Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Kvalitní a nekvalitní jídlo

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Vznikne pálení žáhy požitím nekvalitní potraviny?

Ano
34
38%
Nemusí
36
40%
Spíše ne
3
3%
Ne, je to nesmysl
5
6%
To opravdu netuším
5
6%
Mám jiný názor
6
7%
 
Celkem hlasů: 89

Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: HCl terapie — základní fakta

Příspěvek od Slavek Krepelka »

*Roman* píše: ... Priznavam, nekdy si rikam, jak to delas mit takovou studnici informaci a jeste tak pohotove reagovat:)
:lol: Asi že mám hlavu jak
Obrázek
poněkud čas a hlavně mi to nedá nechat takové věci plavat :spirit:
S laskavým pozdravem, Slávek. :pivko:


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
*Roman*
Stálý člen
Příspěvky: 60
Registrován: ned 05 kvě 2013 12:31
Dal: 47 poděkování
Dostal: 21 poděkování

Re: HCl terapie — základní fakta

Příspěvek od *Roman* »

akvarista píše:
Mimo téma (offtopic)
*Roman* píše: .. kdyz tak spekuluji nad dobou traveni potravy v zaludku... Roman
... No nevim s těma časama... Odkud máš ty časy?.... Jinak do vlákna o cronhovi dám zajímavé odkazy

Citace zkrácena SDK
Diky moc za reakci. Uz jsme dost OFFTOPIC, coz respektuji, tak jen strucne - prikladam zdroj. Je to od jednoho MUDRa iridiologa, nic objevneho, lidi zde na foru znaji v mnoha podobach.
A za odkazy o crohnovi predem velmi dekuji, urcite uvitame.
Pekne zdravim, Roman
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


*Roman*
Stálý člen
Příspěvky: 60
Registrován: ned 05 kvě 2013 12:31
Dal: 47 poděkování
Dostal: 21 poděkování

Re: HCl terapie — základní fakta

Příspěvek od *Roman* »

akvarista píše:
Mimo téma (offtopic)
*Roman* píše:... k autismu a souvislosti s Crohnovou chorobou a spatnymi strevy....
Roman
... na autismus pomáhá i ketogenní dieta,s tim by odborně poradil Jarda Zajíček... Jinak prosimtě co je na bezlepkové a bezmléčné dietě drahé?
Diky moc za tip na ketogenni dietu, podivame se na to.
Nechci zlobit Pootu, jen kratce. Nas syn bohuzel ovo-zel neji (jen banan), nevysvetlis mu to, nerozumi tomu, nespolupracuje a zatim jsme ho nepresvedcili. Zijeme ve meste, bezlepkove pecivo/jidlo drahe. Maso ji, ale zakyseluje, tepla jidla rovnez, zvlast ty co mu daji ve skolce... a jsme v kruhu - spatny jidelnicek, do toho spatna streva, coz jeho posramocene CNS neprida...
Krome vyse zmineneho tipu od Slavka, jsme ve spojeni i s Batlesem, pomaha nam hledat i jina reseni, dostat mu do jidla Tepperwein. smes, probio, ale i napr. zkusit MMS/DMSO/sul koupele, masaze, cokoliv co by stimulovalo CNS i pres krevni plasmu.
Pokud cokoliv zabere, radi dame na oplatku zkusenost k dispozici.

Pekne zdravim, Roman


jirik.tk
Starší člen
Příspěvky: 151
Registrován: úte 28 kvě 2013 7:51
Bydliště: Znojmo, Brno
Dal: 6 poděkování
Dostal: 196 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo

Příspěvek od jirik.tk »

Stáhnul jsem si PDF "acidosa - jídelníček". Byl bych móóc opatrný, jde totiž o to, pro koho tento jídelníček platí? My máme stále tendenci koukat se na pomyslného průměrného člověka. Ale takový v podstatě neexistuje. Naproti tomu existuje menšina lidí, kteří navzdory všem zásadám tzv. zdravé výživy třeba maso potřebují a dokonce je neokyseluje. Zatímco řada zelenin ano. I takové věci je třeba brát v potaz. Co se osvědčilo sousedce se nemusí osvědčit mně.


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo

Příspěvek od Slavek Krepelka »

jirik.tk píše:Stáhnul jsem si PDF "acidosa - jídelníček". Byl bych móóc opatrný, ...
Já taky. Ono to bude hodně záležet na tom, jak máme zdravé :ptrain: a na jaký jídelníček jsme vlastně naučení od malička. Do toho se motá krevní skupina a asi aj další věci.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Polští farmáři dopují zvířata antibiotiky ...

