Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Pro neználky II (potřebuji vědět.....) ... pokračování ...

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Růst utržené houby.

Příspěvek od chiq »

aNONym píše:Včera večer jsem z pytle vykroutil trs hlívy, dal ho do lednice a on si pořád roste dál - zvětšuje se. :D Non

Poznal jsem to protože když jsem ho ukládal tak se nedotýkal police nad ním ale teď už ano. I na pohled jsou nejspodnější plodnice větší - rovnější než včera.

Jak je to možné?
Je. Hliva pri vyššej teplote prerastá podhubím, plodnice začína tvoriť, ak vonkajšia teplota poklesne, teda aj v chladničke tento rast pokračuje.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

dotaz na kuponovou privatisaci

Příspěvek od martin11 »

prosím dotaz...jak zjistím ...kde na internetu ??? pomocí rodného čísla, jaké mám kde akcie z kuponové privatisace??? "snad " existuje nějaké info, kam se zadá rodné číslo a tam se to ukáže...??....neumím to najít díííík martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: dotaz na kuponovou privatisaci

Příspěvek od huhu »

martin11 píše:prosím dotaz...jak zjistím ...kde na internetu ??? pomocí rodného čísla, jaké mám kde akcie z kuponové privatisace??? "snad " existuje nějaké info, kam se zadá rodné číslo a tam se to ukáže...??....neumím to najít díííík martin11 :lol:
tududum-tum

http://www.rmsystem.cz/chci-obchodovat/ ... rivatizace

Přijít na některou z poboček RM-S

Někteří lidé mají pocit, že vědí lépe než já co a kam jsem chtěl napsat. Budiž blahoslaveni.
martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

huhu píše:
martin11 píše:prosím dotaz...jak zjistím ...kde na internetu ??? pomocí rodného čísla, jaké mám kde akcie z kuponové privatisace??? "snad " existuje nějaké info, kam se zadá rodné číslo a tam se to ukáže...??....neumím to najít díííík martin11 :lol:
tududum-tum

http://www.rmsystem.cz/chci-obchodovat/ ... rivatizace

Přijít na některou z poboček RM-S
...dík, to jsem našel ale také...ale existují nějaké www stránky- adresa, kde se přímo zadá rč a zrovna ihned vypdane co kde vlastníš.....tuto adresu hledám....ta adtesa je http://www.,,,.cz jsou to 3 písmena.....toto hledám jinak dík za snahu m11 :lol:

doplňuji...už nehledejte je to http://www.eisb.cz :idea:

huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

martin11 píše:........ jsou to 3 písmena.......eisb.............

počty mi nikdy nešly ... :-)))))

Někteří lidé mají pocit, že vědí lépe než já co a kam jsem chtěl napsat. Budiž blahoslaveni.
martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

huhu píše:
martin11 píše:........ jsou to 3 písmena.......eisb.............

počty mi nikdy nešly ... :-)))))

...zahlédl jsem info jen letmo.....když jsem vypátral kde to je , tak tam je písmen více....no hlavně, že jsme se pobavili :baby::oops:

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: Růst utržené houby.

Příspěvek od aNONym »

chiq píše:
aNONym píše:Včera večer jsem z pytle vykroutil trs hlívy, dal ho do lednice a on si pořád roste dál - zvětšuje se. :D Non

Poznal jsem to protože když jsem ho ukládal tak se nedotýkal police nad ním ale teď už ano. I na pohled jsou nejspodnější plodnice větší - rovnější než včera.

Jak je to možné?
Je. Hliva pri vyššej teplote prerastá podhubím, plodnice začína tvoriť, ak vonkajšia teplota poklesne, teda aj v chladničke tento rast pokračuje.
S tím podhoubím to je sice pravda ale odkud potom bere materjál pro další růst a zvětšování? ;) Non

Asi zkusím do lednice s hlívou strčit i fotoaparát a pořídit časosběrný dokument. Měl by ukázat jestli je to pravda nebo jestli mám jenom halušky.

Příští víkend budu bez rodiny tak budu mít stoprocentní jistotu že mi tam nikdo nepoleze. :D

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno....

