Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Gravitační všehochuť

Vše o alternativních zdrojích energie.

Moderátor: rival

Odpovědět
buky
Zasloužilý člen
Dal: 10 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Re: Jj,

Příspěvek od buky »

Gabča píše:Ahojky,
asi jsem kladete důraz na něco, co jsem tam řekla až na druhém místě, vlastně jsem to celé nějak špatně vyjádřila: správně je to takhle....

nějak jsem ztratila poslední naději, že jsem vůbec schopná jistou svoji fyzikální teorii úspěšně interpretovat... už je to dlouho a úplně bez úspěchu. A já tu byla, prostě kvůli tomu... to mě hnalo. Poslední, co jsem zkusila bylo právě v té odpovědi Jimovi, těch pár řádků o odporu vody byla přesně ta moje teorie, takovej čistej nenásilnej extrakt. Ale nikdo si ani nevšiml drobné chyby v závěru :cry:,
takže...
už mi to tu nějak víc bere než dává. Muselo to ven, bylo to možná ve zlosti, po tom co jsem to neúspěšně zkusila po dobrým vám naznačit, že jistě vzdělávejte se, hrajte si, ale musí to být zrovna tady? Tady, kde jste nám nadávali, ale přesto vše je vám tady i dlouho poté, co jsme s bukym pryč, tak dobře? Víte proč je vám tu tak dobře? Co jsme tu tak nastavili, co nás to stálo? Dohonilo mě to. Blbě napsaný, chybělo tam co proč a jak, jsem asi poděs, ale když už se to stalo tak nelituju, mám nárok na svoje blbý city.
To sem prostě celá já :D. Gillian snad zůstane, takže náhradu tu mám.
Vaše Gabča :D
Gabiko, všechno v pohodě, véřím že náš čas teprve přijde.

Večírek na kterém jsou všichni za jedno, není večírkem :D

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Ilem »

Gillian píše:.takže Ileme, nenech se odradit, znechutit a konečně mi řekni, jak jsi to myslel s tím Matterhornem, kromě AMS mě nic jiného nenapadá !!! :roll:
OK, dík.
AMS, nevím, co je. Ale s Matterhornem jsem to myslel tak, že gravitační silou působí každá hmota. (On to už naznačil Spaceball s nakloněnými střechami autobusů.) Když budeš stát na úpatí hory, bude garvitační síla hory někde vedle tebe, dokonce ještě trochu nad tebou (tam,kde má hora těžiště). Takže hora tě přitahuje k sobě, a ty, abys neztratila rovnováhu musíš stát mírně šikmo směrem od hory. Ale jestlí se ti nelíbí Matterhorn, můžeme tě postavit třeba vedle Kilimanjara. To je taky slušný kopec. Až budu mít někdy čas, spočítám, jestli ten vliv je měřitelný. :?:

Gabču jsem moc nepochopil. Co se vlastně stalo. Pořád se v podstatě držíme tématu gravitační motor, protože těžko může stavět gravitační motor ten, kdo neví, co všechno ovlivňuje gravitaci. Těch pár řádků o odporu vody budu muset nalézt, abych věděl, vo co go.
Gabčo, nejsi v jiném stavu? Jinak nechápu, co tě tak napružilo. Kdo ti kde nadával? Nad Bukym jsem několikrát nevěřícně kroutil hlavou, možná jsem i použil slovo blbec, ale nadávat, to ne. Oprávněnou nevoli vzbudilo Bukyho nečtení odpovědí a opětovné otázky na to samé. To by snad skolilo i vola. Ale proč se to dotýká tebe nechápu.
Je to tvoje věc, chceš-li, zůstaň, nechceš-li, pak věz, že jsem tě měl rád a bude se mi po tobě i stýskat. Je mi jasné, že po někom, kdo peče tak dobré buchty nemůžu chtít, aby byl geniálním fyzikem. Takže to tak beru.
Buky, umíš buchty? to by byla polehčující okolnost.

