Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Newton a jeho zákony

Filosofie přírodních jevů.
Odpovědět
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: 3. Newtonův zákon

Příspěvek od Ilem »

buky píše: Odkud tedy bere kvádr energii aby mohl působit reakční silou?
Říká ti něco pojem "gravitace"?

"Dum spiro spero"
Ciceron
buky
Zasloužilý člen
Dal: 10 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od buky »

Ilem píše:
buky píše: Odkud tedy bere kvádr energii aby mohl působit reakční silou?
Říká ti něco pojem "gravitace"?
Co má stím gravitace?
Bavíme se přece o silách horizontálně působící, a gravitace působí vertikálně.

StepanPepan
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od StepanPepan »

buky píše:... Touto otázkou chci upozornit na nelogický nesmysl , a to je 3. Newtonov zákon!!!
Buky, co když problém není v zákoně, ale v tobě? Co když to prostě jenom nechápeš? Co když na to nestačíš?

Všichni lidi nejsou stejně chytří. Jsou lidi chytřejší a hloupější. Stejně jako já bych se nehodil na vzpěrače, a to ani kdybych pilně cvičil, stejně se někdo jiný nehodí k určité duševní činnosti, protože k tomu prostě nemá schopnosti a předpoklady. Je spousta lidí chytřejších než já, jsou různé oblasti fyziky nebo matematiky, jejichž zkoumání jsem vzdal, neboť bych to nepochopil buďto vůbec, nebo s neúměrně velkých úsilím.

Nějakou určitou informaci o tvém vzdělání jsem myslím nedostal, neměl by jsis sám zjistit, jak na tom jsi, pokud se to nedá usoudit podle vzdělání? Třeba si nech udělat test, ale myslím opravdový, máte na slovensku Mensu?

Třeba by jsi se na tu fyziku mohl vykašlat, co myslíš? Když ani nejsi ochotný se trochu namáhat a cokoliv se naučit, a pořád říkáš to samé dokola... Diskuze s tebou jsou únavné a vůbec nikam nevedou, já jsem je úplně vzdal a do žádné fyzikální diskuze s tebou se už nikdy nepustím.

buky
Zasloužilý člen

Příspěvek od buky »

StepanPepan píše:
buky píše:... Touto otázkou chci upozornit na nelogický nesmysl , a to je 3. Newtonov zákon!!!
Buky, co když problém není v zákoně, ale v tobě? Co když to prostě jenom nechápeš? Co když na to nestačíš?

Všichni lidi nejsou stejně chytří. Jsou lidi chytřejší a hloupější. Stejně jako já bych se nehodil na vzpěrače, a to ani kdybych pilně cvičil, stejně se někdo jiný nehodí k určité duševní činnosti, protože k tomu prostě nemá schopnosti a předpoklady. Je spousta lidí chytřejších než já, jsou různé oblasti fyziky nebo matematiky, jejichž zkoumání jsem vzdal, neboť bych to nepochopil buďto vůbec, nebo s neúměrně velkých úsilím.

Nějakou určitou informaci o tvém vzdělání jsem myslím nedostal, neměl by jsis sám zjistit, jak na tom jsi, pokud se to nedá usoudit podle vzdělání? Třeba si nech udělat test, ale myslím opravdový, máte na slovensku Mensu?

Třeba by jsi se na tu fyziku mohl vykašlat, co myslíš? Když ani nejsi ochotný se trochu namáhat a cokoliv se naučit, a pořád říkáš to samé dokola... Diskuze s tebou jsou únavné a vůbec nikam nevedou, já jsem je úplně vzdal a do žádné fyzikální diskuze s tebou se už nikdy nepustím.
Pepane, není pro mně lepší studium, ako se prát s kritikama, protože co se tady dozvíš ti žádná knižka neposkytne. Pak se nediv že jsi vedle, nedokážeš to strávit a proto nedokážeš ani seriozne protiargumentovat.

Pri fyzike ROZHODUJE EXPERIMENT!!!

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

buky píše:
Co má stím gravitace?
Ano, správně, gravitace působí vertikálně a způsobuje co? Tření.
A jak působí tření způsobené gravitací? Horizontálně. Až takhle jednoduché to je. Jen trochu namáhat mozkové závity.
Nebude-li gravitace nebude ani akční ani reakční síla mezi lokomotivou a betonovým kvádrem, ani kdybys měl tu nejsilnější lokomotivu na světě.

