Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Solid State Electric Generator

Praktická část fóra.

Moderátor: rival

Odpovědět
chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od Aquarius1 »

Rezonátor i stabylzátor je k dostání zde
http://www.gme.cz/cz/index.php?page=product&id=09039295
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Aquarius1
Zasloužilý člen
Dostal: 20 poděkování

Měření indukce cívek

Příspěvek od Aquarius1 »

Schema

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Rezonance železa

Příspěvek od NAVAR »

Zdravím,
ještě jsem se poohlédnul jestli se někdo zabývá něčím podobným. A pokd je následující informace pravdivá ta železo je frekvenčně někde trochu jinde než měď.
Viz. článek ve francouštině z jednoho fóra.

http://video.google.fr/videoplay?docid= ... =explosion
Salut !

Voilà, plutôt que d'utiliser une harmonique du Cuivre (Cu) comme fréquence de résonance ( à savoir : 172753.867 Hz), on peut utiliser une harmonique entière, et je pense en avoir trouvé une !!!
Je me suis replongé dans les arcanes de la mécanique quantique, avec les orbitales atomiques, les fonctions d'ondes, les coefficient d'écran de Slater ...
Bref, çà cogite ...
Mais j'ai trouvé quelque chose d'interessant ...

J'ai calculé l'énergie de l'électron se trouvant en périphérie de l'atome (celui qui se décroche le plus facilement !) à l'aide des orbitales atomiques électroniques !!!

Ensuite, du postulat de De Broglie, sur l'énergie (quanta) et la fréquence (ondulatoire), j'ai pu obtenir une fréquence (en fonction de la constante de Planck !!! ) !!!

à partir de cette fréquence, j'ai cherché une harmonique entière pour différent type d'atome, plutôt dans les métaux conducteurs usuel (Ex, par ordre de facilitée de première ionisation : Al, Fe, Cu ...)

ET ... J'ai trouvé UN BON CANDIDAT !!!

Mon candidat c'est le Fe (fer) car je lui ai trouvé une harmonique de résonance entière de : 96665 Hz !!!

Voilà, c'était pour lancer la recherche !!!

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Popis

Příspěvek od NAVAR »

Varianta s Fe tak jak je to zapojeno pro "účinost" 300%. Překreslil jsem to pro představu.

- V první fázi je celé zařízení buzeno ze sítě, případně přes měnič z akumulátoru (Vf 21MHz, DC 0,5T, 2,45GHz)
- Po cca 15 min. dochází k nabuzení zařízení
- Zařízení na výstupu produkuje el. napětí, z něhož část je opět odebírána pro pro budící obvody(Vf 21MHz, DC 0,5T, 2,45GHz)a část je odváděna do spotřebiče.

Na první pohled jednoduché na druhý pohled poměrně náročné, obvodově, mechnicky i finančně (domácí zásoby materiálu a jedna výplata Vám stačit nebude, nezrazuji, jenom upozorňuji). Ale proč to nezkusit že.... "Věda je jako sex. Jistěže má nějaké praktické výsledky, ale proto ji přece neděláme."

Přeji pěkný den

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Ano, vlastně jsem o tom chtěl napsat. Pokud by někdo chtěl replikovat, a hodně bude šetřit, a stavět sám, pak dva průměrné platy.Není řeč o střídačích a hlídací elektronice.Mluvím o neošizeném základu. Mědí se nešetří a přesnou strojařinou rovněž ne. Jen mne hrůza jímá, až budu shánět střídač na nějaký větší výkon........Kdyby jste někdo věděli o profi staviteli elektroniky, hoďte kontakt do placu. Zajímal by mne střídač 25 kw, 220v, 50kw 380v.
Pomalu začínáme chápat, proč se do meyera nikdo moc nehrnul.
Kromě absence info.......

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

Tento týden zapojuji frekvenční měnič kolem 30kW. Máš penízky? účel?
Chtěl bys amatérsky vyrobený? Zapomeň na to!