To by stačilo, už plevelím vlákno.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Gabča píše:Poslední, co jsem zkusila bylo právě v té odpovědi Jimovi, těch pár řádků o odporu vody byla přesně ta moje teorie, takovej čistej nenásilnej extrakt. Ale nikdo si ani nevšiml drobné chyby v závěru :cry:,
Promiň, už vím, o co jde. Odpovědi jsem si všimnul, a určitě ti to dalo spoustu práce. Až tolik, že jsem byl línej kontrolovat, jestli tam nemáš nějakou botu. Tak jsem to radši nekomentoval. Ale bod jsi dostala. Na první pohled se to zdálo dobře. V čem je problém? Pravopisné chyby zde již dávno neřeším.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Gabča
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od Gabča »

Ilem píše:
Gabča píše:Poslední, co jsem zkusila bylo právě v té odpovědi Jimovi, těch pár řádků o odporu vody byla přesně ta moje teorie, takovej čistej nenásilnej extrakt. Ale nikdo si ani nevšiml drobné chyby v závěru :cry:,
Promiň, už vím, o co jde. Odpovědi jsem si všimnul, a určitě ti to dalo spoustu práce. Až tolik, že jsem byl línej kontrolovat, jestli tam nemáš nějakou botu. Tak jsem to radši nekomentoval. Ale bod jsi dostala. Na první pohled se to zdálo dobře. V čem je problém? Pravopisné chyby zde již dávno neřeším.
No, jsem si naivně tenkrát myslela, že někdo zajásá, a řekne, juchů, už poprvé v životě vím, co si představit pod elektrickým odporem hmatatelně.
Chybka byla na konci, že ne dále podle bodu B, ale C. A byla tam nepřevrácená ta "pohyblivost elektronu".
Víte, asi jsem chtěla v tu chvíli moc, abyste měli zfleku takovou představivost. Možná se někdy za půl roku zvetím, a tu svoji teorii ztvárním do grafického zázraku ppt, nebo dokonce avi.. a dám to na YouTube :laugh:, no a tam to taky skončí.

Jinak Gillian promiň, že jsem Tě podezírala ze spiklenectví, ale dělala jsi přesně nachlup to, co tu po mě někdo kdysi chtěl, vč. toho Prostoru, tak to byla asi jenom náhoda. A sámo, že ne Akord. .... No ale hlavní, co mě mrzelo, že jsi pohanila naše svaté :epray: snahy o revizi mechaniky jako takové, a to demotivujícně. Ve své kritice jdeš sice s davem, ale až moc. O té labilitě fyziky se ví, viz internet. Buky třeba není až tak matematik, ale já to mám opravdu spočítaný i matematicky, vč. pár oříšků. Děsím se, až se mě jednou moje malé zlatíčko zeptá, jestli mu můžu vysvětlit watt a volt, jestli mu mám lhát...

Takže ta nová témata mi teda k těm "našim" moc neladila ;) což neznamená, že by ta vaše nebyla fajn, to vůbec.
Omlouvám se za svoje expempore, a věřte, že mám nárok na nervy, není to sice těhotenství bohužel, ale jednoduchý to taky nemám...
Tak už si povídejte o čem chcete :D

Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Gabče

Příspěvek od Jim68 »

Gabča píše:
Ilem píše:
No, jsem si naivně tenkrát myslela, že někdo zajásá, a řekne, juchů, už poprvé v životě vím, co si představit pod elektrickým odporem hmatatelně.
Chybka byla na konci, že ne dále podle bodu B, ale C. A byla tam nepřevrácená ta "pohyblivost elektronu".
Aha. Tak na to bych v životě nepřišel - a to pořád přemýšlím, proč mi ta voda do kanálu ne a ne zalízt::!! :oops:

Jim68
Be happy!
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: gravitace

Příspěvek od Akord »

Na Gabčin problém s tekoucí vodou reaguju zde:
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=1306

edit: cituji:....naše svaté snahy o revizi mechaniky jako takové, a to demotivujícně. Ve své kritice jdeš sice s davem, ale až moc. O té labilitě fyziky se ví,....

