tweetyprousek píše:dobrý večer, rada by som sa s vami podelila o svoju zlú skúsenosť a tým aj varovala pred rádoby liečiteľkou z Bratislavy ...Bolo mi naordinovanú antiparazitikum, vo forme pasty, ktoré je určené výhradne a iba pre KONE na lekársky predpis, ešte navyše vo vyššej dávke než pre 400kg veľkého dospelého koňa, a to vážim 60kg ...
K tý pastě snad tolik, že jestli je to pro koně, nebo lidi, je úplně buřt, pokud jde o chemikálie nějakého specifického druhu. Tam chyba není. Jde o dostupnost a cenu. Co se týče dávkování, to je jiná kapitola a taky je jiná kapitola v jakém stavu k někomu přijdeš a co s tebou dávkování provede. Tohle je poněkud sázka do loterie, protože testy na tohle jsou v člověku podstatě nedostupné. Že tě to poslalo do nemocnice může mít důvody dva.
- dávka byla skutečně převeliká a tahle mžnost mi ve Tvém případě připadá jako naproto realistická. Je to nějakých 7x víc, než je terapeutická dávka. To je o hubu čistě chemicky, protože tu chemii játra, steně jako enzymatické produkty dalších orgánů musí řešit, anžto nám ta chemie není vlastní, neřkuliv v relativně vysoké dávce.
- Parasitická zátěž byla natolik vysoká, že si tvůj organismus nebyl schopen poradit s odumíráním parasitů. Zde si je třeba uvědomit, že červi a cokoliv, co neprojde zažívacím ústrojím jako potrava a je zahubeno přímo v těle se nutně po scípnutí musí nějak rozložit a strávit. Očividně na to náš organismus je sice zařízený, ale má svou omezenou kapacitu takto učinit, stejně jako má omezenou kapacitu strávit jídlo v žaludku. Bachorek má ale schopnost přebytek vrátit v podobě bramborovéhpo salátu, zatímco krevní a lymfatický systém si takto nemá šanci pomoct. Pak to tedy řeší enzymaticky vnitřní orgány, slinivka, játra kdo ví co všecko a játra jsou první, který se kousnou, pokud to nezvládají. I tento druhý důvod stojí protí tak vysokému předávkování, které sice nejspíše splní své poslání a vykynoží v těle kde co, ale nedá tělu šanci tu pakáž "pohřbít".
Jsou tedy dva dobré důvody s těmi antihelmětiky, stejně jako se vším, zacházet v rámci tolerancí. Ty se bohužel od osoby k osobě liší a jedinným směrovacím postupem se jeví zachování dávkování na kilo alespoň do začátku a pokud se nedostavují výsledky, ať jižv podobě zbytků ve stolici, nebo v podobě očividně nepříjemných reakcí těla na úhyn breberek, eventuelně, ale stále ještě rozumně přitlačit, řekněme na dvojnásobek, pak i víc.
Co se týče parasitů a parasitoložky, moc bych na její vědomosti nevsázel. Že je nějaký parasit původem z Jižní Ameriky, nebo z Konga, ještě absolutně neznamná, že se nevyskytuje v dnešní době aj v Česku, nebo na Slovensku, nebo kdekoliv jinde na světě. Zkus si uvědomit, jak to dnes vypadá s celosvětovým cestováním a celý tenhle přístup k parasitologii je v čoudu a neplatí už dlouhá desetiletí. Kdyby platil, nyvymydlily by spála a neštovice 90% severoamerické populace po příjezdu špaňalských mordýřů. Navíc, co je snesitelná parasitní zátěž řekněme pro Argentince, bude zátěž dost nesnesitelná pro Slovenku.
Jinak veliký dík za příspěvek. Pokud jsi někde neudělala chybu ty v interpretaci slov dotyčné léčitelky, hádám, že na papíře Ti to doporučení nedala, je to dost závažné varování a pokud někdo jde k nějakému léčiteli, a to se týče i těch ortodoxních, měl by si pozjišťovat co a kolik mu bylo doporučeno, než to do sebe začne ládovat. Já se v životě zdaleka neládoval tím, co mi MuDři předepsali, či chtěli předepsat a eventuelně jsem toho nikdy nelitoval poté, co jsem si dodatečně dohledal fakta.
S laskavým pozdravem, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.