Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Psychické příčiny nemocí a jejich odstraňování.

Léčebné postupy.
Odpovědět

Myslíte, že je toto téma pro Vás přínosné?

ano
106
92%
ne
9
8%

Celkem hlasů: 115

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Určení psychické příčiny u dětských nemocí- příklad

Příspěvek od hanka »

Příklad
Honzovi je šestnáct let a trápí ho zánět pravého středního ucha.
Jak jsem psala, problémy s ušima vždy nasvědčují, že dotyčný neoprávněně nechce něco slyšet.
V Honzově případě se jedná o to, že nechce slyšet kritiku ve škole, že se doma neučí a nedělá si úkoly a že jestli to takto půjde dál, tak že ho ze školy vyloučí.
Honza byl z domova rozmazlený. Doma pořádně nemusel nic dělat a na základní škole se také moc nemusel učit. Jeho maminka byla totiž na základní škole, kam Honza chodil, ředitelkou a Honzovy průšvihy vždy nějak ze své pozice "vyžehlila". Honza se tak naučil ve škole dosahovat poměrně dobrých výsledků zadarmo a měl pocit, že takto to bude v životě fungovat pořád.
Jenomže s přestupem na střední školu maminčina ochranná ruka přestala fungovat a tak Honza již ve škole nedostával žádné dobré známky bez zásluhy a také už mu nic neprocházelo jako dřív, což se ostatně projevilo na hrozícím vyloučení Honzy ze školy.

Honza napomínání od profesorů nechtěl slyšet, protože měl pocit, že jsou na něj zlí. Vždyť na základce se učil (spíš neučil) úplně stejně a tam jim to stačilo, tak co tady pořád prudí. A tak Honza místo u sebe hledal chybu u profesorů a odmítal to jejich spílání slyšet, protože si na něj určitě zasedli a za něco se mu mstí.
Maminka Honzy si díky této situaci ve střední škole uvědomila, jak nechtěně svému synovi tím, že za něj průšvihy "žehlila", ublížila, protože díky tomu se z něho stal povaleč, který není zvyklý se zodpovědně učit, ani pořádně něco dělat. Šla tedy za Honzou, aby mu o své chybě řekla a zároveň mu domluvila, že své chování má změnit.
Honza jí však odmítal poslouchat a říkal jí, ať mu dá laskavě pokoj, že na ty její rozumy není zvědavý. Že už je skoro dospělý a že si bude dělat věci podle sebe a ať do toho nestrká nos. A tak jí nezbývá nic jiného, než počkat, až se Honza v životě spálí a pochopí, že bez práce nejsou koláče a že se nemá bránit oprávněné kritice.
Maminka Honzy si své chyby ve výchově odnáší (platí za ně) tím, že bude muset čekat, až se její nevděčný syn vzpamatuje. A mezitím bude muset přihlížet tomu, jakými bolestivými životními lekcemi její syn bude procházet.
Měla dříve odhalit jeho nevděčnost a naučit ho vděčnosti sama. Nyní to bude muset udělat život sám.
Nevděčný Honza si tímto svým nevděčným chováním (místo toho, aby byl vděčný za rady, které od druhých dostává, tak je odmítá a otravují ho) říká o životní lekce v duchu: "Komu není rady, tomu není pomoci". Tudíž si bude muset projít bolestí (buď psychickou, nebo fyzickou - přesně podle toho, co ho více osloví), která ho naučí vděčnosti - v té vděčnosti bude totiž mj. i vnímat rady, které mu pomohou nedělat chyby.
:bye:

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
zena

pricina nemoci

Příspěvek od zena »

ahoj lidicky, diky za tohle zajimave tema, uz jsem na netu narazila na par zajimavych informaci tykajici se psychicke priciny nemoci. prave me trapi ryma, ktera ale zacala jako bolest v krku. rada bych se toho co nejdrive zbavila. kdyz se tak zamyslim z ceho to vlastne muze byt zpusobene nic tak vyrazneho me nenapada. s nikym jsem se nepohadala, v podstate se snazim s kazdym vychazet dobre, sama na sobe taky pracuju, tak si rikam jestli to neni proste z toho ze jsem "jen" nachladla...to by ale pak v tomto pripade ztracelo dohledavani psych. priciny smysl ?! jake vy mate zkusenosti, nazory?

