Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol
Ultrazvuková kuchařka.
PIVO!!!!
Hořím nedočkavostí, jak se páše pívo. Takové to staré, dobré, poctivé.Je zvláštní, že u piva lpíme na tradičních hodnotách, kdežto prášek na praní a automobil i mobil chceme nový a lepší. Co když je nové lepčí pivo? My o něm nevíme. Nebo starý dobrý ariel, šáde 105 a nebo prastará dobrá nokie... Přesto bych chtěl pít pivo, jaké se pilo před 150 nebo 200lety. Pivovary sice byly, ale ještě ne tak průmyslové.
Škoda, že se nedá nikde koupit, hned bych chtěl okoštovat. Nechceš se postavit na profi dráhu?? Abonoval bych si vzorky z každého pokusu.
Hořím nedočkavostí, jak se páše pívo. Takové to staré, dobré, poctivé.Je zvláštní, že u piva lpíme na tradičních hodnotách, kdežto prášek na praní a automobil i mobil chceme nový a lepší. Co když je nové lepčí pivo? My o něm nevíme. Nebo starý dobrý ariel, šáde 105 a nebo prastará dobrá nokie... Přesto bych chtěl pít pivo, jaké se pilo před 150 nebo 200lety. Pivovary sice byly, ale ještě ne tak průmyslové.
Škoda, že se nedá nikde koupit, hned bych chtěl okoštovat. Nechceš se postavit na profi dráhu?? Abonoval bych si vzorky z každého pokusu.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4090
- Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
PIVO.....
Zpc.El...!!!!
... No a pokud jde o pivo, když bude zájem, milerád se podělím o svoje zkušenosti a postupy. Protože už nějakej ten pátek vařím mohu neskromně prohlásit že výsledky jsou vynikající - na rozdíl od mého snažení na poli VE. Když s lítostí vzpomenu třeba na vánoční speciál 18 ještě teď mi dupe mráz po zádech. Vařil se v srpnu aby si pěkně poležel a když jsem o vánocích ochutnal, přejmenoval jsem ho poetickým názvem - vánoční kladivo... Když ona mi vždycky ujede trochu ruka... A potom desítka je vlastně dvanáctka, dvanáctka spíš čtrnáctka atd. Tedy, hlava po tom nebolí, aby si to někdo nevyložil špatně, ale porazilo by to vola. Po požití bylo s předsevzetím typu: -teď jdu něco dělat- ámen.
...tě kárám...již nejméně 24 hodin má existovat vlákno pivo...a vše kolem ...hlavně výroba doma...bože víš kolik ušetřím....nevím kolik vyjde litřík....ale to je jedno...klidně si na zahrádce vypěstuju i čtok chmelu....
...česat umím...z mládí...jezdili jsme do Lhoty pod Džbánem...
...tak se nadejchni.a šup šup....vlákno...Kterak sobě dobré pivo uvařiti....
...karbanátky jsou jasný....
....před chvilkou u mě pokus.....balíček olomouckejch....1 velká cibule....2 dlouhé feferonky střední pálivost...do skleničky...zalité pivem.....
...ale ...!!!...černým...kozel ...Popovice....
...výsledek oznámím v pátek večer...
...jestli se ptáte proč černé...aby cibulka nebyla hořká....tak zdraví martin11

... No a pokud jde o pivo, když bude zájem, milerád se podělím o svoje zkušenosti a postupy. Protože už nějakej ten pátek vařím mohu neskromně prohlásit že výsledky jsou vynikající - na rozdíl od mého snažení na poli VE. Když s lítostí vzpomenu třeba na vánoční speciál 18 ještě teď mi dupe mráz po zádech. Vařil se v srpnu aby si pěkně poležel a když jsem o vánocích ochutnal, přejmenoval jsem ho poetickým názvem - vánoční kladivo... Když ona mi vždycky ujede trochu ruka... A potom desítka je vlastně dvanáctka, dvanáctka spíš čtrnáctka atd. Tedy, hlava po tom nebolí, aby si to někdo nevyložil špatně, ale porazilo by to vola. Po požití bylo s předsevzetím typu: -teď jdu něco dělat- ámen.
...tě kárám...již nejméně 24 hodin má existovat vlákno pivo...a vše kolem ...hlavně výroba doma...bože víš kolik ušetřím....nevím kolik vyjde litřík....ale to je jedno...klidně si na zahrádce vypěstuju i čtok chmelu....
...česat umím...z mládí...jezdili jsme do Lhoty pod Džbánem...
...tak se nadejchni.a šup šup....vlákno...Kterak sobě dobré pivo uvařiti....
...karbanátky jsou jasný....
....před chvilkou u mě pokus.....balíček olomouckejch....1 velká cibule....2 dlouhé feferonky střední pálivost...do skleničky...zalité pivem.....
...ale ...!!!...černým...kozel ...Popovice....
...výsledek oznámím v pátek večer...
...jestli se ptáte proč černé...aby cibulka nebyla hořká....tak zdraví martin11


... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 92
- Registrován: úte 13 bře 2007 21:44
- Bydliště: Plzeň
PIVO.....
Všechno bude, cirkus bude i to pivo bude. Dejte mi chvíli čas abych to dal nějak stravitelně dohromady. 

-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1739
- Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Recepty bych někde měl mít. Už jsem o tom taky uvažoval. Ještě by mne zajímalo pěstování a fermentace tabáku a pak mi celý sociálně-vydřidušský systém mojí vlasti může líbat pozadí.jarda ovčák svitavy píše:PIVO!!!!
Hořím nedočkavostí, jak se páše pívo. Takové to staré, dobré, poctivé.Je zvláštní, že u piva lpíme na tradičních hodnotách, kdežto prášek na praní a automobil i mobil chceme nový a lepší. Co když je nové lepčí pivo? My o něm nevíme. Nebo starý dobrý ariel, šáde 105 a nebo prastará dobrá nokie... Přesto bych chtěl pít pivo, jaké se pilo před 150 nebo 200lety. Pivovary sice byly, ale ještě ne tak průmyslové.
Škoda, že se nedá nikde koupit, hned bych chtěl okoštovat. Nechceš se postavit na profi dráhu?? Abonoval bych si vzorky z každého pokusu.
Jo a hlavně pokud si doma uvaříš více jak 5litrů piva tak to nezapoměň nahlásit úředníkům a odvést desátek, nas...

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4090
- Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
...otázka je ...co je pivo...
...no to určitě nezapomenu....otázka je, jak je definované pivo....vtahuje se to i na nealkoholický...???....nebo zde jde o ten akahooolll...jo a dotaz pro tvurce doma pivo...jde dělat i černý...???...NAVAR píše:Recepty bych někde měl mít. Už jsem o tom taky uvažoval. Ještě by mne zajímalo pěstování a fermentace tabáku a pak mi celý sociálně-vydřidušský systém mojí vlasti může líbat pozadí.jarda ovčák svitavy píše:PIVO!!!!
Hořím nedočkavostí, jak se páše pívo. Takové to staré, dobré, poctivé.Je zvláštní, že u piva lpíme na tradičních hodnotách, kdežto prášek na praní a automobil i mobil chceme nový a lepší. Co když je nové lepčí pivo? My o něm nevíme. Nebo starý dobrý ariel, šáde 105 a nebo prastará dobrá nokie... Přesto bych chtěl pít pivo, jaké se pilo před 150 nebo 200lety. Pivovary sice byly, ale ještě ne tak průmyslové.
Škoda, že se nedá nikde koupit, hned bych chtěl okoštovat. Nechceš se postavit na profi dráhu?? Abonoval bych si vzorky z každého pokusu.
Jo a hlavně pokud si doma uvaříš více jak 5litrů piva tak to nezapoměň nahlásit úředníkům a odvést desátek, nas...
...jelikož nekouřím, tak mi je tabák ukradenej...ale ....ví někdo něco o tom ....co obsahujou šlupky z banánů.....jakej alkaloid či co....někde jsem něco zahlídl...a nemůžu to najít....
...zkusil jsem v ultrazvuku....mletý kafe v rumu....koncentrát...cca pul decky rum....polívková lžíce kafe...mletýho....2x 6 minut ultrazvuk....
...to co vznikne se sleje...a schová....zbytek se zaleje horkou vodou a dojede...takovej druhák...ale to co máte slitý...to je dryak...malej frťan ....jak po 3 kafích....slabší nátury pozor.....martin11

