Juranus píše: Pak ovšem by bylo ve vašem podpise vhodnější moto: "Náhodou k VE"
Jinak celé toto snažení vidím velice pozitivně, protože je tu vidět silné zaujetí pro věc, které nutně povede nebo už vede k touze po vědění. Je toho už hodně, co naši "otcové" probádali, ale paradoxně, čím více toho víme, tím širší obzory se nám otevírají a máme toho více a více k poznávání. Osobně si myslím, že je dobré začít stavět na nějakých základech. Začínat úplně od nuly možná ani nejde. Nestačil by jednomu celý život na to, aby všechno znovuobjevil, prostudoval a popsal. Proto mne na tomto fóru dojímají uživatelé, jejichž příspěvek začíná nějak takto: "Já teda toho z fyziky moc nevím a na matematiku jsem slabej, ale myslím si, že ........"
Tím se jich nechci dotknout, ale jen jim připomenout, že internet je mocný nástroj a cokoliv se chtějí dozvědět, všechno tam je ....
Já sám jsem pevně přesvědčen, že žádná VE k dispozici není a spíš bych sázel na jadernou fůzi, ať už studenou nebo horkou, ale každopádně řízenou. Nežízené bych se po zbytek života rád vyhnul.
Nakonec však přeji všem hodně úspěchů v bádání a pokusničení.
Náhodou k VE - pochopil jste
Rozumem k VE pochopíte až si namátkou projdete mé příspěvky
Posílat někoho do školy nebo doporučovat odbornou literaturu - to není ten typ fóra kde se to "nosí".
Víceméně, jde o relaxaci a pokusy jsou nástrojem poznání jak říkáte a ne všechni se zabývají konstrukcí perpetuum
mobile. Některé pokusy nedopadnou vždy špatně a souhlasím s tím, že se nejedná o volnou energii, ale o otevřený
systém, do kterého nevědomky vpouštíme další složku - třeba ve formě kmitů, tepla, slunečního záření, upraveného
paliva... Takový systém se navenek jeví jako uzavřený, nebo zdánlivě s COP >1 a některé dokonce i automotivní, avšak
vždy budou spotřebovávat "palivo" k překonávání odporu z dlouhodobého hlediska až do vyčerpání nebo vyrovnání
potenciálů. Občas si taky zablbnu s něčím podobným i přesto, že dopředu vím jak to dopadne...Spoléhat se na fůzi nebo
štěpení asi není a nebude v možnostech členů tohoto fóra. Maximálně tak sledování důsledků kavitací v části alembiku
nebo varné baňce za pomocí piezo, kde v bublinkách vznikají vyšší teploty než na Slunci - bezpečné, nehrozí term. fůze,
nebo jo?! ...
Co se týká štěpení jádra a VE - jak se to vezme. Pokud to dá víc energie než té kterou do toho
vložíme zpracováním rudy, stavbou reaktoru...), můžeme i to chápat jako free energy (např. atomová bomba). Ve
skutečnosti ta energie z jádra těžkého prvku pochází z nějaké supernovy... VE lze chápat i jako známou energii kolem nás
- nevyužitou. Nemusí se vždy jednat o energii z vakua nebo z časoprostorové trhliny
Chápu vašemu dojmutí z některých uživatelů a jistě že si lze informace vyhledat na netu (hlavně z YouTube
).