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

zeno

Příspěvek od lajos »

Na rýmu je bezva koloidní stříbro, již několik let nevím co to je mít rýmu, při jakémkoliv náznaku si loknu koloidu(pokud jsem si neloknul před tím) a nejen rýma ale zřejmě dost ostatních nemocí nemají šanci.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: pricina nemoci

Příspěvek od poota »

zena píše:... prave me trapi ryma,... z ceho to vlastne muze byt zpusobene ...jake vy mate zkusenosti, nazory?
Příčinou může být i aflatoxin z pečiva nebo ořechů, v tom případě by mohly pomoci vysoké dávky vitaminu C, nejlépe v rozmixovaných rajčatech, a bezplísňová dieta několik dní.
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od laik »

zena píše:ahoj lidicky, diky za tohle zajimave tema, uz jsem na netu narazila na par zajimavych informaci tykajici se psychicke priciny nemoci. prave me trapi ryma, ktera ale zacala jako bolest v krku. rada bych se toho co nejdrive zbavila. kdyz se tak zamyslim z ceho to vlastne muze byt zpusobene nic tak vyrazneho me nenapada. s nikym jsem se nepohadala, v podstate se snazim s kazdym vychazet dobre.............
Zdravím
doporučuju také ,pravidelnou konzumaci vit. C ,my to doma praktikujem od podzimku celkem pravidelně denně a žádná nemoc nás neskolila.......

ale jak si psala "v podstatě se snažím s každým vyjít".....není toto možná příčina?????...že i když tě něco nebo někdo naštve ,tak tu negativní energii tělo musí nějak ventilovat a jelikož to v sobě zadusíme tak se to projeví jinak???????........hmmmm jen teorie...

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
hanka
Zasloužilý člen

Příspěvek od hanka »

zena píše:ahoj lidicky, diky za tohle zajimave tema, uz jsem na netu narazila na par zajimavych informaci tykajici se psychicke priciny nemoci. prave me trapi ryma, ktera ale zacala jako bolest v krku. rada bych se toho co nejdrive zbavila. kdyz se tak zamyslim z ceho to vlastne muze byt zpusobene nic tak vyrazneho me nenapada. s nikym jsem se nepohadala, v podstate se snazim s kazdym vychazet dobre, sama na sobe taky pracuju, tak si rikam jestli to neni proste z toho ze jsem "jen" nachladla...to by ale pak v tomto pripade ztracelo dohledavani psych. priciny smysl ?! jake vy mate zkusenosti, nazory?
Ahoj zeno,
učím se stejně jako všichni, i když tady zveřejňuji tyhle materiály, které jsem dostala a které mi přijdou hodně zajímavé :) Proto se o ně dělím i s dalšími lidmi a těší mě, když se v příznacích někdo najde. Ještě více mě potěší, až někdo napíše, že nejen že se našel v příznacích, ale že mu to pomohlo i v nalezení psychické příčiny, na jejíž změně zapracoval a vyléčil se. Ale nedělám si iluze, že to bude brzy, nejsme zvyklí hledat za svými tělesnými potížemi svoje chybné myšlení. Zajímavé ale je, že na jiných lidech rozpoznáváme psychickou příčinu jejich nemoci dobře. Takže chyba bude nejspíš v tom, že na sebe koukáme jinak, než na jiné lidi a nepoužíváme stejný metr na ně i na sebe. Být k sobě upřímný je těžké, a připustit chybné myšlení u sebe je úplně nejtěžší :roll: . I já se často pokouším najít u sebe tu chybnou myšlenku, která mi způsobila třeba bolest nebo jiný problém, který přišel. Většinou dokážu najít oblast i kdy a kde vznikla ta chybná myšlenka, ale zanic nerozpoznám tu chybu v myšlení a tím pádem nevím, co mám měnit. Obzvlášť je to těžké, když je člověk přesvědčený, že je správné to, co dělá a jak myslí. Zkus použít i další pravavidla: "levé a pravé poloviny těla", "nakolik je nemoc vidět" a "kdy nemoc začala". Dojdeš k oblasti, kde máš chybu hledat - dále to záleží na Tobě, jak dalece dokážeš rozpoznat tu myšlenku, kterou máš změnit.
Držím Ti palce a nezapomeň napsat, jak jsi byla úspěšná v nalezení příčiny :lol: .

