Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Psychické příčiny nemocí a jejich odstraňování.

Léčebné postupy.
Odpovědět

Myslíte, že je toto téma pro Vás přínosné?

ano
106
92%
ne
9
8%

Celkem hlasů: 115

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Máte taky takového šéfa?

Příspěvek od hanka »

Našla jsem ještě něco, co pomůže rozpoznat manipulátora na pracovišti, možná v něm někdo pozná i svého šéfa. ;)

http://www.vzdelavacifilmy.cz/manipulac ... 3wodOEuWaA

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
hanka
Zasloužilý člen

Re: pomoc bližnímu svému...

Příspěvek od hanka »

laik píše:...
Pochopení "čtyř dohod " a postupné uvádění v praxi ,má velice příznivej vliv na psychiku člověka....to mohu sám dosvědčit....je to boj ,člověk se musí stát válečníkem a zabojovat z naučenými modely a jelikož člověk bojuje sám se sebou tak ta bitva je obzvlášt komplikovaná....
Laiku, děkuji za Čtyři dohody - právě jsem je dočetla.....+ :good:

"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno...

Příspěvek od jarda ovčák »

Ještě k tomu přihoď knihu láska vstahy přátelství od toho samýho autora a máš hodně slušný základ pohody.
Pátou dohodu jen pro zasvěcené.....

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

čtyři dohody

Příspěvek od laik »

Zdravím
z uložto sem si stahl i čtenej přepis čtyř dohod v podání Jardy Duška
http://www.uloz.to/6250720/ctyri-dohody ... -dusek-rar

a jeho divadelní představení ,je v trochu horší kvalitě ,ale člověk se hodně pobaví :lol: :lol:
http://www.uloz.to/6279873/dusek-ctyri-dohody-mp3

a pro pokračování čtyř dohod pracovní kniha
http://www.uloz.to/6358193/don-miguel-r ... -kniha-doc

a tady kniha láska vztahy přátelství...
http://www.uloz.to/5034516/laska-vztahy ... elstvi-pdf
(ale knihy je lepší si koupit na papíře)

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
hanka
Zasloužilý člen

Skvělé materiály,

Příspěvek od hanka »

opět přečteno... :lol:

Jardo, díky za nasměrování + :good:

Laiku, díky za odkazy + :good:

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

děkovačka

Příspěvek od laik »

A já se přidávám a děkuji vám oběma.....
a dalším zde.....
a TOMU nahoře ,kdo nám umožnil se tady společně narodit a potkat....
i když většinou jen virtuálně ,ale v jádru i tak sme spojeni přes energii myšlenek......energie jako energie a ona si vždy najde svuj cíl....

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

no jasně

Příspěvek od jarda ovčák »

Je to pouze kniha, myšlenka, tedy více myšlenek, který když si člověk vezme za svý, nebo je pouze přijme, tak se to stane....
Nejen mě osobně, ale i pár dalším shůry spadl na hlavu dar a....břink, změnilo se spousta věcí. Najednou jde všechno, v pohodě a klidu.Je fajn mít někoho, s kým to může jeden probrat a aplikovat. Pak dál předat a těšit se z pokroků. Jasně že se najdou vyjímky, kdy člověk uklouzne, hřeší slovem a třebas si bere bezpráví osobně, ale kdo jsme dokonalí.... Nikdo, a vlastně všichni.

muflon
Zasloužilý člen
Dostal: 32 poděkování

Trénink mentální výkonnosti

Příspěvek od muflon »

Trénink mentální výkonnosti, naděje pro lidi středního a vyššího věku:

http://www.brainjogging.cz/

...BUĎTE ZAHRADNÍKY

„Učení má fyzickou podstatu. Učení, to je modifikování, růst a pěstění našich neuronů, spojení mezi nimi – zvaných synapse – a neuronových sítí cestou prožitku. Když se učíme, kultivujeme naše neuronové sítě. Jsme svými vlastními zahradníky.“
(Dr. James Zull, profesor biologie a biochemie, Case Western University, USA)

-----------------
PS:
Jaké kdo máte tipy na udržení si duševní svěžesti do vysokého stáří? (statisticky každého druhého čeká Alzheimer, Parkinson a jiní "němečtí přátelé"...a některé i stařecká demence(pak už je to Alzheimer spolu se vedoucí za ruku s Parkinsonem spolu s dalšími bonusy...

