Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Mentální Ozdrava

Léčebné postupy.
Odpovědět
jirik.tk
Starší člen
Dal: 6 poděkování
Dostal: 196 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Mentální Ozdrava

Příspěvek od jirik.tk »

Tak jsem na straně 128, neuromarketing, reklama, pozitivní myšlení a podobně. Čte se to dobře, je to (pro mne) zajímavější, než první kapitoly. Praktických doporučení však pomálu, návody či postupy stále žádné. S výjimkou vyvěšování si afirmací na nástěnku. Prosím, neberte to jako hanu tohoto dílka, určitě se najdou mezi námi takoví, kterým po jeho přečtení leccos dojde. Ale to platí skoro pro všechny knihy.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
jirik.tk
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirik.tk »

Slavek Krepelka píše:www.novoucestou.cz
Komentář úplně dole na těchto stránkách ovšem říká, že stejně jako u Čmolíka a u řady dalších autorů i v této knize chybí ono "jak to prakticky udělat".

kachna
Zasloužilý člen
Dal: 419 poděkování
Dostal: 437 poděkování

Příspěvek od kachna »

jirik.tk píše:... i v této knize chybí ono "jak to prakticky udělat".
Jak Bruce Lipton ve zmiňované knize píše, tohle mu na konci jeho přednášek bylo taky vyčítáno - lidi chápali, že mají změnit přístup k životu, ale nenabízel jak. Proto se časem spojil s Robem Williamsem, který učí lidi pomocí PSYCH-K přeprogramovat jejich podvědomí. ( Přednášejí pěkně jeden po druhém.)To je tedy ten návod, který v knize Biologie víry není. Ale jinak je fakt úžasná, nedám na ni dopustit. :)

A díky za postřehy z Trháku.

Nepotřebuješ věřit každé myšlence, která tě napadne!
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

OK, dám vám telegrafický popis o co jde. Metodu Psych-K vyvinul Rob Williams před nějakými 15ti lety. Vystudoval psychologii a byvše nespokojen s tím, jak se dostat k přeprogramování podvědomí pacientů koumal a koumal až mu jednoho krásného dne něco docvaklo, což popisuje jako jakési náhlé osvícení, metodu hodil na papír a začal zkoušet jen aby zjistil, že príma funguje.

Jméno dotyčné je Karen, takže ho použiju pro jednoduchost v popisu jak je to ve videu č.6 a 7

(Video č.6) První je na řadě použití svalového testování, které provádí jak je vidět ve videu aplikací mírného tlaku na upaženou, nebo předpaženou paži pacienta (Karen). Nejdříve si Karen a její odpověd vyzkouší tím, že ji nechá vyslovit větu: “Mé jméno je Karen”, od které se dá očekávat pozitivní odpověď “ANO”. Na druhý test nechá Karen vyslovit větu: “Mé jméno je Henry”, od které se dá očekávat negativní odpověď “NE”. Je prý důležité, aby Karen držela hlavu vzhůru a přitom se dívala před sebe na podlahu. Pokud pacient očima těká po místnosti atp, může to výsledky rušit díky roztěkanosti vizuálního vjemu.

První nechá Karen vyslovit výrok, potom upozorní Karen slovy “buď silná” na to, že na její paži zatlačí a pak teprve skutečně zatlačí. Pokud paže Karen dá silný odpor a nechce se podat, jde o kladnou odpověď “ANO”. Pokud pod stejným tlakem povoluje, jde o odpověď “NE”. Tímto Rob dostává z podvědomí Karen jednoznačné odpověďi na jednoznačné otázky.
Rob si ověřil, že pacientovo tělo skutečně odpovídá jak má. Říká že zhruba 90-95% pacientů funguje spolehlivě a bez problemů, ale zbytek může odpovídat buďto stálým ANO,nebo stálým NE. Prý se to dá snadno řešit a opravit, ale v tomto videu se nevyjadřuje jak. Dále říká, že si to člověk může praktikovat i sám, ale je to přeci jenom poněkud náročnější. Také netrvá na své svalové metodě a říká, že lze použít jakoukoliv jinou metodou svalové detekce ANO a NE. Není tedy nezbytné se obracet na “léčitele”, pokud člověku svalová metoda funguje, což funguje naprosté většině.

