Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Ultrazvuková kuchařka.

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: ionizátor chladničky

Příspěvek od aNONym »

la píše:No ne ono se to vyrábí akorát by to chtělo místo baterek dát aku. http://www.topshop.cz/ionizator_lednic-76611-p.html . Ale když slyším takový styl reklamy tak nevím proč ,začnu být alergickej.
Na odstranění zápachu z lednic postačí i kypřící prášek do pečiva volně nasypaný na misce. ;) Non
.

Mim
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Příspěvek od Mim »

aNONym píše:
la píše:No ne ono se to vyrábí akorát by to chtělo místo baterek dát aku. http://www.topshop.cz/ionizator_lednic-76611-p.html . Ale když slyším takový styl reklamy tak nevím proč ,začnu být alergickej.
Na odstranění zápachu z lednic postačí i kypřící prášek do pečiva volně nasypaný na misce. ;) Non
.
Ale to není ono. Nejde o zápach. Nechá se to krásně vychytat a je to hezké. Škoda, že nemám fotky. Jak to navrhl Ivan stačí bohatě a můžete
dělat spousty pokusů....Jen pro efekt je lepší skleněná trubice se spirálou po obvodu(vnitřním) a středová spirálka. Trubicí může být i víc, nebo delší. Pak je to super!!!!
Naposledy upravil(a) Mim dne stř 13 kvě 2009 11:22, celkem upraveno 1 x.

Však ono to půjde!!!
aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Příspěvek od aNONym »

Mim píše:
aNONym píše:
Na odstranění zápachu z lednic postačí i kypřící prášek do pečiva volně nasypaný na misce. ;)
Ale to není ono. Nejde o zápach. Nechá se to krásně vychytat a je to hezké. Škoda, že nemám fotky. Jak to navrhl Ivan stačí bohatě a můžete
dělat zpousty pokusů....Jen pro efekt je lepší skleněná trubice se spirálou po obvodu(vnitřním) a středová spirálka. Trubicí může být i víc, nebo delší. Pak je to super!!!!

Ano, uvědomuji si, že nejde pouze o odstranění zápachu, nicméně si myslím, že by se tato rada mohla někdy někomu hodit. Pro ozón hlasuji, také ho používám, ale v lednici ještě ne (byť se k tomu díky výše uvedeným příspěvkům v nejbližší době chystám). ;) Dík kluci. Non
.

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

ionizátor chladničky

Příspěvek od la »

Potom proč jsou mi ty speci. reklamy tak podezřelý ,tady je to bez filmu a levněji.(podstatně levněji)
http://www.domaci-elektro.cz/d-ionic-ca ... -osvezovac

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Recept

Příspěvek od NAVAR »

Pokud neutichly Vaše utrazvukové vlny a apetit, připojuji pár receptů. :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Recept

Příspěvek od martin11 »

NAVAR píše:Pokud neutichly Vaše utrazvukové vlny a apetit, připojuji pár receptů. :D
...ultrazvukový apetit neutichl......tvuj příspěvek je vynikající...nezbývá než vyzkoušet....
.....u mě jen......višně v rumu....v ultrazvuku....
....višně....cukru přiměřeně, t .zn aby rum byl sladký jako ..asi Becherovka....
....příprava......višně do sklenice.....pozor aby vám nepopraskali.....neládovat....zasypat cukrem....odhadem....zalít rumem....po okraj...zašroubovat.....druhý den protřepat....cukr by měl být rozpuštěn.....i se sklenicí dát do ultrazvuk.čističky....kdo nemá nevadí.....po ultrazvuk kůře...2x 6 minut...možno konzumovat....když nemáte přístroj, tak počkejte 14 dní....když to vydržíte....
...pozor...po 10-15 višních ji máte jako z praku....nekombinovat s jiným alkoholem.....účinek se zvyšuje.... :idea: ...martin11 :lol:
...p.s.zdravim La :pivko:

... věřím, že se " TO " povede ......
habana

Re: ...vaříme sobě...

