Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Televize

Společenské dění u nás i ve světě.
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: mno...

Příspěvek od Slavek Krepelka »

jarda ovčák píše:Jasně, televize, a co net, kde je vše, ke může psát každej magor co chce a názorová různice nemá obdoby....
Internet je jiné kafe. Zde nejde o cílené oblbování. Tady už člověk má šanci se v těch haldách hnoje přehrabovat a vybírat si, co má pocit, že za něco stojí, říkám tomu šprky, a dostane se k informacím, které jinak neschrastí ani po dostupných knihovnách. ne tedy že by knihovny měly být zrušeny. Tam je v tom hnoji taky dost šperků, ke kterým se zase člověk nedostane na netu.

Takže magoři nemagoři, to si každý musí přebrat sám ale je z čeho a hlavně to není předžvýkané jako celek "stranou a vládou" a naprosto jednostranné. Co se týče děcek, zase je na rodičích, aby si děcka hlídali a vychovávali je především sami. Jedna věc je jim vrazit do ruky myš a nechat je jejich osudu a druhá věc je po nich vyžadovat věci po internetu vyhledávat podle toho, o čem rodič s dítětem měl nějakou diskuzi a co stojí to za poschánění lepší, nebo hlubší, a i protichůdné informace. Ty rodiče žádná technologie nenahradí, ale může velice pomoct. To televize nikdy neudělá.

Co se týče školy a "kamarádů", dítě se bude na školu dívat asi poněkud skepticky ale i to se dá řešit a kmarády si bude vybírat podle zájmů. Nebude jich moc, ale zato bude podstatně lepší kvalita. To vše samozřejmě platí, pokud má dítě v hlavě mozek, a ne piliny. Pokud piliny. je asi všechna námaha dost marná, ale nemám s tím zkušenost. Nicméně mi připadá, že hodně z lidí, se kterými jsem se v životě setkal a které se jako blbi projevovali, bylo jenom špatně vedeno díky špatnému vedení ze strany rodičů ...... Sertkal jsem se s mnoha, kteří kecali většinou z cesty, ale občas z nich vypadly velice originální a chytré věci. To podle mne není projev přirozeně neschopného mozku, ale mozku zatemněného právě výchovou.

S laskavým pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

synchronicita

Příspěvek od 1220 »

Je to podstatné.
Na TV se dívají současně statisíce lidí, tam to pak mezi nimi rezonuje, nesmysl se uzná za pravdu...
Kdo to dělá jako non, ten to uvidí v celé své nahotě a ubohosti, když se o manipulaci a nesmysl skutečné jedná, o moc snadněji, než divák on - line.
Ostatní media už jsou uživatelsky vlídnější, včetně internetu...... i když mezi mámi závisláky...... ;)
K. :idea:

PS
mělo to být hlasování tohle vlákno, ale server to nevzal ........ :evil:

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno....

Příspěvek od jarda ovčák »

Ano, to je fakt, statisíce lidí přijímají myšlenku v jeden okamžik....To mi uniklo.Stejnou myšlenku.V jeden čas,....kolektivní vědomí...
Myslím si, že lidé, co čtou knihy mají na výběr. Vypnou bednu a sednou si k jedné z mnoha rozečtených knih a přijímají informace, které chtějí. Ti, co civí na bednu přijímají to, co je jim předloženo bez možnosti výběru.
Asi to tak bude. Jináč slávku, vidím to hodně podobně....