Video č.7

Další krok je samotné přeprogramování podvědomí, což musí být velice specifické, krok za krokem, jeden problém po druhém. Byl bych zde ale opatrný, protože spousta problemů se dá shrnout pod jeden jak je tomu i v tomto případě, pokud si o tom člověk popřemýšlí. Karen si vybrala výrok: “Zasloužím si štěstí a úspěch v mém životě”.

(čas 0.25) Rob ji nechá vyslovit výrok “Zasloužím si štěstí a úspěch v mém životě” a odzkouší odpor paže, která jednoznačně odpoví “NE” povolením pod tlakem.
Dále vysvětlí, že je třeba se s podvědomí Karen domluvit, jestli je přístupné ke provedení změny ve svém program.

(čas 1:38) Dá Karen otázku: “Je nyní pro Karen bezpečné a vhodné vybalancovat její system?” (z kontextu předešlých dílů jde o vyrovnání komunikace mezi její levou a pravou mozkovou hemisférou”) Odpověď paže “ANO”.

(čas 1:45) Jsou všechny části systému připravené, schopné a ochotné přijmout přeprogramování rovnováhy ”? Odpověd paže “ANO”

Dále vysvětluje, že dochází k výměně informace mezi jím a Karen a že není ani nutné aby Karen rozuměla terminologii. Stačí, pokud jí rozumí on sám, tedy ten, kdo otázku klade. Testoval si to na sobě s lidmi ve čtyřech jazycích, kterým sám nerozumí, včetně čínštiny, a fachalo to bez problemu i když otázkám nerozuměl. Odpovědi byly stale spolehlivé jak ověřeno následným překladem.

Posadí si Karen na židli a pokazuje na předešlé, na nutnost vybalancování a integraci spojení a komunikace levé a pravé mozkové hemisféry tak, aby obě pracovaly současně. Říká, že pokud pacient překříží údy s tím, že si vyzkouší jestli má překřížit pravý přes levý, či naopak, což si opět zjistí odpovědí svalového odporu, dochází ke změně silových polí těla. Ty pak umožní účinné balancování komunikace mozkových hemisfér.

(čas 3.45) Nechá Karen překřížit pravý kotník přes levý, na nic se neptá, pouze jí upozorní slovy “Buď silná” a odzkouší odpor paže. Odpor je velice znatelný.

(čas 3.45) Nechá ji kotníky přehodit a opět pouze upozorní “Buď silná” a odzkouší odpor paže. Odpor je podstatně slabší.

(čas 4.00) Nechá ji přehodit zpět pravý přes levý a ověří odpor paže se slovy, že tato pozice jasně ukazuje jak si podvědomí přeje mít pole zkonfigurováno. Tímto má vyřešeny nohy.

(čas 4.20)Dále pokračuje s jejími pažemi podobným způsobem s tím, že je pro svalový odpor zkouší překřížené a najednou. Odpověď je daleko méně jasná a vyzkouší vícekrát. Taky se ptá Karen jak to cítí ona, protože pacient velice dobře sám rozlišuje napnutí svalů a tím odpověď. Skončí s levou přes pravou.

(čas 4.43) Rob nechá Karen ať si spojí ruce prsty v silnější poloze.
Nyní ji nechá si v hlavě opakovat její výrok: “Zasloužím si štěstí a úspěch v mém životě” s tím,že pokud se jí vyrojí v halvě jakékoliv protesty, nemá je zahánět, ale přivítat do dialogu. Instruuje ji aby svůj výrok jakýmkoliv námitkám opakovala, dokud námitky nezmizí. Že prý eventuelně ucítí nějakou změnu, ať již fyzicky, nebo mentálně, kdy jí dojde, že je s procesem hotova. Tyto projevy jsou individuální pacientovi, ale vždy jednoznačné. Zatímco Karen na tom pracuje, vysvětluje, že tím, že jí bylo změněno pole překřížením údú přijímá mozek nový program za podmínek, za jakých to nikdy nepřijímal, kdy se vždy uplatňovala více jedna mozková hemisféra než druhá. Proces trvá typicky 2-5 minut.

(čas 8.36) Karen rozpoznala že je s procesem hotova.

(čas 8.43) Je nainstruována si sednout bez křížení a sepnout prsty na rukou. Rob vysvětluje že tím se nový program zafixuje do podvědomí. Přirovnává to ke kompovému povelu uložit. Používá kompové příměry často a v jiné části celého videa se zmiňuje, že je naprostá blbost si myslet, že čím je podvědomá informace v mozku déle, tím že je obtížnější se jí zbavit, nebo ji přepsat. Říká, že je jedno, jesti je jednoduchý document uložený na HD 30 let, nebo půl hodiny. Přepsání vezme stejně dlouho.