... věřím, že se " TO " povede ......
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1195
- Registrován: ned 16 pro 2007 0:43
- Bydliště: Planeta Země
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
Vaření piva po domácku
Zdravím všechny příznivce moku pivního.Před lety jsem získal recepty na var piva tmavého ,světlého a medoviny.Zkoušel jsem to a docela dobrý,jen pozor!! dodržet dávkování jinak budete malovat byt jako já kdysi,krásně to vyšumělo jako šampus a strop by o tom mohl povědět své.
Návod je přesně opsán podle receptury ,,Uvařte si pivo doma"která mi byla zaslána.
Tmavé pivo:
Půl kila sladové kávy/např ,sladovka,žitovka/ se vaří v 10 litrech vody jednu hodinu.Potom přidáme 10g chmelu a 40dkg cukru a vaříme dalších dvacet minut.Po schladnutí várky na pokojovou teplotu přidáme 10g kvasnic/nejlépe pivovarských/ a necháme v otevřené nádobě ustát přes noc.Další den roztok přecedíme přes látku a stáčíme do lahví,nejlépe od šampusu.Láhve musí být dobře uzavřeny,aby vznikající kysličník uhličitý neunikal.Nejlépe je zajistit korkové uzávěry předrátováním.Pivo dozraje ve chladné místnosti za 3 až 4 dny a vydrží 8 až 10 dní.Varuji odvážlivce,kteří ve snaze vyrobit pivo ,,dužno mocne" přidají více jak 40 dkg cukru,nebo nechají pivo zrát déle než maximálně dopoučených 10 dní.V lahvích vznikne velké množství kysličníku,pivo silně šumí a hrozí nebezpečí roztržení hrdla či celé lahve při otevírání,manipulaci či prudkém oteplení.
Světlé pivo:
Postup při vaření piva totožný,pouze jako výchozí surovinu použijeme lékárenský slad.
Staročeská medovina:
Opět stejný výrobní postup jako u piva tmavého,jako výchozí surovinu použijeme med.Staročeské medovině se nevyrovná ani ,,Plzeň"
Přeji Vám příjemné napití u domácího krbu.
Ps: Recepty na vaření piva jsem získal od svých rodičů a přestože jsem si vědom toho že v současné době je lékárenský slad téměř nesehnatelný,myslím ,že by bylo škoda recept na výrohu světlého piva vypustit z tohoto receptáře.Snad se zásobování trhu časem zlepší a uvaříme si i to světlé pivo.
Toť doslovný přepis návodů jež jsem ještě za bolševika obdržel za mrzký peníz 10KČS od dnes již neznámého autora.(Obálku s adresou odnesl čas)

Návod je přesně opsán podle receptury ,,Uvařte si pivo doma"která mi byla zaslána.
Tmavé pivo:
Půl kila sladové kávy/např ,sladovka,žitovka/ se vaří v 10 litrech vody jednu hodinu.Potom přidáme 10g chmelu a 40dkg cukru a vaříme dalších dvacet minut.Po schladnutí várky na pokojovou teplotu přidáme 10g kvasnic/nejlépe pivovarských/ a necháme v otevřené nádobě ustát přes noc.Další den roztok přecedíme přes látku a stáčíme do lahví,nejlépe od šampusu.Láhve musí být dobře uzavřeny,aby vznikající kysličník uhličitý neunikal.Nejlépe je zajistit korkové uzávěry předrátováním.Pivo dozraje ve chladné místnosti za 3 až 4 dny a vydrží 8 až 10 dní.Varuji odvážlivce,kteří ve snaze vyrobit pivo ,,dužno mocne" přidají více jak 40 dkg cukru,nebo nechají pivo zrát déle než maximálně dopoučených 10 dní.V lahvích vznikne velké množství kysličníku,pivo silně šumí a hrozí nebezpečí roztržení hrdla či celé lahve při otevírání,manipulaci či prudkém oteplení.
Světlé pivo:
Postup při vaření piva totožný,pouze jako výchozí surovinu použijeme lékárenský slad.
Staročeská medovina:
Opět stejný výrobní postup jako u piva tmavého,jako výchozí surovinu použijeme med.Staročeské medovině se nevyrovná ani ,,Plzeň"
Přeji Vám příjemné napití u domácího krbu.
Ps: Recepty na vaření piva jsem získal od svých rodičů a přestože jsem si vědom toho že v současné době je lékárenský slad téměř nesehnatelný,myslím ,že by bylo škoda recept na výrohu světlého piva vypustit z tohoto receptáře.Snad se zásobování trhu časem zlepší a uvaříme si i to světlé pivo.
Toť doslovný přepis návodů jež jsem ještě za bolševika obdržel za mrzký peníz 10KČS od dnes již neznámého autora.(Obálku s adresou odnesl čas)