V davu jsou však také ruzní lidé a mimo nej také číhají loupežníci. Motivaci není nutné čerpat jenom z anonymního a zprumerovaného davu, ale nachází se i tam.
Naposledy upravil(a) Akord dne pon 08 úno 2010 21:55, celkem upraveno 1 x.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Gabča píše: No, jsem si naivně tenkrát myslela, že někdo zajásá, a řekne, juchů, už poprvé v životě vím, co si představit pod elektrickým odporem hmatatelně.
Víte, asi jsem chtěla v tu chvíli moc, abyste měli zfleku takovou představivost. Možná se někdy za půl roku zvetím, a tu svoji teorii ztvárním do grafického zázraku ppt, nebo dokonce avi.. a dám to na YouTube :laugh:, no a tam to taky skončí.

Jinak Gillian promiň, že jsem Tě podezírala ze spiklenectví, ale dělala jsi přesně nachlup to, co tu po mě někdo kdysi chtěl, vč. toho Prostoru, tak to byla asi jenom náhoda. A sámo, že ne Akord. .... No ale hlavní, co mě mrzelo, že jsi pohanila naše svaté :epray: snahy o revizi mechaniky jako takové, a to demotivujícně. Ve své kritice jdeš sice s davem, ale až moc. O té labilitě fyziky se ví, viz internet. Buky třeba není až tak matematik, ale já to mám opravdu spočítaný i matematicky, vč. pár oříšků. Děsím se, až se mě jednou moje malé zlatíčko zeptá, jestli mu můžu vysvětlit watt a volt, jestli mu mám lhát...

Takže ta nová témata mi teda k těm "našim" moc neladila ;) což neznamená, že by ta vaše nebyla fajn, to vůbec.
Omlouvám se za svoje expempore, a věřte, že mám nárok na nervy, není to sice těhotenství bohužel, ale jednoduchý to taky nemám...
Tak už si povídejte o čem chcete :D
Tak to promiň, že se jásání nekonalo. O analogii vody a elektrického proudu jsem se poprvé dočetl ve svých asi 14ti letech v knížce Slabikář radioamatéra. Od té doby to rád používám k vysvětlení některých elektrických zákonitostí. Naposled jsem to použil zde na tomto fóru v jednom ze svých prvních příspěvků, když jsem někomu na žádost Iva vysvětloval rezonanční obvod.
Pokud jde o chyby, některé překlepy jsem se naučil přehlížet, abych nebyl za hnidopicha. Dúležité je, že je vidět správnost myšlenky. Je taky fakt, že k někomu jsem s překlepy shovívavější. Vždycky jsem říkával, že bych nikdy nemohl dělat učitele, protože bych nadržoval holkám.
A už zase plevelím. Tak dost.
Takže Gabčo, klidně se nás ptej, na co chceš, my ti na co chceme odpovíme. :P

"Dum spiro spero"
Ciceron
Sofistik
Stálý člen

Re: Motůrek

Příspěvek od Sofistik »

martinq píše:Pěkný videjko s gravitačním motorem, pravda někomu by se těch 16 metrů mohlo zdát hodně ... pověsit na to dětičky za kšandy, máte o starost méně, ruské kolo, s COP větším jak 1, NEUVĚŘIELNÉ, když si vzpomenu, že k ruským hodinkám jsou potřeba dva kufry s akumulátory ...

http://uloz.to/3200589/film.rar.rar

269MB

Kód: Vybrat vše

Charaso555Masina
Nechat v code !!!
Mno jo ty chytrak. A v com to mam akoze prehrat? A este k tomu co ma znamenat ten krkolomny a debilny nazov toho suboru? To nevies uviest aspon nazov programu v ktorom sa to da otvorit?! Bud to rob poriadne, alebo to radsej nerob vobec nez tu ma byt takyto bordel!

