Stránka 3 z 8
Re: kyselina chlorovodíková
Napsal: úte 25 zář 2012 1:26
od topolovka
Poota píše:Kyselinu můžeš koupit i technickou a ředit tak, že do 19ti dílů vody pomalu přimícháš 1 díl kyseliny a aktivuješ s ní potom 1:1. Zdravím - poota
Přeji hezký den,
31% kyselinu chlorovodíkovou je třeba ředit pro používání 1:1 v devíti nebo devatenácti dílech vody? Děkuji topolovka
Re: kyselina chlorovodíková
Napsal: úte 25 zář 2012 23:27
od Slavek Krepelka
topolovka píše:Poota píše:Kyselinu můžeš koupit i technickou a ředit tak, že do 19ti dílů vody pomalu přimícháš 1 díl kyseliny a aktivuješ s ní potom 1:1. Zdravím - poota
Přeji hezký den,
31% kyselinu chlorovodíkovou je třeba ředit pro používání 1:1 v devíti nebo devatenácti dílech vody? Děkuji topolovka
No jo, je to věž Bábelská. Poota má svý unikátní ředění HCl a docela šikovný. Jeho ředění kyseliny 19:1 vyjde na 5% lékárenskou koncentraci a tudíž na chloritan 1:1 velice fajn. Ahoj, Slávek.
Re: kyselina chlorovodíková
Napsal: úte 25 zář 2012 23:44
od Palo
topolovka píše:31% kyselinu chlorovodíkovou je třeba ředit pro používání 1:1 v devíti nebo devatenácti dílech vody?
9:1 při 31% HCl vznikne 3,1% HCl
19:1 při 31% HCl vznikne 1,55% HCl
(mluvím stále a jen pouze o chemickém ředění)
Dle informace mého chemika, pokud máme 3,5% HCl, tak této je třeba 14 kapek na 1 kapku chloritanu sodného, aby došlo ke kompletnímu vyreagování chloritanu sodného. Pokud bysme to měli převést na procenta, vycházelo by to na 49% HCl pro aktivaci 1:1? To je nesmysl zkrz technickou nedosažitelnost koncentrace HCl, tzn. přepočteme na aktivaci jedné kapky chloritanu na 24,5% HCl, ovšem 1:2 (2 díly 24,5% kyseliny na 1 díl chloritanu)...
Mě se to osobně nezdá, ale chemik se tvářil, že je těch 14 kapek 3,5% kys. chlorovodíkové na 1 kapku chloritanu sodného je správně...
No ohledně mých zkušeností bych radši volil spíše 5% HCl pro aktivaci 1:1...
Na další stranu je fakt, že v žaludku máme také HCl, takže zbývající chloritan je doreagován tam... 3,5% koncentrace HCl je již poměrně zaběhlá a celkem nerad bych už dělal jakékoliv změny, které by spíš přivedly ke zmatku... 3,5% HCl se zdá být jako velmi vhodná po všech stránkách...
Osobně bych nepoužíval nižší koncentraci pro aktivaci chloritanu než je 3% HCl...
Ohledně tohoto si s pootou asi rozumnět nikdy nebudeme...
Osobně si myslím, že pokud budu používat nižší koncentraci než je 3% HCl, tak tu HCl pak už vůbec používat nemusím a můžu pít chloritan bez aktivace, tzn. určitý počet kapek prostě jen obyčejně naředěný vodou - výsledky budou dle mého názoru velmi podobné...
Re: kyselina chlorovodíková
Napsal: stř 26 zář 2012 3:17
od Slavek Krepelka
Palo píše: Pokud bysme to měli převést na procenta, vycházelo by to na 49% HCl pro aktivaci 1:1?
Ti nevím, ale to počítání se mi nějak nelíbí. Nevím co chemik počítá, ale podle procent vychází 1 atom Cl na 2 atomy O, dohromady ClO2. O2 uškubne jedna Cl kyseliny z chloritanu. Chloritan je standart podle Humbla 28%, takže by snad 28% chloritan měl 1:1 sežrat stejné množství 28% HCl. Je mi jasné, že se to takhle přesně nepočítá, protože to chemické počítání je váhové, kdežto naše ředění a míchání je objemové. Hmm. On ten chlór (17) je dost těžkej. Více méně dvakrát tak těžkej jak kyslík (8), nebo i ten sodík (11).
- Jsem to Pootovo namíchal, 6 kapek Chloritanu, 6 kapek destilky a 6 kapek 3.5% chemické HCl. Jó, ta moje slabost pro matiku. Namichal jsem vlastně 1 Chloritan a 2 Pootovy díly. OK.