Tady Ti připomínám příklad k rýmě, třeba Tě trochu "nakopne" :lol: .
Rýma
Pan Honza už má čtvrtý den rýmu a nedaří se mu dohledat to, co nesprávného v jeho psychice onu rýmu spustilo.
Ví, že rýma vzniká na základně sebelítosti či neoprávněného smutku, ale ještě pořád nepřišel na to, kvůli čemu konkrétně je neoprávněně smutný či proč se lituje a má pocit, že v sobě žádný takový pocit nemá.
Proto pan Honza se rozhodne použít pravidlo "sleduj to, kdy nemoc začala". Začne tedy dohledávat, kdy ho začalo šimrat v nose a kdy začal posmrkávat. Nakonec si vzpomene, že před čtyřmi dny, kdy ho začalo šimrat v nose, měl rozhovor se svojí manželkou.
Manželka se na něj zlobila, že jí nepomáhá s domácími pracemi a že většinu povinností nechává na ní. A pan Honza místo toho, aby si její pravdivou kritiku vzal k srdci a začal jí pomáhat, se začal neodůvodněně litovat, jaký že on je chudáček, že žena pořád po něm něco chce a že se jí pořád něco nelíbí. Vždyť může být ráda, že jí dává celou výplatu a že nechodí do hospody, jako to dělají ostatní chlapi z práce.
Tudíž díky časovému určení počátku jeho rýmy pan Honza dokázal dohledat spouštěcí nesprávnou myšlenku, která způsobila jeho nemoc a zároveň dostal touto nemocí signál, že si má v sobě srovnat věci na pravou míru.

"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
hanka
Zasloužilý člen

Příspěvek od hanka »

laik píše:
zena píše:...... s nikym jsem se nepohadala, v podstate se snazim s kazdym vychazet dobre.............
ale jak si psala "v podstatě se snažím s každým vyjít".....není toto možná příčina?????...že i když tě něco nebo někdo naštve ,tak tu negativní energii tělo musí nějak ventilovat a jelikož to v sobě zadusíme tak se to projeví jinak???????........hmmmm jen teorie...
Souhlasím s tím - to, že se člověk snaží s každým vychazet dobře sice nezpůsobí hádky a negativní emoce vzniklé z hádky, ale neznamená to, že je vnitřně spokojený. Když se člověk často přispůsobuje, je více než pravděpodobné, že vnitřně je mu to líto, nebo cítí smutek.

Zena píše, že ji napřed začalo bolet v krku, až pak se spustila rýma. Vidím to tak, že nesouhlasila s někým (s kým, se dá určit podle pravidla "levé a pravé poloviny těla"), ale neřekla to, aby nevznikl spor - proto bolest v krku. Vnitřně z toho ale byla smutná, nebo ji to bylo líto (i když třeba ne moc- protože to v sobě zase potlačila), tak tu lítost tělo ze sebe dostává rýmou.

Jak říkám v předchozím příspěvku, u jiného se příčina odhadnout dá, jenom u sebe to jde těžce, obzvlášť, když člověk sám sebe "nepustí ke slovu" a rozumově se přesvědčil, že tak je to správné - podle starého pravidla "moudřejší ustoupí".

hanka
Zasloužilý člen

Geniální rádce, který poradí, kolik, kdy a co jíst.

