Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Opět něco protistátního

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
Pego
Zasloužilý člen
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

Re: Opět něco protistátního

Příspěvek od Pego »

no, odkdy jsme byly v alpach u rakous, tak nikam jinam nesmerujem. Jen par info proc:
- duchod min. 900Eur (dorovnavany natuhle hodnotu, jakmile tam koupis barak)
- zdravotni pece je opravdu funkcni (bez uplatku a znamosti)
- halda bio-farmaru, kde ti dojede vecer cisterna pro mleko (vykup je automatikou) a tvuj nejvetsi problem jsou bodlaky na louce (nemuzou do sena...), levne pozemky s horskymi loukami
- sobestacnost obci - energeticka: tam kde chcem je asi 5 vodnich elektraren, ktere celorocne utahnou asi 5 obci, t.j. rus klidne muze vypnout plyn, topi se drevem/peletama/elektrinou
- uzasnej klid a energie hor/jezer/toku
...
radsi nepokracuju. princip je jasnej - nic tam nefunguje NADSTANDARD, ALE: vsechno vcetne uredu funguje JAK MA.

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

Příspěvek od jarda ovčák »

Mńo, tak v rakousích bych 80 hektarů dokupy nedal, leda bych byl rockefeler... nebo fredy merkury.
Navíc, u nich pro ně to unguje, běda být auslander. Vím naprosto dobře, o čem je řeč.
Někdo možná, prosím, já bych tam štěstím neoplýval. Navíc to jsou zastuzený volksdeutschové, Jejich hertzliche wilkomen je pouhou frází.Nic proti osterajchu, je to krásná země....ale není, kde pást.....

„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
jao
Zasloužilý člen
Dal: 100 poděkování
Dostal: 127 poděkování

Příspěvek od jao »

Ono každá minca má dve strany. Mali sme prenajatú záhradu v malej dedinke v Rakúsku (máme to bližšie do AT, ako do centra mesta). Vznikla tam slovenská ulica, kde sme sa zoznámili s čerstvými slovenskými Rakušákmi. Jarda, je to tak. Vždy to budú auslanderi, napriek tomu, že to je najvýchodnejšia a kedysi najchudobnejšia časť AT a je to tam samý poľnohospodár. Posťažovali sa nám, ako si nový staviteľ postavil krásny barák a okolo neho kamenný vysoký plot. Po niekoľkých výzvach od radnice, aby ho prestaval (plot musí byť z prednej strany priehľadný) prišiel z práce domov a plot mal zvalený a v schránke mal faktúru od radnice za odstránenie plota. Ďaľší mal kúpený pozemok a na ňom rástla len burina. Dostal výzvu od radnice, aby si to pokosil. Po nejakom čase mu to pokosila obec a jemu prišla mastná faktúra aj s pokutou. Ďaľší sa dohadujú s domácimi o 10 cm z pozemku a súdia sa. Domáci zakazujú deťom, aby sa hrali na ulici s prisťahovalcami. Domáci zavolali odťahovku a políciu na susedov, pretože parkoval na ulici pred ich plotom. Ak si bol ako katolík krstený, automaticky platíš daň cirkvi.
A to by som mohol popísať niekoľko strán, ako si tam tí "naši" nažívajú. Radšej teda na východ, ako na západ.

Radšej byť špirálou, ako kruhom.
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Palo píše:...potraviny tam stojí polovinu a jsou víc jak dvakrát tak kvalitnější...
Jo, abych nezapomněl, cigára tam stojí na naše plusmínus 20 Kč jedna krabička.
A nejsou to takový dreky, jak tady u nás ;)

Ale to nás, co chceme přejít na e-špinky už moc nezajímá ;)

"Státu ni lok!" :lol: že jo NAVARe? ;)

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Magneto
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 26 poděkování

Příspěvek od Magneto »

Zdar chlapi,
já bych teda rozhodně radši do Rakous nebo do Němec, protože jsem konkrétně v Mnichově prožil ca. 10 let, ale tenkrát bylo dost těžký získat pobyt a teď už je mi 45 a jsem příiš zakořeněnej v Česku. Studoval jsem tam postgraduál na vejšce (Musikhochschule - paradoxně v budově, kde se odhlasovala norimberská zrada) a musím říct, že Bavoráci jsou vůči cizincům velcí pohodáři a Rakušáci jsou na tom podobně. Hraje ale velkou roli, jestli dobře ovládáš jejich jazyk, pak tě berou za svýho. Dnes mi z toho zbyla muzikantská profese ve svobodným povolání (z 10 %) a živnost překladatele a tlumočníka (z 90 %). Ostatně magnety, co jsem věnoval Adamovi, byly právě odtamtud a vodním paprskem je řezali v dílničce patřící ke studijnímu reaktoru na severu Mnichova - obdoba Řeže u Prahy.
Cestu na východ určitě neodsuzuju, ale všechno má své pro a proti.
Na každý pád - to, jak nás tu teď v naší drahé vlasti berou u huby, nemá obdoby. Uvažuju o výletech s celou rodinou (7-místnou Dacií bez poslední řady) a nákupech v německém příhraničí. Za potraviny lepší kvality tam necháš mnohem míň a nabídky jsou fakt nabídky a ne výsměch. Takže nechat tam jednou za měsíc 10.000,- za hadry, boty, potraviny a benzín a ušetřit tak fakticky 3.000,- mi přijde docela rozumný.
V další fázi zvažuju registraci daňového domicilu někde v daňových rájích - firmy jsou sice pod drobnohledem, ale platěj pakatel. Nevím, co to všechno obnáší, ale ta myšlenka se mi líbí - uvidíme.
Halt, každej si musí najít svůj recept na přežití!
Zdar a sílu všem :)
Magneto