- Jsem to vytřepal jak to šlo, jakože to moc nešlo, pořád žluté, ale podle papírku na čúránky maximálně pH 6 a to je kyselý.
- Nechal jsem to dalších 10 minut odstát a ClO2 z toho pořád leze a to dost a pořád pH 6 a tudíž pořád kyselý. To by mělo podle chemika snad nebejt. ClO2 (CDS) mi na stejným papíru ukazuje pH 7. Ona je totiž ještě taky otázka, vo co jde. Jak ta reakce probíhá a co jsou skutečný produkty, aby to náhodou nekončilo nejenom kuchyňskou solí a ClO2, ale taky hydroxidem sodným a extra ClO2. U MMS s citrónovou z toho definitivně leze nějaký citrát sodný a ClO2 a kdo ví, ale nemůžu dohledat co skutečně leze z chloritanu s HCl. Ono to může být všecko jinak.
- Tož jsem to ještě zehřál, abych z toho vytáhl co nejvíc ClO2 a skutečně vykvedlal do běla a ClO2 skoro zmizelo na čuch. Papírkový pH spadlo na 5.5, takže ještě kyselejší.
- Tož jsem do toho vrazil jak to je jazyk a slaný to tedy je. Nicméně podle pH to definitivně nevypadá ani na nějak moc hydroxidu sodného ani na nějaký velký zbytek nevyreagovaného chloritanu. Je to definitivně kyselý. Tož ještě trochu jinak
- Přicákl jsem 3 kapky 3.5% chemické HCl ...
NIC.
.... Žádné žloutnutí a žádný další smrad navíc. Nyní pH spadlo pod schopnosti papírku.
- Tož abych náhodou něco neopominul, přikápl jem ještě pěkně čoudivou 37% HCl a to 9 kapek. Maliniko to připozelenalo, sotva se to dalo poznat okem, spíš jenom jemný nádech a zdaleka ne barva CDS a jak jsem do štamprle vrazil nos a nasál, byla to definíto kyselina, cca 15% chemická objemově a ještě mi teče z frgulky sajrajt, mlátím hlavou o komp, jak kejchám a je mi z té chemie poněkud do breku
Skoro bych tedy řekl, že 10% lékařská = 3.5 chemidká podle nás je více než dost jedna k jedné se standartním chloritanem. Pootova 5% lékařská = 1.75 chemická podle nás objemově je možná 1:1 malinko pod, ale asi ne zas moc a studovat to teď dál nebudu. Nicméně, jakých 48% chemická HCl 1:1 s chloritanem? Věda je mocná čarodějka, pokud jeden skutečně ví, co vlastně počítá.
S laskavým pozdravem, Slávek.
Re: kyselina chlorovodíková
Napsal: stř 26 zář 2012 9:49
od Palo
Slavek Krepelka píše:Ti nevím, ale to počítání se mi nějak nelíbí...
No mě se taky nelíbilo, tak jsem to dal do placu... Zas nejsem moc znalej, tak jsem Tvoji reakci kámošovi poslal, ať se vyjádří... Připadá mi, že někdy ty na smrt vážné vzorečky prostě nesedí...
A pokud ne, tak se třeba ukáže, že se chemik cabnul...
No uvidíme, co napíše, jestli něco napíše...
Re: VMS - Základní informace
Napsal: stř 26 zář 2012 11:50
od topolovka
Moc děkuji, potřebovala jsem si ty rozdílné koncentrace kyseliny chlorovodíkové ujasnit. Po dvaceti letech života s nedostatkem trávicí kyseliny mi to všechno přijde neuvěřitelné.
Re: kyselina chlorovodíková
Napsal: stř 26 zář 2012 12:11
od poota
Palo píše:
Osobně bych nepoužíval nižší koncentraci pro aktivaci chloritanu než je 3% HCl...
Ohledně tohoto si s pootou asi rozumnět nikdy nebudeme...
Osobně si myslím, že pokud budu používat nižší koncentraci než je 3% HCl, tak tu HCl pak už vůbec používat nemusím a můžu pít chloritan bez aktivace, tzn. určitý počet kapek prostě jen obyčejně naředěný vodou - výsledky budou dle mého názoru velmi podobné...
Ono to "neporozumnění" je u Tebe nejspíš výsledek toho, že trváš na přebytku HCl, kterou dodáváš v dost vysokých dávkách i mimo tento proces. Souhlasím s Tebou, že ta kyselina je potřebná a tělu prospěšná, a i v tom, že jí většinou máme nedostatek, ale přece jenom mám pocit, že je určitá hranice, nad kterou by se nemělo jít, aby tělo nepřestalo vyrábět tu svoji "správnou". Předpokládám, že "naše", tedy organická HCl se bude od té chemické něčím lišit, a možná že docela zásadně.