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4090
- Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Jindroooooo...založ vlákno...pivo doma...
....jo máš bodik...a založ vlákno PIVO DOMA....a dej to tam...ještě jednou....ať se to nemíchá s jídlem....zdarec...martin11 
....jsem to přečetl jako napínavou detektivku....muže někdo připojit jak se z ječmene dělá naklíčením a co dál...ten slad....a kde se koupí ten chmel....???....pivovarský kvasnice ...to snad je běžný droždí....to by mělosnad bejt ještě živý...aby knedle kynuly....???...!!!...do tmavýho ...karamel.....a jak na to....všechno dávat do vlákna PIVO SOBĚ....co Akvarius za chvilku založí....

....jsem to přečetl jako napínavou detektivku....muže někdo připojit jak se z ječmene dělá naklíčením a co dál...ten slad....a kde se koupí ten chmel....???....pivovarský kvasnice ...to snad je běžný droždí....to by mělosnad bejt ještě živý...aby knedle kynuly....???...!!!...do tmavýho ...karamel.....a jak na to....všechno dávat do vlákna PIVO SOBĚ....co Akvarius za chvilku založí....

... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1739
- Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re: ...otázka je ...co je pivo...
Namáčení kávy do rumu, a pak její dopražení a pomletí jí dá taktéž skvělé aroma.martin11 píše:...no to určitě nezapomenu....otázka je, jak je definované pivo....vtahuje se to i na nealkoholický...???....nebo zde jde o ten akahooolll...jo a dotaz pro tvurce doma pivo...jde dělat i černý...???...NAVAR píše:Recepty bych někde měl mít. Už jsem o tom taky uvažoval. Ještě by mne zajímalo pěstování a fermentace tabáku a pak mi celý sociálně-vydřidušský systém mojí vlasti může líbat pozadí.jarda ovčák svitavy píše:PIVO!!!!
Hořím nedočkavostí, jak se páše pívo. Takové to staré, dobré, poctivé.Je zvláštní, že u piva lpíme na tradičních hodnotách, kdežto prášek na praní a automobil i mobil chceme nový a lepší. Co když je nové lepčí pivo? My o něm nevíme. Nebo starý dobrý ariel, šáde 105 a nebo prastará dobrá nokie... Přesto bych chtěl pít pivo, jaké se pilo před 150 nebo 200lety. Pivovary sice byly, ale ještě ne tak průmyslové.
Škoda, že se nedá nikde koupit, hned bych chtěl okoštovat. Nechceš se postavit na profi dráhu?? Abonoval bych si vzorky z každého pokusu.
Jo a hlavně pokud si doma uvaříš více jak 5litrů piva tak to nezapoměň nahlásit úředníkům a odvést desátek, nas...
...jelikož nekouřím, tak mi je tabák ukradenej...ale ....ví někdo něco o tom ....co obsahujou šlupky z banánů.....jakej alkaloid či co....někde jsem něco zahlídl...a nemůžu to najít....
...zkusil jsem v ultrazvuku....mletý kafe v rumu....koncentrát...cca pul decky rum....polívková lžíce kafe...mletýho....2x 6 minut ultrazvuk....
...to co vznikne se sleje...a schová....zbytek se zaleje horkou vodou a dojede...takovej druhák...ale to co máte slitý...to je dryak...malej frťan ....jak po 3 kafích....slabší nátury pozor.....martin11
To pivo mám někde popsaný. Totiž obilí se musí nechat naklíčit a podle délky klíčku se používá na tmavé a nebo světlé pivo, pak se to zpracovává dále (omýlá, praží, vaří???)+ cukr+chmel. Ale na to musím kouknout do knížky, pivo jsem ještě nedělal a tak si to nepamatuji.
Recept dodám.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1739
- Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re: ...otázka je ...co je pivo...
Namáčení kávy do rumu, a pak její dopražení a pomletí jí dá taktéž skvělé aroma.martin11 píše:...no to určitě nezapomenu....otázka je, jak je definované pivo....vtahuje se to i na nealkoholický...???....nebo zde jde o ten akahooolll...jo a dotaz pro tvurce doma pivo...jde dělat i černý...???...NAVAR píše:Recepty bych někde měl mít. Už jsem o tom taky uvažoval. Ještě by mne zajímalo pěstování a fermentace tabáku a pak mi celý sociálně-vydřidušský systém mojí vlasti může líbat pozadí.jarda ovčák svitavy píše:PIVO!!!!
Hořím nedočkavostí, jak se páše pívo. Takové to staré, dobré, poctivé.Je zvláštní, že u piva lpíme na tradičních hodnotách, kdežto prášek na praní a automobil i mobil chceme nový a lepší. Co když je nové lepčí pivo? My o něm nevíme. Nebo starý dobrý ariel, šáde 105 a nebo prastará dobrá nokie... Přesto bych chtěl pít pivo, jaké se pilo před 150 nebo 200lety. Pivovary sice byly, ale ještě ne tak průmyslové.
Škoda, že se nedá nikde koupit, hned bych chtěl okoštovat. Nechceš se postavit na profi dráhu?? Abonoval bych si vzorky z každého pokusu.
Jo a hlavně pokud si doma uvaříš více jak 5litrů piva tak to nezapoměň nahlásit úředníkům a odvést desátek, nas...
...jelikož nekouřím, tak mi je tabák ukradenej...ale ....ví někdo něco o tom ....co obsahujou šlupky z banánů.....jakej alkaloid či co....někde jsem něco zahlídl...a nemůžu to najít....
...zkusil jsem v ultrazvuku....mletý kafe v rumu....koncentrát...cca pul decky rum....polívková lžíce kafe...mletýho....2x 6 minut ultrazvuk....
...to co vznikne se sleje...a schová....zbytek se zaleje horkou vodou a dojede...takovej druhák...ale to co máte slitý...to je dryak...malej frťan ....jak po 3 kafích....slabší nátury pozor.....martin11
To pivo mám někde popsaný. Totiž obilí se musí nechat naklíčit a podle délky klíčku se používá na tmavé a nebo světlé pivo, pak se to zpracovává dále (omýlá, praží, vaří???)+ cukr+chmel. Ale na to musím kouknout do knížky, pivo jsem ještě nedělal a tak si to nepamatuji.
Recept dodám.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1739
- Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Recepty
Až bude vlákno pivo (viď Aquarius
) Tak dodám recepty. Vlastně bych mohl dát i recepty na chmelovou medovinu a medovinu všeobecně.
Asi začnu shánět chmel na pokusy.

