Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Stavba J. Cell - Akvarius1

Teoretické i praktické informace.

Moderátoři: rival, Merlin

Odpovědět
Dvell
Zasloužilý člen

Příspěvek od Dvell »

Tak ted by mne zajimalo kdo z vas tu ma zarizeni a technologii schopnou vyrobit - sestavit nekolik ktrubek-elektrod s presnosti na 0,001mm?

:lol:

Dvell

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

jen drobek

Příspěvek od Akord »

Aquarius: To, že voda rozpouští kovy není vecí její destilace, ale treba permitivity a schopnosti tvorit ionty. Bez proudu stejná voda s nerezí neudelá nic, s proudem ji sežere. Je to tím, že elektrický proud dokáže být silnejší, než jakákoliv kyselina, nebo zásada, protože orientačne nejvíce elektropozitivní jako fluor a nejvíce elektronegativní jako treba sodík a podobne mají rozpetí kolem 6V, no a pro nás není problém stvorit napetí vyšší.

K energii: Absolutní energie je nám nanic, stejne existuje, tvorí součást stavby látky a použít ji neumíme, nazývá se korektne v termodynamice, nebo chemii volná energie. Stejne nanic je nám nejaká volná energie vakua. My totiž umíme využít pouze energetický spád, ne stojící vodu. Voda musí téct z vyšší hladiny na nižší, aby se její energie dala využít, stejne tak se musí promeňovat energie z vyšší kvality na nižší, aby nám udelala, co si prejeme. Ona kvalita energie se nazývá ušlechtilost, dá se pripodobnit teplote, čím ušlechtilejší, tím teplejší. Čím teplejší energie, tím ochotneji se bude pri svém toku premeňovat v jinou, méne hodnotnou formu. Z určitého pohledu tedy energií není mnoho vyjmenovaných druhu, ale existuje pouze jediný univerzální typ energie, který pouze mení svou kvalitu. Dala by se pojmenovat jako pripravený tlak/nerovnováha prostredí. Je jasné, že energie muže pak téct z jedné strany rovnováhy do druhé, pokud tedy nezískáme v prostredí zmenu, kam umístíme vstup a výstup, tak žádná energie nepoteče. Pri využití energie máme často práve problém s tím výstupem, protože si myslíme, že není treba. Pak nám z toho vychází nesmyslné účinnosti promeny.

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dostal: 20 poděkování

Re: hrdzavenie trubiek

Příspěvek od Aquarius1 »

sano píše:Pri Joe cell je dôležitá presnosť zostavy. Vyosenie trubiek oproti stredu by nemalo byť väčšie ako tisícina milimetra.
Druhý problém je čistenie trubiek. Pusť do toho0,5A, na voltoch až tak nezáleží, a trpezlivo to čisť až to prestane púšťať hrdzavé chuchvalce. Každý druhý deň to prepláchni destilovanou vodou. Celkovo sa to vyčistí za zhruba 600 hodín. Dobrý nerez je 316 L. Ale môžu byť aj iné. Nevyhnutnou podmienkou je nemagnetizmus materiálu. Niekedy sa objavujú magnetické zóny pri elektrickom zváraní. Tie potom treba odstrániť. Lepšie je pájkovať napr. striebornou pájkou, ako zvárať.
Zdravím sano.Teď jsi mne dostal s tou přesností vyosení trubek,dostal jsem informaci že trubky musí být volné tj musí se volně pohybovat kvůli rezonanci.V tom případu by to platilo jen na středovou elektrodu nehledě na to že pokud shlédneš nějaká ta videa a fotky,opravdu soustředěných buněk najdeš málo a přece to všem bublinkuje,otázka je jestli to funguje tak jak je to prezentováno.Zatím jsem vyzkoušel tři varianty a čeká mne čtvrtá.Mám materiál na další buňku tak mám co dělat.S tím pájením stříbrem to neznám ale mám elektrody na antikoro to by snad mělo stačit.
Díky za informace Jindra

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Aquarius1
Zasloužilý člen

pr: Akord

Příspěvek od Aquarius1 »

..........Je to tím, že elektrický proud dokáže být silnejší, než jakákoliv kyselina, nebo zásada, protože orientačne nejvíce elektropozitivní jako fluor a nejvíce elektronegativní jako treba sodík a podobne mají rozpetí kolem 6V, no a pro nás není problém stvorit napetí vyšší............

Dalo by se říci že pokud nechceme něco rozpouštět zvolíme menší proud po delší dobu a tím dosáhneme stejného efektu bez destrukce (tím mám na mysli ten energetický spád).
Pochopil jsem to dobře?

