Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Ring volný-boxovárna

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět

Jste pro?

Anketa končí za stř 01 lis 2006 18:33

Ano,
11
85%
Ne
2
15%

Celkem hlasů: 13

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: nno,

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák svitavy píše:hele, znáte někoho do 20 let, co čte knihy?znám fůru mladejch, páč ke mě jezdí moji kámoši a známí s rodinkama a já k nim, a jak je tak rozebírám, tak se ptám, co že četli naposledy za knížku.......
Je to prosté. Za nás nebyly počítače, nebyly komunikátory, internet a ani ta kybernetická hudba,kterou tvoří stroje.
nezbývalo, než oblažit duši četbou a vstřebáváním nových, jiných myšlenek.
Sice každá generace tvrdí, že za našich mladejch let byly borůvky jak palce a hřiby v lese jako deštníky, nicméně nikdy za mne nikdo nenapadnul kantora ani verbálně, natož fyzicky. Úctu si kantoři mohli užívat, kdežto dnes nevíme, co to úcta je. Nemyslím si, že by bylo vždy vše stejné. Nejsem žádný staromil, ale kdo nemá úctu k druhým, nemá ani k sobě.
Navíc,je moc dobře, že nakonec přijde konec.
Myslím si, že bůh zkoušel nějakej experiment, zřejmě kejchnul a náhodou se mu vyvrbila naše společnost.
Vezme teda zmizík a své nepovedené dílo napraví.............
Ale kdeže knihy Jaroušku….., tak možná bulvár a přiblblý časopisy jak být za každou cenu in. Když se podíváš jak mladí lidé píší, tak je to děs, protože nečtou. Když se podíváš jak se projevují, taktéž děs, myslím tím šikovnost a zájem např. o řemeslo, neříkám že všichni ale koncentrace lemplů má stoupající tendenci. Je mi to vcelku jedno, ať si každý dělá co chce pokud nikomu neubližuje a nebo ho neomezuje.
Jedno mám však v hlavě dobře zafixovaný, tento výkvět společnosti nám bude vydělávat na důchody. Věříš tomu, já ne…
Přečti si Vzpouru deprivantů od Koukolíka ať víš na čem jsme.

Vzpoura deprivantů - anotace
V této knize se autoři pokoušejí pochopit, proč jsou někteří lidé zrůdy, bez ohledu na to, zda se chovají kriminálně, nebo zákonu unikají a jsou z nich lidé někdy nesmírně mocní, bohatí - a oblíbení. Kniha hledá odpověď na otázku, kdo jsou lidé, o nichž hovoří současné zprávy sdělovacích prostředků, klinické zkušenosti i historické příklady, a proč se dopouštějí takových činů. Teoretická možnost, že tito lidé nejsou nemocní a nejde ani o poruchu osobnosti, ale o druh parazitní evoluční strategie a krajní variantu lidské normy, se zejména v posledních letech prohlubuje.
Lidskou skupinu, o které je řeč, autoři popisují v první části publikace nazvané Nestvůry. Druhá část knihy s názvem Nástroje a sociální prostředí pojednává o nástrojích užívaných deprivanty k ovlivňování lidských skupin, zejména o skupinové hlouposti, iracionalitě, propagandě, absurditě a antivědě, dále o sociálním prostředí, které se na vzniku, vývoji a činnosti deprivantů podílí. Poslední, třetí část, pojmenovaná Obrana, popisuje mechanismy snižující pravděpodobnost vzniku a omezující vliv deprivantů.
Kniha je určena všem lidem zajímajícím se o zlo ve společnosti - autoři se snažili napsat ji co nejsrozumitelněji, aby byla přístupná i středoškolákům.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

NAVAR píše:
jarda ovčák svitavy píše:hele, znáte někoho do 20 let, co čte knihy?znám fůru mladejch, páč ke mě jezdí moji kámoši a známí s rodinkama a já k nim, a jak je tak rozebírám, tak se ptám, co že četli naposledy za knížku.......
Je to prosté. Za nás nebyly počítače, nebyly komunikátory, internet a ani ta kybernetická hudba,kterou tvoří stroje.
Sice každá generace tvrdí, že za našich mladejch let byly borůvky jak palce a hřiby v lese jako deštníky, nicméně nikdy za mne nikdo nenapadnul kantora ani verbálně, natož fyzicky. Úctu si kantoři mohli užívat, kdežto dnes nevíme, co to úcta je. Nemyslím si, že by bylo vždy vše stejné. Nejsem žádný staromil, ale kdo nemá úctu k druhým, nemá ani k sobě.
Myslím si, že bůh zkoušel nějakej experiment, zřejmě kejchnul a náhodou se mu vyvrbila naše společnost.
Ale kdeže knihy Jaroušku….., tak možná bulvár a přiblblý časopisy jak být za každou cenu in. Když se podíváš jak mladí lidé píší, tak je to děs, protože nečtou. Když se podíváš jak se projevují, taktéž děs, myslím tím šikovnost a zájem např. o řemeslo, neříkám že všichni ale koncentrace lemplů má stoupající tendenci. Je mi to vcelku jedno, ať si každý dělá co chce pokud nikomu neubližuje a nebo ho neomezuje.