Příspěvek od jarda ovčák »

Vážení koumáci. Včera se u navara při klobáskobraní se vyskytl názor jednoho strýce, kterej tvrdil, že je možné použít vodní trkač do studny. e to dříve , tedy někdy před všemi válkami běžně fungovalo. Tedy, ptám se vás, hlav pomazaných, je možné donutit trkač fungovat ve studni????Při větší výšce sloupce by to mohlo klokotat.....nevíte tomu někdo hlavu i patu???

„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: mno....

Příspěvek od poota »

jarda ovčák píše:.. je možné donutit trkač fungovat ve studni????
Nikoli, protože ke svému fungování potřebuje rozdíl hladin a proudění mezi nimi.
Leda kdyby šlo o sázku - ponořit do studny větší rouru, ve které bys čerpadlem udržoval nižší hladinu atd.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
jarda ovčák
Zasloužilý člen

MNO....

No právě.... proudění probíhalo mezi horní hladinoui a komorou umístněnou několik metrů pod hladinou. Tam už se zezačátku dá docílit pěkný spád a rychlost, pak mi to však nedává dost fantazie....hergot, já už nějakej precedens četl, ale dávno se to zaprášilo.

„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Habanero

Příspěvek od NAVAR »

Máte s tím někdo zkušenosti s papričkama habanero? Zajímá mne kolik jich můžu sníst na posezení aniž bych si způsobil problémy. Vcelku mi chutnají a nevím jsetli bych si třeba tak 3ks paprik denně neublížil.
Díky

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
jarda ovčák
Zasloužilý člen

mno.....

Ahoj bratře. Habanero je v prostřed cesty, tedy zlatá střed mezi jogurtem a jolokií. Bezpečná je kávová lžička zarovno sušeného, hrubě drceného.Denně. Dávkuje se mnohem lépe než jolokie.

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Re: Habanero

Příspěvek od la »

NAVAR píše:Máte s tím někdo zkušenosti s papričkama habanero? Zajímá mne kolik jich můžu sníst na posezení aniž bych si způsobil problémy. Vcelku mi chutnají a nevím jsetli bych si třeba tak 3ks paprik denně neublížil.
Díky
No Ch.Noris prej sní 4kusy.Asi to bude o vypěstované odolnosti.Dole o tom povídá poměrně odolný jedinec.
Je ale asi třeba myslet na to co bude druhý den na WC.Ono se o tom moc nemluví ,nic ve zlým,ale jeden se pak může tvářit jako slípka když snáší vajíčko.

[youtube][/youtube]

NAVAR
Zasloužilý člen

Re: mno.....

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák píše:Ahoj bratře. Habanero je v prostřed cesty, tedy zlatá střed mezi jogurtem a jolokií. Bezpečná je kávová lžička zarovno sušeného, hrubě drceného.Denně. Dávkuje se mnohem lépe než jolokie.
No já je mám čerstvý, takže večer si dělám orgie, papričku rozkrájím na menší kousky a postupně jí zobu, smozřejmě s klobáskou, chlebem atd. Ale i tak to pálí jak ďas.
No druhý den na WC nebylo nic vážného. Akorát i po 12-ti hodinách a několikerém umytí rukou nedoporučuji se dotýkat jakýchkoliv tělních sliznic a nebo je třít :D

To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
NAVAR
Zasloužilý člen

Re: Habanero

Příspěvek od NAVAR »

la píše:
NAVAR píše:Máte s tím někdo zkušenosti s papričkama habanero? Zajímá mne kolik jich můžu sníst na posezení aniž bych si způsobil problémy. Vcelku mi chutnají a nevím jsetli bych si třeba tak 3ks paprik denně neublížil.
Díky
No Ch.Noris prej sní 4kusy.Asi to bude o vypěstované odolnosti.Dole o tom povídá poměrně odolný jedinec.
Je ale asi třeba myslet na to co bude druhý den na WC.Ono se o tom moc nemluví ,nic ve zlým,ale jeden se pak může tvářit jako slípka když snáší vajíčko.

[youtube][/youtube]

Díky la, jak tak koukám tak po uvolnění kapsaicinu do krve to u člověka vyvolá trochu euforii.
Zkusím a uvidím, jestli je pravda že i přes tu pálivost je to zdravé.
Slyšel jsem příběh kdy se člověku po požití tohoto druhu papriky udělalo na 3dny zle a po 3 dnech mu vyšel článek, vzhledem k tomu že nebyl zrovna spisovatel tak to byla tasemnice :D

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“