Příspěvek od hanka »

Geniální osobní pomocník a rádce, který poradí, kolik, kdy a co jíst

Mnozí lidé bědují, že se přejídají, nebo že mají nadváhu. Tito lidé mají zmatek v tom, kdy, co a kolik jíst. Pokud chtějí zhubnout, tak se nutí do různých diet, zkouší další různé způsoby hubnutí. Někteří zkouší vůbec nejíst, jiní se trápí v různých fit centrech…

Všichni tito lidé mají společnou věc - mají nedostatek informací ohledně toho, kolik, kdy a co jíst, aby jejich tělesná schránka byla v naprosté kondici, bez zadýchávání se do schodů, bez potíží s předklonem třeba při nazouvání si bot či navlékání ponožek, bez klepajícího se sádla, pocení se, celulitidy, nebo bez jakýchkoli problémů (ať estetických, fyzických či jiných) spojených s nadváhou.
Tito lidé volají po informacích, co, kdy a kolik jíst. A tvrdí, že by za jistotu, co, kdy a kolik jíst, platili zlatem. Tito lidé v zájmu hledání této jistoty pak někdy skutečně neváhají vydat velké množství peněz u renomovaných odborníků na výživu a diety. Obvykle s chabým či krátkodobým výsledkem.

Člověk má pomocníky, rádce, kteří ho zbaví nejen nadváhy, ale také mu přímo řeknou, kdy, kolik a co má jíst.
Někdo možná řekne: "Sláva! To už se nebudu přejídat, či nebudu mít nadváhu! To už budu tělu dávat to, co potřebuje a v míře, v jaké to potřebuje a v době, kdy to potřebuje."
Kéž by onen člověk dodržel to, co říká.
Lidé totiž při zjištění, že mají osobní rádce, kteří jim skutečně 24 hodin denně radí, kolik, co a kdy jíst, zajásají. Nejprve jsou plní nedůvěry, zda to tak skutečně je. Pak si ověří, že toho rádce skutečně mají. A pak…
A pak místo toho, aby skutečně byli vděční a naslouchali tomuto pomocníku a poslechli ho a tím svému tělu dávali jenom to, co skutečně potřebuje, jenom tehdy, kdy to potřebuje a jenom tolik, kolik skutečně potřebuje, tak rady těchto rádců stejně neberou v potaz. A to obvykle se slovy: "Já vím…"
Tito lidé zlehčují takovéto svoje chování, přitom toto chování je alarmující. Nejprve člověk volá po radě, jistotě, je nešťastným, že tápe. A pak, když tu jistotu dostane, ji stejně nebere v potaz. Toto je typický projev nedisciplinovanosti, nevděčnosti.
Tito lidé jsou nedisciplinovaní proto, že neposlouchají rady a nedělají to, co ohledně jídla mají dělat. A nevděční jsou proto, že necítí skutečnou vděčnost za to, že mají k dispozici neomylného rádce.
Kdyby byli disciplinovaní a vděční, tak by se po zjištění, že mají svého rádce, nemohli nikdy chovat tak, že rady tohoto rádce nebudou brát v potaz. Nebo by se také nikdy nemohli zachovat tak, že by byli ukřivděni, že kvůli těmto moudrým radám nemohou jíst to, co chtějí. Zkrátka, byli by upřímně rádi, že vědí, kolik, co a kdy jíst a také by rádi dodržovali to, co jim jejich rádce moudře radí.

Příště ty geniální osobní rádce prozradím :P .

hanka
Zasloužilý člen

Příspěvek od hanka »

O jaké geniálního rádce v oblasti příjmu potravy se jedná?

Máme dva rádce:
• hluboký nádech a výdech
• chuť.

Hluboký nádech a výdech
Jeden rádce radí, kdy jíst a kolik jíst.
Je to rádce, který není vidět a kterého postřehne jenom dotyčný člověk - je to nasycenost, která se projevuje jako hluboký nádech a výdech během, před či po jídle.Obvykle si lidé tento prohloubený či hluboký nádech a výdech vysvětlují:
• jako "druhý dech" (něco jako ve smyslu: "a mohu jíst dál")
• nebo "je to tím, že mám úzké kalhoty"
• či jako "dělání si místa v žaludku".
Není tomu tak.
Hluboký, či prodloužený nádech a výdech je projevem nasycenosti. Je to reakce těla na to, že člověk má dost, že už nemá jíst.
Tímto nádechem a výdechem vlastně tělo člověku radí, kolik a kdy má člověk jíst, resp. že už nemá jíst. Když má člověk dost, když je nasycený, tak přichází hluboký nádech a výdech.
Jakoby tělo člověku říkalo: "Nyní máš dost, nyní jsi nasycený, plný. Nyní už tvoje tělo nepotřebuje žádný příjem potravy."
A je na každém člověku, zda tuto neomylnou radu uchopí, poslechne, nebo zda bude pokračovat v jídle a bude dávat tělu to, co už není v jeho prospěch, ale v neprospěch.
Mnoho lidí raději hluboký nádech a výdech nevnímá (nechce vnímat), protože by se pak necítil svobodným, ale cítil by se omezeným. Podřízení svých chutí, tužeb a přání tomu, co potřebuje tělo, lze sice nazvat nesvobodou, ale není to pravdivé označení. Ve skutečnosti se nejedná o nesvobodné rozhodnutí, ale je to moudré rozhodnutí – poslechnout hluboký nádech a výdech.
Tento nádech a výdech může přicházet i tehdy, když člověk jenom pomyslí na jídlo či tehdy, když zasedl ke stolu a ještě se do jídla ani nepustil. Je to opět sdělení rádce: "Máš dost, nejez, tvoje tělo to nepotřebuje." A opět je to na rozhodnutí člověka, zda tuto radu poslechne. Měl by ji však poslechnout, protože tento jeho rádce se nikdy nemýlí. A i když má člověk pocit, že jedl málo, přesto by měl poslechnout tohoto rádce., protože on nejlépe ví, co se v jeho tělu odehrává.
.... :lol:

hanka
Zasloužilý člen

Příspěvek od hanka »

Chuť
Druhý rádce radí, co jíst.
A tento rádce se jmenuje chuť. S tímto rádcem neumí zacházet téměř nikdo.

Tento rádce je nebezpečný. Proč? Protože musí být pod kontrolou, v naprosté hierarchii s prvním rádcem, hlubokým nádechem a výdechem.
Je jako oheň - je dobrý sluha, ale zlý pán. Pokud ho člověk nechá bez prvního rádce, bez hlubokého nádechu a výdechu, tak napáchá škody. Takový člověk bude sice jíst to, na co má chuť, látky, které jeho tělo potřebuje, ale v míře, které pro tělo nejsou přínosem, ale zátěží. A to není dobré ani pro tělo, ani pro člověka.
Obvykle pustí chuť z "řetězu" ti lidé, kteří prožili nouzi, nebo ti, kteří si potřebují dopřát, když se cítí psychicky hladovými. Nebo to také mohou být i sobci, kteří si ovšem toto sobectví nechtějí připustit a nazývají to jakkoli jinak (mlsouni, požitkáři, gurmáni apod.).
Je to nádherně zařízené, že tento rádce není v podobě zežloutnutí nosu apod. To by ho všichni kolem viděli a už by tomu člověku do jídla mluvili: "Hele, už máš dost, už ti nepřidám, vždyť máš žlutý nos."
Nebo by si ten člověk sám sobě říkal: "Jé, já bych si dal ještě, ale mám už žlutý nos, tzn., mám dost, tak už nesmím. Všichni by viděli, že jsem nenasytný, chamtivý a že i přesto, že mám dost, tak dost nemám. A to jim přece nemohu ukázat, že jsem sobec, který bere (jí), i když má už dost." A cítil by se ukřivděn, že už nemůže jíst, že se nemůže přejídat, protože by ostatní odhalili tuto jeho stinnou stránku - všichni by si totiž dali pozor na člověka, který bere (jí), i když má dost…
Kdo poslechne svého rádce ohledně žízně, hladu i chuti, ten zjistí, že má i další rádce v dalších oblastech svého života. Ale na to, aby člověk mohl vnímat tyto své další rádce, se potřebuje dostat do vyšší úrovně smýšlení. Takovýto člověk musí vnímat způsob svého uvažování, uznat, že jeho způsob smýšlení nebyl dobrý a musí být ochoten svůj dosavadní nesprávný způsob uvažování změnit, zlepšit. Teprve pak se dostane výš.
Dokud člověk neuzná, že dělá chyby a nemíní je nedělat, do té doby nemůže vnímat rady svých rádců. A toto platí nejen u rádce v oblasti jídla. Avšak v oblasti příjmu tekutin a potravy se to člověk učí.
Mnoho lidí bohužel zůstane na úrovni, že se zkrátka nevzdá svého pivečka, které mu chutná, přitom ho jeho tělo vůbec nepotřebuje a tuto nepotřebnost dává najevo v podobě "pivního pupku" či nemoci nebo psychické závislosti (závislost se pozná, že bez piva je nervozita). Tito lidé v této podobě, kdy neslyší rádce na příjem tekutin, nemohou vnímat ani další rádce. A toto platí ve všech oblastech.
Kéž by lidé vnímali, že poslechnutím svých rádců přestanou ubližovat sobě či jiným…