V této knize se autoři pokoušejí pochopit, proč jsou někteří lidé zrůdy, bez ohledu na to, zda se chovají kriminálně, nebo zákonu unikají a jsou z nich lidé někdy nesmírně mocní, bohatí - a oblíbení. Kniha hledá odpověď na otázku, kdo jsou lidé, o nichž hovoří současné zprávy sdělovacích prostředků, klinické zkušenosti i historické příklady, a proč se dopouštějí takových činů. Teoretická možnost, že tito lidé nejsou nemocní a nejde ani o poruchu osobnosti, ale o druh parazitní evoluční strategie a krajní variantu lidské normy, se zejména v posledních letech prohlubuje.
Lidskou skupinu, o které je řeč, autoři popisují v první části publikace nazvané Nestvůry. Druhá část knihy s názvem Nástroje a sociální prostředí pojednává o nástrojích užívaných deprivanty k ovlivňování lidských skupin, zejména o skupinové hlouposti, iracionalitě, propagandě, absurditě a antivědě, dále o sociálním prostředí, které se na vzniku, vývoji a činnosti deprivantů podílí. Poslední, třetí část, pojmenovaná Obrana, popisuje mechanismy snižující pravděpodobnost vzniku a omezující vliv deprivantů.
Kniha je určena všem lidem zajímajícím se o zlo ve společnosti - autoři se snažili napsat ji co nejsrozumitelněji, aby byla přístupná i středoškolákům.

zdravím...jestli můžeš opiš kdo tu knihu vydal...a kdy ...??....je mě..a nejen mě jasné....že si ji přečtou i ti, kterých se to týká....a budou se chovat skrytěji..a ještě razantněji, protože se dozvědí, jak se můžeme bránit.... zdraví martin11 :lol:
Jedno mám však v hlavě dobře zafixovaný, tento výkvět společnosti nám bude vydělávat na důchody. Věříš tomu, já ne…

... věřím, že se " TO " povede ......
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

martin11 píše:
NAVAR píše:

zdravím...jestli můžeš opiš kdo tu knihu vydal...a kdy ...??....je mě..a nejen mě jasné....že si ji přečtou i ti, kterých se to týká....a budou se chovat skrytěji..a ještě razantněji, protože se dozvědí, jak se můžeme bránit.... zdraví martin11 :lol:
Tady jsou bližší info.
http://www.kosmas.cz/knihy/131780/vzpoura-deprivantu/
Bohužel většina knih tohoto autora bývá ihned po vydání rozebrána, tak snad knihovna.
Jinak nevěřte tomu že by se většina běžných deprivantů chovala skrytěji.
Dost jich je i v politice ale těm se stejně nikdo nebrání a de facto občan politioki do mísy přímo nevidí a naopak, no je to dobře neboť by se nám dělalo šoufl.

Jinak si zkus sehnat třeba toto, je to to samé akorát hutnější.

Zlo na každý den - Život s deprivanty I. - anotace
Dvoudílná kniha Život s deprivanty (I. Zlo na každý den, II. Základy stupidologie) navazuje navazuje na knihu Vzpoura deprivantů z roku 1996, která vyvolala mimořádný a překvapivý ohlas. Vytrvalé žádosti o nové vydání vedly autory k jejímu novému zpracování - kniha Život s deprivanty informace obsažené ve Vzpouře deprivantů rozšiřuje, prohlubuje, proměňuje i opouští úměrně vývoji vědeckého poznání v pěti letech, které od vydání Vzpoury uplynuly.Autoři se i nyní pokoušejí odpovědět na otázku, proč příslušníci druhu života, jenž sám sebe pojmenoval Homo sapiens sapiens (Člověk moudrý moudrý), dokáží být tak patologicky destruktivní a s veškerou, někdy geniální inteligencí tak stupidní a iracionální...

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
jarda ovčák svitavy

to su klidný....