Příspěvek od A(&F) »

citace: ... V Polsku nepochybně působí mafie, která dopuje dobytek a drůbež nebezpečnými léky, aby v co nejkratší době a při co nejnižších nákladech dosáhli maximální hmotnost či rozměry.

Farmáři přitom nemusí ani nikam chodit. „Dealeři si je najdou a nabízejí jim své zboží,“ potvrdila reportérka. Jedna farmářka v reportáži vylíčila, jak nakupuje antibiotika od dealerů a dává je svým chovným zvířatům. „Moje kuřata rostou rychleji a jsou chutnější než u konkurence,“ chválila se před skrytou kamerou.

„Na těchto kšeftech vydělávají nejen prodejci, ale nejspíš také veterináři. Jde o uzavřený systém, v němž ruka ruku myje, zatímco nikdo z venku netuší, co přesně se vlastně děje,“ upozornila zpravodajka TVN 24.

Televize rovněž uvedla, že ve stejné době, kdy reportérka TVN v přestrojení půl roku podrobně zaznamenávala, jak je polská výroba masa naprosto v rukou lékové mafie, polský ministr zdravotnictví vychvaloval v Evropě nezávadnost polských potravin."
...
(zdroj: ... http://www.novinky.cz/ekonomika/305627- ... otiky.html )


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Polští farmáři dopují zvířata antibiotiky ...

Příspěvek od poota »

Budu citovat z knihy Zdeňka Rejdáka "Páter František Ferda":

Co to znamená nerovnováha mezi organismem a prostředím?
Odpověď zněla z úst pana pátera zase zdánlivě prostě:
"Co špatného dostaneme z vnějšího prostředí do organismu, musíme se snažit z něj vyloučit, a co dobrého nám chybí, musíme se zase snažit do organismu dostat."
Tak a je to. Jenže odtud se rozvíjí nejedna trnitá cesta. Pan páter měl výhodu, že hned po týdnu, když se něco dobrého nebo nedobrého objevilo na trhu, to na své klientele zaznamenal. Zejména, když výroba potravin byla centralizovaná a u základních potravin byla předepsána dokonce i jednotná státní norma.
Dalším problémem bylo, že jednotně řízené hospodářství také jednotně plánovalo, jak stimulovat zvýšení úrody. A to jak za použití prostředků dobrých, tak méně dobrých, až tragických. Příkladů by mohla být celá řada.
Kuřatům se začaly přidávat do krmiva hormony, aby brojleři rychle přibírali na váze. V Dětských domovech nebo u těch, co hojně konzumovali kuřecí maso, protože je přece zdravé, se to začalo neblaze projevovat. Především na chlapcích. U nich se občas objevovaly zaoblené dívčí tvary tam, kde by si to asi jistě nejméně přáli.
...
Při určování diagnóz p. páter většinou neměl čas vysvětlovat, popisovat pacientům všechny články řetězce probíhajících problémů v jejich organismu. Dostali třeba jen radu:
"Přestaňte dávat klukovi kuřata nebo z něho budete mít baculaté děvčátko!"
Když se s takovýmto odůvodněním maminka svěřila svému přidělenému lékaři, pak po příslušném ÚNZ vládlo nějakou dobu veselí, jaké hlouposti si ten sušický farář vymýšlí a jak má bujnou fantazii. A najednou se za čas dozvěděli, že se v tichosti začínají z krmných směsí odstraňovat hormonální přípravky.
...
Jednou jsem se náhodně ve vlaku bavil se svým neznámým protějškem a vyprávěl jsem mu, co všechno je škodlivého v potravinách, jak dlouho se skladuje máslo atd. Chvíli na mne hleděl a pak se přísně zeptal:
"Odkud to víte, to se přece z pracoviště nemohlo vynést, to jsou věci utajované!"
Usmál jsem se, a odpověděl:
"Od pátera Ferdy."
Opět nepříjemný tón v hlase:
"A kde on to sbírá, odkud on to má?" Chtěl jsem mu říci, čte to ze stolu, tak jak si to o něm mysleli stařečkové na kůru v kostele.
"Víte, on je jasnovidný. Naštěstí se neobrátil na vaše pracoviště, takže se nedozvěděl, co se říkat má a co se nemá. A na další štěstí to denně řekne asi tak pětadvaceti lidem."
Bylo to na můj protějšek přespříliš. Viděli jsme, jak mu to "šrotí" v hlavě. Zřejmě si myslel, že by se měl takový člověk zavřít a byl by pokoj. Z dalšího rozhovoru a souvislostí vyplynulo, že dotyčný odborník byl zaměstnán na jistém pracovišti v tehdejší Ústřední vojenské nemocnici. Snad je nyní toto pracoviště jako první, které na zjištěné prohřešky v naší potravě upozorňuje.
Takže v určité době byl pan páter jediným člověkem, který varoval lidi před tím, jak si počínat, aby se nedostaly špatné věci z vnějšího okolí do organismu.


