Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Hořčík (magnezium)

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
stevo69
Stálý člen
Dostal: 9 poděkování

peroxid horčika

Příspěvek od stevo69 »

Nazdarek
Nevie nahodou niekto kde by som vedel na slovensku kupit Peroxid Horčika aspon 1Kg
dakujem

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: peroxid horčika

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Sakra, Stevo, já nevím kde ho sehnat za rozumný peníz kdekoliv, třeba v Austrálii. Jestli ho schrastíš pod stovku US za kilo, kup ho dvě kila a já Ti za to jedno kilo pošlu kilo Kanadských, což je v podstatě ekvivalent US v jakékoliv měně, plus poštovné a snahu. Dej si pozor ale na jednu věc. Pokud to není pro chemické analýzy, jde to v různých procentech smíchané s kysličníkem hořečnatým, tedy magnesiovým "vápnem" co si s ním gymnasti patlaj ruce, aby se jim nepotily třeba při cvičení na bradlech. Vše nad 80% peroxidu je už slušné a to magnesiové vápno je chemicky neutrální a škody nenadělá, i když užitku taky ne.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
stevo69
Stálý člen
Dostal: 9 poděkování

peroxid horčika

Příspěvek od stevo69 »

No už som rozhodil siete, švagrová dela laborantku vo výskumnom ustave, tak mi slubila že sa poinformuje.
Inak dakujem za informacie na co si mam dat pozor, ak budem mat vysledky tak sa ti ozvem Slavku.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Re: peroxid horčika

Prima, dej vědět asi po SZ.

Ahoj, Slávek.

ovekyska
Nový člen

sucha pokozka

Příspěvek od ovekyska »

zdravim vsetkych, neviete, ako je to s dlhodobou aplikaciou chloridu horecnateho na pokozku a jeho znasanlivostou? nevysusuje sa pokozka, treba specialne osetrovat? ja sa po aplikacii nesprchujem, teda mi na tele ostava od sprchovania az do dalsieho. suchu kozu mam aj tak, takze neviem posudit, no rozmyslam, ci robim dobre.
dakujem.

TOM Clancy
Nový člen

tekuty chlorid horecnaty

Příspěvek od TOM Clancy »

Zdravim

Chtěl bych se zeptat, jestli si tu někdo zkoušel vyrobit chlorid hořečnatý v tekuté podobě s nějakým přesným dávkováním.., chtěl bych vědět, jestli jde vyrobit roztok, aby bylo aplikovatelné pomocí kapátka tak 5 nebo více mg hořčíku. To neustálé navlhávání toho sypkého je opravdu děs a pak se to blbě dávkuje, proto bych to rád vyřešil takto. Zná proto někdo postup, kterým by se to dalo propočítat, jakých hodnot by se dosáhlo na tu jednu kapku?

Četl jsem tu, že používáte 2,5 % roztok, ale to bych se asi ukapal k smrti.

S pozdravem

Tom

TOM Clancy
Nový člen

Re: Chlorid horecnaty

tak už jsem to vyřešil, kdyby to někdo chtěl použít

80 g na 100 ml vody by mělo dát na jednu metrickou kapku + -5 mg čistého hořčíku.
80 g chloridu by v sobě mělo mít 10 g čistého hořčíku. takže ve 100 ml by bylo těch 10 g čistého hořčíku, 1 ccm 100 mg a je to 20 metrických kapek, takže 5 mg. Pokud uvažuji správně, kdyžtak mě někdo vyveďte z omylu.

S pozdravem

Tom

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

TOM Clancy píše:tak už jsem to vyřešil, ...
Řešit můžeš až zfialovíš a nakonec stejně zjistíš, že toho sneseš pokaždé jinak než se :ptrain: a máš po vědě. Záleží totiž na momentálním stavu těla, kolik si je ochotno momentálně vzít, stejně jako u VitC a vlastně kde čeho. Z toho, co se stráví do krve se do tkání dostávají látky dost omezeně, proto se přebytky v krvi vylučují do moči. Jde o to pochopit, že krevní řečiště je jakási neustálá zásobárna, ze které si tkáně berou co uznávají za vhodné, pokud to tam je. Pokud ne, jde o nedostatky. Pokud je toho čeho tak nějak v tolerancích, je to fajn, pokud je něčeho příliš, dochází k otravě systému. Kolik se čeho dostává do tkání (a taky ze tkání) je zase podmíněno dalšími látkami v krvi a nejspíše nejdůležitější z nich je HCl, i když už se do toho zamotala i kyselina askorbová a bude toho víc.