K užívání samotného, tedy neaktivovaného chloritanu - považuji to za docela zajímavou alternativu při takzvaně "překyseleném žaludku". Ten není způsobován opravdu markantně vyšší kyselostí, ale spíš obsahem "nesprávných" kyselin, které trávení neprospívají. Chloritanu je celkem lhostejné, jakou kyselinou bude "aktivován" (spíše neutralizován), takže docela ochotně zreaguje i s těmito "nesprávnými" kyselinami, čímž je zneutralizuje a zbaví tak žaludek nežádoucích kyselin. Po tomto procesu je ovšem vhodné v žaludku obnovit kyselé prostředí dodáním "správnější" kyseliny, tedy HCl. Tento postup považuji za šetrnější, než do žaludku "překyseleného" nesprávnými kyselinami přidávat ještě další HCl, kterou se kyselost ještě víc zvyšuje.
Zvýšená kyselost sice zahání třeba Helicobactera, ale na kvasinky nejspíš vůbec nemá žádný vliv. Maně si vzpomínám, že součástí přípravy kvasinek pro alkoholové kvašení je jejich moření v kyselině sírové, které jim dodává tu správnou "sílu".
Předpokládám, že tělo se samo snaží udržet kyselost žaludku na správné hladině, háček ovšem bude nejspíš v tom, že jednak nedokáže rozlišit, která kyselina ji zvedá - a potom v tom, že při vyšší hladině začne omezovat tvorbu vlastní HCl, aby "jí tam nebylo moc".
Zdravím - poota
Re: kyselina chlorovodíková
Napsal: stř 26 zář 2012 14:35
od Palo
poota píše:Ono to "neporozumnění" je u Tebe nejspíš výsledek toho, že trváš na přebytku HCl, kterou dodáváš v dost vysokých dávkách i mimo tento proces. Souhlasím s Tebou, že ta kyselina je potřebná a tělu prospěšná, a i v tom, že jí většinou máme nedostatek, ale přece jenom mám pocit, že je určitá hranice, nad kterou by se nemělo jít, aby tělo nepřestalo vyrábět tu svoji "správnou"...
Ano, je to tak... Ale na druhou stranu při aktivaci chloritanu té kyseliny moc nezbyde... Určitě ne více, než když dodáváme samotnou HCl zvlášť...
Nemyslím si, že pokud budeme tělo dopovat kyselinou chlorovodíkovou, tak zleniví a přestane vyrábět svoji vlastní HCl... Otázkou je, jestli se to někomu stalo i přes to, že byl úplně zdravý... Je to taková zem neoraná, že vlastně nevíme, co se stane když... Osobně to vidím tak, že žaludek má své vlastní senzory a dodává kolik je potřeba, resp. organizmus si řídí celou chemickou továrnu a přerozděluje "materiál" tam, kde je potřeba... Když doplníme na nějakém místě, přesměruje to co je potřebné tam, kde je toho málo (vykrmování bílých krvinek)...
poota píše:K užívání samotného, tedy neaktivovaného chloritanu - považuji to za docela zajímavou alternativu při takzvaně "překyseleném žaludku". Ten není způsobován opravdu markantně vyšší kyselostí, ale spíš obsahem "nesprávných" kyselin, které trávení neprospívají. Chloritanu je celkem lhostejné...
Jsi stará škola - na kyseliny zásadu
Ono to lze taky udělat tak, že (nesprávné) žaludeční kyseliny vzniklé díky candidě, amébám či helicobacterovi, zneutralizujeme např. jedlou sodou a pak doplníme tu správnou - HCl...
poota píše:Zvýšená kyselost sice zahání třeba Helicobactera, ale na kvasinky nejspíš vůbec nemá žádný vliv...
Píšeš "nespíš"... Kutil nám tu nodně napsal o Candidě a tabletách Betain HCL... Někde jsem četl, že rakovina bývá spojená s Candidou... A lidem s rakovinou často pomáhají tablety Betain HCL, ale ty mají i pepsin, bromelain a papain... Tak teď babo raď, co jim vlastně pomáhá...
Taky jsem zaslechl, že někdo píchal lidem s rakovinou tripsin a také byly dobré výsledky, dokud se pán necabl a nezavřeli ho - klasika...
Re: VMS - Základní informace
Napsal: čtv 27 zář 2012 19:14
od Joy
Prajem vám pekny vecer. Mám v tom trochu misung. Zacala som brat 3,5 Hcl a mms v pomere 1:1. Beriem to takto asi 3 dni.Je to takto správne alebo sa vrátit k klasike alebo tu Hcl treba este zriedit?
