravděpodobně půjde zdroj použít, zde vám ale předřazení odporu nepomůže, protože zdroj opět dorovná na nastavenou (v současnosti asi příliš vysokou) hodnotu proudu. Chce to zdroj nechat přenastavit u výrobce a to na na odpovídající proud -podle plochy elektrod.......
Doporučuji čísti všechny mé příspěvky viz výše, uspoříte si spoustu času a možná i výdajů.
(Většinou) vim co mluvim. Fak.
Howgh
habana
Ahoj, tak jsem se po přečtení Habanova komentáře rozhodl, že se tomu přístroji KS2 podívám do střev. Po chvíli zápolení se zalepenou (už vím proč) krabičkou jsem nahlédl dovnitř. A hle, kampak se poděla výrobcem avizovaná speciální pulzní elektronika? Nebudu vás napínat, nikde nic. Celý "přístroj" KS2 se skládá z 24 voltového adaptéru(ovšem s ledkou, aby vypadal vědecky) a prázdné krabičky se zástrčkami pro elektrody. Tak jsem si ještě řekl, že si změřím zkratový proud adaptéru - 0,5A! Ještě jsem se na výstupní napětí podíval osciloskopem. NIC! Čili ani v adaptéru se nic pulzního ani proud omezujícího nekoná. Ono by se tam stejně nic nevešlo, ale co kdyby. Byl jsem z toho docela nas..ný, za ty peníze bych jim to s chutí otloukl o hlavu.

Asi tak!

Repta

Příspěvek od Repta »

A co to je za vyrobce? :shock:

Bardioc
Starší člen

Výrobce

Příspěvek od Bardioc »

nebo distributor. Nevím. Normálně bych to sem nenapsal, ale takto vyrobené koloidní stříbro lidem spíš ubližuje než pomáhá. Doufám, že to tu admin nechá. Opravdu to není reklama.

http://www.stribro.com

Asi tak!

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

výrobce

Příspěvek od la »

výcuc s textu:
Velikost částic je od 0,015 do 0,005 nm (nanometrů, mikronů)

Tohle asi úplně ,ale úplně nezvládl,otázkou ale zůstává v tom případě také kvalita elektrod,on taky existuje stříbrný svářecí drát. :shock:

Bardioc
Starší člen

Drát

Příspěvek od Bardioc »

Dodali k tomu dvě elektrody 3mm v průměru a délce 12cm. Dají se poměrně snadno ohnout, barvu stříbra mají, ale to je asi tak všechno co můžu jako laik zjistit. Zlatník to zjistí?
Koupil jsem to asi přede dvěma lety, víceméně pro strýčka Příhodu. Zatím, jsem to vnitřně nepoužil, používám to pouze na ošetření podpaždí.

Asi tak

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Re: Drát

Příspěvek od la »

Bardioc píše:Dodali k tomu dvě elektrody 3mm v průměru a délce 12cm. Dají se poměrně snadno ohnout, barvu stříbra mají, ale to je asi tak všechno co můžu jako laik zjistit. Zlatník to zjistí?
Bohužel přesně ryzost ne ,ale drát ,tak velký rozdíl už zjistí.
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=526

Bobik
Stálý člen

Stříbrné elektrody

Příspěvek od Bobik »

Byrdiocu, objednej si stříbrný drát v safině tel 241 024 272. Někde tu najdeš odkaz. Já ho objednal 1m 2,5mm 0,9999 s poštovným do 700 Kč.
Elektrody můžeš mít jak chceš dlouhé, ale s trafem, s tím moc nenaděláš. Tím že si tu krabičku otevřel si pár lidem pomohl. Šmějdi se kryjou samolepkou a ztrátou záruky. Asi bych jim udělal ještě více publicity...