S laskavým pozdravem, Slávek.

TOM Clancy
Nový člen

Hcl si k tomu dávám taky, je mi jasný, že je to každej den jinak, že záleží různých faktorech, ale de mi o to, jestli sem to dobře propočet...
u toho chloridu v sypkém stavu je totiž blbý, že jak nasává vodu, tak se to pak nabírá a dávkuje. Asi sem moc pohodlnej, ale tim kapáním mi to přijde lepší, nehledě na to , že bych měl kontrolu nad tou dávkou, u lžičky to je pokaždý jinak.

Taky by mě zajímalo, jakej je třeba vhodnej rozestup od dávek? stačí tak 5 hod?

S pozdravem

Tom

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

TOM Clancy píše: ... u toho chloridu v sypkém stavu je totiž blbý, že jak nasává vodu, tak se to pak nabírá a dávkuje.
Co se týká dávkování, nejjednodušší metoda je si udělat svůj vlastní standart, což je nasypat určité množství pevného do určitého množství vody a rozpustit, standart je 2.5 %. Každej den ráno, nebo na noc, to je buřt, si pak roztok rozmazat po těle. On se pak vstřebává jak tělo uzná za vhodné a je pokoj. Dokonce to dělá velice dobře na pokožku a prodává se to tak na kosmetické účely, to je těch 2.5%, pod názvem magnesiový, nebo hořčíkový olej.

Pokud by ses ale podíval do vlákna Vodík - hydroxylový stress, narazíš na to, že se hořčík dá doplňovat v kombinaci s vodíkem a aj VitC a aj chlorovodicí, což je úžasný bonus.

S laskavým pozdravem, Slávek.

ito
Stálý člen
Dal: 4 poděkování
Dostal: 30 poděkování

Magnesium liek na vsetko

Příspěvek od ito »

Tak som sa vrátil pretože Vám musím povedat o dolezitosti magnesia.ty co má ako tak poznaju dávnejšie si určite pamätajú moje problémy a utrapy ktorými som prešiel.
Niesom veľký pisalek preto stručne
Po všetkých mojich skúškach prinavratit si zdravie pichanim Hcl injekciami vnutrozilne , mms vnutrozilne a veľa ostatných veci všetko samozrejme injekcne co sa dalo stretnúť do žili to som tam strekol vcetne thiosulfate,dmso,edta,hcl,ozonovany infuzny roztok aj priamo cisty ozon do žili , rôznych minerálov a vselijakych roztokov som prišiel na to že človeku ktory trpí hlavne tak ako ja ktorí som mal hlavne psoriazu (ano psoriazu sim presvedceny ze prave nedostatok magnezia ju sposobuje preto aj zmizla ako prva),bechtereva,kompletnú blokaciu chrptice,atrofiu svalstva,urputne bolesti svalov a klbov nehovoriac ,som sa zotavil po štyroch mesiacoch intravenoznej liečby magnesuim chloride 25%Roztok po 10cc obden podaneho veľmi pomaly asi 20 minút .ale pozor na pretazeni obličiek hrozí tu naozaj doživotna dializa. Takze radsej rok a to oralne,malo by to pomôcť rovnako . Môžem dokázať kľudne cez email alebo osobne že to funguje som si istý že nedostatok magnesia je to co ničí ľudstvo .
Každý nech si vraví co chce všetko je dobre na niečo ale tie všetky problémi začínajú vznikať ked je v tele nedostatok magnesia . Slávku ty vies ako som začínal svoju liečbu vrav si co chces ale pokial nedas telu magnesium nikdy sa problému nezbavis.
Kľudne má ukamenujte ale musel som sa o to podeliť, som šťastný človek teraz
sorry za gramatiku píšem to na rýchlo som rad že som sa na to vobec odhodlal

