Zkusím opet slušne, nepodsouvejte, ale nejprve se slušne ptejte, ať máte vetší šanci zjistit, co je blíže skutečnosti. Váš vyklenutý drát se točit nebude, protože máte v konstrukci zásadní chybu, která tomu brání. Já ji popsal a vy jste si toho nevšiml. Muj DC unipolární motor se točil, protože uvedenou chybou nedisponuje. Zbytek jsou jalové off topic filosofické pripomínky.Akord píše:Edit [2011-06-06 20:28]: DC motor je podle vás zcela stejný princip a zcela stejná ukázka jako vyklenutý vodič? Takže vlastně říkáte, že vyklenutý drát se točit bude.. Proč jste to neřekl hned??
No a nebo jste záludnější snažíte se nám podstrčit DC motor za vyklenutý drát.
A nebo právě vůbec záludný nejste a jste pouze zahleděný do svých celoživotních vědomostí a jen si u toho trošku nevidíte na špičku nosu.
Fakt mě to s váma nebaví.
Povídám, postavte si vyklenutý drát tak, jak jsem ho udělal na obrázku, nebo alespoň podobně jako Jarin's a pak se můžeme o něčem bavit.
Nabízíte mi sůl, ať si s ní osolím, jak je dobrá... a v pytli bude kamení s tím, že sůl je přeci taky kamenná. a.b
Edit [2011-06-06 22:20]: Já také opět slušně, stále(!) slušně.. Diskuze na toto téma již proběhla, dokonce jsem na vaše námitky vylepšil výpočty a vy jste nadále pokračoval stále stejným způsobem. Vaše další námitky už jsem shledal za chybné, pokud si správně pamatuji. Navíc je evidentní, že Jarin'sův experiment alespoň nějakou vypovídací hodnotu má. Pokud budete tvrdit opak, osobně opravdu musím dost pochybovat o vašem odborném úsudku, nedáte mi zkrátka jinou možnost. Takže pořád dokola, my jsme toho oproti vám (co se týče skutečných argumentů) předložili poměrně dost.
A byl byste moc hodný, kdybyste se přestal chránit tím slůvkem "nepodsouvejte ...". Nikdo vám nic nepodsouvá. Nemůžeme za to, že nám vy podsouváte DC motor jako náhražku za vyklenutý drát.
Dále už nemohu (nemám čas a nechci mít čas) pokračovat v této diskuzi.
My jsme zvedli laťku diskuze alespoň do roviny částečného zdokumentovaného experimentu.
Pokud by vám bylo stydno hrát si na kameramana, je to váš problém a já už se tomu nebudu věnovat.
Na toto téma končím. a.b