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Magneto píše:Hraje ale velkou roli, jestli dobře ovládáš jejich jazyk, pak tě berou za svýho.
Na to jejich šprechtění mám trošku alergii, a když bych si představil, že bych po svůj zbytek života už jinak nemluvil, jímá mě hrůza :) Ale nezbejvalo by mi nic jinýho, než si na to zvyknout... ;)

Navíc, ženský tam - teda - co jsem slyšel, tak jsou buď příšerně ošklivý, nebo příšerně namyšlený ;)

No ale u všech těchhle západních států je problém v tom, že pořád budeš závislej na marketech. Když markety zavřou, co budeš dělat? Na tý Ukrajině, zkrz soběstačnost to pomalu nikdo na vesnici ani nepozná - a v tom je ta krása ;)

jarda ovčák
Zasloužilý člen

Ja ja, richtig, also, ich bin zu grunt antideutsch....
To jejich chrochtání sic trochu ovládám, ale virklich bych s těma švábama netrávil dobrovolně ani vteřinu. Zajeďte do vídně do lepšího bezirku a zeptejte se kolemjdoucího, kolik je hodin.....
Samej nowatzek, kropatzek, reznitzek a huby nafouklý, jak batyskaf.
Pro echtovního němčoura budeš dosmrti gastarbajtr jak vyšitej, i když ti to neřekne.
Navíc mají u mne vroubek z tý poslední vojny, kdy mýmu dědovi v breslau usekli hlavu......
Když zapomenem, budou sekat mým vnukům znova.
Jak píše palo, jedině na východ. ale, jak říkal klasik, každému, co jeho jest. ěřím, že se najde dost lidí, co si s cikfrídama budou rozumět. Halt už jsem takovej.

„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

Palo píše:
Palo píše:...potraviny tam stojí polovinu a jsou víc jak dvakrát tak kvalitnější...
Jo, abych nezapomněl, cigára tam stojí na naše plusmínus 20 Kč jedna krabička.
A nejsou to takový dreky, jak tady u nás ;)

Ale to nás, co chceme přejít na e-špinky už moc nezajímá ;)

"Státu ni lok!" :lol: že jo NAVARe? ;)

Přesně tak "Kupředu (vlastní cestou), státu ani lok" :)
Chtějí čím dál víc a dostanou nakonec prd.
E-cigára samozřejmě, než to zdaněj jako normální cigarety, prý už se stát prčí že na E-cigharetách ztrácí.
Ještě vlůastní benzín a energi a bude to. A když ne tak se rozutečem, jsem na emigraci permanentně připraven. Kdo zůstane poslední, zahsne a zamkne... :)

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

m11 :D ...zdarec... do auta si podle zákona nemůžeš lejt, co tě napadne.a že jsou i pojízdné kontroly na toto......dokonce ani žádné UFKO nebo TRKO, tam nesmíš mít...ledaže na tom bude značka homolagace E8../ pokud na to přijde STK tak odstranit.. S energií doma nevím, jestli smíš bejt "Ostrovní" tj odříznutej od státu...ale protože to brzy někdo udělá ve velkém...a enrgie vyrobená doma bude laciná, tak se to zdaní také....jo a ještě....energii/ elektřinu/ ze zákona nesmíš přeprodávat....fakturoval jsem někomu trochu elektřiny / protože se připojil, aby mohl provést nějakou práci el. strojem/ a průůůůser na finančáku....takže jestli si někdo myslí, že bude el. vyrábět pro spouseda, tak je na omylu. a výměna za cokoli je to samé jako prodej...a mám pocit, že se ani nesmí dávat zadarmo....tak.... :bhead: m11 :D

... věřím, že se " TO " povede ......
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

