1220 píše:martin11 píše:...zdraví vás opět po odmlce martin11..../ kdyby se někdo ptal, co jsem dělal...tak dělal...na mém motoru.../
ale teď prosím pomoc všech co problemu rozumí...jde o to , že je možnost si sám sestrojit TČ....v příloze je tech popis kompresoru integrovaného s čerpadlem. prosím p.t. přítomné, zda-li by posoudili....co to je, a dále zdali je tento komponent vhodný pro stavbu topné jednotky....požadovaný výkon ..tepelný....ztráty tepelné v mém domečku...cca 4kw....jo...čerpadlo zapojit do systemu ...VZDUCH/VODa...podlahové trubičky...všem za pomoc mooooc děkuji...další info o tom jak získat toto čerpadlo zdělím pouze v SZ...
...zatím děkuji za pomoc martin11![]()
toto je můj příspěvek 2000![]()
Zde Martine, je to dlouho chápu, našel jsem to náhodně

...zatím buduji polahu a Jim 68 "ladí" svuj vynález....
...když jsme u toho čerpadla...včera jsem se byl podívat na profi stavbu TČ....miši v buši / mitsubiši

...okouk jsem co bylo vidět.....vidět nebylo nic...jen několik postřehů....z čerpadla ...tedy topný výkon ...prej 11kW...vede freonové trubka do výměníčku.....rozměr cca 60x 15 x15 cm...a tam ...horký freon odevzdává teplo do systemu....!!!....ten výměník se mě zdá poměrně malej....
..a za potom...ten člověk nemá trubky v podlaze...ale na ferovku odřízl kotel na uhlí a napojil sem ten okruh z TČ....má s tím někdo zkušenost....myslím , že to tady popisoval Ilem

...tak zdravím karla 1220....a hezký zbytek léta ...zdraví martin11