PeS: ... a jak by se vlastně chovalo pole u klasické pyramidy přičemž postavené na špičku (=hlavou = špičkou dolů) ??? ...

... ten se do procesu zřejmě zapojuje i tak, ... protože "není kouře bez ohně" ...poota píše:...... Zatím vytvářím variace Möbiovy smyčky z mědi, ale mám pocit, že pokud by byly ze železa, mohl by se zapojovat do hry i magnetizmus. Možná by bylo zajímavé porovnat vlastnosti dvou běžných cívek protékaných stejným proudem a o stejném počtu závitů, ovšem jednou z mědi a podruhé ze železa.
Nein broskvovina!A(&F) píše: ... ale ty Tvý "kondenzačně šroubovitový soustřednice" () mne přivedly na jinou myšlenku ... což takhle z plocháče vytvořit eletricko-magnetickou obdobu Hilsch-Raugeho trubice (kopírovat dráhu vody) ??? ...
... na "vstupu" ji napájet vf energií ... a "teplý" + "studený" výstup by se realizoval formou laděných vyzařovacích antén ... ????? ... no to je ale "broskvovina" ...
...
Vono ji to tam má, akorát že je ten "studenej konec" napojenej zase na tu vstupní spirálu - leda že by se to tam střihloA(&F) píše:... áno, souhlas ... nějak tak ... ale i s tou vnitřní spirálou ...
AjajajajajSlavek Krepelka píše:Koukám na těch pár vět už půl hodiny a jaksi si nedokážu udělat v hlavě představu, co máš těmi popisy na mysli. ..
KonečněSlavek Krepelka píše: Tahle věc pramenitá mi nechce teďka naládovat to schema.
No právě.poota píše:Docela chápu, že se Ti nechce dělat ten vstup s kulatým průřezem - jenže v té placaté štěrbině to asi moc neroztočíš.
Nenech se mýlit schematem. Největší trubice jakou jsem sestavil a testoval, měla průměr cca 35mm a délku někde kolem dvou a půl metru. Zase nejteplejší hned za vstupem a rozeznatelně teplejší než vzduch v šopě pouhých cca půl metru od vstupu. Odpouštění teplého konce nemělo na prodloužení teplé zóny veliký vliv a na teplotu chladného výstupu taky ne. Ten chladný moc chladný nebyl. Trubka byla nerezová, což je relativně špatný tepelný vodič, ale tenkostěnná a podle mého odhadu schopná vyzařovat a absorbovat teplo gradientů vzduchu.poota píše: Ještě jedna věc - když máš nejvyšší teplotu řekněme v třetině - nebylo by lepší odebírat teplý výfuk tam?