Ešte na záver tu blokaciu chrbtice za 4 týždne ani mesiace neodstranite ani veľké zrasty to je na trochu dlhšie obdobie ale budete milo prekvapený den po dni ako krásne to magnesium rozpusta tie zrasty a usadeniny pekne krásne slachu po slache sval po svale kĺb po klbe zničoho nic sa zobudite a zistite že uz má neboly tu a tam že zrazu akosi mám veľa vlasov na hlave že moja psoriaza záhadne zmizla ze môj tlak a tep je ako u malého babetka a co sa páči najme mojej žene že erekcia je akosi tvrdšia a dlhšia že akosi mám väčšie libido a viac energie.že odrazu som menej obaleny tukom atd. Normálne ako za mladá.

Ináč tu je odkaz na stránku z ktorej som čerpal vedomosti http://george-eby-research.com/html/dep ... .html#warn

Spozdravom
Ito

Pre admina : nezakop to prosím niekde kde to ľudia ako ja len ťažko nájdu ďakujem.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Magnesium liek na vsetko

Příspěvek od poota »

Jsem rád, žes konečně našel něco, co Ti pomohlo :good:

Zároveň jsem rád, že se tu taky objevila konkrétní zkušenost s magnesiem.
Ovšem s tím užíváním orálně je potíž v tom, že zažívacím traktem se údajně magnesium vstřebává jen minimálně, takže mám dojem, že většina takto vynaložených finančních prostředků mizí bez užitku v záchodech.
Daleko lépe, tedy prý, protože ověřené to zatím nemám, se vstřebává pokožkou, nejlépe ve formě tzv. hořčíkového oleje, což je roztok chloridu hořečnatého ve vodě. Jako vhodná koncentrace se uvádí 2,5%, což zhruba odpovídá rozpuštění 2,5 dkg chloridu hořečnatého v jednom litru vody. Nanáší se na čistou pokožku a nechá se zaschnout - někdo doporučuje následné opláchnutí a někdo nechat tak.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
mahatma

Příspěvek od mahatma »

áno, horčík je veľmi dôležitý a takmer každý ho má nedostatok. u klientov sa mi osvedčilo podávať čistý kovový horčík + zinok, užívaný pred jedlom spolu s betainom HCl... takže okrem doplnenia horčíka a zinku sa uvoľní aj vodík... predávkovať sa horčíkom perorálne je ťažšie ako intravenózne. 475 mg horčíka + 25 mg zinku, 2x denne po dobu dvoch mesiacov sa svedčilo pri riešení dlhodobých rôznych zdravotných problémov. jediný problém je dostupnosť a cena práškových kovov v dostatočnej čistote ( min 99,99)

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

poota píše:jsem rád, že se tu taky objevila konkrétní zkušenost s magnesiem.
... ono těch konkrétních zkušeností s hořčíkem je tu na foru poměrně dost .... viz např. http://upramene.cz/forum/viewtopic.php? ... 64#p112964 (na konci příspěvku + odkaz) .... nebo také v příspěvku od Palo http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=123027#p123027 ... atd. ... ;) ...

... :bye: ... Anri ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Anrimu i ostatním se hluboce a zkroušeně omlouvám - nejspíš nečtu všechno a natolik pozorně, aby mi občas něco neuniklo. :oops:
Nicméně asi mi neuniká úplně všechno, protože chlorid hořečnatý jsem nejen objednal, ale už mi i došel, takže přece jenom něco ke mně zřejmě prosáklo :lol:

Vzhledem k tomu, že nejspíš nejsem úplně jediný, komu důležité informace nějak unikají a nebo jenom kolem proběhnou bez patřičné odezvy, mám za to, že by bylo vhodné otevřít nové vlákno, věnované přehledu různých "všehojů", tedy léků a prostředků s mimořádně širokým záběrem, které se dají použít na řešení rozličných skrumáží potíží, u kterých se většinou nedaří diagnostikovat nějakou "základní" nemoc, ze které to pochází.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“