Stránka 37 z 66

tuha zima, mozna uz 2010

Napsal: úte 05 říj 2010 14:13
od Pego
http://veda.sme.sk/c/5578850/europu-moz ... rokov.html

orig z. http://rt.com/prime-time/2010-10-04/col ... sures.html

PS U nas sice bylo svestek dost, ale jinak vina 200l (normal 1000-1500l), topinambury hruza (male), brambory drobne, merunky nic, broskve skoro nic, jabka tak 200kg (normalne 1500kg), vice hmyzu, min vlastovek (nejake jeste porad zustali), zato hooodne hub. Holt pripravit hodne dreva na zimu, kdo ma krb, topi i bez el. a plynu, voda ze studny atd....
Jo, rajcata hnila, kastany par, paprika skoro nic, ale pekna mrkev, petrzel, jahody.

období změn..

Napsal: úte 05 říj 2010 22:11
od laik
Zdravm
já vydím jedinej velikej problém a to je voda.....
ja letos z jara nasbíral vodu co se dala ,dokonce i 20kubkovej bazen sem deštovkou napustil a přes léto ,jak se mě to hodilo ,takže i přes velice zanedbávanou péči úroda uspokojujcí.......je sice pravda že se to počasí v září hodně kazilo a něco začlo hodně plesnivět ,ale to mě utvrdilo v tom že si ten foliovník musím na příští rok už udělat.....
člověk nikdy neví....
patřím mezi tu skupinu lidí která se snaží připravit na obě varianty vývoje ......ale snažím se pokud možno myslet tak abych přitáhl na zemi tu optimističtější variantu vývoje......což by měl být ukol nás všech co víme že se dějí nějaké změny a že máme tu sílu to nějak ovlivnit.....
......ale kdyby přeci jen nás bylo na světě málo ,tak se připravím i na tu těžší variantu......
...a vubec......většina lid si nezaslouží žádnou transformaci do nějakého rajského světa.....jen at si to vše pořádně vytrpí...přeci jen tím se člověk naučí nejvíc....a bude si pak vážit všeho dobrého co má .....a pokud je to i muj uděl,tak to příjmu a budu se snažit dělat vše jak nejlíp dovedu.....

Re: Hm

Napsal: úte 05 říj 2010 23:35
od Slavek Krepelka
Tak taky pipnu,

Pokud se matička Země zakomíhá jalo káča, 200m nad mořem nebude moc znamenat. To to bude špoluchat o dost výš.

S tím počasím a neúrodou bych si poněkud rovzpoměl na to, že Vám tam letos čoudila skoro měsíc a to dost znatelně, sopka z Islandu.

Ahoj, Slávek.

Re: Hm

Napsal: stř 06 říj 2010 1:08
od Iv
Beru polohu u nás ve střední Evropě, kde již původní kinetická energie přílivové vlny by měla být menší, jasně že na pobřeží je ENDE, někde jsem měl i simulační snímky, ale jak na potvoru je nemohu najít, berme to raději jen jako teorie. :ethink: Trochu jsem si dal práci a sledoval jsem tu sopku, většinou proudění šlo směr SZ a SV, tady v Česku to moc velký vliv nemělo, snad jen letecká, ta nám tady opravdu křižovala jako kdyby byla válka v Jugoslávii,to bylo na obloze tady jak na dálnici a značky i přes astronomický dalekohled nebyly, letadla většinou bez označení, ale barva byla šedozelená.............

Re: Hm

Napsal: stř 06 říj 2010 2:10
od Slavek Krepelka
Nazdar Ivane,

No, s tou sopkou mě to jen tak napadlo, o chemtrails je to jiná historie. S vodičkou nemám simulační zkušenost, to jsem si zase vzpoměl na hromadná záplavová pohřebiště v Kordilierách a velrybí kostru na úbočí Himaláje. Je samozřejmě pravdou, že tyhle vlnky, co to spáchaly, mohly vzniknout jinak. Bylo v tý simulaci zahrnuto taky vlnění země, tedy toho, co vypadá solidně? Dost bych se divil, znaje nedbalost expertů. Ono je to ale v podstatě jedno. Pokud to přijde, většinu z nás to moc dlouho bolet nebude, a když ne, bude nás bolet něco jiného a dýl, pořád kolem dokola.

Ahoj, Slávek.

