Zdraím všechny,
Mám již za sebou stavbu takovéto magnetické koule. ( Brousil jsem půl roku ručně magnety do sedmistěnu

Bohužel ti musím dát za pravdu ve všech bodech. Koule se chová jako normální kus železa.martin11 píše:Přál bych si kouli, která bude mít jeden pol na povrchu....všude po celém povrchu....stejný.....a druhý pol bude uvnitř...ale prej to nejde....tak nevím....2 stejné koule by se měly odpuzovat ????.....k normálnímu tyčovému magnetu by se to mělo....z jedné strany odpuzovat a z druhé přitahovat.....ale....prej se to bude přitahovat jak k plus tak minus.....na tomto vláknu mi to někdo napsal....čti řádky zpátky....se to bude chovat jako obyčejná feromagnetická kulička......takže plus tj.povrch koule se bude přitahovat s plusem na tyčovým magnetu..v té kouli totiž asi to pole vyruší samo sebe.....nebo prostě nevznikne, nemá se kde uzavřít,,,,aby mohlo být....jo jo jo ...nemáme to lehký....a k tomu ještě ty trpajzlíci....co se tak množej........martin11
Snesu hodně, toto už nikoliv..Míra966 píše:... Chtěl jsem vyrobit jednopólový magnet. Je to už tuším tak 8-9let. ...
Míra