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: Televize

Příspěvek od NAVAR »

aNONym píše:
NAVAR píše:Televize je jako nástroj pro učení nástrojem tím nejnevhodnějším. Proč? Všechny informace (zvuková i obrazová) jsou zprostředkovány, není rozvíjena fantazie a nejsou vytvářeny memotechnické vjemy. Pravý opak jsou knihy kdy děj, zvuk a další vjemy musí člověk vytvořit ve své fantazii, tím se možnost učení – zapamatování si několikanásobně zvyšuje.
Ačkoliv jsem psal o něčem jiném, tak přesto budu reagovat. ;) Non

Souhlas, u cestopisu si mohu představovat krásy vzdálených krajin, u přírodopisného pořadu také, ale k čemu mi to bude, když nebudu moci obdivovat skutečné krásy toho kterého koutu světa či zvířete? Například u podvodních světů, kdy se u těchto záběrů velmi často blížím až k orgasmickým stavům. :lol: Rovněž tak i u vědecko populárních záležitostí, kde rozhodně uvítám zobrazení reálu. U receptářovitých záležitostí pak ani nemluvě. Vždyť ukázání pracovního postupu step-by-step ušetří mnoho času při laborování a obrazová informace zároveň eliminuje všechny možné chyby. Atakdále. ;)

Hele, Navare. Za svůj život jsem přečetl mnoho knih a čtu stále, začínal jsem kdys s Julkem Vernerovic, takže i uzdu fantazie jsem měl možnost popustiti vcelku dostatečně. Na její nedostatek si stěžovat nemohu (a mé okolí už vůbec ne :evil: ).

Navíc v době, kdy jsem začal vnímat onu kouzelnou bedýnku s pohyblivými obrázky, tak se vysílal pouze jeden TýVí program a ještě ke všemu černobíle. Jó, co já se tehdy nakoukal na Štěpánku a čertíka Bertíka. :)
NAVAR píše:Dále čas je v našich běžných podmínkách neměnný, takže pokud si film nahraji a nebo na něj koukám v přímém přenosu tak hodina je hodina tak či onak.Převíjení reklam je samozřejmě plus ale kolik času práce v práci stálo to zařízení na který si člověk vydělal aby čas ušetřil tím že reklamy přejde rychloposuvem že…
Pokud bych to měl poměřovat skutečnou hodnotou mé člověkohodiny, tak se zařízení zaplatilo během shlédnutí několika málo filmů, ale to není to hlavní, podstatný. Mám svobodu. Již nejsem otrokem vysílacího harmonogramu, nehledě na to, že filmy si tak mohu vychutnat naplno bez nepatřičného vymejvání mozgu vloženými reklamami na tampóny, prací prostředky a nejlepší tarify našich geniálních operátorů. :|

Ty, Navare, víš jakej je to bezva pocit, moci si shédnout nějakou duševně příjemnou záležitost a míti k sobě při tom přitulený dvě bezva baby? Z každý strany jednu? (dceru a přítelkyni) Být všichni naladěni na stejnou notu? ;)

(A pokud mám chuť na nějaké ty spoty, tak navštívím pravidelnou akci "Noc reklamožroutů". Ale tam je to už o něčem úplně jiném. Tam jsou totiž ty reklamy promítány v plné stopáži, nesestříhané. To za to "pětikilo" přece stojí, ne? ;) )
NAVAR píše:Nevidět konec filmu kvůli usnutí mi taky nejde moc do hlavy, můj spánek je pro mne vysoce ceněný když jsem fest utahanej, takže právě naopak žádný film ani cokoliv jiného mne v usnutí nesmí bránit a ani tomu usnutí nesmím podřizovat.
No dyť právě! Pokud snad přijdu díky zmoženosti o konec filmu, tak se naň podívám dodatečně. Nepodřizuju se! Klidně si usnu, kdy chci! :D
NAVAR píše:Nejsem schopen (protože jsem jednozávitovec) vykonávat efektivně a rychle činnost kde se musím soustředit pokud mám nějakou kulisu za zády. Můj čas je natolik drahý že pokud nemohu pracovat se 100% nasazení můžu se na to rovnou vysrat a nebo jít dělat něco méně náročného. Pokud přesto pracuji na třeba na 50% říkám tomu zábava, relax a odpočinek a mám to na místo televize :D
Máš pravdu! Seš jednozávitovec! :lol: ;)