Asi začnu shánět chmel na pokusy.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4090
- Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
kafe v rumu
Namáčení kávy do rumu, a pak její dopražení a pomletí jí dá taktéž skvělé aroma. napsal NAVAR
..ja jen dodam...že v alkoholu se kofein rozpouští podstatně víc než ve vodě....káva po fermentaci v rumu...sice může lépe vonět...ale bude třeba bezkofeinová...no za pokus to určitě stojí....martin11...zkusim poultrazvukovat celá zrna v rumu...vysušit...popražit a rozemlít...za pokus to stojí...
..ja jen dodam...že v alkoholu se kofein rozpouští podstatně víc než ve vodě....káva po fermentaci v rumu...sice může lépe vonět...ale bude třeba bezkofeinová...no za pokus to určitě stojí....martin11...zkusim poultrazvukovat celá zrna v rumu...vysušit...popražit a rozemlít...za pokus to stojí...

... věřím, že se " TO " povede ......
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1195
- Registrován: ned 16 pro 2007 0:43
- Bydliště: Planeta Země
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
Pánové jistě prominou ale nové vlákno zakládat nechci,ne z pohodlnosti ale i pivo je potravina (a jak dobrá
)
Ale jestli někdo má tu chut klidně do toho,rád občas něčím přispěji

Ale jestli někdo má tu chut klidně do toho,rád občas něčím přispěji

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 493
- Registrován: čtv 15 čer 2006 5:56
- Dal: 258 poděkování
- Dostal: 213 poděkování
Domácí tvaroh a sýr Cottage
Ahoj kluci.
Popíšu jak si doma udělat tvaroh a sýr katage.
Funguje to s kupovaným mlékem z pytlíku, které jinak nekvasí.
Jarda Ovčák by mě asi za to vytahal za uši, ale je to funkční, ověřené a véééélmi chutné.
Popíšu jak si doma udělat tvaroh a sýr katage.
Funguje to s kupovaným mlékem z pytlíku, které jinak nekvasí.
Jarda Ovčák by mě asi za to vytahal za uši, ale je to funkční, ověřené a véééélmi chutné.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1546
- Registrován: čtv 01 lis 2007 8:41
- Bydliště: Trnavský kraj
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1546
- Registrován: čtv 01 lis 2007 8:41
- Bydliště: Trnavský kraj
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování