buky píše:Trefné
a proto prudím proti autoritám neboť současné fyzikální zákony a definice nepopisují ve všech experimentech skutečnej problém nemožnosti sestrojení PM resp. zařízení, které bude konat mechanickou práci bez dodání energie (síly) z venčí.
Jednoduše řečeno, jsou od věci.
huhu píše:buky , nezbyde ti , než svá tvrzení podepřít důkazem. Takže tenzometry , pravítka, teploměry, úhelníky a hybaj na pole.
Hezky to zní, ale musím se zeptat... Jakými důkazy to má podepřít? Těmi, které jsou přijatelné současnými "vědami"?
Tenka U. píše:Mne by zajímalo, existuje-li nějaká konkrétní teze, v čem by případný GM, pokud by byl nebo je sestrojen, "skutečně" jak se říká porušoval NZ. Protože takhle argumentuje třeba bývalý patentní úřad. Ale já při snaze, jako laik fyzikou nepolíbený, pochopit NZ nenacházím nic... nenacházím rozporu NZ a případného GM. Můžete mi, prosím, někdo přiblížit ten "údajný" rozpor?
Ono jim stačí to vztáhnout obecně. Vymysleli si několik druhů energie, jejich názvy a projevy a zhruba mají i nějakou představu o jejich původu. A všechno, co se děje - "sílu" nebo "míru učinku" nějakého děje - přepočítávají na energii (mechanickou, elektickou, tepelnou atd.). Myslejí si, že jsou to zcela určitě všechny druhy energie, které existují. A tak tvrdí, že zničehonic se někde neprojeví nějaká energie navíc, když tomu před tím nedodáme energii v jiné formě. 10 Joulů elektrické energie mohu v přímotopu přeměnit na 10 Joulů tepelné energie, ale víc to nikdy nebude. Potíž je v tom, že na drtivou většinu dějů jim tento model zcela dobře funguje a tak se utvrzují v tom, že neexistuje nic navíc, co by třeba museli pojmenovat nějakým dalším druhem energie. (A zcela jistě jim toho dost uniká, sám mám důkazy o zatím zcela neidentifikovatelných "energiích"). No takže pak nepřipustí, že by mohla do nějakého systému přitéct ještě nějaká úplně jiná energie a na venek by se nám to mohlo jevit(!!) jako pověstné perpetuum mobile.
Ptal ses ale asi na něco trochu jiného... Gravitační motor podle nich nemůže existovat proto, že na obě půlky kola působí stejně orientované gravitační pole, ale hlavně že....: Zatím se jim nepovedlo přijít na způsob, jak z toho udělat mlýnek, ať už meteorologický mlýnek na měření větru nebo mlýnek na mletí mouky u stavidla. Příliš mnoho pokusu a snah přišlo vhniveč a zrazený a vyčerpaný člověk "dostal rozum".
Osobně se domnívám, že vím, jak GM postavit. Jednou jsem se tím velice intenzivně zabýval a "modely na papíře" zatěžoval velice sofistikovanými výpočty. 34 konstrukcí mělo výslednou tendenci k samočinné rotaci nulovou. 35. koncept se ale ke svým bráškům už nepřidal. Na fyzickou realizaci bohužel nemám prostředky a víc se ubírám trochu jiným směrem (využití magnetického pole perm. magnetů).