zdravím....Ruský / patentovaný/ pístový magnetický motor. Když si vezmete dva magnety do ruky a podíváte se na obrázek toho ruského motoru, tak ser vám zdá všechno jasné a tak krásně jednoduché...Po prvních seznámeních , co to vlastně je magnet a po nějakých "dílčích" zkouškách, popř, když vám třeba Gromit

udělá animace , jak by "to" asi mělo vypadat, zjistíte, že ten rus je totální nesmysl. pak se začnete rozhlížet po internetu, zhlédnete desítky motrů a ještě více animací, dostanete desítky rad, "jak že by to MOHLO jít" začnete zjišťovat, že je stále něco jinak. Zcela přesně dojdete k poznání , co je zo "něco" a začnete ho odstraňovat....cloněním a hledáním něčeho co by magnetismus odclonilo /bizmut/, přidáváním magnetů, jejich sestavováním do neuvěřitelných novotvarů, největší zoufalci chtějí magnety pilovat a řezat, nejraději nakoso v domnění, že změní tvar mag. pole

, popř jako v Perendevu upevňují magnety šikmo k ose otáčení. A stále to nejde./kurva

/ tak k věci. Zde na fotu jsem viděl za 5 roků, co ten muj motor bastlím pouze 1 slovy jeden pokus v realu. no není to mnoho, ale je to více nežli nic.
Osobně jsem opustil myšlenku clonění čímkoliv a problem jsem začal řešit způsobem sportu SUMO. Malá síla, může přemoci sílu větší. Ale jak? Asymetrickým rotačním toroidem na který působí několik pístů ve hvězdicovém uspořádání viz foto v hloubi tohoto vlákna. Myšlenka dobrá, leč opět neschůdná. Když jsem vyřešit vedení pístů, nastal opět problém...a skeptici ho předpovídali

...problém úplně stejný jako u nejjednoduššího "kolotoče" nebo V-gate.problém posledního magnetu.
Takže po několika letech jsem tam co na začátku, jen s tím rozdílem, že mám na stole asi 6 kg krásně sestavených anticoro součástek....tak, to je historie několika posledních /3/ roků.
Asi před měsícem jsem se k věci opět vrátil./Je dobré dát si oddych...viz slávek křepelka

/ nevědouc jak dále, protože ani "nová" Fe clona nepomohla / jako bych nebyl poučen sám sebou, že clona nefunguje

/ jsem došel k závěru, že jediný způsob, jak ještě motor oživit je
rotorové magnety uspořádat ....podobně jako Teslova cívka....kdo mě považuje za cvoka, tak mu to nevymlouvám

Co mě vedlo k tomuto závěru zatím neprozradím. Jen vím, že nikdy nikdo nikde tohle ještě nezkusil

Ve volných chvilkách na tom pracuji, referát bude u Jeffa
18. května případné dotazy a připomínky prosím sem...

martin11
v 10.30 doplněno...pročítám forum a Akord, sice v jiné souvislosti napsal....Kľuka zotrvačník, nielenže nie je problém, ale naopak záchrana a rotačný akumulátor.
...tak mě napadlo, i když jsem vždy proti setrvačníku v MM bojoval, doplnit ten magnetický asymetrický "teslovský" toroid "jalovou" hmotou, a přistoupit na "rotační akumulátor" ....už se těším, jak ho na míru odlévám z olova

... věřím, že se " TO " povede ......