Zmíněné pájení, a nejen to, je po těch létech s ním stráveným již natolik automatickou záležitostí, že si dovolím občas hodit oko na obrazovku, aniž bych přitom vytvořil "studeňák". ;) A byť jsa obdařen schopností periferního vnímání obrazu, tak jsem si před časem k noťasu přibastlil nožní trojšlapku od diktafonu na ovládání VLC (velmi krátký skok zpět, speedy, play/pause). Nic víc při práci ke sledování nepotřebuju. 8)

Dotaz: Ty, zkoušel sis už někdy u práce zpívat? :ethink:
NAVAR píše:Já vím že jsem jinej než ostatní...............Jsem bestie, já vím :D
Seš jinej. Seš svůj. ;)

Buď si. I já budu. :P
Já vím jak už jsem napsal ohledně televize jsem bestie a její úhlavní nepřítel. :) Jak jsem kdysi prohlásil televize a mikrovlnka mi nesmí přes práh. Vyjímka je pokus z toho zrovna nepotřebuji nějaké součástky. U mne osobně je televize nejzajímavější ze strany součástek.
Knihy jsem dříve také hojně četl, asi tak jednu knihu denně, díky tomu jsem tolik nezblbnul. Když jsem se bavil s lektorem angličtiny tak průměrná doba sledovanosti televize v US činí 12d denně.! Děs…..
Knihy skoro nikdo nečte.
Paradoxně v knihách jako třebas od F. Koukolíka (Zlo na každý den, Základy stupidologie, Vzpoura deprivantů) se píše o destruktiviním vlivu médií na lidské vnímání.
Jenom pro příklad.
Kdysi jsem byl u kamaráda, samozřejmě jeho malý syn už od malička pokus neseděl u PC tak seděl u televize. A kámoš nadával že syn je ve škole nesoustředěný, hyperaktivní a já nevím co všechno. Čistě náhodou jsem pak večer otevřel knihu knihu od Koukolíka kde se přesně toto popisuje.
Jo občas mám cukání podívat se na nějaký film na DVD, koupím film, hodím ho do krabice, tam leží třeba i rok než se k tomu dostanu.
Jsem svůj, to jo, někdy až moc, prý „samorost“. Na televizi jsem si prostě odvyknul, svět je prostě nádhernej a já mám to štěstí že jsem celý den obklopen věcmi pro mne mnohem zajímavějšími a lákavějšími než televize.
Asi tak že je to každého věc co chce, a jak říkám nikdy nepotlačovat svobodnou vůli lidí obzvláště pokud nikomu neubližují a nebo nikoho neomezují, to asi platí pro to sledování televize.

Měj se

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

krásný svět bez televize

Příspěvek od 1220 »

nááááááádherně napsáno, až vymizí technický zlořád, lidi konečně začnou komunikovat sami přes sebe, chaos ve vzduchu jim totiž nebude překážet ......, jenže to by se muselo fakt asi Něco stát..... :idea:
A to se nestane ze dne na den ........
ŽIJME A NECHME ŽÍT, pravda se uhájí a prosadí postupným přivykáním ,a nějaký ten milión let to holt potrvá :lol: :lol:
hm, celkem by mně zajímalo, zdali někdo našel v UFO tranzistor ....... ;)
krystaly nemyslím prostě tranzistor :idea:
k.

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

NAVAR píše:... jak říkám nikdy nepotlačovat svobodnou vůli lidí obzvláště pokud nikomu neubližují a nebo nikoho neomezují, to asi platí pro to sledování televize.

Měj se
...ale to je s dosť veľkým rizikom - v rámci "kolektívneho ovplyvnenia" manipulátori infikujú do ovčanov informáciu-príkaz, že ten, kto nesleduje debilizátor je nepriateľ demokracie, rovno terorista, a je to jasné. Viď "demokratický nátlak" na Lýbiu :( koľko ovčanov si stále myslí, že usa je demokratická krajina.....

