Vidíš, a je to o logice. Vypadlo písmenko "p", protože se nemůže jednat o nic jiného než o náplň.Ilem píše:Mime, prosím, už mám zase problém s češtinou. Nevím, co je slovo nálně. Je to něco z Jihočeského slangu? Jestli jsi se uklepl, tak opravdu nevím, co to mělo být za slovo a zdá se mi to důležité.Mim píše:poměr nálně, plochy elektrod a velikosti nádoby je důležitý, vzhledem k VN....
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol
Disociace vody
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: No hurá.....
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
- Mim
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
- Mim
- Zasloužilý člen
Pro Lájose....
Perforace je dobrá....Otázka je, zda při dosažení stejné plochy u VN (minimálně) a několikanásobném opakování se nedostaneš přes nějaký rozumný hmotnostní limit....Dále to má velkou nevýhodu v odporu....Dalším problémem je poměr náplně a plochy elyzeru....tohle si vyzkoušej....kvadrát je optimum....více ne. Mimlajos píše:Síla plechu je 1,5mm. Na 0,5 jsem je v práci neukecal, když zvažovaly nákup tabule 2m čtvereční. Bohužel mám práva jen na zbytky, pokud příjdu dřív než jiný kolega.
Však ono to půjde!!!
Ahoj Mime, Tvá mrzutost vážně není na místě. Toto fórum sleduje spousta lidí a nejsou to jen registrovaní.
Z důvodú které znají jen oni se nevyptávají, nechtějí zviditelnit a snaží se hledat odpovědi sami vlastními silami. Fórum jim může pomoci získat správný směr, případně ušetřit spoustu drahocenného času. Ne každý chce prezentovat navenek svou nedodělanou práci. Takže věř že pokud jsi konkrétnější pomáháš i jim. A věřím že až dojdou k cíli pomohou oni zase druhým, a o to tady jde ne?
Takže to zkusím i za ně, mohlo by to být takhle?: Perforace je dobrá....kruhové díry mohou být. Otázka je, zda při dosažení stejné plochy u VN (minimálně) a několikanásobném opakování se nedostaneš přes nějaký rozumný hmotnostní limit....co použít tenší plechy, příp na VN elektrody hliník? Dále to má velkou nevýhodu v odporu....které kladou elektrody plynu unikajicímu směrem vzhůru. Dalším problémem je poměr náplně a plochy elyzeru....tohle si vyzkoušej....kvadrát je optimum....více ne
Řešením by mohly být větší díry v elektrodách jaké jsou vidět u Dingela? Pokud se mýlím díky za opravu.
Z důvodú které znají jen oni se nevyptávají, nechtějí zviditelnit a snaží se hledat odpovědi sami vlastními silami. Fórum jim může pomoci získat správný směr, případně ušetřit spoustu drahocenného času. Ne každý chce prezentovat navenek svou nedodělanou práci. Takže věř že pokud jsi konkrétnější pomáháš i jim. A věřím že až dojdou k cíli pomohou oni zase druhým, a o to tady jde ne?
Takže to zkusím i za ně, mohlo by to být takhle?: Perforace je dobrá....kruhové díry mohou být. Otázka je, zda při dosažení stejné plochy u VN (minimálně) a několikanásobném opakování se nedostaneš přes nějaký rozumný hmotnostní limit....co použít tenší plechy, příp na VN elektrody hliník? Dále to má velkou nevýhodu v odporu....které kladou elektrody plynu unikajicímu směrem vzhůru. Dalším problémem je poměr náplně a plochy elyzeru....tohle si vyzkoušej....kvadrát je optimum....více ne
Řešením by mohly být větší díry v elektrodách jaké jsou vidět u Dingela? Pokud se mýlím díky za opravu.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
To nejsou elektrody, ale plastový kryt...oxy píše:Řešením by mohly být větší díry v elektrodách jaké jsou vidět u Dingela? Pokud se mýlím díky za opravu.