(čas 9.10) Testuje jestli se program chytil. Řekne jí: “Tento process je kompletní” a samozřejmě také: “Buď silná”, než zatlačí. Odpověď je jednoznačné “ANO”

(čas 9.35) Ještě jednou přezkouší Karen výrokem který si Karen řekne sama : “Zasloužím si štěstí a úspěch v mém životě”. Svalová odpověď je naprosto jednoznačné “ANO”

Karen v následném popisu jak jí to proběhlo uvádí, že si naprosto logicky zdůvodnila všechny námitky, například že jí budou druzí závidět, že ji budou pomlouvat a podobně tím, že” Bůh chce, aby byli všichni lidi šťastní a úspěšní a proto že i ona si to zaslouží a má to mít.

S laskavým pozdravem, Slávek.

jirik.tk
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirik.tk »

Kineziologická zpětná vazba je bezva. Ale uvedený postup je hodně složitý a 95 procent lidí potřebuje na kineziologický test někoho jiného. Lze to přece řešit i jinak. I v tomto vláknu jsou nějaké náměty. Jen bych ale přednostně neřešil, co si zasloužím, ale "strach z neúspěchu", "strach se selhání", obavu, "že se mi štěstí vyhýbá" a podobně laděná témata. Opět se mi v duchu vybavují slova jednoho z mých učitelů, který mi vštěpoval do hlavy: "hochu hochu, moc spekuluješ a málo činíš."

Jinak jsem Trhák dočetl, zapsal si pár témat, které bych měl či mohl sám u sebe ošetřit. Nejzajímavější byl pro mne postřeh, který mi možná umožní dělat autopatii trošku jinak.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

jirik.tk píše:Kineziologická zpětná vazba je bezva. Ale uvedený postup je hodně složitý.
Pokud víš o jednoduším se stejnou účinností jsem samý ucho.
jirik.tk píše: 95 procent lidí potřebuje na kineziologický test někoho jiného...
:shock: Nač ten pesimismus? Stačí zkouknout youtubiště, kolik tam je jednochlapových metod.

kachna
Zasloužilý člen

Příspěvek od kachna »

Slavek Krepelka píše:... tím, že jí bylo změněno pole překřížením údú přijímá mozek nový program za podmínek, za jakých to nikdy nepřijímal...
Moc díky, Slávku, my se tím na youtubku prokousaly, jen tahle informace mi unikla a je pro mě zajímavá.

jirik.tk
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirik.tk »

Slavek Krepelka píše:Pokud víš o jednoduším se stejnou účinností jsem samý ucho.
julietta píše:lopata, RUS aj ine metody su tu spominane, skus si niečo vybrat ;)
Praxe je strom zelený, jdu na procházku a odvirovávám autopilota, sedím v autobuse a věnuju se tomu též. Furt je čemu. Samozřejmě, že na to občas zapomenu a jen tak civím na krajinu či na ženské. Kurzy nejsou nutné, řada lidí chodí na kurzy každý druhý víkend, řada lidí se prokousává internetem, řada lidí neustále hledá ... . Nehledám, v čase, který bych se dal věnovat hledání, se snažím něco prakticky dělat. Motivují mne výsledky.

Určitě by se daly najít účinnější metody, než ty, které používám. Ale s největší pravděpodobností by vyžadovaly vyhradit si na ně minimálně zvláštní čas. Často i peníze. Já využívám "prostoje". Jediné, co to chce, je ukočírovat v těch ˇprostojích" myšlení na ptákoviny a používat mysl k něčemu smysluplnému.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Tož jsem si poprvé v životě vyzkoušel svalové testování na

1) jsem Slávek
2) jsem Jaruška

a že jsem to já, samozřejmě jsem na to šel trošičku jinak a provedl to, co mi první přistálo na mysli.

a) Natažený ukazovák levé jsem přimačkával dolů ukazovákem pravé. Funguje báječně.

b) Pak jsem si vyzkoušel i palec s ukazovákem do O pravé přetáhnout přes ukazovák levé, jak jesti doporučováno mnoha kineziology, a zdaleka mi to nevyšlo jednoznačně a přijde mi to (pro mne) dost necitlivé a vědomě manipulovatelné.

c) Pak jsem si zkusil co udělá v sedě natažená noha pod vlivem gravitace a taky jakž takž, ale opět poněkud nejednoznačné a definitivně se to nedá použít pro delší práci.

d) Nato jsem si vyzkoušel stojací metodu, kdy se tělo má naklánět dopředu ANO a dozadu NE a nic.

Tímto prohlašuji, že je třeba si vyzkoušet co člověku pracuje špatně, co lépe, a co mu pracuje nejlépe a nenechat se odradit tím, že první metoda kterou zkusí nefachá třeba vůbec, nebo pracuje polovičatě a nepřesvědčivě.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Williams

Jak jsem si ho znova projížděl a tentokrát se soustředil vyloženě na detaily, chytil jsem jeho krátkou noticku, že specielně rakovina je důsledek dlouhodobého potlačování nenávisti ať už vůči komukoliv, která je nejspíše naším nejvšeobecnějším a nejzávažnějším patogenem díky schopnosti podvědomí, kdy je neustále pod tímto vlivem, velice snižovat imunitu. Chytil jsem tohle už u dost lidí a netýkalo se to zdaleka jen raka, ale povětšinou to vyznívalo všeobecně vzhledem ke chronickým chorobám. Jenže Williams se dlouhodobě zabývá právě psychologií, jak vidno velice důkladně i důvtipně a od něj mi to přijde jako velice závažná a přímá klinická zkušenost.

Sociálně mi to dává velice dobrý smysl díky všeobecné propagandě médií, která dává mnoho možností se na někoho, ať už jedince, či skupiny, velice hněvat, to nemluvě o sociáĺním zřízení společnosti, nefunkčnímu zákonodárství atd. Je pak docela nasnadě, že tento mocný psychologický vliv, spolu s uměle vyvolávanými obavami o život budoucí, ekonomické zajištění atd. tedy strachem ve všech svých příčinnostech a povětšinou velmi dobře zakotveným v podvědomí, otevírá cestu jedovatostem chemickým i biologickým. Už i to, co řekněme před 100 lety bylo člověku na prospěch a co dokázal využít z potravy ke svému prospěchu, protože mentálně silný metabolismus těla velice úzce souvisí s imunitou, se v dnešní době stává čím dál tím méně účinným a lidi chcípaj už například i po kravským mléku a burákách, které v minulosti dokázaly být pro různé etnické skupiny naprosto hlavním zdrojem živin všeobecně bez chronických problémů.

Shrnout by se to dalo do jedné věty: "Nenávidíš-li druhé, zahubíš sebe".

Tím neříkám, že by slušný člověk neměl vzít hajzla po letech a to důkladně. Říkám pouze to, že by do toho neměl vkládat chronické nenávisti a strachy atd. a přistupovat k takovému problému spíše akademicky a rozumově a netrápit a neničit sebe sama.

kachna
Zasloužilý člen

Příspěvek od kachna »

Slavek Krepelka píše:...Nato jsem si vyzkoušel stojací metodu, kdy se tělo má naklánět dopředu ANO a dozadu NE a nic. ..
Teda Slávku, právě jsem se sem hrnula, že ji popíšu - a tys mě předběhl! :D ( Měl jsi nohy těsně u sebe? Nejdřív nám to taky nefachalo, ale po stoji spojném :lol: už parádně.)
Ale naštěstí mám ještě jednu metodičku v záloze! 8) Možná ji už někdo znáte, ale ještě jsem ji tu nezaznamenala. (Slouží taky na zjišťování, co máme a nemáme uloženo v podvědomí.) Připravte si v puse sliny, pak si pomyslete něco, o čem víte, že je to jasné - Slávek třeba to, že je Slávek :) a polkněte. Po chvilce znovu sliny, říct si v duchu, že jste např. Jaruška :) - a polknout. Rozdíl byste měli zaznamenat celkem bez problémů. Jen se nám už po chvíli nechtěly hromadit sliny :laugh: , příště si musíme dát před sebe např. citron. :)
kachna

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

kachna píše: ... ( Měl jsi nohy těsně u sebe? ...
:) To víš že ano. Ještě jsem to jednou přezkoušel později, aj se zavřenýma očima, a nic. Je ale možné že mám poněkud nadprůměrně vyvinutý smysl pro rovnováhu ze staveb, který mě hlídá jak pes. To ale je prdlajz. Včera přišla žena ve 23.30 z práce, trochu si postěžovala jak je vyřízená a jak jí bolej nohy. Lelkovala a snad v 00.30 to konečně dohrábla do hajan. Za nějaké 3/4 hodiny zase vylezla, že jí ukrutně bolí nohy od kyčlí dolů a že nemůže spát.

