Zábava to ano, ale sarkasmus jsem nezaznamenal u nikoho, teda určitě ne od Ilema nebo ode mne.buky píše: No jo pánové se baví, to už znám napr. bukyrgie to zní lépe.
Můžete mi ale poskytnout model z praxe kde platí F.s ?
Jak ste si všimli tak neignoruji fyzikální veličiny a hlavně její měření, tak nechápu ten sarkazmus.
Je zajímavé že jak vám začínají docházet protiargumenty tak začínáte s primitivní hrou zosměšnování a překrucování.
Tak např. tenzometer jako měřící přístroj síly. Jen připomenu že u nás ve fabrice se používa na snímaní napnutí papíru a je to v Newtonech, aneb chcete zase zachytračit že to není správné a je lepší místo tenzometru použít logaritmické pravítko ?
Kdyby se ve fyzice neměřilo tak to bych se daleko ve věde nedostali.
Newtonovi stačilo definovat sílu pouhým padnutím jablka na hlavu.
Když si dám na hlavu tenzo tak mi přece ukáže sílu a teť platí F.s alebo F.t.
Můžes si být jistý, že argumentů je dostatek, nemusíme nic překrucovat a zesměšňování - ten pocit
mám spíš já nebo kdokoliv jiný, kdo ti v dobré víře nastínil význam fyzikální veličiny, která je
mezinárodním dohodnutým popisem hodnoty - čili ji změříš nebo vypočítáš. Ty si s radostí zaměňuješ
kvalimetrické veličiny, které se používají v souvislosti s jinými fyzikálními veličinami (samy o sobě
nepředstavují komplexní řešení). Nediv, že mám silné podezření z jakéhosi druhu provokace - nebyl bys
první. To moje logaritmické pravítko místo tenzáku mělo přeneseně absolutně zcela jiný význam...Již jsem
ti říkal, že Tesla měl svůj slovník fyzikálních pojmů a definicí. Kupodivu se mu v tom i lépe myslelo a dodnes
to zamotává šišky nešťastným vědátorům, kteří se nemohou dopátrat principu....Než napíšeš, že tě někdo
uráží, pokus se číst mezi řádky. Zavedením vlastních pojmů a definic by nám značně ulehčilo chápaní tvé
síly, tvé práce, tvé hybnosti... Pokus se definovat dle sebe tyto základní pojmy a určitě se k něčemu
dopracujeme, než se neustále vracet k již téměř vyřešenému a následně z tvé strany překroucené definici a
z úplně jiného konce. Snaha pomoci ti se míjí účinkem, protože nechceš akceptovat jistá dohodnutá pravidla.
Změnou významu zavedených pojmů celou věc nesmyslně komplikuješ a když říkám - zaveď si své pojmy,
pak bude vše v naprostém pořádku. To co vnímáš jako náramnou srandu je vlastně návod, jak z toho ven.
Lepší je však obvinit ze zesměšňování než dořešit to, co jsi nakousl s tím šmirglem a hybností ...