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
- Mim
- Zasloužilý člen
Plastový kryt....
Ten horní plastový kryt tam je jen kvůli stabilizaci hladiny při výkyvech....něco jako přepážka v cisternách....takhle se zamezí přelévání vody a odkrytí (byť částečnému) elektrod....Jinak to žádnou další funkci nemá....Mim
Však ono to půjde!!!
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
jdu se přejmenovat na "hloupí Honza"
Tak a jsme u toho milí Mime, že mám elektrotechnickou vyskou-to nic neznamená, i mezi nima jsou kteří nerozeznají diodu od tranzistoru. Z Tvých heslovitých připomínek nejsem schopen pochopit vztahy, mezi čím, v jakém rozměru a poměru.
Postupně
1.jakou stejnou plochu(minimálně) musí dosáhnout VN elektroda-než plocha ostatních elektrod v sekci? Těch 7 nerezových? +00-00+ ?????
2.Několikanásobním opakováním zřejmě myslíš ty sekce 7 ekektrod?
To jsem spočítal před půl rokem když jsem navrhl vaničku z 10mm plexi o obsahu asi 30l., že se do něho vejde 2 až 3 tabule plechu 0,5 nebo 1mm tloušťky a že to bude vážit 30-50kg již bez vody. Obr. vany je někde tady, kde? Kdo si to má pamatovat. Kolik že bude stát nerez plech? Majland. Kolik s děrovaným nerezem? Dáriův poklad by na to možná stačil.
3.Velká nevýhoda v odporu (zřejmě v souvislosti se sílou plechu)-čeho? Odpor čeho?
4.Poměr náplně (asi v litrech) a plochy (asi cm čtvereční) …..kvadrát je optimum. Bohužel tomu nerozumim, možná bych si něco usmyslel, jak to je, ale jistota nulová-hm a podle toho mám něco mám zkoušet, asi tě dožeru Mime ale ani mně to nehne.
Ostatní kteří tomu možná rozumějí ještě míň, se dívají směrem k oltáři a čekají na nějaké vnuknutí zázrak nebo že se někdy vyjádříš trochu technicky neboli exaktněji a nebudeš si hrát na Nostradama, je to vzrušující, to ti musím přiznat, ovšem nemůžeš čekat ani od menšiny z nás, že vyplodíme zelenou větev.
Já též (jako ostatní) Ti to nevyčítám ve zlém, jen nečekej, že po některých hádankách, nejsme ani tak chytrí než před tím.
Fórum se snažím číst podrobně a nic nevynechat. Přesto je možné že některé výše uvedené vztahy jsi dříve vysvětlil a já jsem ty řádky četl zasněně a myslel jsem při tom na svoji krásnou sexi manželku a co bude večer.
A teď do mě-já to vydržím.
Postupně
1.jakou stejnou plochu(minimálně) musí dosáhnout VN elektroda-než plocha ostatních elektrod v sekci? Těch 7 nerezových? +00-00+ ?????
2.Několikanásobním opakováním zřejmě myslíš ty sekce 7 ekektrod?
To jsem spočítal před půl rokem když jsem navrhl vaničku z 10mm plexi o obsahu asi 30l., že se do něho vejde 2 až 3 tabule plechu 0,5 nebo 1mm tloušťky a že to bude vážit 30-50kg již bez vody. Obr. vany je někde tady, kde? Kdo si to má pamatovat. Kolik že bude stát nerez plech? Majland. Kolik s děrovaným nerezem? Dáriův poklad by na to možná stačil.
3.Velká nevýhoda v odporu (zřejmě v souvislosti se sílou plechu)-čeho? Odpor čeho?
4.Poměr náplně (asi v litrech) a plochy (asi cm čtvereční) …..kvadrát je optimum. Bohužel tomu nerozumim, možná bych si něco usmyslel, jak to je, ale jistota nulová-hm a podle toho mám něco mám zkoušet, asi tě dožeru Mime ale ani mně to nehne.