Pro ty, co neznají osobu pátera Ferdy - informace si vyzvedával přímo z Informačního Pole. Nebyl "jasnovidný", ale "jasnoslyšný", protože informace přijímal sluchem jako kdyby mu je někdo diktoval, a on je rovnou zapisoval. K tomuto způsobu se dostal přes irisdiagnostiku, která ho naučila napojení na Osobní záznam daného jedince.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Polští farmáři dopují zvířata antibiotiky ...

Příspěvek od A(&F) »

A(&F) píše:citace: ... V Polsku nepochybně působí mafie, která dopuje dobytek a drůbež nebezpečnými léky, aby v co nejkratší době a při co nejnižších nákladech dosáhli maximální hmotnost či rozměry.
... no, a tady máme dalšího velmi povedenýho "Potravinovýho inspektora" ... http://tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane ... pekce.html ......a v závěru reportáže se pak i dovíme, jak to dopadlo s "polskou krví" ... ehm, tedy s "polským masem" ... :D ... :eclap: ... :good: ...

... mmch, antibiotika (made in China) používaná v polských chovech jsou prý karcinogenní ... http://tn.nova.cz/zpravy/zahranici/soku ... otiky.html ... :bhead: :help: ...


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Coca-Cola testuje zelenou verzi coly ...

Příspěvek od A(&F) »

... "NutraSweet" začínají nahrazovat stévií ... :D ...

citace: ... "Ve dvou stech mililitrech nápoje bude devět gramů cukru a jen několik miligramů sladidla ze stevie, které je více než stonásobně sladší. V tomto množství bude mít 36 místo 84 kilokalorií v cukerné verzi." ...
(zdroj: ... http://ekonomika.idnes.cz/cocacola-test ... anicni_brm )


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Pálení žáhy ...

Příspěvek od A(&F) »

... narazil jsem na netu ... http://uzdraveni.organismu.cz/paleni-zahy/ ... stáhl jsem si to, několik rad tam opravdu je ... a přestože tam žádné zázraky nečekejte, tak možná to někomu pomůže ...


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Éčka - třídílný dokument BBC ...

Příspěvek od A(&F) »

... http://www.ceskatelevize.cz/porady/1043 ... 552570001/ ...

... první díl byl místy docela hustej ...... např. pasáže o tom, jak se v minulosti užívalo sloučenin olova k přibarvování mléka či k barvení dětských cukrovinek ... :bhead: ...

... ve srovnání s tím jsou ty dnešní hnusy téměř neškodný ... :? ...


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
*Roman*
Stálý člen
Příspěvky: 60
Registrován: ned 05 kvě 2013 12:31
Dal: 47 poděkování
Dostal: 21 poděkování

Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo

Příspěvek od *Roman* »

jirik.tk píše:... Naproti tomu existuje menšina lidí, kteří navzdory všem zásadám tzv. zdravé výživy třeba maso potřebují a dokonce je neokyseluje. Zatímco řada zelenin ano...
To me zaujalo, mohu pozadat o vice informaci nebo o jejich zdroj ? S tim masem je to dost odvazne tvrzeni :)... u te zeleniny mozna.
Ale DNA se nam formovala dlouho, zas myslim ze takove rozdily mezi lidmi by byt nemely. A pokud nekdo ji maso, ma na nej chut a citi se zdrave, neznamena to ze maso nutne potreboval, a je to jen maly popis jeho charakteristiky, treba je stale nad veci a vesely, casto venku na slunicku, coz hnedle konzumaci masa kompenzuje, oproti vystresovanemu vegetarianovi nebo i vitarianovi.
Zdravim,
Roman


*Roman*
Stálý člen
Příspěvky: 60
Registrován: ned 05 kvě 2013 12:31
Dal: 47 poděkování
Dostal: 21 poděkování

Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo

Příspěvek od *Roman* »