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Aquarius1
Zasloužilý člen

Sůl

Příspěvek od Aquarius1 »

Dnes tedy včera jsem předělal buňku a místo gum jsem udělal plexi rozporky,je to vážně lepší nehledě na to že lze s buňkou čili trubkami manipulovat jak chceme.Pro další pokus jsem stanovil sůl kuchyňskou,na to mne přivedlo povídání o studené fúzi.Lidi,soli se v JoeCell vyhněte jak bernímu úřadu,stačila špetka a nestačil jsem odebírat černo zelenou pěnu.Tvořila se tak strašně rychle že jsem se nestačil divit,možná je to tím že kuchyňská sůl obsahuje jód.Jediný klad tohoto pokusu byl že po vylití brčálově zelené vody byli trubky zbaveny snad všech nečistot a blýskají se jako psí koule.Po vypláchnutí a znovu nalití buňky začala jako obvykle postupně probublávat a čeho jsem si všiml jako už po několikáté že vlastně pracují pouze tři trubky a to od středu,ostatní se jakoby vezou čili nepracují a proto mne napadlo,kolik že těch trubek vlastně ten JoeCell má doopravdy mít??To by vycházelo na čtyři trubky,jedna středová s mínusem,dvě bez napájení a čtvrtá venkovní s plusem.O víkendu stvořím další buňku s předchozím popisem,mám také v plánu jí dát vodu zcela jinou než studniční či destilovanou pro kterou si zajedu na Barboru.Západo češi ví a ostatním sdělím vše až jí vyzkouším.Mějte se fajn.Jindra ;)

sano
Zasloužilý člen
Dostal: 18 poděkování

Pre AquARIUS

Příspěvek od sano »

PRI SPUSTENé JC. POMáHA, AK DO NEJ Dáš VODU, KTORá JE ZO SPERáVNEHP PRíRODNéHPO PRAMEŇA, AK BOLA PREDTýM OBOATENá MONOATOMáRNYM VODíKOM. ČO SA TýKA SPRáVNEHO PRAMEˇA, NESMIE OBSAHOVAť ZLÚčENIY UHLíKA. rEPS. MALO BY ICH BYť čO NAJMENEJ. MALA BY BYť MäKKá, A SPRáVNU POZNáš PODľA TOHO, žE PRI TOM SPRáVNOM PRAMENI RASTÚ RASTLINY, KTORé MAJ´VäčšIE LISTY, AKO INDE. pOZRI NA DEVäťSIL.
VIAC ZATIAľ NEVIEM.
rEZONUJE VODA, NIE PLECH.

Aquarius1
Zasloužilý člen

pro:sano

Příspěvek od Aquarius1 »

Ahoj .No však o to jde ta voda má v sobě něco co voda běžně nemá,snad to pomůže.Je to stejně jenom pokus jako zatím vše ale baví mne to.Pokud rezonuje jenom voda něco jí tu rezonanci musí dát a že by to byl proud co do toho cpu tak tomu moc nevěřím ten bude mít funkci spíše co se týče vzniku polo-vodivé vrstvy na trubkách,s tou vodou se něco musí stát a neméně důležité tam jsou i ty trubky na kterých na vnějších stranách vzniká jemný šedý povlak ale ne na celém povrchu.Na horní a spodní části trubky je vždy asi tak cm nepotažen onou vrstvou a to pěkně kol dokola.
Dost podrobně jsem četl JoeCell návod česky od máchy a zjistil jsem v něm tolik rozporů že se jím nikdy nebudu řídit to si raději všechno vyzkouším sám.Vedu podrobný deník o chování při různých akcích které s tím provádím a některé věci se opakují některé jsou nové.
Měj se fajn Jindra

sano
Zasloužilý člen
Dostal: 18 poděkování

Pre aquarius

Příspěvek od sano »

celá jcella je jeden rezonátor, ak ju správne oživíme, tak by sa mali začať s vodou diať neobvyklé veci, uvoľňovanie elektronického plynu. Uvidíme.

Myers môže rátať s rezonanciou plechu, tu je to iné.

Každý systém je jedinečný, nie vždy môžeme prenášať skúsenosti z jedného systému do druhého.
Tu nejde o elektrolýzu.
Aj ja napredujem ako v lete na saniach. Skúsenosti sa získavajú pomaly.

Aquarius1
Zasloužilý člen

Re: Pre aquarius

Příspěvek od Aquarius1 »

sano píše:celá jcella je jeden rezonátor, ak ju správne oživíme, tak by sa mali začať s vodou diať neobvyklé veci, uvoľňovanie elektronického plynu. Uvidíme.

Myers môže rátať s rezonanciou plechu, tu je to iné.

