Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Finanční krize 2008 až ....
- sano
- Zasloužilý člen
- Dostal: 18 poděkování
Sedliacky rozum
Keď niekto dostane k dispozícii ako hračku tlačiareň na peniaze, čo spraví?
A tak máme vo svete nadbytok peňazí. Čo s tým? Rozohrajme burzové hry. Ponúknime vlastníkom dobrých solídnych podnikov obchodovanie na burze. Výrobný podnik, aj dobre vedený, má maximálny zisk okolo 10-15%. V burzovej hre dostane vlastník podniku, aj 30%. Ale časom príde o podnik.
( najnovší príklad zo Slovenska). Nemenovaný multimilionár bol prinútený predať svoj športový areál vo Vysokých Tatrách ( hotel FIS ). Ako protihodnotu dostal akcie Tatry Mountain Resorts. )
Takže podnik je na burze. Príde výhodná vlna zdraženia hodnoty jeho akcií, môže zarobiť až 50-70%. No kto by bol taký hlupák a nepredal svoje akcie.
Takže sled - solídny podnik -krytý výrobou - akcie na burze - peniaze. Z pohľadu vlastníka tlačiarničky na peniaze, kto urobil lepší obchod? Ten kto má peniaze, alebo ten komu ostal podnik?
Nepripomína Vám to privatizáciu?
Štát vlastnici výrobné podniky- ropné rafinérie, elektrárne, plynovody...-ich premena na akcie v kupónovej privatizácii - následné sústreďovanie akcií v rukách tých ktorí sa vyznajú -a občan, ktorému ostane 1000 korún. Kto lepšie zarobil? Ten kto má peniaze, alebo ten, kto má podnik?
Dozvuky privatizácie - štát zle spravuje štátne podniky - treba ich predať - výnos z teplární na Slovensku je 15 milónov eur ročne. Okamžitým predajom získame 200 miliónov eur. Kto získa, ten, komu ostanú peniaze ( v tomto prípade je to štát), alebo ten, komu ostanú podniky? Kto je na tom lepšie? Vlastník peňazí, alebo vlastník trvalého zdroja peňazí- v tomto prípade podnikov?
Prečo na celom svete prebieha privatizácia? Prečo sa zamieňajú trvalé hodnoty - Zem, voda, vzduch za peniaze? Prečo sa robí vlastníctvu peňazí také reklama? Prečo synonymom úspechu je mať peniaze( zisk, trvalý rast...atď)? Prečo synonymom úspechu nie je napr. prežiť šťastný život? Prečo šťastnému životu nerobí nik reklamu? Prečo je bohatstvo také želané? Prečo je trvalým snom nás všetkých byť zabezpečený. Prečo si myslíme, že sa zabezpečíme, keď budeme mať peniaze? Prečo tý, ktorí sa vyznajú hromadia podniky- hmotné majetky, prečo na to vydávajú kvantá vytlačených peňazí? Prečo menia ho...o za tvrdú valutu - v tomto prípade výrobné podniky?
Prečo sa potom ľahko zbavujú papierikov? Prečo organizujú krachy, depresie, ekonomické prepady? Ak príde krach budú mať papieriky nejakú hodnotu? Dokedy si budeme myslieť že papieriky sú tým pravým orechovým? Prečo národy tvrdo pracujú a prečo sústavne chudobnejú? Kde sa podieva bohatstvo, ktoré sa tvrdo vyrobí každý rok?
Dokedy im to budeme baštiť?
A tak máme vo svete nadbytok peňazí. Čo s tým? Rozohrajme burzové hry. Ponúknime vlastníkom dobrých solídnych podnikov obchodovanie na burze. Výrobný podnik, aj dobre vedený, má maximálny zisk okolo 10-15%. V burzovej hre dostane vlastník podniku, aj 30%. Ale časom príde o podnik.
( najnovší príklad zo Slovenska). Nemenovaný multimilionár bol prinútený predať svoj športový areál vo Vysokých Tatrách ( hotel FIS ). Ako protihodnotu dostal akcie Tatry Mountain Resorts. )
Takže podnik je na burze. Príde výhodná vlna zdraženia hodnoty jeho akcií, môže zarobiť až 50-70%. No kto by bol taký hlupák a nepredal svoje akcie.