Že o "čarování" nechtěla doposud ani slyšet, tentokrát si dala říct, opřela se rukama o stůl a já čaroval. Vydržela to 5 minut s tím, že je děsně utahaná a že je to už lepší (měl jsem pocit že kecala) a že si vleze do postele pro návštěvy, protože má podstatně lepší matraci než její, jestli to není matrací. Jenže jak lehla, očividně se jí to dost zhoršilo, protože :shock: že prý abych jí to těma rukama dělal znova. :D No a tohle je cosi co jsem kdysi dávno chytil jinde a Tomáš Lebenhart s panem Čehovským mi to nepřímo potvrdili. Řekl jsem jí ať lehne na břicho, levou ruku jsem jí zabořil do 7mé čakry a pravou jsem si ji skenoval. Kupodivu na nohách nic, jak kdyby je neměla, ale kyčle, kříž, ledviny, páteř mezi lopatkama a týl hlavy, ten nejvíc, musí být docela otrava. Ten týl mne vyloženě píchal do pravé a v levé byl taky cítit hic až píchání, jinak silné napětí kůže dlaní. Popisovat to je celkem k ničemu, to se musí zažít a stejně maj lidi ty pocity v rukou každý trochu nějak jinak. Čaroval jsem nad ní asi tak dvacet minut a přitom jsme si povídali, aj si dělali srandičky, no a pak mi řekla, :shock: že má pokoj. Já jsem si ještě trošku ověřil jak moc mi reagujou ruce, protože jsem na ně přestal více méně vědomě myslet, jen jsem jima šmejdil a postával tam, kde cítily nejvíc "pálení". Cítit byly celý záda od zátylku až po zadek a kyčle, ale nebylo to "flekatý" jako když jsem začal.

Dnes ráno se probudila a první co udělala bylo, že mi poděkovala a o co že prý jde?
"Přesně o to, že Ti už 4 roky říkám, aby sis přečetla Bengstona a ty místo toho jak bulík čteš kdejakou blbinu. Přečti si ho a pak si o tom můžeme popovídat"

V každém případě hádám, že je konečně psychologicky načatá a že snad se mnou začne spolupracovat a pomůže i mně a i jinak. Jí ty ruce samozřejmě podle slov Erika Pearla nastartuju já, ( :roll: jestli tedy nenaskočí autopilot).

Nicméně, Bengstonovo cyklování je asi jedna z vhodných metod jak se naučit proces nastartovat pro ty, kdo nejsou schopnost rukou a těla vyvolat spontáně, což bych zkusil první, ale Bengstonovo cyklování není očividně nutné. Naopak, stačí se vědomě rozpůlit, nechat ruce dělat co tak nějak samy cítí a při tom se pokud možno bavit s léčenou partií o čemkoliv, pokud možno nezávazně a v dobrém humoru.

kachna
Zasloužilý člen

Příspěvek od kachna »

Slavek Krepelka píše:...levou ruku jsem jí zabořil do 7mé čakry a pravou jsem si ji skenoval....
To vypadá zajímavě - hned jak budu mít na kom, zkouším! :)
Slavek Krepelka píše:Dnes ráno se probudila a první co udělala bylo, že mi poděkovala ...
Snad se každý jednou nějakého díky dočkáme... :D Zajímavé, že nejdéle to kolikrát trvá těm nejbližším. Ale jestli se tvoje paní pro tohle nadchne, budete dost "nebezpečná" dvojka, felčaři v okolí budou krachovat :laugh:
Každopádně gratuluju a díky za rady i naději 8)
kachna

kachna
Zasloužilý člen

Příspěvek od kachna »

Ještě bych možná zapátrala, co tvoji ženu takhle rozhodilo, co se stalo, co nemohla "rozchodit" - a pak to dát do pořádku třeba s EFT. Aby v ní nezůstala příčina a nezpůsobila časem nějaký jiný problém.

Odpovědět

Zpět na „Léčba těla i ducha“