Slavek Krepelka píše:
jirik.tk píše:Stáhnul jsem si PDF "acidosa - jídelníček". Byl bych móóc opatrný, ...
Já taky. Ono to bude hodně záležet na tom, jak máme zdravé :ptrain: a na jaký jídelníček jsme vlastně naučení od malička. Do toho se motá krevní skupina a asi aj další věci.
Ano, napr. jake fyzicke dispozice a psychickou vybavu nebo zateze nam predali rodice.
Ale s tou krevni skupinou osobne mam tendenci spis nesouhlasit.
Napr. ani J.Zajicek na skupiny neveri:
http://www.zdravi-az.cz/forum/viewtopic ... cfee8bd6d3
http://www.zdravi-az.cz/forum/viewtopic ... 9b5#p13077
stejne tak i Norman Walker a dalsi, a meli/maji uspechy se svou lecbou, a nikdy neresili komu maso jo a komu ne. Proc by uspech meli, kdyby zadny prumerny clovek neexistoval a vsichni byli original ;)?

Zde na foru jsou zverejnene pribehy, ze nekomu MMS pomohlo hodne, nekomu malo a nekomu vubec. Stejne tak s HCl, s antihelmetiky, s vitC apod. Jejich statistika vychazi vselijak. Ano, jde taky o to nejen "co se bere" ale "jak se to bere" a rovnez "s cim se to bere". Proto se tyto prevazne chemicti pomocnici musi nasazovat na toho kazdeho daneho originalniho cloveka.
Ale - kdo zkusil zmenit jidelnicek smerem k acidobazicke rovnovaze (coz zahrnuje i vyrazne omezeni ci odstraneni masa a znamych jedu), statistika ze to neco prospesneho s telem dela je vyssi, temer kazdemu se nejak ulevuje. Treba i proto, ze se jedna o organicke pomocniky.
Pozor - ted nemluvim o jiz tezkych chorobach, tam je to bohuzel jina kapitola, kde vhodne vybrany a dobre zacileny chemicky pomocnik pomuze a dieta treba ne. Ale spis o mirnych az strednich nebo o prevenci.

Tot i moje vlastni prakticka zkusenost u me osobne, nejvic zabrala dietka, vice ovo-zel, v kombinaci s pravidelnymi 1-dennimi pustiky, cimz se odlehcilo organum a ty mi to v dobrem vracely. A priznavam, ze s masem stale bojuji a nedari se mi ho eliminovat tak, jak bych chtel a mel.

Zdravim :),
Roman


jirik.tk
Starší člen
Příspěvky: 151
Registrován: úte 28 kvě 2013 7:51
Bydliště: Znojmo, Brno
Dal: 6 poděkování
Dostal: 196 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo

Příspěvek od jirik.tk »

*Roman* píše:Proc by uspech meli, kdyby zadny prumerny clovek neexistoval a vsichni byli original ;)?
Zde na foru jsou zverejnene pribehy, ze nekomu MMS pomohlo hodne, nekomu malo a nekomu vubec. Stejne tak s HCl, s antihelmetiky, s vitC apod. Jejich statistika vychazi vselijak. Ano, jde taky o to nejen "co se bere" ale "jak se to bere" a rovnez "s cim se to bere".
Ale nezapomínej na to, že se v knihách uvádějí převážně úspěšné případy, ale každý terapeut móóóc dobře ví, že má případy méně úspěšné a také řadu neúspěšných. A stejně jako nefunguje stoprocentně všem MMS, antihelmetika, vitamín C (jak píšeš), je to i s vitariánstvím, makrobiotikou a vůbec s nejrůznějšími návody, recepty a podobně. Docela dobrou orientaci v těchto věcech najdeš v ajurvédě. Ta si kromě otázky, zda je ta a ta potravina pro člověka určité konstituce a kondice vhodná či potřebná, klade ještě otázku, ve kterém období (života, roku či dne) je vhodná a ve kterém ne. A to, že potravina, která jednomu prospívá, může druhému škodit, je v ajurvédě samozřejmá věc.

Ale (jako skoro vždy) prosím o jedno: Než budete teoreticky hodnotit, půl roku vyzkoušejte.


Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Fruktóza počtvrté ...

Příspěvek od A(&F) »

... nechtělo se to mi dlouze se rozepisovat vlastními slovy, tudíž jsem si vypůjčil citace z několika článků, kde je to již vše docela hezky shrnuto ... ;) ...

Proč je fruktóza (také) nebezpečná?

Fruktóza zvyšuje syntézu tuků, které se ve zvýšené míře usazují v cévních stěnách. Stojí tak v pozadí cévních chorob i ischemické choroby srdeční. Zvyšuje také množství tzv. viscerálního tuku.