Je smutné vidět pak lidi jako třeba byl Colombo, kterým to dříve pálilo jedna radost, najednou téměř nemohoucí...duševně je často horší než fyzicky...
Naposledy upravil(a) muflon dne pon 15 lis 2010 18:58, celkem upraveno 2 x.

hanka
Zasloužilý člen

Re: Trénink mentální výkonnosti

Příspěvek od hanka »

muflon píše:Trénink mentální výkonnosti, naděje pro lidi středního a vyššího věku:

:D Muflone, tohle se Ti povedlo :lol: !
Díííííky!
Chtěla jsem jenom nakouknout, protože mám doma rozdělanou práci - no hádej, jestlipak ji dneska dodělám? :lol:
Musela jsem přece vyzkoušet všechny hry a nedá mi to.....to by v tom byl :devil: aby to nešlo rychleji... :good: !
:lol:

muflon
Zasloužilý člen
Dostal: 32 poděkování

Re: Trénink mentální výkonnosti

Příspěvek od muflon »

hanka píše:
muflon píše:Trénink mentální výkonnosti, naděje pro lidi středního a vyššího věku:

...Díííííky!...
:lol: ...hodně se taky doporučuje učit se nový jazyk nebo začít se učit hrát na nějaký hudební nástroj nebo jinou kreativní činnost(kursy kreativního malování pravou mozkovou hemisférou(tu používáme žel o mnoho méně než logickou levou hemisféru... :cry: ) , nové vzory v pletení a háčkování atd...),
prostě zapojovat JINÁ mozková centra než jak jsme zvyklí... :!:

Někteří šoumeni (ale myslí to vážně 8) ), dokonce to samé co už dělají léta pravou(leváci levou) rukou, najednou nějaký čas začnou se učit dělat to samé, ale druhou rukou.... :idea:
(to lze snadno...u něčeho lépe u něčeho hůře...začal bych třeba změnit si levé a pravé tlačítko na myši a druhou rukou než dosud ovládat myš u PC...)
Naposledy upravil(a) muflon dne pon 15 lis 2010 21:26, celkem upraveno 3 x.

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

hezký

Příspěvek od 1220 »

:good:
výsledky mně sice potěšily........
když si ale vzpomenu na cvičení co jsem si kdysi sám vymýšlel ,kdoví jak to dopadne :oops:
když se člověk soustředí, otevírají se stále další " okna "
Znám hodně lidí kolem šedesátky, kterým hodně pomohlo naučit se hrát na nástroj, další nástroj tím ale nemyslím........ ;)
:bye:
K.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: hezký

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Nojo, nástroj, takže ruka, takže ruka, či spíš dvě ..... v levé teplo, v pravé pnutí, jedna druhou jaksi nutí ...... jedna život, druhá? Jedno oko, potom obě, až se začnou víčka chvět, otevře se třetí v srdci? Otevře se další svět? Kdo chce vskutku tělem vládnout, kdo chce vskutku takhle hrát .... úsměv na rtech, píseň v duši, po houslích snad nešahat.

Haf haf, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1220 »

kupodivu Ti rozumím dvojstředovost se nemůže stát jednorožcem, ale zde jsme asi přece v jiné oblasti Slávo. :shock:
sféry jsou naštěstí oddělené ... jinak druhá :?:

Měl jsem na mysli pouze násobení velkých čísel.
nevyzkoušeno letos .........
další nástroj bylo myšleno, že když někdo umí na alt saxofon, že když si přibere byraton nebo soprán saxofon, že to by byl nástroj další , a ne jak asi přitrouble :oops: píšu :?: :?: měl jsem totiž napsat první nástroj.. tam by bylo sebepřekonání a ne zbytečné bušení do klávesky ....
no nic, asi nepsat je lepší. :oops:

:bye:
K.

hanka
Zasloužilý člen

Příspěvek od hanka »

Násobení velkých čísel - to dá panečku mozku pořádně zabrat! Metoda je to určitě výborná, a obdivuji každého, kdo nosí kalkulačku v hlavě :good: !
Pro mne je přijatelnější hudební nástroj - kromě toho, že cvičím mozek, hned se můžu odměnit vlastnoručně zahranou písní. Nevýhodou je, že potřebuji učitele, který by mě na nástroj učil hrát.

Cvičení mozku hrami na počítači je příjemné a navíc má tu výhodu, že si člověk sám postupně určuje náročnost a se zvyšující se úspěšností přidá i na náročnosti.
Nevýhodou je ČAS, strávený u počítače :| . Myslíte, že může vzniknout návyk i na tyhle hry?

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

hanka píše:.. Myslíte, že může vzniknout návyk i na tyhle hry?
Myslím, že návyk může vzniknout na cokoli, co nám přináší libé pocity, ke kterým lze řadit jistě i spokojenost se svými výkony.
Důležité bude asi to, jestli nám ten návyk v životě spíš pomáhá, a nebo spíš překáží nebo dokonce nějak škodí.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Odpovědět

Zpět na „Léčba těla i ducha“