"Dum spiro spero"
Ciceron
buky
Zasloužilý člen

Příspěvek od buky »

Ilem píše:
buky píše:
Co má stím gravitace?
A jak působí tření způsobené gravitací? Horizontálně. Až takhle jednoduché to je. Jen trochu namáhat mozkové závity.
Nebude-li gravitace nebude ani akční ani reakční síla mezi lokomotivou a betonovým kvádrem, ani kdybys měl tu nejsilnější lokomotivu na světě.
Ale choď :D

Vynechme tedy g.
Lokomotivy i kvádr se budou pohybovat volně v prostoru. Lokomotivy budou mít raketové motory, při zažehnutí motorů u obou lokomotiv se budou přetláčet přes beton. kvádr. Ak budou mít raketové motory stejnej tah, tak budou síly protisobě působíci stejné a lokomotivy se nikam nepohnou.
Ale ak necháme působit silou jen jednu lokomotivu na betonovej kvádr, tak co se stane? No přece bude lokomotiva zrychlovat s polu z kvádrem.
Kam se poděla energie kvádru aby mohla působit protisilou?

Stačí jen reálně předpovědět.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

buky píše:
Ilem píše:
buky píše:
Co má stím gravitace?

Vynechme tedy g.
Lokomotivy i kvádr se budou pohybovat volně v prostoru. Lokomotivy budou mít raketové motory, při zažehnutí motorů u obou lokomotiv se budou přetláčet přes beton. kvádr. Ak budou mít raketové motory stejnej tah, tak budou síly protisobě působíci stejné a lokomotivy se nikam nepohnou.
Ale ak necháme působit silou jen jednu lokomotivu na betonovej kvádr, tak co se stane? No přece bude lokomotiva zrychlovat s polu z kvádrem.

Vždyť už jsem ti odpověděl. A na to ses mě zeptal, co má s tím gravitace? Právě to, že gravitace dává kvádru energii, aby mohl působit protisilou. Ptáš se na něco, na co si sám odpovídáš. Tak co chceš?

Když vynecháš g - není tření - není protisíla.

"Dum spiro spero"
Ciceron
buky
Zasloužilý člen

Příspěvek od buky »

Ilem píše:
buky píše:
Ilem píše:Ano, správně, gravitace působí vertikálně a způsobuje co? Tření.

Vynechme tedy g.

Vždyť už jsem ti odpověděl. A na to ses mě zeptal, co má s tím gravitace? Právě to, že gravitace dává kvádru energii, aby mohl působit protisilou. Ptáš se na něco, na co si sám odpovídáš. Tak co chceš?

Když vynecháš g - není tření - není protisíla.
Ty považuješ tření za protisílu?

K tření dochází při konání práce, např. ak zaháknu siloměr mezi lokomotivu a betonovej kvádr který je položenej na kolejích.
Ak lokomotiva pohne kvádrem, tak siloměr ukáže sílu a měřič vzdálenosti ti ukáže jakou dráhu si ujel, co je práce W=F.s
Ak položíš kvádr na vagon, tak tření bude menší a siloměr ukáže menší sílu aproto se bude konat i menší práce.

Protisíla je např. ak začnu kvádr na vagonu tahat do kopce, tam už začína působit g a taky to změří i siloměr. A to je taky jedinej případ kde nepotřebuješ na protisílu energii, protože gravitace se snaží přitáhnout celou sopravu k jádru země.

Tuco
Zasloužilý člen
Dostal: 10 poděkování

Příspěvek od Tuco »

buky píše:Pri fyzike ROZHODUJE EXPERIMENT!!!
Přesně tak.

A právě na základě experimentů nebo dokonce jen pozorování přirozených jevů v přírodě dokázal Newton svou soustavu zákonů formulovat. Z prstu si rozhodně nic nevycucal.

StepanPepan
Zasloužilý člen

Tuco píše:
buky píše:Pri fyzike ROZHODUJE EXPERIMENT!!!
Přesně tak.

A právě na základě experimentů nebo dokonce jen pozorování přirozených jevů v přírodě dokázal Newton svou soustavu zákonů formulovat. Z prstu si rozhodně nic nevycucal.

Že právě Buky něco takového řekl, je velice legrační a zábavné. Pokud se mu nelíbí Newtonovy zákony, proč neuskuteční nějaký experiment, který je vyvrátí?
Místo toho tady jenom mluví a mluví a mluví a mluví a mluví pořád dokola, nic se mu nedá vysvětlit, nic nepochopí, jenom mluví a mluví a mluví a ptá se pořád na stejné věci a mluví a mluví a nic se nenaučí jenom mluví a mluví a mluví a mluví a mluví a mluví a mluví a mluví a mluví a mluví do zblbnutí.

