Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Stavba J. Cell - Akvarius1

Teoretické i praktické informace.

Moderátoři: rival, Merlin

Odpovědět
Karban

Re: Cell2

Příspěvek od Karban »

Ilem píše:Protože Karban neví nic o Joe Cell, musím ti poradit já. Když tam dáš předřadný odpor, ztratíš na něm výkon (přemění se v teplo). Těch doporučených 1A znamená, že musíš mít tak vodivou vodu, aby při 12V tekl proud 1A. ....
Karban ví, že si spotřebič svým odporem jaksi rozhodne o tekoucím proudu.

Neví ale, že to má být asi nějaký ten 1 ampér.
Neví to třeba proto, že to není vůbec důležitý údaj - ono se totiž těmi cca 12 W uvolní jen trocha vodíkových prdů, které stejně mnoho užitečného nevykonají.

A o tom to je....

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od Aquarius1 »

Ilem píše:
Karban píše:
Aquarius1 píše:...ALE!!! autobaterie sice má 12V ale ne 1A jak se uvádí jako optimální takže tady je rozpor.Baterie má myslím 40 až 55A!!
...
Kdepak, autobaterie nemá 40 až 55 A, ale dá se říci, že autobaterie např, do osobních vozů mívají kapacitu zhruba v rozemzí 35 - 70 Ah (ampérhodin).

Pokud z ní někam chcš pouštět 1 A, nutno hodnotu proudu nastavit např nejjednoduššeji vhodným odporem zařazeným do série...

8)
Protože Karban neví nic o Joe Cell, musím ti poradit já. Když tam dáš předřadný odpor, ztratíš na něm výkon (přemění se v teplo). Těch doporučených 1A znamená, že musíš mít tak vodivou vodu, aby při 12V tekl proud 1A. Teče-li víc - je nutno doředit destilkou, teče-li míň, musí se vodivost zvýšit nějakou přísadou. Konkrétní přísadu ti neřeknu, protože Joe Cell není můj šálek čaje, ale pravděpodobně to bude nějaká kyselina nebo louh. Pokud jsi se však o JC zajímal víc, určitě jsi se někde dočetl, čím zvýšit vodivost.
Pokud sisi již nastudoval Ohmův zákon, tak pozor. Voda má při různých napětích a teplotách různý odpor. Takže skutečně měřit za reálných podmínek.
Jo tak to beru(nejsem v elektrice zběhlej ale budu se snažit).Dolévat destilkou chci to je v plánu nechci aby mi to furt pěnilo :D a o tom louhu jsem četl taky,je tam uvedena ještě kyselina octová asi ocet že? :) ale zatím tomu nechám volný průběh není kam spěchat auto nevlastním a záměr je stabilní motor.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

Karban píše:
Ilem píše:Protože Karban neví nic o Joe Cell, musím ti poradit já. Když tam dáš předřadný odpor, ztratíš na něm výkon (přemění se v teplo). Těch doporučených 1A znamená, že musíš mít tak vodivou vodu, aby při 12V tekl proud 1A. ....
Karban ví, že si spotřebič svým odporem jaksi rozhodne o tekoucím proudu.

Neví ale, že to má být asi nějaký ten 1 ampér.
Neví to třeba proto, že to není vůbec důležitý údaj - ono se totiž těmi cca 12 W uvolní jen trocha vodíkových prdů, které stejně mnoho užitečného nevykonají.

A o tom to je....
Hele nezačínej mi tady zase jako za stara jo? :devil:

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Karban píše: Karban ví, že si spotřebič svým odporem jaksi rozhodne o tekoucím proudu.
Jsi skutečně nadprůměrně bystrý technik. Znám mnoho techniků, kteři jsou schopni smrtelně vážně tvrdit, že dostali 50A, protože se dotkli drátu hned za elektroměrem. Uvažuju o tom, že ti dám bod. :!:

"Dum spiro spero"
Ciceron
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Aquarius1

Příspěvek od lajos »

Domníváš se že jsi o Joe cell přečetl vše, pak výjde najevo že spousta věcí si nečetl. Začni znova stejně ti vše nevysvětlíme, já vím že je to kruté ale místo vysvětlování je to lepší pochopit.
Tu polovodičovou vrstvu psal Ilem a ne já! Oxydy vytvářejí efekty podobné polovodičovému. I destilka časem vede víc než na začátku(proč asi). Každá voda ze studny vede víc(mívá v sobě minerály).
Buňka by se měla nabýjet několik týdnů s malým proudem(třeba 1A) v určitých časových úsecích. To není elektrolizér, to je Joe cell!!!!!!!!!!!!!!!

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Klidně omez proud žárovkou. Číštění probíhá velmi dlouho. Dokud se bude tvořit červenohnědý povlak nejsou elektrody čisté. Povrch trubek bude matný.
Jinak je na netu popsaných a opsaných tisíce stránek z kterých máš za chvíli dojem že když budeš pevně věřit, tak motor ti pojede i bez paliva. Je kolem toho vytvořené doslova náboženství a dobrý kšeft.
Moje zkušenost: Velmi dobrý elektrolyzér a vyvíječ jemné mlhy.
P.