Akord
Zasloužilý člen
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

jarda ovčák svitavy píše:Pomalu začínáme chápat, proč se do Meyera nikdo moc nehrnul...
Já to chápu. Je to totiž o tom, že nikdo z tech, co o tom píšou neví, jakou energii je treba dodat, aby rezonance nastala. Pokud by mela nejaká nastat, tak na objem bežné fazole VF kilowatty stačit nebudou. Kovy prece nemají problém ten výkon pohltit, no a pokud se dokáže výkon pohlcovat, nemuže být o nabuzení a nejaké rezonanci ani reči. No a pokud dodáme tech pár desítek kW, nesmí to trvat víc než asi sekundu, jinak se to proste roztopí. Je to jako s houpačkou. Pokud houpačka dokáže pohltit velký privádený výkon(treba zadrená ložiska) , pak se moc houpat nebude, a nic z čekaného se neprojeví. Ekvivalence zadreného ložiska je správná, dukaz o tom je teplo, které se objeví pri VF indukci do vodiče. Není pravda, že sama rezonance odstraňuje tuto vodivost, nebo tlumení svojí rezonance. Je to už logický spor. Rezonance nastává vždy až potom, když je tlumení malé. Je dost divné domnívat se, že by se ztratila vodivost Fe, nebo Cu, aby mohla nastat rezonance. I v prípade dielektrika musí existovat máloztrátová absorbce energie, aby neco mohlo významne rezonovat. Jinak to mužeme nechat na merící aparatury, které jsou tisíckrát citlivejší, než slabé magnetické pole Zeme. Cu byla určite vyzkoušena pri všech známých frekvencích s nejenom desítkama kW. Žádná masivní rezonance, pouze meritelné efekty na hranici citlivosti špičkových prístroju. Je to pouze všechno školský pokus na dukaz existence vírivých proudu, a velkého pritom vznikajícího tepla, využívaného napríklad na kalení. Podstatná vec je, že pokud by rezonance narušila elektronový obal, tak ta látka nezustane v tuhém skupenstvu. No a Meyer se tím proto na nic nezmohl, odmítá priznat svuj neúspech.

pepe
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepe »

Akord musím uznať , že si to tu riadne ,,zaklincoval". Čo myslíš , kam ,,spadajú" tie frekvencie tu uvedené ? Vieš o tom , že ,,kladivko" s velmi ,,podobnými" frekvenciami a príkonom 0,1kW je pri správnom použití ovela deštruktívnejšie ako ,,Makita" s príkonom 2kW ? Nie je rezonancia ako rezonancia . Pepe

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
jarda ovčák svitavy

Pro lajos. Amatérsky vyrobený ani omylem.... Píšu zřetelně profi....
Prý se prodávají střídače na kw. Zajímalo by mne, kolik koštuje ten 50 kw střídač? +- autobus.Peníze taknějak jsou. Zatím.....
Pro akorda.
Nemám v tom potíž. Disponujem takovým množstvím informací o naší věci, že nemáme pochyb.A to je dobře.Je dobře něčemu věřit. Moji přátelé si vyloženě nepřáli další publikování. Skrze odrazování, skrze zpochybňování. Beznohému taky nenakopeš hračky do kanálu, že neuběhne maraton.Dětem u pískoviště taky nebudeš tvrdit, že hra na vojáčky je zbytečná a věřícím v kostele nebudeš škubat modlitební knížky z ruky, protože jsi boha neviděl. Naštěstí v tom máme jasno.Nejsem elektroodborník. Ani omylem. Ani fyzika mi nějak neuhranula.Rád si hraju. A když to nevyjde? Z cívek nechám udělat elektrický ohradník a na pastvinu si s kamarádem nechám našroubovat dva hektárky fotovoltaiky. Zbývajících 40 osázím kadlátkama a budu pálit. Žádný konec. Stále začátek.
Klidně bych si mohl hodit nohy na stůl, ale..... ještě musím tolik věcí.... a ještě víc ptákovin. Mnoho z nich je nejistých. Vůbec mi to nevadí.
Díky meyerovi jsem se seznámil s tak nádhernými lidmi, nyní kamarády, že i kdyby to čert vzal, budu se usmívat do konce svých dní.