Viscerální tuk je uložen mezi orgány. Pokud je zmnožen nad jistou hranici, zvětšuje objem břicha a obvod pasu.

Tento tuk uvolňuje hormony a ovlivňuje metabolismus, takže výsledkem je zvýšené riziko kardiovaskulárních onemocnění, diabetu mellitu II. typu a u žen rakoviny prsu. Pokud tedy přijímáme fruktózu, přijímáme vlastně tuky. Zatímco glukóza se spálí a přemění na tuk jen z 5 %, fruktóza se přemění na tuk ze 40 %.

Ukládání tuků z fruktózy v játrech vede k jejich poškození. Dochází k jejich zvětšení a ztučnění a výsledkem může být i zánět jater. (pozn: ... onemocnění zvané steatóza)

Zvýšený příjem fruktózy zvyšuje obezitu i dalším mechanismem. Ovlivňuje totiž hormony leptin a grelin, které stimulují centra sytosti. Fruktóza méně než glukóza navozuje pocit sytosti, takže máme větší pocit hladu.

Nadměrný přísun fruktózy vede také ke snižování citlivosti k inzulinu a k poruchám jeho sekrece. Výsledkem tak může být i rozvoj obávané cukrovky.

(zdroj: ... http://onemocneni-jater.zdrave.cz/frukt ... ebezpecna/ )

... dále pak:

"Výsledky nové studie, které byly publikovány online 27. listopadu 2012 v časopise Global Public Health, ukázaly, že v zemích s vyšší spotřebou (koncentrované potravinářské) fruktózy je i vyšší výskyt cukrovky. A to asi o 20%, což opravdu není málo. Informace o spotřebě fruktózy byly získány ze dvou zdrojů (Global Burden of Metabolic Risk Factors Collaborating Group a United Nations data) asi o 43 zemích světa. Zjistili zajímavou skutečnost: nejvyšší spotřebu na obyvatele ze všech uvedených zemí má Amerika, druhé je Maďarsko a třetí je Slovensko! (pozn: ... na čtvrtém místě je Kanada :zzz: ) Naopak, na ocase seznamu byly tyto země: Indie, Slovinsko, Litva, Irsko a Švédsko. Někteří autoři navzdory výsledkům této studie trvají na názoru, že každého cukru moc škodí. (My souhlasíme také, přestože jsme přesvědčeni, že rostoucí spotřeba koncentrované fruktózy je velmi rizikovým faktorem.) Je také možné, že se zvýšeným příjmem fruktosového sirupu se spojují i jiné negativní výživové návyky, které jsou pro vznik cukrovky ještě podstatnější."
(zdroj: ... http://www.akv.sk/index.php?option=com_ ... &Itemid=30 ... popř. http://www.drugs.com/news/diabetes-rate ... 41712.html ... nebo http://www.sciencedirect.com/science/ar ... 270900432X )

... no, a na závěr ještě nutno dodat, že zvýšená konzumace (především průmyslově vyráběné) fruktózy (tj. bez přírodní enzymů a vlákniny) přispívá k zvýšenému riziku nádorových onemocnění, jelikož "Nádorové buňky milují jak glukózový cukr, tak fruktózový cukr, ale fruktóza přímo vyvolává množení a šíření rakovinných buněk, zatímco glukóza ne." ( http://www.nwoo.org/doku/rakovina-.html ... sekce HFCS) , což v posledních několika letech potvrzují mnohé studie z celého světa ...

... pomineme-li tedy, že v podstatě všechny cukry jsou "kyselé" (vč. tzv. "zdravých cukrů, jako je např. steviocid a rebaudiosid ze Stevie, dále pak třtinový cukr, hroznový cukr, javorový sirup, atd.), tudíž tyto vytvářejí "živnou půdu" pro vznik a následný růst nádorových buněk ........ takže pokud je u někoho již diagnostikováno nádorové onemocnění, měl by se pokud možno dle výše uvedeného vyhýbat především fruktóze "jak čert kříži" ve všech možných podobách !!! ... a to včetně jejích přírodních forem (med, sladké ovoce, apod) ...

... alkalické sacharidy bohužel neexistují ... :? ...

pozn: ... fruktózu obsahují (neb jsou z ní vyráběny ) i umělá sladidla Sorbitol ( E420 ) a Mannitol ( E421 ), jenž se hojně používají v potravinářském průmyslu ...... rovněž ji obsahuje "invertovaný cukr" (připravovaný hydrolýzou sacharózy), který často tvoří základ medů "vyráběných" v posledních desetiletích (někdy dokonce až 100%) ...

... Anri ...


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“