Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Magnetické Motory

Magnetické motory, apod.
Odpovědět
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Re: Magnetické Motory

Příspěvek od adam.benda »

jeff píše:Co myslíte, chodí to, nebo ne? Třeba si ti rumunští chlapíci dělají kozy, nebo přece jen nee? :ethink:

https://www.facebook.com/MagneticMotor
http://blog.flavian.ro/2014/02/motor-magnetic.html
Já bych byl v těch skeptických soudech opatrnější. Za sebe mohu říct, že nedokážu jednoznačně vyloučit funkčnost takové koncepce. (Čímž neříkám, že to s jistotou funguje.) Pokud to opravdu šlape, bude pekelně těžké najít správné parametry (velikost magnetů, natočení magnetů, mezera mezi magnety, a to jak pro rotor, tak pro stator). Zřejmě bude fungovat "jen jedna varianta ze sta".

Magneto
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 26 poděkování

Příspěvek od Magneto »

Já nevím, spíš bych to viděl na ty kozy - možná vydělávají na reklamních bannerech :o)

Ale bez urážky, já prostě nevěřím bilaterálním vztahům a tady jsou jen 2 protihráči a to je podle mého názoru málo. Zdůrazňuji ale, že jen podle mého názoru - nikomu to nevnucuji. Myslím, že prostě neexistuje konstelace, resp. úhel natočení nebo tvar 2 magnetů (i když multiplikovaných), kdy by jejich interakce mohla proběhnout jinak než průnik 2 polí od minima do maxima a zpět. A nemůžu si pomoct, to je jenom do kopce a z kopce.
Těch členů tam musí být víc a musí tam být i moment "překvapení" nebo "náhlého přehodnocení", chcete-li... Neumím to vysvětlit líp, ale dělám na tom.

Zdraví :o)

Magneto

adam.benda
Zasloužilý člen

Rumuni; dvoumagnetový problém

Jsou tu občas tendence shodit některé koncepty motorů (s mnoha magnety na rotoru a statoru) na základě toho, že s dvěma magnety se toho nejspíš opravdu moc nesvede. Je to ale škoda, protože takový závěr zdaleka nelze aplikovat vždy.

Abych to upřesnil, pokud by taková koncepce jako od Rumunů mohla fungovat, bude velmi těžké správně "vyladit" magnetické pole rotoru a pole statoru. Půjde o velmi specifické vytvarování, které lze ovlivňovat právě těmi třemi zmíněnými parametry (velikost magnetu, úhel natočení a jejich vzájemná rozteč).

Metou bude dosažení "vzácného" stavu, kdy se možná(!) ještě ve spolupráci s elektromagnetickou indukcí dosáhne takových fluktuací pole, které motor udrží v chodu. Bohužel v tuto chvíli nejsem schopen přinést přesnější závěry a tedy podvůdek vyloučit nemohu. Chtěl jsem ale především upozornit na to, že ne vždy je vhodné udělat z daného konceptu "dvoumagnetový problém"...

Magneto
Zasloužilý člen

Příspěvek od Magneto »

Zdar Adame,

je mi jasné, že odrazuješ od zbytečné skepse, aby nějaký dobrý nápad náhodou nezapadl - to je jistě chvályhodné.
Na druhou stranu: Věříš ty sám v onu "vzácnou situaci" - upřímně?

Ta totiž podle mého jako lampa na hmyz láká všechny začínající, kteří myslí, kreslí a šetří, aby zafinancovali ten na pohled nadějný karusel s několika desítkami magnetů, a když se zklamou, jdou od toho. A to je škoda. Kdyby věděli, že z pole nic nestříká na vodní mlýnek, ale jen se pružně vydouvá jako šunka v aspiku ochotná se přicucnout nebo se naopak slizce vyhnout a přitom si zachovat svoji integritu, možná by už od samého začátku uvažovali jinak. Jde mi jen o vyváženost optimismu a pesimismu.

PS: Ta gurmánská přirovnání asi pramení z toho, že už mám hlad :lol:

Zdraví

Magneto

adam.benda
Zasloužilý člen

Prstence natočených magnetů

Magneto píše:... Na druhou stranu: Věříš ty sám v onu "vzácnou situaci" - upřímně? ...
Budeš se, Magneto, divit, ale skutečně jí nevnímám jako nereálnou. Symbolicky řečeno... Původně jsem měl chuť plácnout, že to bude asi jedna vzácná varianta z tisíce. Pak jsem se ale opravil a na základě hrubého "odhadu" to přepsal na jednu vzácnou variantu ze sta. A to v naší branži není až tak zlé. :)

Sám bych tuhle snahu o nekonečné prstence magnetů asi nikomu nedoporučoval, protože trefit to bude peklo (a v tomto případě ani nemám jasno, jak bych to propočítal skrze matematicko-fyzikální aparát). Ale kdo za každou cenu chce jít tímhle směrem, tak to vidím tak, že šanci má.