Příspěvek od habana »

tbest píše:
Ahoj kluci,
...moje maminka dělala pivní sýr....nastrouhala na jemno tvrdej tvaroh prosolila prokmínovala a zalila pivem...a promíchala..ale opatrně...aby neudělala kaši....
..zrovna tuhle jsem se ptal ..jak to dělala...tak to popisuju...jenže ono to dneska nejde udělat, protože ten tvaroh je prej mrtvej....zkusil jsem a nevyzrálo to....prostě to nechytlo tu správnou reakci...tak jedině mít svoji krávu...
...martin11 :lol:
No jo, to je problém. Jako malej jsem miloval domácí tvaroh. Mléko v plastových pytlících po otevření do druhého dne nemilosrdně zkyslo. Dnešní mléko v pytlíku mi vydželo 5 týdnů otevřené a je jen lehce nahořklé. Snad lepší nepřemýšlet, co v něm všechno je. Kdybyste měli někdo typ ze kterého mléka jde udělat tvaroh jako za starých časů, sem s tím. Jen pro zajímavost - prý jde udělat tvaroh z krabicového. Na to ale nejsem dost chlap.
Tom
SENZAČNÍ TVAROH UDĚLÁŠ Z MLÍKA, KTERÝ PROŠLO PŘES KEFÍROVOU NÁSADU.
Tedy z živého kefíru.
Kefír pak zpracuješ dále na tvaroh dále popsaným postupem.
Kefír dáš do hrnce a necháš přejít varem. Vzniklou sraženinu pak naliješ do plátna a vodu necháš odtéct.
Zbytek chutná jako ta nejjemnější Lučina...
Vyzkoušeno, je to boží ! :P :P :P
Co se týká vstupního mléka, osvědčilo se polotučné Olma v plastové klasické lahvi. Ale určitě by nebylo od věci vyzkoušet mléko z výčepu, co jsou teď v některých supermarketech.

jarda ovčák svitavy

no vida....

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Tak, já si myslel, že už mne nic nepřekvapí. Ten kefírovej tvaroh mne vykolejil....
Já se musím přiznat.... Já si udělal radost. To se vezmou olomoucké tvarůžky , nakrájejí na nedefinované kousky a nažduchají do zavařovačky s šroubovým uzávěrem. Zalejou se pívem a neprodyšně uzavřou. Kazdý den se musí z v teple ponechaných tvarůžků odfouknout. Pátý den jsou tyto ve formě mazovité k dalšímu použití.Jemně nasekaná cibulka se vmíchá, přiměřeně pepře a namaže se na zcela horký chléb právě vytažená z pekárny. Já osobně romanticky zasněžím povrch jemně mletým habanerem. Dobře chutná s dobrým pivem, já osobně černýho kozla.
Je to opravdový zážitek, jenž graduje ve společnosti podobně postiženého jedince.
Ženy přirozeně nemají pojem ani potuchy o pravých srdečních záležitostech.

habana

Re: no vida....

Příspěvek od habana »

jarda ovčák svitavy píše:Tak, já si myslel, že už mne nic nepřekvapí. Ten kefírovej tvaroh mne vykolejil....
Já se musím přiznat.... Já si udělal radost. To se vezmou olomoucké tvarůžky , nakrájejí na nedefinované kousky a nažduchají do zavařovačky s šroubovým uzávěrem. Zalejou se pívem a neprodyšně uzavřou. Kazdý den se musí z v teple ponechaných tvarůžků odfouknout. Pátý den jsou tyto ve formě mazovité k dalšímu použití.Jemně nasekaná cibulka se vmíchá, přiměřeně pepře a namaže se na zcela horký chléb právě vytažená z pekárny. Já osobně romanticky zasněžím povrch jemně mletým habanerem. Dobře chutná s dobrým pivem, já osobně černýho kozla.
Je to opravdový zážitek, jenž graduje ve společnosti podobně postiženého jedince.
Ženy přirozeně nemají pojem ani potuchy o pravých srdečních záležitostech.
Hmmm, navrch habanero...to zní velice lákavě... :D
Jardo ovčáku, přijeď do Prahy k Jeffovi na jarní slet vodíkářů, už se to dává dohromady.
Jako již tradičně připravuji pro osazenstvo můj oblíbený romadůrkový pivní humusek http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=28088
Jsi zván ke stolu, budeš unesen.
Tradičně dělám tuto, pro ženy a zřídka i pro některé ostatní lidi hnusně zapáchající pochoutku ze 13ti romadůrků (to je něco přes kilo a čtvrt... ;O) a je toho pak celá velká mísa.
A když přivezeš ten kus ovce, jak jsme se kdysi domlouvali že se u tebe stavím, tak budu i já na vrcholu blaha. Ovci samozřejmě zacáluju. :P :P :P