Takže sled - solídny podnik -krytý výrobou - akcie na burze - peniaze. Z pohľadu vlastníka tlačiarničky na peniaze, kto urobil lepší obchod? Ten kto má peniaze, alebo ten komu ostal podnik?
Nepripomína Vám to privatizáciu?
Štát vlastnici výrobné podniky- ropné rafinérie, elektrárne, plynovody...-ich premena na akcie v kupónovej privatizácii - následné sústreďovanie akcií v rukách tých ktorí sa vyznajú -a občan, ktorému ostane 1000 korún. Kto lepšie zarobil? Ten kto má peniaze, alebo ten, kto má podnik?
Dozvuky privatizácie - štát zle spravuje štátne podniky - treba ich predať - výnos z teplární na Slovensku je 15 milónov eur ročne. Okamžitým predajom získame 200 miliónov eur. Kto získa, ten, komu ostanú peniaze ( v tomto prípade je to štát), alebo ten, komu ostanú podniky? Kto je na tom lepšie? Vlastník peňazí, alebo vlastník trvalého zdroja peňazí- v tomto prípade podnikov?
Prečo na celom svete prebieha privatizácia? Prečo sa zamieňajú trvalé hodnoty - Zem, voda, vzduch za peniaze? Prečo sa robí vlastníctvu peňazí také reklama? Prečo synonymom úspechu je mať peniaze( zisk, trvalý rast...atď)? Prečo synonymom úspechu nie je napr. prežiť šťastný život? Prečo šťastnému životu nerobí nik reklamu? Prečo je bohatstvo také želané? Prečo je trvalým snom nás všetkých byť zabezpečený. Prečo si myslíme, že sa zabezpečíme, keď budeme mať peniaze? Prečo tý, ktorí sa vyznajú hromadia podniky- hmotné majetky, prečo na to vydávajú kvantá vytlačených peňazí? Prečo menia ho...o za tvrdú valutu - v tomto prípade výrobné podniky?
Prečo sa potom ľahko zbavujú papierikov? Prečo organizujú krachy, depresie, ekonomické prepady? Ak príde krach budú mať papieriky nejakú hodnotu? Dokedy si budeme myslieť že papieriky sú tým pravým orechovým? Prečo národy tvrdo pracujú a prečo sústavne chudobnejú? Kde sa podieva bohatstvo, ktoré sa tvrdo vyrobí každý rok?
Dokedy im to budeme baštiť?
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re: link
Díky za odkaz. Kniha je super.huhu píše:ne , vybral jsem takový , co má historii a od založení výkon přes 11% :-DD
HSBC GIF Asia Pac. ex Japan Eq. High Div.
https://www.conseq.cz/fund_detail.asp?fund=1021
kniha je tady : http://huhu.own.cz/pvrs.pdf
Jinak jsem bohužel (bohudík) ekonomický analfabet a fondům moc nevřím. Takže se snažím s penězi hospodařit sám výnos asi od 20 do 200% ročně.
Nedělám však velké objemy, mám to jenom na přilepšenou.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 26 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Selský rozum
NAVAR píše:Díky za odkaz. Kniha je super.huhu píše:ne , vybral jsem takový , co má historii a od založení výkon přes 11% :-DD
Jinak jsem bohužel (bohudík) ekonomický analfabet a fondům moc nevřím. Takže se snažím s penězi hospodařit sám výnos asi od 20 do 200% ročně.
Dobře děláš Navare, bez práce ty prachy nejsou k ničemu. A když pořídíš majetek, je to práce.
Mám klienta, který začal před dvaceti lety pronajímat 2 byty studentům. Pak z naspořených prachů postavil penzion, z nájmů v něm za pět let druhý (no jo, stavěla je moje firma ) za dva roky třetí..... Teď mu nájmy generují skoro mega za měsíc. Kam s tím? Staví baráky po celé ČSR, lítá jako blázen, páč nechce zaměstnance, ty první baráky už to mají za sebou, pořád závady vody a topení, o WC nemluvě, rozbité dveře, a prachy pod matrací.... do fondů a bank kvůli eliminaci rizik nastrkal asi dvacítku, taky do komodit a na měnové kursy. Výledek? Po započtení všech krachů a poklesů, zhroucení libry a dolaru a pak eura? Jediné, co se neznehodnocuje, je jeho práce a fungující nájemní domy.
