Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Psychické příčiny nemocí a jejich odstraňování.

Léčebné postupy.
Odpovědět

Myslíte, že je toto téma pro Vás přínosné?

ano
106
92%
ne
9
8%

Celkem hlasů: 115

kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

díky za rady

Příspěvek od kutil »

Kucí ahóój,
byl sem si provětrat hlavu venku s pesanem a je mi trochu líp.
Dyť sem to sem nedávno taky psal že když nejde o život tak de o kulový, ale nějak si to musím připomínat móóc často grrr.
Ale mám jednu pozitivní zprávu, minulé tédeň nám mladí oznámili že budeme mít najaře pátý vnouče a život de dál .....
No a moje negativní reakce- proboha do čeho to ty děti rostou? a už je to tady zase :cry:

Nějak se s tím musím poprat. Ráno si už nezapínám zprávy, nečtu noviny a chodím častěji ven. Ono to pude ... Ale jak su abstinent, tak mám chuť se pořádně ožrat ;) Možná i to je řešení... ale věšet se k vůli tomu nebudu :D

Díky za morální podporu a někdy zase ahóóój
H.v.

PS- já to sem dal že psychika má vliv i na ty nemoci, nějak se mi přitížilo mmsko, nemmsko :(

PS2- laiku díky za nabídku, letos nejedu, su rád že su rád, eště bych vám tam kazil náladu, Nasranost je moc nakažlivá :cry:

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

no jasně...

Příspěvek od jarda ovčák »

Zdravím tě příteli. Je to tak, jak píše lajoš...
Nesmíš být zůčastněným, ale pozorovatel. A já ti poradím své okřídlené... neber nic osobně.
Nějakou libůstku, deviaci či úchylku jistě každý najde a může se v ní najít. Každej jsme jinej a každej to vidíme jináč.
jsi fajn chlop, takže tutově vím, že se v tvým životě promítá vliv nejbližších. a tejráš se tím.
netejrej se. Je třeba, abys neuklouznul tím obligátním způsobem, jenž činí z chlapů ty žlučovité dědky, s nimiž nikdo nechce nic mít, páč to je nepříjemný.
Já poslal jednoho, co balancoval na hraně k panu Cindlerovi a líbá mi ruce na potkání.
Vem sekeromotyku a usekni kábl k bedně. Pořiď si zvýšenou postel a bude tě bavit vstávat do novýho dne. Tím samým nástrojem si zjednej v okolí pořádek a klid a máš vyhráno.
Těm, co ti pijou krev řekni, že jim zarazíš sekeru do hlavy, ale že v tom není nic osobního, že je chceš jen vypnout a že chceš klid. O nic jiného nejde.
Vlastně jde. jde o TVŮJ život a tvé zdraví. Je tvoje a nikdo ti ho nesmí brát. Ani ty sám. Páč tady můžeš bejt dvacet třicet let a svojí existencí činit druhé veselými, šťastnými nebo spokojenými. Nemluvím pouze o lidech, bytostí je mnoho....
Nebo to zabalíš, žaludeční a srdeční neuroza, kolísavej tlak, mrtvička, infarkt a eldénka.
Je třeba vědět, co chceš a co nechceš.
Pak už to půjde samo. né že to zabalíš, budu tě jezdit strašit na jipku převlečenej za paroubka.......

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Pro Hanku

Příspěvek od hanka »

Ahoj Kutile,

já nevím, kolik je Ti let (ani to z Tebe nemám v úmyslu dostat!), ale víš o tom, že i muži mají něco jako klimaktérium? Hormony s člověkem dovedou cvičit, až se nestačí divit.

Budiž Ti útěchou, že v tom nejsi sám - myslím, že to každý člověk zná - někdy ho nebaví vůbec nic a čím více se zlobí na to, jak se cítí, tím je to horší. Přechody mezi podzimem a zimou a zimou a jarem jsou také kritické. Pokud člověk není mrzutý z pocitu nemoci (třeba ho něco bolí - to dovede pěkně otrávit život), tak se s tím dá hodně dělat.
Mně se nejvíce osvědčuje Norbekov - četl jsi ho? Jestli ne, dám Ti odkaz. Ti, kteří jsou na tomto vlákně často, vědí, o čem mluvím. Nemusíš z něj dělat všechno, ale určitě si ho přečti, například už jeho "svalový korzet" Ti zvedne náladu, to se budeš divit :) ! A nesedět doma a chodit mezi lidi - máš tady skvělé kamarády, být Tebou, jela bych s Laikem - výborný nápad :lol: !