Magneto
Zasloužilý člen

Příspěvek od Magneto »

Beru tě Adame, protože seš známka kvality. O některých věcech si ale halt myslím svoje. Každému, co jeho jest - nikomu nic nevnucuji, jak už jsem říkal.

Jinak realita se zakázkovou výrobou u Magsy - objednal jsem velmi štíhlé, axiálně magnetované neodymové prstence, půlené a poniklované o vnějším průměru 125 mm a vnitřním průměru 115 mm, o průřezu 5x5 mm a musel jsem odebrat min. 4 ks po ca. 650,- Kč bez DPH. Ve finále v tom tedy jedu ca. za 3 litry, ale nestěžuju si - mám, co jsem chtěl až domů do ruky.

To jen na dokreslení předchozí upoutávky v tomto vlákně :o)

Zdraví

Magneto

adam.benda
Zasloužilý člen

Magneto, děkuji Ti za takové uznání. Doufám, že si ho zasloužím.
Když máš v něčem jasno, dobře děláš, že si to nenecháš vymluvit. Doufám, že se mi taky povedlo udržet se v rovině nevnucování. Navíc, vody magnetismu jsou až příliš zrádné, a tak se velmi snadno mohu mýlit.

Ke Tvým novým přírůstkům mi nezbývá než Ti poblahopřát a popřát hodně "zábavy", radosti a úspěchů s nimi. :good:

Pokud se mi podaří usurpovat trochu času, chci udělat v brzké době pár výpočtů a analýz souvisejících s v-gatem...

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

páč se mluví na tema MM tak jest nutné abych také "něco " pípnul...
Souhlasím s Adamem, že se..."musí hledat"...otázka je kde :ethink:
...můj osobní názor je, hledat tam, kde se vyskytují jakékoliv anomálie / adame neboj o čase mluvit nebudu :baby: /
osobně jsem přesvědčen, že se nějaká anomálie musí projevit i u magnetizmu a tudy povede cesta k "funkčnímu" MM
Moje přesvědčení pramení z toho, že uplně každý jev / fyzika chemie počasí atd/ má občas něco mimořádného- anomálního. :idea: tak a můžeme nerušeně dále rozjímat nad uskutečnitelností MM. všechny skeptiky zdraví :pivko: martin11 :D

... věřím, že se " TO " povede ......
adam.benda
Zasloužilý člen

Anomálie v magnetismu

martin11 píše:... můj osobní názor je, hledat tam, kde se vyskytují jakékoliv anomálie ...
Tohle zdaleka nemusí být špatný přístup. :good: Jen dodám... Pokud by někomu zněl pojem "anomálie" příliš duchařsky (nebo příliš jako sci-fi), může to být pouze jiný výraz pro stav nebo jev, který je pro nás tak komplikovaný, že mu dostatečně nerozumíme, neumíme ho dostatečně dobře vědecky propočítat, neumíme si ho dostatečně dobře představit, a tudíž ho ani neočekáváme a neumíme pro něj nalézt využití. Řekl bych, že magnetismus může být všeobecně na "anomálie" skutečně dost bohatý. A tudíž cesty k sestrojení magnetického motoru mohou být velmi rozličné.

Magneto
Zasloužilý člen

Příspěvek od Magneto »

Souhlasím s Martinem i Adamem a ještě bych si přisadil: Tam kde žádná anomálie není, tam ji pojďme vytvořit !!! Proto se pořád snažím různě deformovat pole a konfrontovat s tím prosté protihráče. Možná je tak dostaneme do pro ně nestandardních situací, se kterými se budou kvůli své vnitřní logice muset vypořádat netypicky, neočekávaně, nepředvídatelně... Myslím, že vůbec není od věci magnety tak trochu personifikovat a tudíž jim přiznat i schopnosti typu že o sobě ví nebo neví, na sebe vidí nebo nevidí, tohle a tamto upřednostňují atd. Vždyť naše vlastní myšlenky a pocity jsou taky založeny jen na přenosu elementárních vzruchů, biopolí a dalších fyzikálně existujících drobností, které svou úrovní odpovídají právě třeba magnetickým siločarám.
Chceme-li rozluštit tajemství magnetů a přimět je, aby nám darovaly svou energii (a tím myslím dobrovolně), musíme se je naučit brát jako partnery, kterým k tomuto daru otevřeme cestu tím, že se nebudou cítit, jako že porušují pravidla, ale že se tudy legálně a svobodně dalo projít, tak aby jim zůstalo čisté svědomí.
Tohle už je asi trochu psycho - ale i to nás přece tak trochu elektrizuje resp. magnetizuje, no ne?
Zdraví :o)
Magneto

buky
Zasloužilý člen
Dal: 10 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od buky »