Jinak všechno jen zprůměrovaně kopíruje vývoj peněžních trhů.....teda inflaci -a že ta zveřejněná je tak třetina té skutečné.
Jim68
Be happy!
Be happy!
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re: Selský rozum
S tou inflací jsi mne načnul, taky si myslím že je více než těch pár procent ročně. Mne inflace zajímá asi tak že z pozice "sedláka" a selského rozumu to kolik v žoku mám a o kolik ze žoku dám každý rok více než ten předchozí.Jim68 píše:NAVAR píše:Díky za odkaz. Kniha je super.huhu píše:ne , vybral jsem takový , co má historii a od založení výkon přes 11% :-DD
Dobře děláš Navare, bez práce ty prachy nejsou k ničemu. A když pořídíš majetek, je to práce.
Mám klienta, který začal před dvaceti lety pronajímat 2 byty studentům. Pak z naspořených prachů postavil penzion, z nájmů v něm za pět let druhý (no jo, stavěla je moje firma ) za dva roky třetí..... Teď mu nájmy generují skoro mega za měsíc. Kam s tím? Staví baráky po celé ČSR, lítá jako blázen, páč nechce zaměstnance, ty první baráky už to mají za sebou, pořád závady vody a topení, o WC nemluvě, rozbité dveře, a prachy pod matrací.... do fondů a bank kvůli eliminaci rizik nastrkal asi dvacítku, taky do komodit a na měnové kursy. Výledek? Po započtení všech krachů a poklesů, zhroucení libry a dolaru a pak eura? Jediné, co se neznehodnocuje, je jeho práce a fungující nájemní domy.
Jinak všechno jen zprůměrovaně kopíruje vývoj peněžních trhů.....teda inflaci -a že ta zveřejněná je tak třetina té skutečné.
Dneska je v módě profese finanční poradce. Potřebovali jseme je snad dřív? A potřeboval ho sedlák? Ne, dřív si člověk poradil sám. Dneska je poradců jak hub po dešti, boužel se pozdává že radí jenom jak s penězi zacházet aby jich moc neubývalo a nikoliv jak peníze vydělávat.
No že prý jsou schopni zajistit s mými penězi i zajímavé výnosy. Tak jsem mu řekl jestli umí udělat ze stovky za měsic dvě stovky. Prý sorry error
Tedy ještě abych to uvedl na pravou míru. Tak raději se postarám sám, klidně přiložím ruku k dílu a budu mít ze stovky dvě s možností celý děj kdykoliv ovlivnit než deset tisíc za 10% ročně bez možnosti zasáhnout.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Změny Dowjones indexu
Pro drobné investory, kteří si myslí, že se vlastně nic neděje a US ekonomika docela roste, jedno varování: ze všech indexů vyhodili správci po roce 2008 špatné kusy a nahradili je novými....
Cit: "po pádu Lehman Brothers prošel DJ index menší úpravou a byla změněna váha jednotlivých titulů. To samozřejmě vede k určitému zkreslení, index se zdá být „lepší“, ale jde jen o určitou manipulaci s trhem…"
Zdroj: Interní zpravodaj pro tradery, kteří Vám tvrdí, že jsou poradci....
P.s.: na obrázku jasně vidíte, kdy to upravili, a taky že v háji byli dávno před tím, než to bouchlo.
Po 7/2007 by jen úplný blázen házel prachy do tý žumpy - nebo trader, který má prachy z obratu klientů!! Přesto ještě rok(!!) otravovali, než to spustili. Absolutní cena akcií v 10/2008 až 2/2009 se přiblížila jejich skutečné hodnotě (hodnotě podílu na zisku firmy, která akcie vydala) , tedy výnos = inflace ´= 0.....
Cit: "po pádu Lehman Brothers prošel DJ index menší úpravou a byla změněna váha jednotlivých titulů. To samozřejmě vede k určitému zkreslení, index se zdá být „lepší“, ale jde jen o určitou manipulaci s trhem…"
Zdroj: Interní zpravodaj pro tradery, kteří Vám tvrdí, že jsou poradci....
P.s.: na obrázku jasně vidíte, kdy to upravili, a taky že v háji byli dávno před tím, než to bouchlo.