(Mimochodem, jak jsi na tom s játrama? Sem tam slabší hořký čajík z hořce nebo zeměžluči na jejich posílení by taky nemusel být špatný).

Ahoky, Hanka. :lol: :lol: :lol:

P.S. Norbekov: http://www.gewo.info/x/Jak_se_zbavit_bryli.pdf
Místo slova "brýle" si dosaď svůj problém, kterého se chceš zbavit - např. nasratost..... :D
Naposledy upravil(a) hanka dne pát 19 lis 2010 10:52, celkem upraveno 1 x.

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: příčiny nemocí

Příspěvek od 1220 »

Vinc píše: Stále jsem hledal způsob, jak to vyjádřit, protože jsem zkusil už skoro všechno. A lépe to snad ani nelze. Jsme tu proto, abychom byli zdraví, nebo se uzdravili a ne proto abychom hodiny denně zappovali, cpali se MMSkem, KS atd. Cílem bude najít asi sebe sama v jednotě a to bude náročné. Všechno bude nejspíš v té myslivně, co se jí říká hlava. Začít by se asi mělo se zrušením TV přijímače :dknow:

Vinc to vyjádřil se Slávkem velmi dobře.
Cílem bude najít asi sebe sama v jednotě a to bude náročné.
Konec konců " Poznej sebe" bylo napsané i v Delfách
Ta jednota - jednotnost by mohla harmonii, a tím i dobrý životní pocit, zdraví a požehnaný život skutečně
přinést.
Jednota sebe sama se sebou samým bude stále prázdný pojem pokud se člověk nedozví, že jeho viditelná část je zhruba polovinou celého člověka. Viditelná část - tělo se smyslovou soustavou fungující podle dnes již obstojně popsané psychologie to je známá a stále více prozkoumávaná polovina. Nic dalšího pokud chcete zůstat na podkladu vědy materialisticky popisné neexistuje.
Pokud se ale člověk odváží do dalšího oddělení skutečnosti může se např dozvědět z pyramidálních textů,
že druhá polovina člověka není opačné pohlaví, ale jeho nestvořený doplněk, který i navzdory svému nestvoření je dohledatelný. Není to v žádné mlhavé oblasti, ale v nevědomí. Není to směrem vodorovným od nás , ale svislým. Kdo se vydá po této cestě posléze bude mít šanci pojíst ovoce z jiného stromu, než je strom poznání dobrého a zlého.
Nemám oprávnění Vás pozvat do žádné současně fungující duchovní školy, protože klíč k účasti neleží na
možnostech počítačového fora, ale nemohu si odpustit zajímavý odkaz :
http://www.medo.cz/jaromir/kniha_trn_2v/index.html
a zajímavou knihu :
http://historicke-knihy-201.maxportal.c ... restanstvi
Jednorožce zde nehledej napsal jsem Slávkovi, bylo myšleno zde ve světě vnějších informací.
Jen uvnitř sebe ,a za nekrátkou dobu tam je ta jiskra schovaná.
Pakliže člověk chce tak posléze i může.Když se předtím odváží .
Sufujte po vlastních stopách :lol: :lol:
:epray:
:bye:

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: příčiny nemocí

Příspěvek od Slavek Krepelka »

1220 píše: Jednorožce zde nehledej napsal jsem Slávkovi, bylo myšleno zde ve světě vnějších informací.
Jen uvnitř sebe ,a za nekrátkou dobu tam je ta jiskra schovaná.
Pakliže člověk chce tak posléze i může.Když se předtím odváží .
Sufujte po vlastních stopách :lol: :lol:
:epray:
:bye:
No vidíš Karle, to už se dá skousnout bez dlouhého žvýkání.

Nicméně tím jednorožcem se zabývám právě proto, že v něm jsou ty berličky které člověku koupí čas. Bývala by to byla asi úleva, kdybych se poslouchal dřív, ale nebylo mi dáno a hádám, že to mělo své důvody. Každopádně dík :good: 1+.