Akord
Zasloužilý člen
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

jarda ovčák svitavy píše: Nemám v tom potíž. Disponujem takovým množstvím informací o naší věci, že nemáme pochyb.A to je dobře.Je dobře něčemu věřit. Moji přátelé si vyloženě nepřáli další publikování. Skrze odrazování, skrze zpochybňování....
Snad nepíšu proto, abych Ti bral úsmev, nebo hračku. To je prece taky nesmysl srovnávat mé komentáre s tím, že beru detem hračky a lidem knížky. Je to presne naopak a taky chápu Tvou reakci. Máš široký prostor na hraní i bez trápení se s Meyerem, záhad je dost. Tady však nejde o záhady, ale podvrhy. Nekteré prípady by ješte obstály s deklarací typu hlavolam, nebo montáž, je to ale docela černý humor. Hraní muže stejne vypadat ruzne. Nekteré deti strkají pouze paličku do kopky(nic však proti kopkám), pritom ale jsou možnosti i pestrejší. To neznamená taky, že se kamarádi nepotkávají pri nesmyslech. Tam se to ale rozhodne, nekterí se snaží rozlišit, co má cenu a co ne. Doufám, že oceníš, když Ti na rovinu napíšu, že ta spomenutá hromada informací nemá potrebnou kvalitu, nebo presneji to, co jsi zverejnil, je postavené na zjevne chybných informacích. Bylo by pokrytecké, kdybych Ti místo tohoto napsal - zkoušej, ať Ti to vyjde. Podobných prání lze najít dost. Nebo reknu - ať si delá, alespoň se zamotá a neudelá konkurenci. Potok všude ale nepreskočíš. Delal bys chybu, kdybys predpokládal, že Ti nepreju objevit cokoli nové. Já Ti ani nepotrebuji nic negovat a nijak Tvou činnost v principu neovlivním. Byla by i sranda, kdybys skončil treba jako já.
Jedno beru jako fakt. Když fórum bude pouze o nesmyslech, tak stratí časem kredit. Sem tam nejaký nesmysl podporuje fantasii....Nejde o nic svetoborné, neberu príliš vážne :)

Pepe, však Ti musí byť jasné, že viem, o akej rezonancii píšem, a moje tvrdenie spočívalo v tom, že látka by sa už neudržala v tuhom skupenstve. A aby si nemohol napísať hocičo, tak pripomeniem, že neviem načo píšeš o príkone práve mne, keď sa s obľubou vždy hlásim k meraniu účinnosti. Mal si ale písať skôr o tom tlmení rezonancie(podstata predošlého výroku), protože to je tá správna analógia, nič čo je príliš tlmené nemôže rezonovať, tak ma rýchlym argumentom neodstavuj rýchlo na vedľajšiu koľaj :)

jarda ovčák svitavy

No jasně, já to beru uvolněně. Vylučovací metodou jsem si udělal energetické šachy. Na vodík vyloženě nemám. Když se změní vodík v eter a nebo orgon, tak už vůbec ne. Tam je tolik tajemna, že mi z toho jde hlava kolem. Perendev jsem zkoušel koupit a nejde to. U motoru na dřevoplyn jsem narazil na čištění plynu a na standartizaci paliva. U motoru s vnějším spalováním jsem narazil na šílené vývojové náklady s nejistým výsledkem. Testatika bude ještě dlouho spíše filozofií pro opravdu vyvolené a ostatnímu až tak nehovím. Takže mi zbyl ten meyer. Máš pravdu, informací máme opravdu o hodně víc, než jsme zveřejnili.A není to z nenažranosti. Lidé, co na tom pracovali mají právo na osobní bezpečnost. Jistě že jsem nesmrtelný optimista,faktem zůstává, že to vidím 50 na 50. Původně jsem chtěl celý projekt exaktně spočítat a v teoretické rovině vyzkoušet na papíře. Nejsou lidi. V silně zmagnetizovaném železe platí jiné zákonitosti, než v normálním. a že to teoreticky možné je, alespoň rámcově, to jsem se dozvěděl od hlav hodně pomazaných.Ale jsem rád, že píšeš to, co si myslíš. Za to ti patří dík.

chiq
Zasloužilý člen

Příspěvek od chiq »

Kurňa chlapi, tak už hádam stačí! Moc ďaleko sme sa nedostali. Čo vieme po 30-tich stranách tohto vlákna? ...dve frekvencie a .... ?

jarda ovčák svitavy

Dvě frekvence a mnoho neznámých. ne snad v konstrukci, ale chybí precedens.Do měsíce budou výsledky.Výsledky praktických zkoušek. Pokud jste se někdo dostali stejně daleko nebo dál, ozvěte se. Jinak na to budem zřejmě sami.
Necítím to jako hádku. Snad jako diskusi či oponenturu. Je to lepší, než hlavy až po krk zabořené do písku........Pokud někdo víte.... Něco o supravodivých magnetech??
Uhranuly mne pokusy se šíleným zmagnetizováním a vlastnostmi materiálů v tomto stavu...,

chiq
Zasloužilý člen

Příspěvek od chiq »

jarda ovčák svitavy píše: ... Lidé, co na tom pracovali mají právo na osobní bezpečnost...
Jardo, už to bolo viackrát spomínané, a je to i môj názor, že jediná obrana je úplné zverejnenie svojich poznatkov na nete. Pokiaľ mi je známe, tak veci už verejne publikované (napr. na internete) sa nemôžu neskôr patentovať. Teda ani superbohaté "spoločnosti" to nemôžu skúpiť a v trezoroch zamknúť na neurčito...

Odpovědět

Zpět na „Dílna“