Ostatní kteří tomu možná rozumějí ještě míň, se dívají směrem k oltáři a čekají na nějaké vnuknutí zázrak nebo že se někdy vyjádříš trochu technicky neboli exaktněji a nebudeš si hrát na Nostradama, je to vzrušující, to ti musím přiznat, ovšem nemůžeš čekat ani od menšiny z nás, že vyplodíme zelenou větev.
Já též (jako ostatní) Ti to nevyčítám ve zlém, jen nečekej, že po některých hádankách, nejsme ani tak chytrí než před tím.
Fórum se snažím číst podrobně a nic nevynechat. Přesto je možné že některé výše uvedené vztahy jsi dříve vysvětlil a já jsem ty řádky četl zasněně a myslel jsem při tom na svoji krásnou sexi manželku a co bude večer.
A teď do mě-já to vydržím.
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: pro Mima
Ano. A deštník musí být černý se zahnutou rukojetí, jinak to není deštník...oxy píše:Měl jsem zato že tuto funkci plní mřížka na obr. a předchozí foto bylo bez ní a jsou vidět elektrody. I když barva je divná. Otázka je tedy jak velké díry pro perforaci použít?
Kromě toho, nerezové elektrody jsou vždycky modré. Ty lepší lehce nafialovělé.
Jde o dvě odlišná provedení vyvíječe, jak je vidět i ze samotného otvoru. Tohle je starší verze a použil v ní kousek pletiva na zatravňování.
Nezírej na vzhled, ptej se po funkci!
Čekal bych od té mřížky taky že mi udrží vznikající pěnu u hladiny a nepujde mi do trubek. Proto se mi zdá pro ten účel lepší ta mřížka. Jinak k té modré barvě. Mám tu kus eloxovaného hranolu a je stejně modrý jako to od dingela a není to plast. Vím že elox je izolant... Spíše mně zajímalo to co je pod mřížkou 

re : Mim
z toho, čo sa tu deje na fóre som nadobudol veľmi silný pocit, že Mimovi sa funkčný aparát zostrojiť nepodarilo, rôznymi záhadnými vyjadreniami sa snaží o to, aby mu iní ušetrili čas a prachy, t.j. robili pokusy, výsledky samozrejme zverejnili a ak budú použiteľné, tu sa ich ujme guru Mim a prehlási, že konečne sa niekomu podarilo napodobiť ho....
bol by som veľmi rád, ak je ten môj pocit neodôvodnený.........
- Mim
- Zasloužilý člen
Re: re : Mim
Velmi hloupémahatma píše:z toho, čo sa tu deje na fóre som nadobudol veľmi silný pocit, že Mimovi sa funkčný aparát zostrojiť nepodarilo, rôznymi záhadnými vyjadreniami sa snaží o to, aby mu iní ušetrili čas a prachy, t.j. robili pokusy, výsledky samozrejme zverejnili a ak budú použiteľné, tu sa ich ujme guru Mim a prehlási, že konečne sa niekomu podarilo napodobiť ho....

Však ono to půjde!!!
Re: Mim
Ahoj Kutile!kutil píše:No vidíš, víš to a přitom to nerespektuješmahatma píše:no čo už, nemôžme byť všetci dokonalí.....![]()
Kromě Iv. ;gewa a mima tu nikdo ještě nepředvedl nic lepšího a v podstatě se jen vezeme. Když už něco nevím, tak alespoň mlčím.
Vždyť nemůžeš znát všechny okolnosti i kdyby sis toto fórum přečet několikrát tam i zpět.
Mim a Gewo tu něco předvedl( s veškerou úctou)??? Nějak jsem si nevšiml, ale když mě navedeš nebudu se zlobit.
To Iv tu něco předvedl, je to moudrý člověk činu a né písmen.
Naposledy upravil(a) Smolař dne pon 15 led 2007 20:27, celkem upraveno 1 x.
Brečím když tankuji drahý benzín