mám záujemIlem píše:...Na základě zájmu bych pak navrhl antištěk, který se bude nejvíce přibližovat požadavkům a k němu bych udělal ekonomickou rozvahu.
Dobré by bolo zobrať to aj na jarné stretnutie
Moderátor: rival
mám záujemIlem píše:...Na základě zájmu bych pak navrhl antištěk, který se bude nejvíce přibližovat požadavkům a k němu bych udělal ekonomickou rozvahu.
Ileme, přestaň si se mnou dělat starosti, já se přizpůsobím ostatním. Prostě jestli to budeš vyrábět, tak vyrob stejný kus i pro mě a je to ...Ilem píše: ...Jen jsem myslel, že se tady zájemci shodnou na nějakém kompromisním řešení, od kterého pak vyrobím několik kusů, abychom se dostali pod cenu prodávaných zařízení......
Ileme, jsem na tom s časem zcela stejně jako Ty, neb doba je hektická a závazků mnoho. NonIlem píše:None, můžeš do toho klidně jít místo mě, pokud víš, jak takovouhle konfiguraci v několikakusovém provedení spláchnout za rozumné peníze. Já si svůj čas počítat musím, mám ho docela nedostatek. Cena součástek je u mě něco jiného, než celkové náklady na vývoj. Pokud to někdo bude dělat jako hobby ve svém volném čase bez nároku na ocenění stráveného času, dostane se cenově někam jinam. Já si to v současné době z rodinných důvodů nemohu dovolit.
None díky za nabídku, že se toho ujmeš,. Opravdu na sofistikovanější zařízení bude lepčí mikroprocesor, a jak jsi správně napsal, já jsem analogovej. Našel jsem tohle: file:///F:/Anti%C5%A1t%C4%9Bk/Miniaturni-piezo-sireny.htm (hned ten první) Ale žádné další informace k tomu. Někde se uvádí pro psy 22 kHz, někde dokonce 40. já bych se klonil k těm 22 - je to jednodušší na shánění akustického měniče. Pes se bojí jakékoli rány, at bje hrom, nebo dělobuch. Z toho usuzuju, že na frekvenci až tak nezáleší, spíš aby to nerušilo lidi. Takže by to měl být krátký silný impulz na jakékoli frekvenci, a nejlépe několik za sebou, což já bych řešil dvěma časovači a tobě to zvládne všechno jeden mikroprocesor. Mikroprocesor zvládne i vypnout mikrofonní zesilovač po dobu vysílání pulzů a počká, než dozní ozvěna, což já bych řešil dalším časovačem. I pásmová propust se bude líp ladit mikroprocesorem.aNONym píše:
Nicméně, zkusím vyšetřit trochu času a někdy koncem února bychom se na to já nebo kamarád mohli vrhnout. Do té doby zkusím poschánět nějaký vhodný výkonový akustický měnič, který by byl vhodný i do exteriéru. Pokud do té doby někdo zjistí jaký kmitočet by měl být nejvhodnější pro psí uklidňování, tak to velmi uvítám, jelikož potom nebudu muset svého psa trápit u generátoru tónů. Stačí už jen to, že na něm budu zkoušet výsledek.
Jinak mnou navrhované řešení, o kterém jsem psal Ilemovi do SZ, je použití programovatelného jedno-chipu (MCU), který je mnohem variabilnější než čistě HW řešení. Tam si potom můžeme vymejšlet i různé individuální funkce, včetně všelijakého uživatelského nastavování přímo na místě, případně doplňování o další možnosti, atd.
PS: Vrámci hledání kmitočtu jsem si prošel i návody od komerčního antištěku, kde jsem narazil na tuto větu: "Pokud pes nepřestane štěkat do jednoho měsíce, je to proto, že je drážděn, nachází se ve velmi stresovém prostředí, brání se a nebo je hluchý. Výše uvedené typy štěkotu nejsou bezdůvodné a pes bude štěkat dál. Antištěk trénuje psa tak, aby zastavil bezdůvodný štěkot, nebo štěkot typu hafhaf tady jsem – všímejte si mně." Hanko, zkus zatím zjistit, jestli ten hafan nespadá do této kategorie, aby naše snažení nebylo zcela zbytečné. Obyčejná "psí píšťalkapsí píšťalka" by na to měla stačit.