hanka
Zasloužilý člen

Osobní pomocník a rádce, který hlídá i poradí kolik pít

Příspěvek od hanka »

Geniální osobní pomocník a rádce, který hlídá i poradí kolik pít

Často v médiích slýcháváme různá doporučení, kolik máme pít. Některé zdroje radí 1,5 litru, jiné 2 litry, a to když nejsou horka, když je "normálně".
Člověk pak v tom má následně zmatek, protože se mu tolik ani pít nechce, nebo má pocit, že mu to doporučené množství nestačí. Nebo jeden den mu doporučené množství stačí a druhý den se nemůže dopít a pak má zmatek v tom, zda pít druhý den více, nebo ne?

Následně člověka napadá množství otázek: Jak to tedy je? Kolik vlastně pít tekutin? Má to být pokaždé stejné, nebo skutečně tělo má právo si diktovat, že jeden den vyžaduje tři litry a druhý den sotva litr? Neškodí tělu takovéto výkyvy? Čeho se vlastně držet, aby člověk neublížil svému vodnímu hospodářství, jeho rovnováze? Jak člověk pozná, kolik má dodat svému tělu tekutin? Je to každý den individuální, nebo to závisí na počasí, klimatických podmínkách, kdy stačí sledovat rtuť teploměru a podle toho si ráno stanovit množství tekutiny, které člověk v průběhu dne vypije? Nebo existuje jiné měřítko, které určuje potřebu tekutin a toho se má člověk držet?
Někdo tvrdí: "Zejména v období tepla by lidé měli více pít, klidně nejméně tři litry. A běžně, kdy je teplota na průměru, by měl každý dospělý člověk vypít minimálně jeden a půl litru tekutin. Dokonce v zimě, v suché zimě, by měl člověk vypít více než jeden a půl litru tekutin přesto, že se nepotí. Má vypít údajně více tekutin v suché zimě (štiplavé) proto, že suchý vzduch zvlhčuje svým dechem více než obvykle, tudíž tekutina z něho odchází pomocí dechu. Tělo prý tuto tekutinu potřebuje nahradit."
Budiž. Tato doporučení by člověk dodržoval rád, ale někdy, i přesto, že je velké horko, skutečně nemá potřebu vypít tři litry, kdy navíc cítí, že mu to nedělá dobře, že se mu zvedá z tekutiny žaludek. Nerozumí tomu, proč jeho tělo takto negativně reaguje na třetí litr tekutiny, když mu vlastně dělá dobře - doplňuje jeho vodní rovnováhu, aby tělo nestrádalo v době úmorných teplot.
A někdy zase naopak, když je venku pohodová teplota, tak člověk "do sebe lije" třeba třetí litr, přitom nevidí žádný logický důvod k této nadměrné potřebě tekutin.
Jindy se zase člověku může stát, že byť je normální teplota a on pije ten doporučený průměr (litr a půl), tak se mu začne motat hlava, nebo ho dokonce hlava může začít bolet a ani ve snu ho nenapadne, že by to mohlo být z nedostatku tekutin, který vznikl z neznámých důvodů.
V těchto případech člověk dokonce ani nezareaguje tím, že se jde dopít, ale že si jde vzít prášek proti bolesti hlavy. A hlava ho obvykle skutečně přestane bolet - ne však proto, že si vzal prášek, ale proto, že ten prášek zapil žádaným množstvím tekutiny. A tělo tím, že díky zapíjení prášku dostalo žádoucí množství tekutiny, vypne bolest hlavy. Toto ovšem mnoho lidí nezná.
Tudíž doporučení při bolestech hlavy je: než si vezmete prášek, pořádně se napijte a počkejte půl hodiny. Někdy hlava bolí skutečně jenom z nedostatku tekutin.

.... :lol: ...

hanka
Zasloužilý člen

osobní pomocník a rádce, který hlídá i poradí kolik pít

Příspěvek od hanka »

Rádce v oblasti tekutin

Aby člověk předcházel takovýmto nedorozuměním, nejasnostem, nejistotě, kolik pít, aby člověk nepoškozoval své tělo nadměrným či nedostatečným množstvím tekutiny, dostal k dispozici pomocníka, rádce, který mu napoví, který ho hlídá 24 hodin denně - své rty.

To, zda je člověk správně hydratovaný, pozná každý sám pomocí této pomůcky, která je geniální a 24 hodin k dispozici - podle hebkosti svých rtů.

Rty jsou naprosto individuální pomůckou, tudíž každému dává jistotu, že tento ukazatel je skutečně určený jenom pro mne. Moje rty ukazují moje vodní hospodářství, kolik potřebuji pít, nejlépe nesycené vody.
Každý člověk, když má málo tekutin, to pozná na svých rtech - jeho rty vytváří varhánky, suchost, jsou drsné, či přímo popraskané. Kdežto člověk, který má v sobě hladinu tekutin akurátní, má rty hebké, hedvábné, hladké.
Totéž platí i u dětí a malých miminek. Díky této geniální pomůcce si mohou maminky s naprostou jistotou odpovědět na otázku, zda jejich miminko pláče proto, že má žízeň (hlad), či zda mají hledat jinde (bolest, ospalost, poukazování na potřebu výměny pleny atd.).
Mnoho lidí může mít v tomto v sobě zmatek, protože mohou mít rty hebké, byť málo pijí, kdy si logicky říkají: "Měl bych se hodně napít, dnes jsem ještě nepil."
Je žádoucí naslouchat svému tělu (brát v potaz rty) a nedat na logiku, rozum. Prostě pít, dokud rty nezvláční a nezůstanou hebké, i kdyby to mělo být šest litrů. Tělo i takto velký objem tekutin v pohodě zvládne (pokud rty vykazují nutnost dalšího příjmu tekutin). A hlavně, takto velký objem tekutin není otázka hodně dní, ale maximálně jednoho dne, kdy tělo z vnitřního důvodu takovýto objem tekutin zkrátka potřebuje.

Není radno mluvit tělu do jeho vodního hospodářství a jít na tělo se statistikou, rozumem, rtutí teploměru, babskými či rádoby odbornými radami. Je dobré nechat vodní hospodářství a míru a rozsah zavodňování na geniální rty, které bezpečně, zodpovědně a zcela spolehlivě napoví.
Lidé, kteří hodně pijí, a přesto mají suché rty, pak berou jako pomůcku jelení lůj, který nespustí z dosahu a který používají časem naprosto mimoděk, kdy si aplikaci na suché rty ani neuvědomují. Používat jelení lůj na suché rty je ničení ukazatele, který naprosto nenahraditelně vykazuje stav vodního hospodářství.
Tělo musí u lidí, kteří jelení lůj používají, na vyřešení svých suchých rtů (přitom by stačilo více napít), hledat jinou cestu. Takovíto lidé pak mají místo rtů suchou kůži (někdy až ekzematickou), nebo lupy, nebo zácpu, nebo již zmíněné bolesti hlavy, či nízký tlak, anebo motání hlavy, lámavost nehtů, vlasů. Někdy mají kombinace vícero vyjmenovaných zdravotních problémů. Jediný způsob, jak se zbavit suchých rtů (byť si člověk myslí, že má dostatek tekutin) je, že bude více pít.
..... :lol: ...