Vše je jedno.
jvc

generátor KS

Příspěvek od jvc »

NMůže mi někdo vysvětlit jaký je rozdílv napájení stříbrných elektrod.
V zahraničních schematech jsou jednoduché přístroje, kde jsou použity pouze 4 ks 9V baterie do série , které jsou přímo napojeny na stříbrné elektrody (36V) u dalších zapojení je použit měnič z 50V AC na 230V DC? Není jednodušší napájení elektrod nižším napětím, než vyrábět složité měniče. Mohl by mně někdo, kdo se tímto už delší dobu zaobírá trošku poradit.Díky

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

jvc

Příspěvek od lajos »

čti od první stránky, jestli tě opravdu zajímá na co se ptáš, vše je řečeno

jvc

Příspěvek od jvc »

Dobrý den, četl jsem úplně všechny příspěvky, trvalo mně to asi 14 dní než jsem to nějak prošel. ale asi su nějakej zabedněnej a nechápu to. Myslím si , že dokážu sbastlit cokoliv, ale na toto su nějakej krátkej.
Lajosi, prosím te mohl bys mi to vysvětlit nějak stručně , popřípadě poslat tvoje schéma. Vím, že jsi tomu věnoval spoustu času.
pokud by ses nade mnou u¨strnul napiš mně na emal: vylicilovi@quick.cz

Moc děkuji

Bobik
Stálý člen

Generátor koloidního stříbra

Příspěvek od Bobik »

JVC:
také jsem zápasil se stavbou generátoru. Teď už ho mám postavený a funkční. Využil jsem schéma Lajošovo a pak ještě upravené z fóra na Svépomocí. Fotky jsem se dal na předchozí stránce - ten větší generátor.
Obvod má několik částí:
1) trafo se dvěma sekundárníma vinutíma - já mám 220/12V a 24V. Zdroje usměrníš a stabilizuješ (odvodem 7812) . 12V jsem použil pro napájení obvodu který slouží k přepínání polarity elektrod. 24V jsem použil pro obvod loužící pro napájení elektrod.
2) obvod napájení elektrod. Mám ho napájený 24V. Pomocí kondenzátorů a diod je napětí usměrněno a násobeno asi na 110V. Součástí obvodu je proudová regulace (stabilizátor), který se zkládá ze dvou tranzistorů a proměnného odporu. Výstupem je zdroj konstantního proudu (u mě je to 0,5-3mA) Požadovaný proud je nastaven podle proudové hustoty. Zdroj zajistí že na počátku dodá prod 1,5 mA (můj případ pro elektrody 2,5mm x90mm dva páry) při cca 90V na konci procesu dodá 1,5 mA při 5V.
3) Obvod změny polarity elektrod. Je napájen 12 V a zajištěn klopným obvodem s 555. Vyrábí pulsy pro relé (12V). Na přepínací kontakty relé připojíš napájení elektrod. Obvod dodává pravidelné obdélníkové pulsy, které sepnou relé a přehodí polaritu elektrod.
4) Do obvodu jsem zapojil digilální panelový voltmer. Do jednoho přívodu elektrody jsem dal 10 Ohmový odpor a měřil na něm napětí. Napájení Vmetru jsem řešil usměrněním a stabilizaci 12V trafa na 9V.
5) Dělal jsem i míchačku. Tu jsem zapojil na usměrněné napětí 12V. Skládá se z ventilátoru zdroje počítače, regulace pomocí potenciometru a tranzistoru a magnetické včelky.

Vše jsem nejdřív zbastlil na sololit a pak vyrobil tišťák a dal do krabice.
Lajošovo schéma pro mě bylo také méně srozumitlené, pokud si jednotlivé obvody separuješ a odladíš tak to jde. Potřebuješ pochopit zapojení 555, zapojení proudového zdroje se dvěma tranzistorama, napěťový násobič. Pak vyrobit míchačku, a měřák. Vše jsou nezávislé moduly napájené sekundárama trafa.
Naposledy upravil(a) Bobik dne čtv 20 srp 2009 12:02, celkem upraveno 1 x.

Vše je jedno.
Bobik
Stálý člen

Prototyp s popisem

Příspěvek od Bobik »

Můj první prototyp na sololitu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Vše je jedno.
Bobik
Stálý člen

Trocha teorie obvodů generátorů

Příspěvek od Bobik »

Napěťový násobič - zvýší napětí na elektrodách (pozor na bepečnost) zde trocha teorie:
http://hellweb.loose.cz/index.php?page= ... =elt&id=35

Zapojení obvodu 555 pro řízení relé na změnu polarity:

http://nehudek.wz.cz/elektro/555.php

Vše je jedno.
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

jvc

Příspěvek od lajos »

schema tady je, pokud jsi to vše přečetl tak jsi to našel a dál pak mi není jasné, co ti není jasné?

Bobik
Stálý člen

Schéma

Příspěvek od Bobik »

JVC: Lajošovo schéma je na straně 55.

Vše je jedno.
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“