Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Aj o tomto to je.

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Prosba

Příspěvek od rival »

Přátelé, pojďme spíše v našich diskuzích dávat přednost tomu, co nás spojuje před tím, co nás rozděluje... Je totiž velmi obtížné diskutovat na tato a podobná témata bez emocí. Obvykle podobné debaty bohužel končí vzájemným nepochopením a zlobou. Vím, že svět kolem nás, nám všem dává hodně zabrat, ale aspoň zde zkusme více tvořit a souznít... než bořit a hádat se...

rival - živý člověk - suverén
Elektro
Zasloužilý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Re: Prosba

Příspěvek od Elektro »

Zdravím Rival.
Srdečne Ti ďakujem. Prehovoril si mi z duše. Ešte raz ďakujem. +1 :good: :good: :good:

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

všem

Příspěvek od lajos »

Díky to mi stačí, nechtěl jsem zapřičinit větší polemiku. Všichni máme nějakou pravdu, přesto že pravda neexistuje(to jsem nevymyslel já).
Je pravda že češi mi občas natírali že jsem vlastně slovenský maďar, pokud pocházím ze slovenska a na 99% to mysleli smrtelně vážně.
Jsem samo také trochu nacionalista ale jen trochu, čím je ale člověk starší tím míň se zabývá nedůležitýma záležitostma a někdy mně nemůže urazit ani inteligent.

jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Já mám maďary rád. Mají segedínský gulász, čabajky, dělají skvělý echt uherák a geniální paprikáš. Sice jim nerozumím, ale to neva.Navíc o nich vím nejméně z celé evropy. Zřejmě proto, že se s nimi jako jediným národem Evropy nedomluvím ani trošilinku. Netřeba házet všechny do jednoho pytle. Vzpomeňmež pietně na české sudety.
Také to začalo jedním hospodským křiklounem a...... mnoho tragedií...
Ale že se můžeme skrze to osočovat zde mi připadá dětinské. A smutné.
vlastně jsem si vzpoměl na jediné zaryté slovíčko, a to bylo ígen. Netuším, co to znamená........

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

ígen

Příspěvek od poota »

To jarda ovčák svitavy:
Ste tu všeci Slováci? Ígen!

pepe
Zasloužilý člen

Re: Prosba

Příspěvek od pepe »

Rival píše:Přátelé, pojďme spíše v našich diskuzích dávat přednost tomu, co nás spojuje před tím, co nás rozděluje... Je totiž velmi obtížné diskutovat na tato a podobná témata bez emocí. Obvykle podobné debaty bohužel končí vzájemným nepochopením a zlobou. Vím, že svět kolem nás, nám všem dává hodně zabrat, ale aspoň zde zkusme více tvořit a souznít... než bořit a hádat se...
Kým sa neoddelí ,,zrno od pliev", zlepšenie nehrozí a dotedy to bude aj tu na fóre len na úrovni ,,úmernéj potrebám jednotlivca" . . Aj o tomto to je . Pepe

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Evropa za 17 let

Příspěvek od rival »

Pokud je tohle video pravdivé, tak nás vlastně ani žádná budoucnost nečeká... (cz titulky)

rival - živý člověk - suverén
Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Evropa a Svět

Příspěvek od Aquarius1 »

No tak to je opravdu síla,ovšem ani se nedivím s rostoucím materialismem a současnou ,,podporou,, mladých rodin jejich vládami (téměř nulová),upadající národní hrdosti a úctě ke stáří a jiných všeobecných aspektů vymíráme již dvacet let. :(

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nebojte, umřít hlady nás nenechají

Příspěvek od Ilem »

Zákony šaríi, islámského práva, pro něž je hlavním zákoníkem nejsvětější korán, prostě nedovolují, aby byl kdokoliv ponechán napospas osudu. Almužna je odedávna v islámských zemích jedním ze základních zbraní proti umírání z nedostatku

zdroj: http://www.terezango.cz/programy/lide2/ ... etina.html

"Dum spiro spero"
Ciceron
papax
Stálý člen

Re: Evropa za 17 let

Příspěvek od papax »

Rival píše:Pokud je tohle video pravdivé, tak nás vlastně ani žádná budoucnost nečeká... (cz titulky)

To je šokující...kam to spěje Evropa a my s ní???

jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

ilem. :good:
Kdysi jsme zkoušeli do afriky dostat 200 tun rýže. Nešlo o to, jak tam tu rýži dostat, nešlo o to, že se za ni muselo cestou platit 3x clo a výpalné. Šlo o to, že ani diplomaté, ani kmenoví vůdci, ani unesco ani usa nechtějí, aby se nějaká humanitární aktivita odehrávala bez jejich vedení. Důvody si domyslemež.Nakonec to tam dostal vídeňský rotkreutze. Celá afrika a hladovějící asie by se nakrmila v pohodě z biopaliv a energetického obilí.Jeden sedlák mi řekl, když jsme na veletrhu koukali na obrovské kotle na zrní, že si to pámbíček nenechá líbit, ale že nás za tu nabubřelost řádně liskne po hřbetě. Lidi zdechají hlady a my pálíme zrní v sofistikovaných kotlích. Nejedná se o prasata, ovce, nebo blechy. Neustále to jsou lidské bytosti. Proto nesmíme přežít jako kultura. Neumíme dávat almužnu a pomáhat potřebným.

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Kontrasty musí být, lidé musí být motivovaní hladem, aby dělali víc. Hladovějící stát dotuje prací (výrobky, potraviny) jiné státy. Tak to je a tak to bude. Stačí omrknout pár videí na http://www.dolezite.sk a "je to přece jasné".
Třeba - Tasmánie - lidé tam hladoví, ale vyváží denně tisíce tun ryb, protože to je "dobrej byznys".
Pokud by se vymýtit hlad, tak by všichni museli dělat stejně a to přece nikdo z "bohatších" (států) nechce...

Jdu mrknout na videa výše...

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
pepe
Zasloužilý člen

Re: Evropa za 17 let

Příspěvek od pepe »

Rival píše:...
Tak tomuto može veriť len niekto , kto nevie ,,narátať do dvoch". Pepe

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

jarda ovčák svitavy píše:ani diplomaté, ani kmenoví vůdci, ani unesco ani usa nechtějí, aby se nějaká humanitární aktivita odehrávala bez jejich vedení.

, když jsme na veletrhu koukali na obrovské kotle na zrní, že si to pámbíček nenechá líbit, ale že nás za tu nabubřelost řádně liskne po hřbetě. Lidi zdechají hlady a my pálíme zrní v sofistikovaných kotlích.
Souhlasím. Rekl bych, že zdechají už i ty zvírata, jen je tesne pred zdechnutím zabalí, nebo nekdy i po.

pepe
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepe »

Palo píše:...Pokud by se vymýtit hlad...
Riešiť hlad na téjto zemi je taká istá ,,hlúposť" ako zamýšlanie sa nad nestárnutím a fyzickou nesmrtelnostou . ,,KAŽDÉMU ČO PRÁVOM PATRÍ"- na tomto predsa odjakživa funguje a tak isto až do zániku bude fungovať jak celá príroda , tak aj celý vesmír . Právom čoho a právom koho by mál byť človek (z mojho pohladu poznania je dnešný človek len ,,kopa hnoja", česť výnimkám - možno jeden z 10-tisíc) výnimkou ? Celá príroda sa snaží problémom predchádzať a nie ich riešiť na rozdiel od človeka , ktorý je jediný živý tvor na téjto zemi , čo si problémi sám sebe umyselne ,,vyrába". KAŽDÉMU ČO PRÁVOM PATRÍ . Pepe

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“