Ahoj, Slávek. :baby:

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Re: díky za rady

kutil píše:Kucí ahóój,
Nazdar Kutile, když už jsi tak hezky předem poděkoval, něco Ti povím. Vůbec to není až tak těžké začít, těžké je pak vydržet. Natrénuj si první věc ráno, jak otevřeš oči, nahodit senilní úsměv. Stejně tak se nauč ho nahodit jak vlezeš do postele a udržet ho do usnutí. No a pak už je to jenom maličkost ho nesundat přes den, koneckonců Ti to ušetří to večerní nahazování. Norbekov měl naprostou pravdu, že usmívající se člověk nedokáže být zároveň nasratý. Je to dřína, ale kdosi tady na fóru měl motto něco jako "Vydržať" :D

A kruci písek, přestaň si říkat dědek a podobně. Naše kolektivní krátkověkost je způsobena naší kolektivní fixní ideí, že je to normální a že to tak musí a má být. Čím víc lidí vidí dnešní normál ve včerejším nenormálu, tím víc lidí se řítí do pasti odevzdanosti tomuto novému normálu a přece se najdou masy "normálních" jedinců, kteří se budou do strhání hádát, že si svou realitu netvoříme. Zatraceně, místo koukání do a na oblbováky si přečti Norbekova. Určitě to shledáš daleko poučnějším, užitečnějším a rozšafnějším.

Od toho co říká Lajoš a Jarda Ovčák o nezúčastněném pozorování bych se zatraceně distancoval. Všichni jsme na vině a všichni jsme zúčastnění. Nalhávat si můžeme co chceme, ale jak vlezeme na berňák atp. stává se z pozorovatele oběť a činitel a rozhodně ne nezúčastněný. Nic nedělání alespoň se sebou samotným z nás dělá spoluviníky a můžeme být "nezúčastnění" až to sere a bude nás to žrát a hodně stát, hlavně psychicky.

Shledávám představu "nezúčastněného" pozorovatele s vyhlídkou topiče z kotelny Titaniku za poněkud surealistickou, mírně řečeno. :laugh: :laugh: :laugh: :baby: :help:
Ahoj, Slávek.

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

nesmysl...

Příspěvek od jarda ovčák »

Blbost... můžeš se klidně nadnést nad ty berňáky, manželky, děti, policajty a třebas politický buzeranty, co ti hejbou žlučí a prostě je nebrát osobně. Jistě je můžeš respektovat, že existují, ale přesto nemusíš zatěžovat svoji mysl nějakou osobní vazbou.jsou to mravenci, kteří na tvého orlího ducha nedosáhnou..... jako když se zatáhne obloha.... taky to neovlivníš, tak proč se tím trápit.
Pokud to slávku bereš jako nalhávání, pak jsi fakt nepochopil.Ostatně i norbekov by byl o nalhávání a o iluzích.....

1220
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Kutilovi

Příspěvek od 1220 »

Honzo,
stalo se , že mám zde na stole vstupenku na Aqua term
je volná a je pro Tebe.
Třeba je to vstupenka výroční kdo ví.
Kolik je to vlastně roků, co jsem Tě osobně poznal na Agua termu , měl jsi tenkát na stolečku před sebou knížky: Domácí kutil a tepelné čerpadlo, Domácí kutil a ........
:!: ;)
napiš , pošlu, končí to 27. 11. a pak začíná Konference u Jeffa :shock:
měj se krásně,
To máš tak: tělo o moc lepší už nebude, ale ta neprojevená půlka čeká na objevení ;)
Kdyby vše skončilo koncem tohoto jediného těla, to bychom to měli až moc jednoduché.
NENÍ TOMU TAK
jsme totiž bezdrátově připojenou myší od velkého počítače
K.

Mo
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Kutilovi

Příspěvek od Mo »

Honzíčku :bye:
mám návrh, čo tak začať niečo robiť?? :D veď si Kutil predsa, nie?? tak začni tvoriť :D tvojmu ženšenu sa darí, i keď to vyzeralo všelijako, vždy vyrazí nové výhonky :D som veľmi rada, že si mi ho poslal, vždy si na teba spomeniem ;) tak aj ty by si sa mal vzchopiť, počasie je naprd a ťažko sa usmieva, ale pomaličky to ide ;) a u nás sa hovorí "všetci mi môžu vyliezť na hrb a trikrát zakikiríkať :lol: " tak tým sa pobavím vždy, keď mám melancholickú náladu ;) a mal by si ísť na to stretnutie, stav sa, že ty im náladu nepokazíš a stav sa, že chlapci ti ju určite vylepšia, treba sa len premôcť, tak zdvihni zadok a choď :ptrain: :angel: veď treba VYDRŽAŤ :bye:

kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

lidičky ahóój

Příspěvek od kutil »

vy ste na mně všichni tak hodní .......