Po 7/2007 by jen úplný blázen házel prachy do tý žumpy - nebo trader, který má prachy z obratu klientů!! Přesto ještě rok(!!) otravovali, než to spustili. Absolutní cena akcií v 10/2008 až 2/2009 se přiblížila jejich skutečné hodnotě (hodnotě podílu na zisku firmy, která akcie vydala) , tedy výnos = inflace ´= 0.....
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Jim68
Be happy!
Be happy!
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Skutečná míra inflace
Jak to chodí tam kde nemají ekonomické lobbysty
Informaci přinesl list The Financial Times.
Argentina (51% všech zaměstnanců působí ve státní správě)
Vládní instituce spočetly, že inflace loni dosáhla 10,9 procenta. Jenomže nezávislé odhady stanovily loňskou inflaci v Argentině v průměru na 25 procent a v letošním roce počítají s jejím dalším růstem.
Oficiální statistika je od reality natolik odlišná, že k ní nepřihlížejí odboroví předáci při vyjednávání mezd. Vládním údajům dokonce nedůvěřují ani odbory ve státní správě. Ty svým členům za loňský rok vyjednaly zvýšení mezd, které v některých případech dosáhlo až 42,5 procenta.
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/argentina-chc ... anicni_jvo
A co z toho plyne?
Reálná inflace (tedy vnitřní potenciál ekonomiky "složit se při runu na banky") se rovná přesně státnímu deficitu x podíl mezd vyplácených nevýrobním odvětvím z tohoto deficitu.
Tento axiom platí i u nás. Proto se zvedly komplexní ceny od r. 1992 o 300%, přestože míra inflace za totéž období (deklarovaná) byla pouze 18%......(těch zbývajících 282% mají lidi naspořeno - jsou to "špinavé prachy", nalité do ekonomiky politiky).
Informaci přinesl list The Financial Times.
Argentina (51% všech zaměstnanců působí ve státní správě)
Vládní instituce spočetly, že inflace loni dosáhla 10,9 procenta. Jenomže nezávislé odhady stanovily loňskou inflaci v Argentině v průměru na 25 procent a v letošním roce počítají s jejím dalším růstem.
Oficiální statistika je od reality natolik odlišná, že k ní nepřihlížejí odboroví předáci při vyjednávání mezd. Vládním údajům dokonce nedůvěřují ani odbory ve státní správě. Ty svým členům za loňský rok vyjednaly zvýšení mezd, které v některých případech dosáhlo až 42,5 procenta.
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/argentina-chc ... anicni_jvo
A co z toho plyne?
Reálná inflace (tedy vnitřní potenciál ekonomiky "složit se při runu na banky") se rovná přesně státnímu deficitu x podíl mezd vyplácených nevýrobním odvětvím z tohoto deficitu.
Tento axiom platí i u nás. Proto se zvedly komplexní ceny od r. 1992 o 300%, přestože míra inflace za totéž období (deklarovaná) byla pouze 18%......(těch zbývajících 282% mají lidi naspořeno - jsou to "špinavé prachy", nalité do ekonomiky politiky).
Jim68
Be happy!
Be happy!
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Polovina čechů...
http://www.novinky.cz/finance/225957-po ... udnou.html
...aneb uděláme z vás žebráky ať se vám to líbí nebo ne
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Polovina čechů...
Ale Palo, to je přece placená reklama - proč tě to nadzvedává? Na důchod si přece každý platí asi 25% platu.... Ale musej nás donutit, abychom rádi spořili do penzijních fondů - aby nepadaly státní dluhopisy na hubu... V Irsku si to pohnojili - vybrali si prachy z penzijních fondů = poučení: naspořená částka už nepůjde nikdy vybrat... (jo, je to podmínka státu - ne fondů..).Palo píše:http://www.novinky.cz/finance/225957-po ... udnou.html
Co třeba názor od mýho kolegy?: http://www.novinky.cz/finance/225310-za ... fesor.html
Jim68
Be happy!
Be happy!
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Polovina čechů...
Mě to nenazdvedává Spíš mi připadá, že to dělají všechno strašně vokatě, jako by chtěli, aby se lidi nas®ali a udělali nějakou tu revoluci.Jim68 píše:Ale Palo, to je přece placená reklama - proč tě to nadzvedává?