Udělej pokus a vyvrať Newtonovy zákony! (že hmotnost není konstantní a další výdobytky relativistické fyziky zanedbáme, neboť nejsou pro náš život důležité)

Vyvrať je pokusem, který uskutečníš a nebudeš o něm jenom mluvit, nebo mlč, Buky!

... NEBO MLČ!

... NEBO MLČ!

... NEBO MLČ!

... NEBO MLČ!

... NEBO MLČ!

... NEBO MLČ!

... NEBO MLČ!

Mlč už nebo se z tebe někdo zblázní.

Jestli se to už nestalo...

2011-02-05 13:36 Edit: a.b

buky
Zasloužilý člen

Stepan Pepan

Příspěvek od buky »

Historie se opakuje, zem je plochá, zem je kulatá, existují stovky předpolkladů, které můžou, anebo nemusí být pravdivé.

Ty nepovažuješ pokus s lokomotivami za experiment?
Když jenom mluvím, mluvím, mluvím, proč se na tom nepobavíš?

Už víš proč se nemůžeš vytáhnout za tkaničky z bláta? Myslíš že je to kvůli tomu, že akce vyvolává stejnou r reakci? To je VELKEJ OMYL !!!

Ano, rozhoduje experiment a ten stačí reálne předpokládat.

Jsi nervóznej a dělá se ti nevolno? Dej si panáka a hoď se o zem, možná to pomůže.

StepanPepan
Zasloužilý člen

.

prrrrrrd prd prd prd prd prd prd prd prrrd prd prd brmbrmbrm brm brm brm brm esta musika espacion juuuu to je jízda imi banda toke rok bambíííno latino amstrdam amstrdam me cora son, ju ju ju ju ju rytmus rytmus hahahahahaaaaaaaaaaaaaaa bambíno bambíno hahahahaaaaaaa puta puta puta prd prd prd prd prd

2011-02-05 13:38 Edit: Tak tenhle výkon snad ani nemám srdce smáznout. :D a.b

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Stepan Pepan

Příspěvek od Ilem »

buky píše:
Už víš proč se nemůžeš vytáhnout za tkaničky z bláta? Myslíš že je to kvůli tomu, že akce vyvolává stejnou r reakci? To je VELKEJ OMYL !!!

Udělej tedy experiment. Stoupni si do bláta, na větev nad sebou přivaž kladku, přes kladku přehoď provaz, jeden konec přivaž za tkaničky a za druhý tahej.
Můžeš se vytáhnout za tkaničky z bláta, ale musíš dát silám ten správný směr. A kupodivu i nadále budou platit všechny Newtonovy zákony.

"Dum spiro spero"
Ciceron
buky
Zasloužilý člen

Re: Stepan Pepan

Příspěvek od buky »

Ilem píše:
buky píše:

Udělej tedy experiment. Stoupni si do bláta, na větev nad sebou přivaž kladku, přes kladku přehoď provaz, jeden konec přivaž za tkaničky a za druhý tahej.
Můžeš se vytáhnout za tkaničky z bláta, ale musíš dát silám ten správný směr. A kupodivu i nadále budou platit všechny Newtonovy zákony.
Ileme, máš dojem že jsem spomínal kladku?
Už Archimedes se zaoberal pákou: Dejte mi páku a já pohnu i zeměkouli! Mal pravdu, ale k tomu aby pohnul zeměkouli, pořebuje pevnej bod v prostoru, aby mněl o co opřít páku.
A o tom to celé je.
Co myslíš, co je pevný bod v prostoru, ak se zvedáš přes kladku.

buky
Zasloužilý člen

3. Newtonuv nelogický nesmysl

Příspěvek od buky »

Je zarážející co se i po 300 letech učí na školách.

Jde o závaží které je položené na stole. Závaží je bez pohybu a to znamená, že jde o 1.NZ.
Jenže aby ostalo závaží v klidu, tak musí být pŕítomná síla reakční, která působí proti gravitační síle resp. proti tíhové síle závaží. Newton si to asi nevědel vysvětlit, tak ho napadlo, že reakční síla musí vzniknout zároveň se sílou akční, v tomhle případe jde o reakční sílu stola.

A pak přichází na svět totální nesmysl a to 3.NZ a to v podobě rovnice F1 = -F2 a výrokem že NEJDE O ROVNOVÁHU SIL !!!

Co jiného může znamenat rovnice F1 = -F2, ak ne rovnováhu sil? To znamená že výslední síla je nulová a těleso ostáva v klidu (1.NZ)

Odpovědět

Zpět na „Universum“