felda píše:Hanko,nevím jestli to děláš z netrpělivosti, ale to byla otázka-cituji:,,Ty máš šéfa Slávka ?"
a podaná tak, že si to nemyslím....Jinak vloženo, tedy právě dochází k oné vyčítané manipulaci ..tebou.
Tohle nedorozumění přece není manipulace, feldo.
Manipulace je nepřátelský záměr manipulátora, kterého CÍLEM je poškodit vybranou osobu, vytvořit o ní nepříznivé mínění - ať už před jinými lidmi nebo dokonce před ní samou (vyvolat v ní pocity viny a pochybnosti o sobě), z čehož manipulátor následně těží. Má ze vzniklé situace prospěch.
Všimla jsem si, že u čtených slov dochází k nedorozuměním velmi často –protože slova se přečtou doslova.. Zejména k tomu dochází při sporech, kdy stačí, aby někdo byl poněkud prudší povahy..Prudká povaha ale neznamená zlá (špatná) povaha, je to jen temperament člověka. Chybí další kontakt (pohled, úsměv, výraz tváře, barva hlasu...) s osobou, se kterou diskutujeme. Nahrazují ho smajlíky. Je rozdíl, když někdo napíše „ty vole“ se smajlíkem zamračeným, usmívajícím se, či smajlíkem, naznačujícího výsměch. Nebo bez smajlíku – zrovna v tomto případě dochází k nedorozuměním nejčastěji - tady velmi záleží na celkové atmosféře, tématu, vyslovenému názoru, jestli jeden druhého osobně zná apod., podle kterých člověk odvozuje, jestli jde o přátelskou nebo nepřátelskou diskuzi. Konkrétně v naší diskuzi jsem Tě četla doslova, došlo tím k nedorozumění, nikoliv však k manipulaci z mé strany. Za svůj omyl se Ti omlouvám a zároveň jsem ráda, že jsi mi ukázal, kde došlo k chybě.
felda píše: Jinak jsem technik a když někdo napíše, že dne toho a toho bylo ujeto tolik a tolik,protože se stalo to a to, je to pro mne informace, kterou, jestliže se na ní odkáže po čase, je stále stejná. Není předžvýkaná,není pozměněná je to prostě informace doložená výpisem z data a hodiny. Je to, jako když si schováš účtenku ze stavebnin- 15.2.2013 jsi koupila 5 pytlů cementu za 325 Kč. Nic víc,nic míň.To už by na tomto světě nemohlo platit vůbec nic, jestli chceš tohle zpochybňovat.
Bohužel, mám na to jiný názor. Podle Tebe se nedá zneužít napsaných informací – musím Ti odporovat, příkladů zneužití daných informací manipulátory je ohromná spousta – stačí se dívat na TV zprávy, poslouchat rozhlas nebo číst tisk..
Vždycky záleží na tom, JAK a KÝM jsou informace podávány. Jsme doslova obklopeni manipulátory, kteří chtějí těžit z naší důvěry. V politice, zpravodajství, zdravotnictví (např, o „škodlivosti“ MMS

a prospěšnosti ozařování při rakovině

, apod. ) , v rodině s manipulátorem, ... VŠUDE! Každičký údaj se dá zmanipulovat, myslím, že není ani jediný obor, kde se nedá manipulovat s míněním lidí.
V čem manipulace spočívá?
VE VYTVOŘENÍ NÁZORU!
Např. ve zprávách slyšíš, že se udála ta a ta
odsouzeníhodná událost a potom se nám pustí filmový dokument. Lidé pak automaticky UVĚŘÍ tomu, co se jim k dané události řeklo, a filmový dokument je jimi přijat jako pravdivý. Ve skutečnosti v okamžiku uvěření nám byl právě v
ymytý mozek – nezamýšlíme se nad pravdivostí, protože nám byl přece předložen DŮKAZ!!! …
V jiných zprávách na jiné TV stanici se dozvíš, že se udála ta a ta
chvályhodná událost a na důkaz pravdivosti je puštěn naprosto stejný filmový dokument, který má dokázat, že zpráva je pravdivá

… Kdybychom viděli jako první druhé zprávy, uvěřili bychom této druhé zprávě.. Člověk kouká na obě rozporuplné zprávy a je zmaten..
Pak záleží na inteligenci člověka, jeho schopnosti uvažovat a dávat si dohromady 1 + 1, aby dospěl k pravdivé verzi.
Tomuto říkám, že zpráva byla napřed předžvýkána, aby ji čtenář bez uvažování spolknul.
A tady se děje totéž, feldo, akorát nám odkazy (zprávy) předžvýkává ten, jehož jméno nesmíme vyslovit. Dělá to od samého začátku, je v tom nesmírně dobrý. To, že mu někdo „ubližoval“ a házel na něho „hnůj“, který musí ze sebe smýt... je jenom součástí manipulace, tak je to!
Abychom se dopátrali pravdy, musíme používat svůj selský rozum a například se zeptat: Co za oním člověkem zůstává, jaké ovoce jeho strom nese?
Odpověď bije do očí: rozbité fórum….
Pravda, tady mu situaci velmi zjednodušil a doslova nahrál na smeč Slávek jakožto globální moderátor se svým pitomým zvykem přesouvat, přesouvat, přehazovat… a bohužel i manipulovat .. Na svoji chybu také dojel.
A my teď tvořme a bojujme za nová pravidla, aby se zabránilo vzniku dalšího neomezeného manipulátora! Hodně lidí je toho názoru, že pravidla jsou přítěží – mají na svůj názor právo, stejně jako jiní, kteří jsou naopak toho názoru, že nějaká pravidla být musí, aby nedošlo k totální anarchii.. Pro jejich názor ale přece nebudeme házet nikoho do žumpy, polévat pivem, prát se .. jsme přece lidé.
To je můj názor.
Hanka.