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Buď klidný,Martine, ONI nic číst nebudou. Naštěstí to neumí. :lol:

Stačí zběžně omrknout vyjadřovací schopnosti, povrchně analyzovat řeč těla, slovní zásobu a poskládat základní žebříček hodnot a nikdo ti nic nemusí vysvětlovat, dokonce ani cizí názor není nutný.)
Dělám si z NICH srandu. Ještě to jde. Až mi ten mozek víc zesračkovatí, bude hůř. 8)

Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Rekapitulace

Příspěvek od Iv »

Mládenci,
mládenci proto, protože se cítíme věkem ne podle roků, ale názorů. Je to Boxovárna, kde se většinou probírají kontraverzní témata a jsem rád, že se někdo sem pustí se svými názory. Čekal jsem nějakou dobu, kolik lidí se toho účastní, tj. ti, kteří cítí, že něco není v pořádku. I se ozval jeden, který to obhajoval,ostatní mají dobré postřehy, například s tím čtením knížek. Pozoruji svou dceru, která si teď v zimě sedne ke krbu a čte knížku,má Net taky, dál pozoruji, že letos bylo sněhu dost i mrzlo, rybník prázdný, kopce pustý, jsou to malé detaily,ale důležité, prostě se jim to povedlo oddělit tuto generaci od přírody, základ duševního marastu.
Moc děkuju:
Pootovi za odkaz na knížku - pěkný počtení http://www.upramene.cz/forum/files/laza ... _i_198.pdf
Jardovi - s jeho svérázným názorem, ale správným
Navarovi - že vidí teplotu na teploměru společnosti
Martinovi - o jeho zájem (XY)
Dík za to,že jste se otevřeli, moc Vás nebylo, ale to odpovídá %,jak by to dopadlo, kdyby ta ostatní většina dostala přístup k novým technologiím, určitě by byly jimi tak zpoplatněny, že by bylo zase lepší zůstat tam, kde jsme.
Iv.

Návštěvník

Re: to jo,

Příspěvek od Návštěvník »

Iv píše:
Tuco píše:
jarda ovčák svitavy píše:To jo, ale, skrupule, upejpání, morální kodex, slušnost a poctivost i s tolerancí jsouť pohřbeny pod nánosy morálního i mentálního bahna a výkalů.
Ale to už dávno, to rozhodně není záležitost posledních 20 let (jak se snaží prezentace tvářit, nebo alespoň na mě to tak působí). Vždyť ty panáci co tam seděj jsou často pěkně provařený struktůry. Učili se od nejlepších a předávají bohaté zkušenosti dalším, kteří se nechají zlákat a mají na to žaludek. A protože lidi jsou v podstatě pořád stejný, bude jich v jakkoliv vzdálený budoucnosti stejně dost tak jako před léty. Vždycky to bylo je a bude o konkrétních jednotlivcích a jejich vztahu k okolí. A proto vždycky, když se nějakej rétor rozohní a začne generalizovat stylem: "Ty mladý jsou dneska děsně zkažený, to za našich mladejch let nebejvalo", kontruju s velkou chutí mojí oblíbenou větou: "Jaký jste si nás vychovali, takový nás máte."
Vážený Tuco,
to co jste napsal, .....když se nějakej rétor rozohní a začne generalizovat stylem:"Ty mladý jsou dneska děsně zkažený, to za našich mladejch let nebejvalo"..... je jen výmluva, aby se omluvil vlastní morální úpadek. Věřte, nebo nevěřte, ale v mé pedagogické činnosti jsem to poznal markantně, rok od roku to bylo horší a dnes je to jen marast a nebylo to jen poznání moje, ale i kolegů, tam je to nejlépe poznat. Takže si to neomlouvejte a raději přiznejte, ale to není možný, protože vy jste Borci. Kdyby jsi jako můj kluk toto řekl do očí, že jsem rétor, tak bys dostal takovýho facana, že by jsi letěl na zeď a opravdu za našich let to nebejvalo !
Má úcta.
Co kdo zaseje, to i sklízí.
P.

Tuco
Zasloužilý člen
Dostal: 10 poděkování

Re: Rekapitulace

Příspěvek od Tuco »

Iv píše:I se ozval jeden, který to obhajoval...
Tak trochu cítím, že to bylo myšleno na mě (nojo, potrefená husa.. :) ) a cítím i potřebu reagovat.