Dakujem za nejaké usmernenie, hoci po precítaní viacerych príspevkov, porozumela som tomu tak. Dakujem ak mi odpísete, rada by som v kúre pokracovala.Pekny vecer
Re: VMS - Základní informace
Napsal: čtv 27 zář 2012 20:36
od Slavek Krepelka
Joy píše:Prajem vám pekny vecer. Mám v tom trochu misung.
Vítej do klubu pomatených
No, pokud nestojíš o extra HCl, což nemusí být na škodu, jseš fajn. Ahoj, Slávek.
Re: VMS - Základní informace
Napsal: pát 28 zář 2012 6:13
od Joy
Ahoj Slávek, tak ja mám od Jozefa. Aká je tá extra Hcl? Ajaj, no tak ako? Pred dvoma rokmi to bolo jednoduché. Kyselina citrónová a hotovo. Hoci som sa divila ze sa na to pouzíva rakovinotvorná látka. Slávek tak ako to miesat? Dakujem dakujem
Re: VMS - Základní informace
Napsal: sob 13 říj 2012 11:35
od Zaneta.Marijczukova
V žaludku jsou i enzymy, tak vyvstává otázka, co se s tou kys. citronovou opravdu ve výsledku stane. Já považuji kyselinu citronovou za metlu lidstva, když vidím, co to s některýma lidma (zejména s těmi s malárií - s oslabenou imunitou) dělá.
Mám mimo jiné i mnohaletou malárii (plasmodium falciparum) a mé zdravotní problémy jsou velmi závažné, chtěla bych se zeptat, jaké jsou dlouhodobé zkušenosti u lidí s užíváním VMS. Nicméně již po 2 týdnech se zapperováním, kapkami Joalis (speciálka plasmodium, dreny a optimon) a VMS se začínají moje zdravotní problémy lehce zlepšovat (povedlo se odstranění plasmodií z jater). Beru 2 týdny VMS a začínám k tomu s antihelmintiky. Mám dotaz, zda je možné chloritan sodný s HCl nechat cca 20 sekund zaktivovat a k němu ihned přilít studený oslazený ovocný čaj a okamžitě vypít? Oslabí se tím účinnost VMS? Mám pocit, že jinak to VMS nevydržím používat dlouhodobě. Paní Bláhová po konzultaci říkala, že by v mém případě mělo jít o dlouhodobé užívání alespoň půl roku. Jde mi o to, zda to chemicky nevadí a zůstane tam účinek chlordioxidu zachován. Dále jsem se chtěla zeptat, zda někdo ví, jaký má vliv dlouhodobé užívání VMS na červené krvinky? Také jsem se chtěla zeptat, zda by časem nešlo přidat koloidní minerály a vitamíny. Pokud dám VMS ráno, mohu dát večer vitamíny a minerály? Co k tomuto mohu přidat, abych snížila zakyselení těla a netlouklo se to s VMS? Díky za odpověď. Žaneta M.
Re: VMS - Základní informace
Napsal: sob 13 říj 2012 14:50
od Palo
Zaneta.Marijczukova píše:Mám ... plasmodium falciparum ... 20 sekund zaktivovat a k němu ihned přilít studený oslazený ovocný čaj ... dlouhodobé užívání VMS na červené krvinky? ... zda by časem nešlo přidat koloidní minerály a vitamíny ... zakyselení těla a netlouklo se to s VMS?
Mě na (moravskou) malárii chinin vůbec nepomohl, ale povídá se, že na tropickou malárii zabírá. Bylo by dobré zkusit tedy chinovníkovou kůru, buď jako čaj nebo namletou v tobolkách. Pozor na předávkování, povídá se, že to není žádná sranda...
Dolít studeným čajem nevadí, pokud neobsahuje nějaký antioxidant - např. vitamín C, který se tam někdy přidává. Zelený čaj je prý antioxidant, tak tím to nezalívat. Černý čaj by měl být bez problémů.
VMS a červené krvinky se dle mého názoru snáší, neměl by vznikat žádný problém.
Koloidní vitamíny a minerály - poslední dobou mám spíše pocit, že tyto "doplňky" jsou na stabilní užívání, zejména kvůli potvůrkám, které požírají tyto vitamíny a minerály... Tedy lépe řečeno - my tyhle potvůrky likvidujeme, takže by se tělo mělo dát dokupy po nějaké době samo z běžných potravin (dobře zvolených).