la
Zasloužilý člen

pro neznalé

Příspěvek od la »

jarda ovčák svitavy

mno....

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Tož mohl bych tam zaloudit.... enem muším mrknout na termín. Mají mi v noze měnit železa, tak abych to stihl rozchodit, než budou sena.... To víš, je to můj chleba.
Jináč habanero je opravdový poklad. Jasně že se najdou machři s jolokií, ale habanero je takový střed, mezi téměř nepálivým chili a úplně pálivou jolokií.
Takže na něj nedám dopustit. Navíc má svoji chuť, kdežto jolokie je k.o stav. Jen to pálí a smysly již žádnou chuťovou nianci neodhalí. Organismus už jen řve HILFÉÉÉÉÉÉ!!!!!!!.............
Je však blbý, když už není kam jít. Jolokie byla dlouho chiméra, nebyla dostupná a vypěstovat ji byl kumšt.
Dnes pod lampou uděláme stejnou palčivost, jako v tropech.
Kdo se s tím nechce prdolit, tak zde: http://www.habanero.cz/detail/naga-bih- ... mleta-50g/
Třebas někdo vyšlechtí něco ještě pálivějšího. Něco, od čeho chytne balící papír.. :lol: :lol: :lol:
nebo prkýnko od záchodu. 8)

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Made in ... doma 1

Příspěvek od A(&F) »

... :D ...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
la
Zasloužilý člen

pane jo

Příspěvek od la »

Krása ,úplná pro dědečka na scestí. :D
:good:

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

já prostě musím...

Příspěvek od jarda ovčák »

Vymyslel jsem recept na kouzelné grilováníčko. To se vezmou kuřecí prsa, polejou se olivovým olejem, posypou nahrubo nasekanou bazalkou nebo i celými lístky a prolisuje pár stroužků česneku. Solit opatrně a nejraději až na talíři. Pak se to teda nechá v uzaviratelný pixle a to tři až 5 dní v ledničce. Každá den můžeme rituálně zamíchat.
Pak se to naskládá na gril, nebo do alobalový vaničky a zatopíme. Na dřevu nezáleží, klidně tomu můžete zostra přitopit.... Párkrát otočíme a jakmile zmizí růžová barva, konzumujeme. Je to nejkřehčí masenko a fakt dobré. Fajnšmekři popráší při naložení nějakejma papričkama. Zkoušel jsem to i s medvědím česnekem, meduňkou, hořčicí i kerblíkem, ale bazalka je bazalka. Já to kuřecí ňadro nakrájím na tenké plátky a proložím dobrým sýrem a k tomu rulandské šedé pozdní sběr a.... je vymalovaný.....

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: já prostě musím...

Příspěvek od Palo »

jarda ovčák píše:Vymyslel jsem recept na kouzelné grilováníčko. To se vezmou kuřecí prsa...
Jardo, s přicházejícím rokem 2012 mě nenapadá nic jinýho, než že budem s brokovnicema hlídat své pastviny a zahrádky, aby nám šampóni nelezli do teritoria a nekradli naše zdravé papání. Je celkem možné, že to budou i bývalí zaměstnanci úřadů, to už nikdo do práce chodit nebude a nebude Tě mít kdo zažalovat, páč žádnej úřad fungovat už dávno nebude...

Budeme se mít jako prasata v žitě, budeme soběstační a budeme mít všeho akorát (pokud jednou nezaspíme). Nemluvě tam u Tebe... Ehm... Už bys si měl dělat zásoby střeliva, bude toho potřeba opravdu dost, wagón bude málo ;)

Slintám slintám - to jsou chutě! ;)

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“