Můžeš cokoliv.... Ale nesmí Tě chytit...
Jinak bártrový obchod je dobrý napříklady vyměnit pytel brambor za kupu hnoje. Už se vidím jak na finančák vezu pár lopat hnoje se slovy "Tady Vám odvádím daň" :D :D :D

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Pego
Zasloužilý člen
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

Příspěvek od Pego »

NAVAR píše:Přesně tak "Kupředu (vlastní cestou), státu ani lok" :)
Chtějí čím dál víc a dostanou nakonec prd.
E-cigára samozřejmě, než to zdaněj jako normální cigarety, prý už se stát prčí že na E-cigharetách ztrácí.
Ještě vlůastní benzín a energi a bude to. A když ne tak se rozutečem, jsem na emigraci permanentně připraven. Kdo zůstane poslední, zahsne a zamkne... :)
Hosi bacha na e-cigary... ma to mini li-ion baterii a ta se prave chlapkovi zmenila na exotermickou bombu - prasklo mu to pri ksychte a jen tak to prezil... krom toho nevis uz vubec co v tom roztoku je, co tahas. takze radsi vlastnej tabak jak e-cig...

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Jen jeden případ? Bylo by dobrý vědět, jakej typ měl a co s tím dělal... ;) Ty ho osobně znáš? Já jen jestli to není zas nějaká kachna... Ikdyž je mi jasný, že backy někdy bouchaj ;)

jarda ovčák
Zasloužilý člen

Já si myslím, že to bude fůru lidí děsně srát. Koupil jsem si e cegáro, teda, dostal jsem ho. Jedno z kvalitních a fakt silnej tabáček.
Vyhulil jsem dvacku denně, jen to fiklo. Někdy to fiklo víc. Měsíčně jsem odevzdal v cigárech státu cca2500 krejcarů. Já vím, prošustrujem mnohem víc, takže peníze ano, ale i zdravíčko. Navíc mi odpadá stres z nekoupených cigaret,neustálá kalkulace spotřeby, děcka mi to braly a rozkousaly, jako sklerotik jsem to furt hledal.Odpadá syndrom nedokouřené ciigaretty, páč celý proces mám pod kontrollou. Dnes mám na krku propisku, když mám potřebu, tak si potáhnu kdykoli a kdekoli, i v nekuřáckých prostorách a díky silnému tabáčku si dám prdíka a....stačí. Kouřím týden a z náplně mnoho neubylo, baterku jsem jednou dobíjel, páč jsem to chtěl zkusit.
A vypadá to, že měsíčně ušetřím 2000 čistá ruka. Navíc hodlám investovat do vývoje domácího čistého kouřeníčka..... Vše mimo dozor státu. Každý měsíc stát vydělá na kuřácích rovné 2 miliardy. Podobné to je u výrobců, distributorů.
Každý měsíc si odkládám dva litry bokem do prasátka a pak si řeknu krleš......

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

jarda ovčák píše:A vypadá to, že měsíčně ušetřím 2000 čistá ruka. Navíc hodlám investovat do vývoje domácího čistého kouřeníčka..... Vše mimo dozor státu. Každý měsíc stát vydělá na kuřácích rovné 2 miliardy. Podobné to je u výrobců, distributorů.
A taky je celkem dobrý, že to může bejt i dobrej inhalátor pro některé nemocné (i nekuřáky, šťávička bez nikotinu) díky obsahu některých přidaných léčivých látek, takže se může stát, že nakonec to bude sakra zdravíčku prospěšné ;)
Jó takhle si do toho přidat trochu kofeinu a jak tu někdo psal, kofein působí jako odčervovadlo, ale zatím to ještě nemám potvrzeno ;)

Ten poďobanej stát, jak tak koukám, se asi z teho zblázní ;) No když ešče seženu čisté niko, tak už do trafiky asi ani nepáchnu - kouření budu mít snad do konce svýho života... Ty prodejce to mrzet nebude, stejně mají na krabce prd... ;)

jao
Zasloužilý člen
Dal: 100 poděkování
Dostal: 127 poděkování

Příspěvek od jao »

Ten poďobanej stát bude vždy hľadať cestu, ako žmýkať svojich poddaných. Ale ak sa prestanem cítiť ako ich poddaný a tvoriť si pravidlá, ktoré budú vyhovovať väčšine slušných ľudí, zostane im len možnosť vyhrážať sa. Predsa ten zvyšujúci sa tlak kleptokratickej partokracie nemôže ovplyvniť moje rozhodnutie zhromažďovať semená a sadenice, predávať poľnohospodárske prebytky, pestovať liečivé rastliny a následne sa nimi liečiť, nedovoliť poškodenie zdravia svojich detí očkovaním. Ale aby sa ľudia zbavili strachu z mocných, chce to nejaký čas. Čo tak to otočiť tak, aby politici mali strach z ľudí ?

Radšej byť špirálou, ako kruhom.
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“