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Sofistik píše:Mno jo ty chytrak. A v com to mam akoze prehrat? A este k tomu co ma znamenat ten krkolomny a debilny nazov toho suboru? To nevies uviest aspon nazov programu v ktorom sa to da otvorit?! Bud to rob poriadne, alebo to radsej nerob vobec nez tu ma byt takyto bordel!
Soubory, které mají příponu *.rar, se otevírají nějakým dekomprimačním programem, v tomto případě by to mohl být nejspíš unrar. Ve správně nastaveném systému by si díky asociacím měl otevíraný soubor najít správný program sám. Někdy bývá soubor komprimován pomocí hesla, předpokládám, že to je ten text v code. Dvojitá přípona *.rar.rar může také znamenat, že soubor je "rarován" dvakrát, přičemž jednou může jít jen o "zaheslování".
A pokud Ti nevyhovuje způsob, jakým jsou tu věci předkládány, můžeš svůj vzácný čas zúročovat jinde.
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
eXiT
Starší člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 30 poděkování

pro Sofistik

Příspěvek od eXiT »

K rozbalení archívu zdarma lze použít tento program

Kód: Vybrat vše

http://www.slunecnice.cz/sw/7-zip/
Nechybí čeština a spousta dalších jazykových mutací programu
Podpora formátů:
•Komprese / dekomprese: 7z, ZIP, GZIP, BZIP2, TAR
•Dekomprese: RAR, CAB, ARJ, LZH, CHM, Z, CPIO, RPM a DEP, ISO, SWM, TBZ2, WIM

Sofistik
Stálý člen

Příspěvek od Sofistik »

poota píše:
Sofistik píše:Mno jo ty chytrak. A v com to mam akoze prehrat? A este k tomu co ma znamenat ten krkolomny a debilny nazov toho suboru? To nevies uviest aspon nazov programu v ktorom sa to da otvorit?! Bud to rob poriadne, alebo to radsej nerob vobec nez tu ma byt takyto bordel!
Soubory, které mají příponu *.rar, se otevírají nějakým dekomprimačním programem, v tomto případě by to mohl být nejspíš unrar. Ve správně nastaveném systému by si díky asociacím měl otevíraný soubor najít správný program sám. Někdy bývá soubor komprimován pomocí hesla, předpokládám, že to je ten text v code. Dvojitá přípona *.rar.rar může také znamenat, že soubor je "rarován" dvakrát, přičemž jednou může jít jen o "zaheslování".
A pokud Ti nevyhovuje způsob, jakým jsou tu věci předkládány, můžeš svůj vzácný čas zúročovat jinde.
Zdravím - poota
Tak si skus ten 250 MB subor stiahnu a pozriet si to video, schvalne aby som videl ci tomu rozumies lepsie ako ja (resp. ci sa ti to podari) Kod k rozbaleniu je v tom mojom prvom prispevku a je to nieco ako: ,,charaso555machina" alebo tak nejak (vid ten moj prvy prispevok). A mimochodom bez urazky, je to len moj osobny nazor, ale tu tvoju radu aby som travil svoj vzacny cas niekde inde si beriem k srdcu a idem odtialto prec. Pretoze z toho co som tu vsetko zatial precital mi jednoznacne vychadza, ze cele toto forum je na urovni bupertalneho kruzku fyziky, alebo centrum volneho casu fyziky pre ziakov zakladnej skoly. Ale zdoraznujem, ze je to len moj subjektyvny nazor a je to moj dojem z tohto fora. Ale preistotu, moju emailovu adresu tu mate, takze keby nahodou niekto z vas nahodou dosiahol nejaky uspech v tejto oblasti (co dost silno pochybujem) tak ma nezabudnite zobudit

eXiT
Starší člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 30 poděkování