hanka
Zasloužilý člen

Osobní pomocník a rádce, který hlídá i poradí kolik pít

Příspěvek od hanka »

Co pít

Je žádoucí a nutné pít skutečně vodu bez bublinek. Jakoukoli jinou tekutinu než vodu musí tělo zpracovat vnitřními orgány, což je pro něj zbytečná práce navíc.
Maximálně může pít člověk jinou tekutinu (může si ji dopřát, ale v rozumné míře, intenzitě a rozsahu).
Ten, kdo si myslí, že tělu potřebné tekutiny dodává pivem, džusy, čaji apod., se mýlí. Tělo si sice i z těchto tekutin dokáže odfiltrovat čistou vodu, ale v daleko menším množství, než dotyčný člověk vypije.

Každý člověk by měl mít na paměti:
• Džusy jsou potravinou, ne tekutinou. Třeba litr pomerančového džusu obsahuje 2,8 kg pomerančů. Člověk, který si dá po ránu či v restauraci půl litru pomerančového džusu, jakoby si dal na jedno posezení 1,4 kg pomerančů. Skutečně by si je po ránu nebo v restauraci dal?
S džusem tudíž opatrně. Džus proto zahleňuje, protože je navíc v koncentrované podobě. Takže ten, kdo si dá na žízeň džus, paradoxně ještě více zahleňuje tělo, kdy tělo potřebuje na zpracování džusu (jeho rozředění) o to více vody. Každý si to může vyzkoušet na sobě: ať si dá na žízeň jakýkoli džus a pak sleduje hebkost svých rtů. Výsledek je zaručený…
• Čaje jsou lékem, navíc většinou močopudné či potopudné.
• Mléko je potravinou.
• Káva je také močopudná, potopudná.
• Pivo je taktéž močopudné, potopudné.
Vše, co je močopudné, potopudné, je pro vodní hospodářství malou sabotáží. Vůbec člověku nepomůže zlepšit, zvýšit hladinu vody v těle, ale naopak ji snižuje. Proto je dobré být opatrným vůči svému tělu a je nutné dát tělu to, co potřebuje.

Člověk má být vděčný za to, že dostal pomůcku i rádce v jednom - rty. Pomoc i rady nemá člověk odmítat, protože tím poškozuje své tělo, ubližuje svému tělu (mozku, srdci, kůži, ledvinám, játrům, střevům, svalům, krvi atd.). Nedostatek i přebytek tekutin se totiž dříve či později promítne do každého orgánu…
Je fantastické, že si člověk svoje vodní hospodářství může ověřovat kdykoli a kdekoli - stačí, když se nenápadně dotkne jazykem svých rtů (stačí dvakrát, třikrát denně), nebo když stiskne rty k sobě. A následně to, co ucítí, má udělat, bez ohledu na logiku (buď začít, nebo přestat dodávat svému tělu vodu).
Je skvělé, že tělo člověku takto dokáže radit a pomáhat v různých oblastech. Je jenom škoda, že lidé tuto pomoc ani radu nevidí, nebo neposlouchají
:bye:

Hmm...

Piate cez deviate

Příspěvek od Hmm... »

,,Hanka" prosím ťa už neopisuj a PRIBRZDI !!! Nič v zlom , no od istéj dobu tu už fakt trepeš ,,piate cez deviate". P.

hanka
Zasloužilý člen

Re: Piate cez deviate

Příspěvek od hanka »

Hmm... píše:,,Hanka" prosím ťa už neopisuj a PRIBRZDI !!! Nič v zlom , no od istéj dobu tu už fakt trepeš ,,piate cez deviate". P.
S posledními díly překladu také nejsem spokojena. Možná tady někdy dám zbytek jako přílohu - abych splnila slib, v této formě už to ale podávat nebudu.

O psychických příčinách nemocí by se ale mělo psát, lidé psychiku hodně zanedbávají a přitom s tělem tak úzce souvisí!

Odpovědět

Zpět na „Léčba těla i ducha“