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: synchronicita

Příspěvek od aNONym »

1220 píše:Je to podstatné.
Na TV se dívají současně statisíce lidí, tam to pak mezi nimi rezonuje, nesmysl se uzná za pravdu...
;) Non

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
aNONym
Zasloužilý člen

Příspěvek od aNONym »

NAVAR píše:Já vím jak už jsem napsal ohledně televize jsem bestie a její úhlavní nepřítel. :) Jak jsem kdysi prohlásil televize a mikrovlnka mi nesmí přes práh. Vyjímka je pokud z toho zrovna nepotřebuji nějaké součástky. U mne osobně je televize nejzajímavější ze strany součástek.
Knihy jsem dříve také hojně četl, asi tak jednu knihu denně, díky tomu jsem tolik nezblbnul. Když jsem se bavil s lektorem angličtiny tak průměrná doba sledovanosti televize v US činí 12d denně.! Děs…..
Knihy skoro nikdo nečte.
Paradoxně v knihách jako třebas od F. Koukolíka (Zlo na každý den, Základy stupidologie, Vzpoura deprivantů) se píše o destruktiviním vlivu médií na lidské vnímání.
Jenom pro příklad.
Kdysi jsem byl u kamaráda, samozřejmě jeho malý syn už od malička pokus neseděl u PC tak seděl u televize. A kámoš nadával že syn je ve škole nesoustředěný, hyperaktivní a já nevím co všechno. Čistě náhodou jsem pak večer otevřel knihu knihu od Koukolíka kde se přesně toto popisuje.
Jo občas mám cukání podívat se na nějaký film na DVD, koupím film, hodím ho do krabice, tam leží třeba i rok než se k tomu dostanu.
Jsem svůj, to jo, někdy až moc, prý „samorost“. Na televizi jsem si prostě odvyknul, svět je prostě nádhernej a já mám to štěstí že jsem celý den obklopen věcmi pro mne mnohem zajímavějšími a lákavějšími než televize.
Asi tak že je to každého věc co chce, a jak říkám nikdy nepotlačovat svobodnou vůli lidí obzvláště pokud nikomu neubližují a nebo nikoho neomezují, to asi platí pro to sledování televize.

Měj se
Taky se měj. ;) Non

Ať se ti daří! :good:
Naposledy upravil(a) aNONym dne pon 02 kvě 2011 13:25, celkem upraveno 4 x.

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
aNONym
Zasloužilý člen

Příspěvek od aNONym »

Dvoják
Naposledy upravil(a) aNONym dne pon 02 kvě 2011 13:23, celkem upraveno 2 x.

aNONym
Zasloužilý člen

Příspěvek od aNONym »

Dvoják

jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Televize

Příspěvek od jeff »

No jo, ale která je ta správná? :ethink:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

jeff píše:No jo, ale která je ta správná? :ethink:
ešte tam chýba táto - s 2 programami a stereo :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

aNONym
Zasloužilý člen

Začátek epizody, konkrétně pak od druhé minuty dál.

Příspěvek od aNONym »

http://www.simpsonovi-online-shlednuti. ... vaka-boba/ . :D Non

A ještě v půldesáté minutě. ;)

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

chiq píše:
jeff píše:No jo, ale která je ta správná? :ethink:
ešte tam chýba táto - s 2 programami a stereo :lol:
Pozor na to. Tahle králíkárna mne nadchnula. Ta má totiž superdesign. Proč....
protože přesně tohle se bude králíkovi jakožto tvoru stavící si nory líbit velice. Dokonce i odchov mláďat bude lepší.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

NAVAR píše:Pozor na to. Tahle králíkárna mne nadchnula. Ta má totiž superdesign. Proč....
protože přesně tohle se bude králíkovi jakožto tvoru stavící si nory líbit velice. Dokonce i odchov mláďat bude lepší.
... :good: ... té k dokonalosti schází už jenom kolečka pro snadný přesun po zahradě ... a boční schodiště do "spásací ohrádky" ... :) ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“