Ale kdeže knihy Jaroušku….., tak možná bulvár a přiblblý časopisy jak být za každou cenu in. Když se podíváš jak mladí lidé píší, tak je to děs, protože nečtou. Když se podíváš jak se projevují, taktéž děs, myslím tím šikovnost a zájem např. o řemeslo, neříkám že všichni ale koncentrace lemplů má stoupající tendenci. Je mi to vcelku jedno, ať si každý dělá co chce pokud nikomu neubližuje a nebo ho neomezuje.jarda ovčák svitavy píše:hele, znáte někoho do 20 let, co čte knihy?znám fůru mladejch, páč ke mě jezdí moji kámoši a známí s rodinkama a já k nim, a jak je tak rozebírám, tak se ptám, co že četli naposledy za knížku.......
Je to prosté. Za nás nebyly počítače, nebyly komunikátory, internet a ani ta kybernetická hudba,kterou tvoří stroje.
nezbývalo, než oblažit duši četbou a vstřebáváním nových, jiných myšlenek.
Sice každá generace tvrdí, že za našich mladejch let byly borůvky jak palce a hřiby v lese jako deštníky, nicméně nikdy za mne nikdo nenapadnul kantora ani verbálně, natož fyzicky. Úctu si kantoři mohli užívat, kdežto dnes nevíme, co to úcta je. Nemyslím si, že by bylo vždy vše stejné. Nejsem žádný staromil, ale kdo nemá úctu k druhým, nemá ani k sobě.
Navíc,je moc dobře, že nakonec přijde konec.
Myslím si, že bůh zkoušel nějakej experiment, zřejmě kejchnul a náhodou se mu vyvrbila naše společnost.
Vezme teda zmizík a své nepovedené dílo napraví.............
Jedno mám však v hlavě dobře zafixovaný, tento výkvět společnosti nám bude vydělávat na důchody. Věříš tomu, já ne…
Přečti si Vzpouru deprivantů od Koukolíka ať víš na čem jsme.
Vzpoura deprivantů - anotace
V této knize se autoři pokoušejí pochopit, proč jsou někteří lidé zrůdy, bez ohledu na to, zda se chovají kriminálně, nebo zákonu unikají a jsou z nich lidé někdy nesmírně mocní, bohatí - a oblíbení. Kniha hledá odpověď na otázku, kdo jsou lidé, o nichž hovoří současné zprávy sdělovacích prostředků, klinické zkušenosti i historické příklady, a proč se dopouštějí takových činů. Teoretická možnost, že tito lidé nejsou nemocní a nejde ani o poruchu osobnosti, ale o druh parazitní evoluční strategie a krajní variantu lidské normy, se zejména v posledních letech prohlubuje.
Lidskou skupinu, o které je řeč, autoři popisují v první části publikace nazvané Nestvůry. Druhá část knihy s názvem Nástroje a sociální prostředí pojednává o nástrojích užívaných deprivanty k ovlivňování lidských skupin, zejména o skupinové hlouposti, iracionalitě, propagandě, absurditě a antivědě, dále o sociálním prostředí, které se na vzniku, vývoji a činnosti deprivantů podílí. Poslední, třetí část, pojmenovaná Obrana, popisuje mechanismy snižující pravděpodobnost vzniku a omezující vliv deprivantů.
Kniha je určena všem lidem zajímajícím se o zlo ve společnosti - autoři se snažili napsat ji co nejsrozumitelněji, aby byla přístupná i středoškolákům.