Re: Hm

Napsal: stř 06 říj 2010 8:49
od NAVAR
Palo píše:No jo, já zapomněl, ty s tím děláš psí kusy, tak abys to nehájil :lol: O víkendu, když se zadaří, tak to proberem ;)
Ono je potřeba si uvědomit souvislosti. Nejsme na světě sami ani já a ani Ty. Nevím ale myslím si že obilniny tvoří více jak 50% všeho jídla? Vezmu-li to komplexně na celý svět. Takže pozor, já se kvůli dražší mouce neposeru ovšem aby vůbec byla. Buď jí bude akorát a cena půjde nahoru a nebo dost a cena půjde dolu a nebo jí bude málo, tedy méně než je jí ve skutečnosti potřeba a teď pozor, zde nastává problém, je li něčeho méně než je potřeba cena začíná být spekulativní. Pozor ještě jednou, připomínám že někde ve světě je x Navarů a Palů kteří si dají rohlík či buchtu a nebo taky jenom zeleninu, či maso a nebo nic. Nic? Proč? Protože jsem si vymyslel příběh o 4 bratřích.
4 bratři měli statek a hospodářství. Protože každý jedl něco jiného měli pole, sad, chlév atd. První bratr jedl jenom chléb a buchty protože mu chutnali nejvíce. Druhý bratr jedl jenom zeleninu. Třetí bratr jedl jenom ovoce ze sadu a čtvrtý bratr jenom maso, mléko a sýr. Protože si všichni pomáhali a každý se staral rovným dílem o různé části hospodářství bez rozdílu na to co jí měli všeho akorát. Jeden rok však byla neúroda a neurodilo se žádné obilí a nebyla mouka. Tak ten bratr co jedl buchty začal jíst zeleninu, ten co jedl zeleninu začal jíst ovoce, ten co jedl ovoce začal jíst maso a ten co jedl maso neměl nic.
Možná to je blbě napsaný ale: My všichni jsme na té samé lodi!

Re: Hm

Napsal: stř 06 říj 2010 9:42
od Palo
NAVAR píše:Ono je potřeba si uvědomit souvislosti. Nejsme na světě sami ani já a ani Ty. Nevím ale myslím si že obilniny tvoří více jak 50% všeho jídla?
Samozřejmě že to tak může být, jen jsem chtěl naznačit, že je to jen obrovská chyba ;) Je to plnidlo, celkem přinášející spíše více škody, než užitku. Například maso se zeleninou - ať je to okurka, zelí, fazole, brambory nebo co já vím, dá mnohem více tělu než rohlík, chleba, knedlík...

Někdo dokonce jí zeleninu se zeleninou - osmaží cuketu nebo patizon jako řízek v trojobalu, k tomu si dá brambor a třebas tu tatarku. Zkus si udělat jídlo se zdvou obilnin ;) To asi nepronde, pokud tam nebude aspoň nějaká flákota masa ;)

Re: Hm

Napsal: stř 06 říj 2010 10:06
od NAVAR
Jo, klasický rohlík či knedlík, to je jenom takový posunovač h..na :) Já tedy osobně jsem po rohlících utahanej jak pes, totální útlum jak kdybych sežral kilo ckuru.
Myslím že je problém ve zpracování, tedy tepelný úpravě, vždyť obilné zrno je taky "zelenina". Pokud si dám naklíčený žito tak mi vcelku chutná. něco o tom se už psalo v sekci zdraví kde se uvádí že u tepelně zpracovaných potravin se tělo k jídlu chová jako k cizorodé látce.
Asi to vyzkouším, naložím si trochu žita asi tak půl kila, nechám to naklíčit a pak to zblajznu, pak se uvidí.

mno...

Napsal: stř 06 říj 2010 10:43
od jarda ovčák
Ohledně pečiva....
Jsme ve špatným chlívku, ale...
Základem stravy by opravdu měl být a také vždy byl chléb....nám ve zdejší...lidi jej snídali a večeřeli střídavě s brambory.
Jenže, je řeč o chlebu žitném, tedy samožitném, tmavém, kváskem kynutém...... nikdo ho nedělá.Tedy komerčně.
Jsou tam jiné dobroty, než v tom pšeničném chlebu, co nám prodávají.
Pokud by se někdo ctěl živit výhradně zeleninou,proč ne, ovšem kde nic není, ani čert nebere.....Obilniny a luštěniny není zelenina, to bych podotknul.Ani okopaniny, jako brambory.... Na sezení na řiti to stačit bude, ale jak budete muset bouchat nějakou tvrdší hoknu, tak to bude k prdu.
Naši předkové proto chleba se slaninou brali jako booster.
Zelenina je přirozeně nezbytná, ovšem i na to předkové znali zaklínadlo a to bylo zelí ve škopku.jasně že sezoní zeleniny ad libitum, ale, uchovávejte si je......když na zahradě něco je tak 3 až 4 měsíce v roce....
Dle tohoto klíče se bude vyvíjet trvale udržitelná společnost, která nahradí tu současnou.

Island

Napsal: stř 06 říj 2010 12:23
od Iv
Trochu jsme se bavili i o sopce na Islandu, tak pár záběrů tady.

Re: Island

Napsal: čtv 07 říj 2010 4:00
od Slavek Krepelka
Iv píše:Trochu jsme se bavili i o sopce na Islandu, tak pár záběrů tady.
Děkujeme, +1 Ahoj.

Pár úvah

Napsal: čtv 07 říj 2010 9:57
od sanov

Re: Pár úvah

Napsal: čtv 07 říj 2010 12:10
od 1220
+++
ok
super
a díky
K.

záhada

Napsal: stř 13 říj 2010 11:47
od la

Re: záhada

Napsal: čtv 14 říj 2010 0:08
od Slavek Krepelka
Ale, ale.

To jako straší ve Strašicích a příčina je až v Německu a Rakousku? A že nestraší taky a v daleko větší míře taky v tom Německu a Rakousku? Hlavně ne Poltergeist, jsme přeci racionálně myslící lidé, kteří radši skočí na takovejhle špek, za každou cenu. Jaká to náhodička, že se ta ves nejmenuje Resonancovice, či tak nějak.

Ahoj, Slávek.