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Moje zkušenost

Příspěvek od 1220 »

Je to lepší než dráťák, ale ze stejný rodiny, čiže na klasickou el a pana ohma se může zapomenout, a po naformování oxidů a hydroxidů je destilka namístě plus to co jsem Ti psal. Pokud je naformováno kvalitně, maká to i bez zapojenýho +. Vždycky a jedině minus na středovou a připojeno dole. demagnetizace trubek rozhoduje o úspěchu úplně nejvíc.
Uvádí se jako nejlepší materiál nerez 316 L.
Oxidy některých kovů tvoří polovodiče.
mezery mezi trubkami by měly být stejné, a pozor na svody mezi plexisklovým hřebínkem a trubkami, guma se mi neosvědčila. Mělo by to být volné aby to mohlo vibrovat. Spojení mezi sáním a buňou musí být z Al.
ŽE to pojede úplně bez benzínu neočekávej
asi tak.
KDR

Aquarius1
Zasloužilý člen

Re: Aquarius1

Příspěvek od Aquarius1 »

lajos píše:Domníváš se že jsi o Joe cell přečetl vše, pak výjde najevo že spousta věcí si nečetl. Začni znova stejně ti vše nevysvětlíme, já vím že je to kruté ale místo vysvětlování je to lepší pochopit.
Tu polovodičovou vrstvu psal Ilem a ne já! Oxydy vytvářejí efekty podobné polovodičovému. I destilka časem vede víc než na začátku(proč asi). Každá voda ze studny vede víc(mívá v sobě minerály).
Buňka by se měla nabýjet několik týdnů s malým proudem(třeba 1A) v určitých časových úsecích. To není elektrolizér, to je Joe cell!!!!!!!!!!!!!!!
Tak že to není elektrolizér to jsem pochopil a že se musí nabíjet postupně to vím taky a že se má nabíjet malým proudem jsem četl leč neudělal a to z důvodu vyčištění vody od sajrajtu.Vím že dostanu po hrbu za nuposlechnutí ale jsem takovej :D Ilemovy i tobě lajosi se omlouvám za záměnu.Buňka se pěkně čistí pěnu odebírám plastovou lžičkou a je jí čím dál míň a poctivě dolévám destilku.
Mějte se všichni fajn ;) Jindra

Aquarius1
Zasloužilý člen

Re: Moje zkušenost

Příspěvek od Aquarius1 »

Karel DR píše:Je to lepší než dráťák, ale ze stejný rodiny, čiže na klasickou el a pana ohma se může zapomenout, a po naformování oxidů a hydroxidů je destilka namístě plus to co jsem Ti psal. Pokud je naformováno kvalitně, maká to i bez zapojenýho +. Vždycky a jedině minus na středovou a připojeno dole. demagnetizace trubek rozhoduje o úspěchu úplně nejvíc.
Uvádí se jako nejlepší materiál nerez 316 L.
Oxidy některých kovů tvoří polovodiče.
mezery mezi trubkami by měly být stejné, a pozor na svody mezi plexisklovým hřebínkem a trubkami, guma se mi neosvědčila. Mělo by to být volné aby to mohlo vibrovat. Spojení mezi sáním a buňou musí být z Al.
ŽE to pojede úplně bez benzínu neočekávej
asi tak.
KDR
Ve spoustě příspěvků jsem četl a slyšel že tam dochází k mikro-kavitaci ale-všude (tedy krom tebe )jsem viděl gumové rozporky.Dokonce v jednom návodu jednoho člověka je nedílnou součástí kruhový magnet na dně buňky.Koukal jsem na to asi před rokem,pokusím se to najít ale úspěch nezaručuji.
Ahoj Jindra

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

gumový

Příspěvek od 1220 »

to tam mají proto, že je nic nenapadlo, a že jenom kopírujou.Guma dělá útlum. Při chodu to všechno vibruje, čím míň tlumíš tím lepší .
Asi tak. :bye:
KDR

Aquarius1
Zasloužilý člen

Re: gumový

Příspěvek od Aquarius1 »

Karel DR píše:to tam mají proto, že je nic nenapadlo, a že jenom kopírujou.Guma dělá útlum. Při chodu to všechno vibruje, čím míň tlumíš tím lepší .
Asi tak. :bye:
KDR
Tak to budu muset předělat ale až o víkendu.Díky za radu Jindra

Dvell
Zasloužilý člen

Příspěvek od Dvell »

Opet vam do toho nechi kecat ALE kavitace neni dobra vec:-D
-> http://cs.wikipedia.org/wiki/Kavitace y toho plyne ze kavitace ti zlikviduje stroj videl jsem fotky turbiny ve ktere doslo ke kavitaci.. v lopatkach byli diry jak po nastrelu kulkou..
Nicmene kavitace NEROZKLADA vodu, (rozklada jen lopatky:-D)
Kavitace vznika pri proudeni tekutin.. takze v tom bublatku to neni:-)
A kdyz tam kavitaci nakym zpusobem vyvolas rychle o ty elektrody prijdes:-)

Dvell

Aquarius1
Zasloužilý člen

Dvell napsal

Příspěvek od Aquarius1 »

Opet vam do toho nechi kecat ALE kavitace neni dobra vec...
To je fakt ale tady nejde o turbínu,s kavitací už zápasím dlouho a pořád jí nemůžu nějak dohnat ale to je jiný případ a jiná věc,jinak tady bude žádoucí a o elektrody se nebojím,když tak udělám nové :D

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Moje zkušenost

Příspěvek od Ilem »

Aquarius1 píše:všude (tedy krom tebe )jsem viděl gumové rozporky.Dokonce v jednom návodu jednoho člověka je nedílnou součástí kruhový magnet na dně buňky.Koukal jsem na to asi před rokem,pokusím se to najít ale úspěch nezaručuji.
Ahoj Jindra
Gumu tam nedávej. Dělá svod elektřtiny.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Aquarius1
Zasloužilý člen

Shrnutí

Příspěvek od Aquarius1 »

Zatím všechno co jsem stvořil,čeká mne ještě dlouhá cesta protože si myslím že to stojí za to,i kdybych nic nevykoumal.Lepší vyzkoušet a poučit se než nic nedělat a prudit okolí :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Odpovědět

Zpět na „Joe Cell“