Každý systém je jedinečný, nie vždy môžeme prenášať skúsenosti z jedného systému do druhého.
Tu nejde o elektrolýzu.
Aj ja napredujem ako v lete na saniach. Skúsenosti sa získavajú pomaly.
Ahoj sano.
Chtěl bych se optat v jakých periodách nabíjíš ceel ,našel jsem že by to mělo být ze začátku jen pět minut po začnutí bublinkování a pak dát pauzu a nabíjet 12V - 50mA.
JIndra

Aquarius1
Zasloužilý člen

20.6.09

Příspěvek od Aquarius1 »

Mé další poznatky a zkušenosti s JoeCell.Vylil jsem vodu přefiltroval a nalil zpět,v buňce tentokrát nebyl téměř žádný kal asi se čistí.Mám za to že vodu nelze vylít a dát novou a to z prostého důvodu,to co do buňky vložíme tam má zůstat,nová náplň degraduje ,jedině dolévat.Jediné co se mi vyplatilo byla ta sůl,vyčistila buňku a od té doby ,nevím jak to popsat prostě ta věc je jiná.Taky mám výhrady k k formě napájení,píše se že to má být 12V ALE!
Při 12V se buňka chová jako mrtvá,tedy ne mrtvá ale chcíplá a to doslova,jediná věc co je pozitivní je ta že se čistí a to pěkně pomalu a důkladně.Pokud chceme od buňky stejný efekt jako je ve videích na netu a youtrubce musíme dát větší proud.Ostatně daná pravidla nejsou,každá buňka bude originál a za tím si budu stát,nikdo nevyrobí nic co druhý a to už vzhledem k vodě kterou používá.Voda je jakoby hustší je kyselá(měřil jsem )a má medovou barvu asi jako med z pampelišek.Další je ve videu a budu informovat o průběžně.
Mějte se fajn Aquarius1
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Aquarius1
Zasloužilý člen

Po vylití vody

Příspěvek od Aquarius1 »

Co se dá naměřit na buňce po vylití vody.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Aquarius1
Zasloužilý člen

Lesní myšlení

Příspěvek od Aquarius1 »

Vrátil jsem se z lesa kde jsem v klidu přemýšlel a tam mne to napadlo.Po příchodu jsem buňku znovu vylil a přesně to na co jsem přišel v lese byla pravda,už vím kde se tvoří onen rez a tuším proč, v originál joe je vysoký izolační střed ode dna buňky.Ta moje má izolační podložku jen 5mm vysokou a tím pádem i hlavní mínusová elektroda je ve stejné výšce a okolo ní těsně u dna se ten bordel tvoří.Dno je jakoby rozežráno přesně v kruhu asi cm širokém a úplně lesklé,vypadá to jako by se rozpouštělo a ten rezavý bordel je jako prstenec spojen dno-střední elektroda,jsou to takové rezavé tvrdé bubliny.Pravděpodobně je to dáno vzdáleností elektrického přechodu,tam je pravděpodobně nejvyšší a tím se jak bylo psáno voda +proud a máme rozpouštědlo jako bič.Ještě dnes vyrobím vyšší buňku s vyšší izolační podložkou a pak se uvidí.
Zdravím všechny Jindra

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Aquarius1

Příspěvek od lajos »

To bude asi tou solí, ta ti asi strašně moc pomohla, neb komu neni rady, neni pomoci. Joe cell všude píšou čistou (pramenitou vodu), říkají tomu juvenální voda- to jsi ještě nepil, viď? Ale jinak samo vyzkoušej vše co tě napadne.

Aquarius1
Zasloužilý člen

Re: Aquarius1

Příspěvek od Aquarius1 »

lajos píše:To bude asi tou solí, ta ti asi strašně moc pomohla, neb komu neni rady, neni pomoci. Joe cell všude píšou čistou (pramenitou vodu), říkají tomu juvenální voda- to jsi ještě nepil, viď? Ale jinak samo vyzkoušej vše co tě napadne.
Pravda vyzkouším vše,alespoň vím co ano a co ne,ono je to pěkný se přilepit na daný popis a nic o tom nevědět.Nikdo ti nepoví co to vlastně je každej jen píše jak je to úžasný a skvělí ale nic k tomu ani jak se k výsledku dostal jen že někdo v garáži na to kápnul a v tom to bude.Pokud někomu vadí co dělám stačí písnout a nenapíšu už nic co by ostatní neměli dělat.Podle mne o to pochopit věc jako celek ne jako návod z peny marketu na ohřev polotovaru v mikrovlnce .
Mějte se fajn Jindra.

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Aquarius1

Příspěvek od lajos »

Jako hluchý s němím. Vždyť píšu zkoušej co chceš. Ode mně se rozhodně nenech omezovat.

Odpovědět

Zpět na „Joe Cell“