co jsem, ale povím Vám přátelé co se mně stalo :
V domku po rodičích kde tč nikdo nebydlí, jsem před 2 lety započal rekonstrukci koupelny . Již je to téměř hotové. Včera jsem se tam objevil s novými dveřmi. Sám. Zavírají se směrem ,pokud si uvnitř ,tím, že se dovřou a nejdou přes obrys, tím naznačuji, že vyrazit je směrem ven znamená mít okovanou botu. Nic zlého netuše jsem je nasadil, a protože jsem měl klíč, i zavřel. Šly zlehka. Radost, přátelé z Ukrajiny odvedli před těma 2 lety dobrou práci. Ale otevřít nešly, klika nebyla.
Vodu jsem již před tím zapnul, tekla i teplá. Okno to nemá jen větrací šachtu kamsi na střechu to je směrem nahoru asi 7 m průřez 15x 15 cm.
Kartáčky na zuby se jako klika neosvědčily. Na nohách pantofle, zeď poctivá 45 cm cihlová ..........čto dělať ? Neumřu hned, voda teče, dobrý.
Dovolat se pomoci přes zeď, soused je doma, ale přes dvůr ještě jeho zdi .........
Protože to píšu, prorazil jsem cestu přes zazděné původní dveře byly to "jen"
pěnosilikáty naštěstí zatím neokachlíkované .
Co bylo použito za nástroje ze širmu staré petrolejky, uvidíte na obrázkách až to příště nafotím......... inovovaný zámkový mechanismus neměl funkci zatahování střelky při zpětném pohybu klíče
kupodivu mám dobrou náladu, nejsem si ale jistý jestli to není tím, že spořič spoří /vyrábí endorfiny/víc než jsem čekal .........

DR- K