Že bych někde schvaloval zlodějinu, to si vážně nevzpomínám. I mě vadí papaláši. Úplně na začátku mi šlo hlavně o kritiku prezentace, kterou jsi tu vyvěsil. Míchá totiž silně hrušky s jabkama. Líbila by se mi, kdyby zůstala u kritiky politiků a vyhnula se té směšné rudé nostalgii a sem tam i vyloženému blábolu.

Jo a abych shrnul ten zbytek, tak tam šlo hlavně o to, že bychom měli hledat chyby nejen u druhých, ale i u sebe.

Hmm...

Re: Rekapitulace

Příspěvek od Hmm... »

Iv píše:Mládenci...
Iv , vieš mi prosím ťa vysvetliť na čom tu v tomto príspevku ,,točíš" ? Priznám sa ti , nejak mi uniká podstata tvojich myšlienkových pochodov (?). P.

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: to jo,

Příspěvek od Akord »

Iv píše:Vážený Tuco,
to co jste napsal, .....když se nějakej rétor rozohní a začne generalizovat stylem:"Ty mladý jsou dneska děsně zkažený, to za našich mladejch let nebejvalo"..... je jen výmluva, aby se omluvil vlastní morální úpadek. Věřte, nebo nevěřte, ale v mé pedagogické činnosti jsem to poznal markantně, rok od roku to bylo horší a dnes je to jen marast a nebylo to jen poznání moje, ale i kolegů, tam je to nejlépe poznat. Takže si to neomlouvejte a raději přiznejte, ale to není možný, protože vy jste Borci. Kdyby jsi jako můj kluk toto řekl do očí, že jsem rétor, tak bys dostal takovýho facana, že by jsi letěl na zeď a opravdu za našich let to nebejvalo ! Má úcta.
Pokud učitel není schopný odlišit podvod od pravdy, tak je jeho pedagogická činnost docela kontraproduktivní. Nejací Mayerdingel uctívači jsou to poslední, co tady k další destrukci chybí, pedagogika a mnohé další činnosti nespočívají v relativizaci, jako spíše ve schopnosti umet porovnat. Preju nefalšované zážitky z objevování nových možností.

Iv
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Spuštění programu destrukce(2012 je možná taky pravda)

Příspěvek od Iv »

Dnešní generace má tragické nepochopení faktu, že pravda je substance nestálá a v čase se proměňující a projevuje se absolutně ve všem. Srovnáme-li pojem "pravda" dejme tomu před 5 tisíci lety a dnes,půjde o dvě různé věci.
Civilizace, které vyčerpají, nebo odhodí zásoby vlastní duchovnosti a morálky, ničí samy sebe i vše ve svém okolí.
Snaha zdokonalovat jen profesionální návyky bez směřování k duchovnímu rozvoji může vést až k tomu,že nás osud "vytřídí" jako nepoužitelné.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Spuštění programu destrukce(2012 je možná taky pravda)

Příspěvek od poota »

Iv píše:...Snaha zdokonalovat jen profesionální návyky bez směřování k duchovnímu rozvoji může vést až k tomu,že nás osud "vytřídí" jako nepoužitelné.
Souhlasím, ovšem s drobnou úpravou:
...povede až k tomu...
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
jarda ovčák svitavy

souhlas

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Souhlas, jen s drobnou změnou: již dnes vede k tomu,

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: souhlas

Příspěvek od martin11 »

jarda ovčák svitavy píše:Souhlas, jen s drobnou změnou: již dnes vede k tomu,
...myslím, že je ..."pět minut po dvanácté"....pod vedením strany a vlády nás dovedla k nepoužitelnosti....m11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Iv
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

UPOZORNĚNI

Příspěvek od Iv »

Pro zdejší komunitu:
Ahoj všichni, kdo máte CZ-mobily!!!!!!!!!!
Byla jsem dnes celý den pryč a po návratu domů jsem měla na mobilu 8 nepřijatých# hovorů v rozsahu tak hodinu mezilefonáty,vše z
telefonního čísla +420 477 100 111.
Protože mi to začalo být hodně podezřelé, začala jsem pátrat po
tomto telefonním # čísle na internetu, a narazila jsem na
diskusi,kde si lidé stěžují, že jim toto # číslo číslo volá taky pravidelně, a
když telefon zvednou, hovor se automaticky # přeruší, nicméně ve vyúčtování na konci měsíce mají tzv. dárcovské volání.
Takže, prosím, toto číslo si někam všichni napište, a když se objeví na
mobilu, # tak nezvedat!!!!!!!

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: UPOZORNĚNI

Příspěvek od Palo »

Iv píše:Pro zdejší komunitu:
Tohle by se hodilo spíš do tématu "Varování - všeobecně" :)

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“