Já nemám tu klasickou depku kdy se jeden rozhoduje o bytí či nebytí a že vše stojí za .....
Mě totiš štve ta bezmocnost vůči všem těm vnějším negativním vlivům. Snažím se je přehlížet, dařilo se mi, ale nastal nějaký zlom kdy mě štve již všechno-grrrr
Já se z teho dostanu, ale toto je spíš celosvětový problém, ale jak říká Jarda, pokud to nedokážu svými silami ovlivnit tak myšlenkama pryč od teho :!:
Zajímavý byl postřeh o té rodině, mě fakt mrzí ty změny které budou působit na naše děti a vnoučata. Já zažil potok mého mládí plný různé havěti a spousty "druhů" ryb a nyní je z teho mrtvá řeka-grr
No a k Monči, já su kutil tělem i duší a to víš že furt něco vyméšlim :lol:
Když už zde Karel vzpoměl ty knížky, tak to sem byl v Praze na prodejní výstavě a někdo se ptal zda napíši ještě nějakou knihu.
Byla se mnou manželka a ta rezolutně vstoupila do hovoru se slovy:
NE! tu napíši já, bude se jmenovat "Život s domácím kutilem" a to teprve uvidíte jaký je to horor :!:

Tak díky všem za morální podporu, hned je mi líp

Honza vydržať.

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: Pro Hanku

Příspěvek od NAVAR »

Buď zdráv,
Jak už psal Jarda, rádio, televize má vypínač (nejlepší je pětikolová palice) a noviny to je všcechno zdroj vesměs negativních informací. Vykašlat se na to.
Je potřeba tvořit, co takhle si vzít nějakou dobrou knížku na čtení?
Ony ta nálady jsou možná počasím, co takhle zkusit nějaké bylinkové čaje?
Co procházky? Mne kdysi pomáhalo 5-20km běhu denně, to jsem pak nemyslel vůbec na nic :)
Taky je dobré se kvalitně vyspat, když se člověk nevyspí je z něj mrzout, nic se mu nechce a všechno ho se...
Tyhle stavy znám, tedy spíše znal jsem. Teď jsem v jednom kole a dělám si každý den radost sobě i ostatním. A když se mi prostě nic nechce sednu se strejcema, plkáme, pijeme pivo a plánujeme co provedem.

kutil píše:Ahojky, potřebuji radu
(nebo malý dvůr a velký bič :? )
Poslední dobou se ze mně stává zapšklý dědek a nevím si s tím rady :cry:

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Re: nesmysl...

jarda ovčák píše:Blbost... můžeš se klidně nadnést nad ty berňáky, manželky, děti, policajty a třebas politický buzeranty, co ti hejbou žlučí a prostě je nebrát osobně. Jistě je můžeš respektovat, že existují, ale přesto nemusíš zatěžovat svoji mysl nějakou osobní vazbou.jsou to mravenci, kteří na tvého orlího ducha nedosáhnou..... jako když se zatáhne obloha.... taky to neovlivníš, tak proč se tím trápit.
Pokud to slávku bereš jako nalhávání, pak jsi fakt nepochopil.Ostatně i norbekov by byl o nalhávání a o iluzích.....
Nazdar Jardo, no vidíš, že prý blbost.

Žádná blbost. Jde o to si neplést pojmy a dojmy.

Jde o dost podstatný rozdíl mezi slovy netýká a nedotýká. Topič na Titaniku si buďto může vytvořit iluzi, že se ho situace netýká, sednout do kouta a "nezaujatě" pozorovat. Nedovedu si představit, že by mu to dlouho vydrželo, než by to na něj dolehlo a že by si věřil. Taky se může pustit do záchraných akcí sebe a jiných, poté co se smířil s vážností situace a vytvořit si mentální realitu, kdy se ho to nedotýká, i když si je plně vědom, že se ho to velice týká.

Nejde o to že mám problém s tím, co se snažíš říct, ale mám problém s tím, jak to říkáš, protože "nezaujatým" pozorováním nikdo nic neřeší a už vůbec ne své vlastní problémy. Jde o iluzi.