Hluchý -to mě nenapadlo . Je mladý, kdyby byl hluchý, mluvilo by se o tom, protože to jeho štěkání je častým tématem letních hovorů....ale zjistím to .aNONym píše:...nebo je hluchý. Výše uvedené typy štěkotu nejsou bezdůvodné a pes bude štěkat dál. Antištěk trénuje psa tak, aby zastavil bezdůvodný štěkot, nebo štěkot typu hafhaf tady jsem – všímejte si mně." Hanko, zkus zatím zjistit, jestli ten hafan nespadá do této kategorie, aby naše snažení nebylo zcela zbytečné.
Má takových 5 roků. Nepamatuji si, že by tam do loňska někdo spal... My máme tuhle chatu osmým rokem. Nevím ani, kdy si pořídili štěně ke starému psu. Za psy nikdo nechodil - jenom občas přijelo auto, přes plot se psům něco hodilo a zase odjelo - žádné zdržování, povídání ... ani branku neotevřeli, motor auta nezastavili ... Předloni začalo to štěkání, zároveň jsme zaregistovali, že se tam objevuje kluk - prý je to syn majitelů.... vloni se tam spalo jenom párkrát, když se tam pořádaly mejdany - poté, co tam nějaká děvčata volala o pomoc a přijeli policajti, se tam už nespalo ....zůstalo jenom to tesklivé štěkání ... Jak říkám, chtělo by to zmlátit majitele - domlouváme mu, tváří se jako hromádka neštěstí, chce platit škody - člověk by ho až politoval, ale to je všechno .tbest píše: .... Jinak mám odpozorováno, že pes většinou vyvádí, protože se nudí. Jak je starý? (ten pes)
Další věc je pohyb. A opět záleží na stáří. Ono, když není vyběhaný, tak mu zůstává spousta sil na to noční hafání.
Není zač, jelikož páchat to klasicky hardwarově by opravdu bylo zbytečně složité. NonIlem píše: None díky za nabídku, že se toho ujmeš,. Opravdu na sofistikovanější zařízení bude lepčí mikroprocesor, a jak jsi správně napsal, já jsem analogovej.
No, jestli je to jako u lidí, tak "Nejvíce řvou ti, co jsou nahluchlý a přitom se rádi poslouchají". Nonhanka píše:Hluchý - to mě nenapadlo . Je mladý, kdyby byl hluchý, mluvilo by se o tom, protože to jeho štěkání je častým tématem letních hovorů....ale zjistím to .aNONym píše:...nebo je hluchý. Výše uvedené typy štěkotu nejsou bezdůvodné a pes bude štěkat dál. Antištěk trénuje psa tak, aby zastavil bezdůvodný štěkot, nebo štěkot typu hafhaf tady jsem – všímejte si mně." Hanko, zkus zatím zjistit, jestli ten hafan nespadá do této kategorie, aby naše snažení nebylo zcela zbytečné.
Ten ježek by byl ale opravdu problém...nám naše "holka" vloni ne a ne spát v boudě ... prohledali jsme boudu, vydrhli ji, vyměnili koberec - nic nepomáhalo, spala přede dveřmi i když už bylo chladno... chodili jsme ji v noci kontrolovat, jestli tam spí - spala venku. Při jedné kontrole nás před boudou čekal velký ježek ...odnesli jsme ho pryč, příští noc tam byl zase ...hrál si s námi dlouho, než jsme mu jeho pobyt znepříjemnili...pak se ztratil a naše fena už žádné problémy se spaním v boudě neměla.Iv píše:Pokud štěká jen v noci a v chatě nikdo většinou není, je možné, že se tam usadil ježek, nebo kuna, v tom případě ani Antištěk nepomůže. Takoví majitelé jsou "nejlepší" sobci na entou - řezat a řezat, ne psa, ale hmotného pána, který považuje psa jen za součást svého majetku. Ať si laskavě pantáta prohlídne okolí .......