Zakyselení těla a VMS? Lze používat kyselinu chlorovodíkovou místo citronu (např. do čaje, do vody atd.), nebo používat více čerstvé citronové šťávy... Zásady bych asi nedoporučoval, v žaludku zreagují na soli... A pokud Tepperweinku, tak kvůli těm minerálům...
Re: VMS - Základní informace
Napsal: sob 13 říj 2012 14:55
od Palo
Jinak co se týče antioxidantů...
Klidně si udělejte pokus. Co se týče např. čaje, tak bych zkusil nakapat pár kapek chloritanu na pytlík čaje. Pokud se objeví jakákoliv reakce (např. nějaký dým), tak je to špatně. Pokud je to bez reakce, lze použít, ovšem ne ten testovaný pytlík, ten samozřejmě vyhodit, nejlépe asi do záchodu...
Re: VMS - Základní informace
Napsal: pon 29 říj 2012 20:39
od dlouhynick
Když tak vidím ten mišmaš názorů, nedivím se, že si někteří čtenáři nevyberou a utečou. Selským rozumem: Pokud MMS1 (dle Humbleho názvosloví) způsobuje v předávkování nevolnost a průjem, je v něm něco škodlivého, tělu nepřátelského, co se po destilaci CDS z MMS1 vylévá do haj....záchodu. Vzhledem k tomu, že předávkování CDS toto nezpůsobuje, bylo to škodlivé destilaci (bubláním do vody) při výrobě CDS odstraněno a zůstává ve zbytcích ve vyvíječi, nedostává se to do těla, které se s tím neumusí prát. Já teda nejsem chemik ani vědec, ale stačí mi to, abych přešel k "čistější" variantě, když byla objevena. Pak stačí vše počítat v ppm a ml a odpadají špekulace o kapkách (neznámého složení, málokdo specifikuje jak to myslí), přebytku kyseliny i zásady apod. a jejich vlivu na žaludek, žáhu atd. Prostě do CDS projde jen čistý ClO2 , zbytek se vyleje a vyřešeno. Zajímalo by mě prozkoumat zbytek z vyvíječe CDS, co to vše obsahuje a zda by byl někdo ochoten si z toho udělat drink... Asi to bude pěkné svinstvo. Tím nechci nijak shazovat význam MMS1, jen bych rád podotkl, že když bylo objeveno elegantnější a čistější řešení jako je CDS, mohl by MMS1 zůstat jen pro fajnšmekry a masochisty, co rádi blinkají a trůní na WC a zůstat jen jako surovina pro výrobu CDS. Spíš by bylo zajímavější objevit postup jak přebublat MMS2, aby po něm nebylo také blbě. To by se musel nejdřív v něčem rozpustit ten bazénový prášek, pak to účinné předestilovat, a chytit do nějaké kapaliny, ideální by byla třeba slivovice. Ale třeba je to naprostá blbost. Jen se snažím zarputilé chemiky odtrhnout od žabomyší války, zda chloritan zalévat citronovou nebo chlorovodíkovou, když je to při výrobě CDS úplně fuk a obrátit jejich pozornost na to, že po MMS2 se stále blinká a průjmuje a že by s tím bylo potřeba něco udělat. .. Chemoterapie sice všichni kritizujeme jako jedy, ale MMS1 a MMS2 něco takového taky obsahuje. Jinak by nebylo blití a průjem. Řešením je CDS místo MMS1 a "vyčištění" MMS2 čeká na objev. Všechno má svou historickou úlohu a MMS1 i J.Humble ji sehráli. Ale teď je to na vás, jak dál, pánové... ;-) Má troška do mlýna je v tom, že jsem zjistil, ve spolupráci s Batlesem, že skutečně farmaka většinou ruší účinek CDS (a tedy i MMS). A ukažte mi pacienta odvrhutého dochtory po zkrachovalé chemošce, který nevisí aspoň na 6-10 "lécích". Nejhorší svinstva jsou: 1. Pyridoxin (vitamín): zůstane 20% 2. OxyContin (proti bolesti) zůstane 30%, 3. Tramal (proti bolesti) zůstane 40%, 4. Prestance (Krevní tlak) zůstane 50% atd... detaily jsou offtopic. Jen chci podotknout, že dokud se nevyřeší u těžkých pacientů toto, je jedno, z čeho se MMS/CDS uvaří. Proto je úspěšnost léčby rakoviny pomocí MMS jen okolo 5 % jak jsem tu někde četl, protože málokdo zkoumal, co s tím dělají farmaka. A málokdo s rakovinou žádná nebere. Tuto kolizi je třeba prioritně vyřešit... jinak je snaha marná... marná... :-(
1 je Pyridoxin, bez ktrerého by netrávil bílkoviny,