Ahoj, Slávek.

1220
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Topič na Titaniku

Příspěvek od 1220 »

Pokud se nezachránil, tak umřel tak rychle , že se skoro dá mluvit o štěstí :shock:
Iluze je donekonečna vymýšlet varianty co kdyby a jak na to ........
To jsou domněnky to je mahajánový vůz, který zdá se , že jede, ale přitom stojí :(
Domníváš se určitě správně Slávku, že člověk se má o sebe postarat.
Dáš - li berňákovi co jeho jest to znamená co nejméně, kde je problém ?
Rozvedeš- li se s hašteřivou manželkou a zůstaneš- li bez pochybnosti, že jsi udělal špatně,
je vyčištěno. Podobně s dětmi, kolegy v práci, i třebas zde.
Vždycky vyčištěno, je možno i umřít právě teď. ;)
:color:
Strach zkracuje život.
Naplněný život končí smrtí a ta je novým začátkem.
Dokonce může být i začátkem s volbou.
Hloubka prožitku života může i varovat člověka včas, a on inspirovaně řídí svoje kroky. Už může mít podíl na části nevědomí.
V žádném případě ale nebude mít podíl na ničem novém, když bude neustále opakovat to staré.
Nezmění žádný svůj návyk " bez kterého neumí být "bude stále stejně reagovat na události , které se podobají jeho nedořešeným událostem.
Pokud jeho myšlenkový i citový svět bude v zajetí zvyku a stálosti může udělat postup. :?:
To je to co nevím,
asi ho neudělá nebo jenom náhodou ..........

Malé tajemství ze zasvěcovací oblasti :

Koncentrace má tři fáze :
Myšlenkovou, kdy se mysl snaží vyčerpat možnosti popisu předmětu koncentrace.
Potom následuje citová po - citová fáze kdy člověk na svém těle pociťuje kvality předmětu koncentrace.
Nakonec je oblast duchovní, což znamená, že se člověk předmětem koncentrace stane.
To už je ale záležitostí pouze vědomí nikoli těla.
Omlouvám se , že není možné to přes sklo předat, je mi líto.
Volba předmětu koncentrace , již je to zřejmé, nemůže být nahodilá

Přeju Vám všem aby se podařilo opouštět staré ustrnutí, aby Vaše kroky
vedly inspirovaně a aby strach nesvázal Vaše kroky ani v hodině nejtěžší.

Djó a počítač není úplně to ono v těchto nalézáních.
vypněte tu bednu a
zdarec.
K.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Topič na Titaniku

Příspěvek od poota »

1220 píše:..Djó a počítač není úplně to ono v těchto nalézáních. ..
"Sčot", pravda, živého člověka v konverzaci nahrazuje pouze částečně a nedokonale, neboť mimo jiné není schopen přenášet mimoslovní část komunikace
- ale i tak je pravým požehnáním, že nám umožňuje stýkat se i na dálku předalekou a bez klopotného trmácení jakož i zdržování.
Na jednu stranu mě sice příliš nedokonale spojuje s lidmi mě příjemnými, ale zase na druhou stranu nedá lidem mně nepříjemným možnost působit na mě příliš komplexně - něco za něco, je to fifty-fifty, a proto mu jeho nedokonalost rád odpouštím. Doufám, že on mně taky.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Re: Topič na Titaniku

1220 píše:Pokud se nezachránil, tak umřel tak rychle , že se skoro dá mluvit o štěstí
Co my vime? Zachránit se asi nezachránil. Oni Ti nahoře to podpalubí prý nejspíš hermeticky uzavřeli, aby z toho neutíkal vzduch a loď nešla ke dnu ještě rychleji. V dolech se to dělá při požárech ve štolách, zazděj to i s dolníkama. Takže ten topič možná ještě vydržel několik hodin, či dnů, ve vzduchové kapse potopené lodi, i když bych předpokládal, že topení a komíny hermeticky uzavřít možná nemohli.

Ale to je vedlejší. Se strachem máš úplnou pravdu, o to jde všem. Strach je chaos a panika je je chaos na pátou a ze strachu vzniká naprostá většina problémů.

Jinak ale jsem to chtěl nějak srozumitelně předestřít hlavně Kutilovi.

Ahoj, Slávek. :D

Odpovědět

Zpět na „Léčba těla i ducha“