Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Větrná elektrárna (levně)
Moderátor: rival
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
TAAWIN
Větrná elektrárna TAAWIN typ ROSWELL
Jen pro ty co si hned nevzpomenou jako já.
Jen pro ty co si hned nevzpomenou jako já.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Svět zboř! Já budu stát.
- MilMAX
- Starší člen
- Kontaktovat uživatele:
Velmi hrubě ANO - jen je tam jedna zásadní finta.Ilem píše:Myslím, že mám představu, jak to chceš udělat. Listy jako Darius, ale ne pevně ukotvené, ale otáčivé. Na návětrné a závětrné straně straně fungují vztlakově, na straně, která se točí ve směru větru (nevím, proč si myslím, že je to pravá) fungují tlakově a na opačné straně pasívní. Dá se to řešit buď táhly nebo kulisami. O něčem podobném jsem přemýšlel, ale jako malý český člověk jen pro svou potřebu. Pak mi ale došlo, že bydlím v kotlině, kde uragány příliš nebývají. Tak jsem to nechal plavat. Není o čem diskutovat. Bude to fungovat. Jen si myslím, že to bude náročnější na údržbu (ale ne ve srovnání s Tawinem).
Pro zajímavost jeden link na patent co už neplatí : http://www.upv.cz/pls/portal30/ptdet?xp ... 120&lan=cs
Je to ale jinak - lze to tedy znovu patentovat
Myslím že jsem Vás už hodně nasměřoval - hledejte ameriku!!!
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Darius
Větrná elektrárna Darius.
Opět pro představu.
Opět pro představu.
Svět zboř! Já budu stát.
- MilMAX
- Starší člen
- Kontaktovat uživatele:
Patent
Darius má jeden problém: kmitání listů - někde jsem viděl video jak se to celé rozvlnilo a rozpadlo na kousíčky.
U mého systému je vše konstrukčně řešitelné - lopatky je možno vícenásobně uložit k hlavnímu rotoru - vše je věcí dimenzování - vše lze zesílit atd.
Navíc mám deflektor - který spolupracuje s rotací listů a dokáže regulovat proudění či dokonce stroj zastavit a ochránit ho před příliš silným větrem
Dejme tomu patentu jméno "TWISTER" (teda já ho mám už déle ale tímto Vám ho představuji)
PS: zjistil jsem však že se tak jmenuje jeden typ VE : http://www.ropatec.com/en nicméně jsem si na ten název zvykl tak ho držím
U mého systému je vše konstrukčně řešitelné - lopatky je možno vícenásobně uložit k hlavnímu rotoru - vše je věcí dimenzování - vše lze zesílit atd.
Navíc mám deflektor - který spolupracuje s rotací listů a dokáže regulovat proudění či dokonce stroj zastavit a ochránit ho před příliš silným větrem
Dejme tomu patentu jméno "TWISTER" (teda já ho mám už déle ale tímto Vám ho představuji)
PS: zjistil jsem však že se tak jmenuje jeden typ VE : http://www.ropatec.com/en nicméně jsem si na ten název zvykl tak ho držím
- MilMAX
- Starší člen
- Kontaktovat uživatele:
¨Ilem píše:Myslím, že mám představu, jak to chceš udělat. Listy jako Darius, ale ne pevně ukotvené, ale otáčivé. Na návětrné a závětrné straně straně fungují vztlakově, na straně, která se točí ve směru větru (nevím, proč si myslím, že je to pravá) fungují tlakově a na opačné straně pasívní. Dá se to řešit buď táhly nebo kulisami. O něčem podobném jsem přemýšlel, ale jako malý český člověk jen pro svou potřebu. Pak mi ale došlo, že bydlím v kotlině, kde uragány příliš nebývají. Tak jsem to nechal plavat. Není o čem diskutovat. Bude to fungovat. Jen si myslím, že to bude náročnější na údržbu (ale ne ve srovnání s Tawinem).
Jen pro srovnání: Pokud budete chtít postavit VE klasického typu s plochou činných lopatek (ne plochou opsané kružnice) kolem 150 m2 musíte mít :
1/ vysoký stožár / Twister nemusí
2/ lopatky vyrobené z nevímčeho v nějaké magaslévárně / Twister vyrobíte v malé dílně
3/ obrovský pozemek o ploše akčního rádiusu vrtule / Twister potřebuje kruh o půměru 5m
4/ povolení od kdekoho protože je to moc vidět (jednoduše řečeno) / u Twisteru to bude podstatně snažší a mám i řešení bez základů !!! - takže bez stavebního povolení
5/ farma klasických VE se počítá na hektary a každá má svůj generátor - vše se musí nafázovat / synchronizovat a pak distribuovat / Twistery můžete mechanicky propojit na transmisní hřídel a dát k tomu centrální generátor
viz obr. :
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Twistr Vertical
Twistr Vertical od 3m/s
Twistr Vertical Singl od 2m/s
Twistr Vertical Singl od 2m/s
Svět zboř! Já budu stát.
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Darrieus + Savonius
Darrieus + Savonius
http://www.aerotecture.com/
http://www.aerotecture.com/
Svět zboř! Já budu stát.
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: TWISTER
Tady v Cechach MilMaxy ameriku???MilMAX píše:No obrázky jsou to pěkné ale furt nic - vše znám a Amerika to není
Cech postavy, pak proda do ameriky a cina to ukradne.
Svět zboř! Já budu stát.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nó, tak to rychle patentni, ať nám ten zázrak můžeš předvést v plné kráse!MilMAX píše:No obrázky jsou to pěkné ale furt nic - vše znám a Amerika to není
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
** U počítačů zvládnu vše, ale nezvládnu vyprat prádlo v automatické pračce **
** V novodobém otrokářství zvaném "zaměstnání" musíme být dohnáni k agresivitě, abychom více zatoužili po svobodě **
SAKRA takova pravda a ty to pises tak prtavuckovatym.
** V novodobém otrokářství zvaném "zaměstnání" musíme být dohnáni k agresivitě, abychom více zatoužili po svobodě **
Svět zboř! Já budu stát.
- MilMAX
- Starší člen
- Kontaktovat uživatele:
Nejde o Ameriku ajko Ameriku ale o pořekadlo "objevil jsi ameriku" které zaznělo jinak na začítku diskuseTady v Cechach MilMaxy ameriku???
Cech postavy, pak proda do ameriky a cina to ukradne.
Takže pokud chci aby jste mi tu Ameriku ukázali chci spíš aby jste mi pomohli s rešerší pro patent
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Nejde o Ameriku psal MILMAX
rozumim
vice prispevku a obrazku a prominu?
rozumim
vice prispevku a obrazku a prominu?
Svět zboř! Já budu stát.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Hh njn, je to tady na fóru víc jak 400krát, tak to nechci přehánětxzzzx píše:** V novodobém otrokářství zvaném "zaměstnání" musíme být dohnáni k agresivitě, abychom více zatoužili po svobodě **
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.