No a jak k tomu dojde, tak řeknou "Tak a můžeme si všechno, co vám patří, a svěřili jste nám, vzít! Samozřejmě, že odstoupíme, ale díky tomu vlastně dostatečně obohaceni.".
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
- rival
- Hlavní admin - živý člověk
- Dal: 14 poděkování
- Dostal: 227 poděkování
- Pohlaví:
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavý článek na Britských listech
Stojí za přečtení... Přestanou občanské iniciativy nabírat polévku vidličkou?
rival - živý člověk - suverén
- laik
- Zasloužilý člen
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Bl
Zdravím
nemám nic proti změně....
ale celkem mě dost smrdí a ošívám se, když někde čtu o levici a že by měla převzít moc...
samozřejmě že třeba Švícarko by nám mohlo sloužit za vzor....
ale tento systém tady budu radši budovat třeba z pravicovými Svobodnými
nemám nic proti změně....
ale celkem mě dost smrdí a ošívám se, když někde čtu o levici a že by měla převzít moc...
samozřejmě že třeba Švícarko by nám mohlo sloužit za vzor....
ale tento systém tady budu radši budovat třeba z pravicovými Svobodnými
Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
ooooommanipadmehům.....
Změna..... není kam, není co ani s kým. Všechny ideály, jsme prošustrovali a není kam jít. Máš nohy, chceš jít a nemáš kam....
Připadá mi to veselé.....
Další u moci budou ultrlevicoví oslíci......Inteligenci naženou do plynu a kulaky pověšej na kandelábrech a podnikatelé a živnostníci půjdou kopat do ruska solvinu. Nic nového nás nečeká. jsme ve slepé uličce.
Připadá mi to veselé.....
Další u moci budou ultrlevicoví oslíci......Inteligenci naženou do plynu a kulaky pověšej na kandelábrech a podnikatelé a živnostníci půjdou kopat do ruska solvinu. Nic nového nás nečeká. jsme ve slepé uličce.
- laik
- Zasloužilý člen
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
kam jít???
Tak buď půjdu teda to toho Ruska(tam se asi potkáme)....
Nebo vše prodáme a stěhujem se na Kajmanský ostrovy...
ale jelikž já sem idealy ještě neztratil tak stále věřím v pravdu....
věřím tomu že alespn část lidí je inteligentní a že bude mít tu moc přesvědčit blbce že toto je špatný....
hmmmm.....když to po sobě ted čtu "přesvědčit blbce"....to je ale kravina....to přece nejde.....
no....ale stejně....optimismus mě neopouští......
Nebo vše prodáme a stěhujem se na Kajmanský ostrovy...
ale jelikž já sem idealy ještě neztratil tak stále věřím v pravdu....
věřím tomu že alespn část lidí je inteligentní a že bude mít tu moc přesvědčit blbce že toto je špatný....
hmmmm.....když to po sobě ted čtu "přesvědčit blbce"....to je ale kravina....to přece nejde.....
no....ale stejně....optimismus mě neopouští......
Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Re: kam jít???
Myslím, že by stačilo označiť kšeftovanie s peniazmi na burze, vytváranie ziskov z virtuálnych peňazí a ziskov zo zamieňania valút za zločin proti ľudskosti. A bolo by po ptákách... A dosť pracantov na opravu cestných výtlkov.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Američané stižení krizí se uchylují do lesních osad ...
... http://www.novinky.cz/zahranicni/amerik ... -osad.html ...
... nedaleko nás (v podkrušnohoří, poblíž železniční tratě vedoucí na vršky) leží ve skrytu březového lesa podobně rozlehlé městečko ... ale pračku se sušičkou tam nemají ... vlastně tam nemají vůbec nic ... krom podivně uplácaných chatrčí bez vody ... jako WC jim slouží les okolo nich ... ...
... nedaleko nás (v podkrušnohoří, poblíž železniční tratě vedoucí na vršky) leží ve skrytu březového lesa podobně rozlehlé městečko ... ale pračku se sušičkou tam nemají ... vlastně tam nemají vůbec nic ... krom podivně uplácaných chatrčí bez vody ... jako WC jim slouží les okolo nich ... ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...