Příspěvek od eXiT »

Sofistik píše:
poota píše:
Zdravím - poota
Tak si skus ten 250 MB subor stiahnu a pozriet si to video, schvalne aby som videl ci tomu rozumies lepsie ako ja (resp. ci sa ti to podari) Kod k rozbaleniu je v tom mojom prvom prispevku a je to nieco ako: ,,charaso555machina" alebo tak nejak (vid ten moj prvy prispevok). A mimochodom bez urazky, je to len moj osobny nazor, ale tu tvoju radu aby som travil svoj vzacny cas niekde inde si beriem k srdcu a idem odtialto prec. Pretoze z toho co som tu vsetko zatial precital mi jednoznacne vychadza, ze cele toto forum je na urovni bupertalneho kruzku fyziky, alebo centrum volneho casu fyziky pre ziakov zakladnej skoly. Ale zdoraznujem, ze je to len moj subjektyvny nazor a je to moj dojem z tohto fora. Ale preistotu, moju emailovu adresu tu mate, takze keby nahodou niekto z vas nahodou dosiahol nejaky uspech v tejto oblasti (co dost silno pochybujem) tak ma nezabudnite zobudit
to ,,charaso555machina" není sobor ke stažení ale heslo k odemknutí souboru které dovolí rozbalit soubor který stáneš odsud http://uloz.to/3200589/film.rar.rar
dyť je to přece skorojasný

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Asymetričnost

Příspěvek od adam.benda »

Nemohl jsem přečíst všech 90 stránek zde, ale jen jednu věc bych tu chtěl napsat:

Gravitační motor existuje. Da Vinci a mnozí další byli velice blízko, jen měli pořád příliš slušnosti a estetického stylu práce, že do svých konstrukcí nezačlenili dostatečně velkou asymetričnost.

Mistr da Vinci se pokusil tu asymetričnost začlenit na první pohled velkou, když vymyslel to kolo s přepadávacíma ramenama na konci, ale když si uděláte rozbor sil na tomto kole, opět je vše v dokonalé rovnováze, je tam dál perfektně skrytá symetrie. Musíte v tom jít ještě dál...

Můžete zkoušet kuličky v drážkách, zmíněné kolo s přepadávacíma ramenama atd., ale dokud to bude už jen z obrázku opticky symetrické zařízení, nepojede to zaručeně.

Je to bohužel první a také poslední věc, kterou vám k tomu mohu říct. A možná ještě P.S.: Naděje umírá poslední.

Zde na tomto vláknu se loučí
adam.benda

Abakuk
Starší člen

Re: Asymetričnost

Příspěvek od Abakuk »

adam.benda píše:Nemohl jsem přečíst všech 90 stránek zde, ale jen jednu věc bych tu chtěl napsat:

Gravitační motor existuje. Da Vinci a mnozí další byli velice blízko, jen měli pořád příliš slušnosti a estetického stylu práce, že do svých konstrukcí nezačlenili dostatečně velkou asymetričnost.

Mistr da Vinci se pokusil tu asymetričnost začlenit na první pohled velkou, když vymyslel to kolo s přepadávacíma ramenama na konci, ale když si uděláte rozbor sil na tomto kole, opět je vše v dokonalé rovnováze, je tam dál perfektně skrytá symetrie. Musíte v tom jít ještě dál...

Můžete zkoušet kuličky v drážkách, zmíněné kolo s přepadávacíma ramenama atd., ale dokud to bude už jen z obrázku opticky symetrické zařízení, nepojede to zaručeně.

Je to bohužel první a také poslední věc, kterou vám k tomu mohu říct. A možná ještě P.S.: Naděje umírá poslední.

Zde na tomto vláknu se loučí
adam.benda
Třeba takovou asymetričnost?

Odpovědět

Zpět na „Jak na to...“