Magneto píše:Souhlasím s Martinem i Adamem a ještě bych si přisadil: Tam kde žádná anomálie není, tam ji pojďme vytvořit !!! Proto se pořád snažím různě deformovat pole
Magneto
Výborně, taky souhlas :good: Takovej přístup se od profíku musí cenit.
Taky vidím cestu právě v deformaci mag. pole, ale je potřeba ten správnej model. Mne se konečně povedlo překonat 180° dráhu a je tam stále rezerva mechanické práce. Muže to prd znamenat ale po prvé po 4 letech psycho :bhead: , opravdu nevím kde se to zasekne.
Držím všem palce a když budu v koncích, tak to sem dám. Zatím :bye:

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

Magneto píše:Souhlasím s Martinem i Adamem a ještě bych si přisadil: Tam kde žádná anomálie není,.....
:bye: ....to co jsi popsal dělám už 5 roků :pivko: martin11 :D
p.s. a netrápí mě to, páč nejsem technicky vzdělán/ poškozen/ :idea:

Magneto
Zasloužilý člen

Příspěvek od Magneto »

Tak Martine, to jsme stejné krevní skupiny - taky jsem nevzdělán a nepoškozen :pivko:
Zpívám jako sólista v opeře a taky překládám ČJ/NJ a obráceně jako živnostník. Fyziku jsem vždycky žral jako laik, ale na studiích hudby v Německu se to teprve rozběhlo naplno. Je tam úžasný přístup k jinak drahým informacím z těch nejkvalitnějších médií. Tedy tenkrát byl - dneska už jsme tady doma o kousek poskočili.
To jen na dokreslení, že tu jako fotograf nejsi až takový outsider :pivko:
Zdraví
Magneto

adam.benda
Zasloužilý člen

Dobrá cesta

Chlapi, jen tak dál. Tohle je jedna z těch dobrých cest. :good:
Ne že bych se chtěl tolik ohánět vědou, ale občas mám nutkavost připomenout, že skutečně korektní vědecký přístup nemá sebemenší možnost všeobecně zamítnout sestrojitelnost magnetického motoru. Naopak by věda měla jeho sestrojení "očekávat". Tolik jen taková zmínka pro malé povzbuzení. :)
Nakonec upečeme onen kýžený stav, nebo objevíme a zneužijeme nějakou šikovnou "anomálii" a bude vymalováno.

Dneska jsem na fóru přesně 7 let. Jsem velmi rád za to, s jakými lidmi jsem se tu potkal.

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

Adame, ty jsi nejen dobrý pedagog, viz tvoje učebnice na kterou se velmi těším a doufám, že ji naleznu pod letošním Vánočním stromečkem :hip: ...ale jsi ještě lepší psycholog, který dovede dolejt odvahu lidem typu Červená karkulka :oops: a nebo třeba magneto :bye: .Myslím, že bez takových ztřeštěncům by se rozvoj a to nejen techniky, ale i ostatních lidských činností neobešel. Jako příklad uvedu třeba v malířství KUBIZMUS :idea:. Výtvarný směr, který i po sto letech zvedá adrenalin mnoha kritikům umění. Zrovna tak to je i s výše popisovanou vědou, a v našem případě s MM :eclap: To že upečeme nějaký stav je jisté, a to hlavně bez podpory ofiko institucí, které nám házejí klacky pod nohy...viz "studená fůze"...zdravím E-manna :bye:
K když už píšu "literární úvahu technickou" tak se neopominu připomenout....
jak píšeš....objevíme a zneužijeme nějakou šikovnou "anomálii" a bude vymalováno.

už jsem s tím tady vopruzoval...a budu dále dokud nezískám alespoň jeden "trochu" souhlasný hlas....
Adame teď nečti a řádek přeskoč :bhead:
....co je to hmota....jak napsáno výše, velmi šikovná berlička všehomíra....anomálie času
Adame, doufám, že jsem ti opět nepřivodil infarktový stav.....všem čtoucím :bye: :pivko: martin11 :D

Odpovědět

Zpět na „Magnetismus“