Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Ring volný-boxovárna

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět

Jste pro?

Anketa končí za stř 01 lis 2006 18:33

Ano,
11
85%
Ne
2
15%

Celkem hlasů: 13

Dvell
Zasloužilý člen

Zklamali

Příspěvek od Dvell »

Akord píše:Jdi radši neco delat, abys pak nemusel lidem popredu propagovat funkčnost MEGu a dalších volovin. Tohle já presne nedelám. Taky se nevyjádruju za ostatní.

(Zapomel jsem jenom Nováka, který ví, jak MEG funguje, ostatní se v predmetné dobe sporu neúčastnili).
Opakuji, delejte si to tu sami.
Akorde, vykašli se na to, pokud budete v tomhle ještě chvíli pokračovat budu nucen urazit intelekt i původ některých lidí na tomhle fóru a pak ho opustit, né ovšem nezbytně v tomto pořadí. Všichní víme co vědět chceme, ten co to neví si to najde a stejně si z toho vybere jen co bude potřebovat. Dle mého názoru je naprosto zbytečný dělat tady osvětu necháme zdejší umělce dělat "vědu" po svém. Jen musím říct že mě opravdu mrzí že někteří členi fóra jsou mateni a souhlasím s názorem Akorda a Karbana a všech "popíračů rychlého pokroku".
Říkám si proč se velikáni snažili něco vymyslet a formulovat, když to stejně zde nikdo nebere vážně, kde kdo strávil celý život v řešení otázek v době kdy si lidstvo myslelo že je Země plochá.. a dnes si toho nikdo neváží..
Upřímě musím říct že mě to asi nejvíc mrzí u pana děda Slavíka jelikož je už staršího ročníku a podle toho co psal je tuším zámečník, tudíš taky technik a nákup magnetů na /z mého pohledu/ zbytečné pokusy je jen jeho ztráta, ve kterého ho jiní slepně podporují..
Asi není co dodat..

S pozdravem

Dvell

"Dneska už nikdo nechodí s písničkou do boje a nezpívá když umírá, ptám se Vás čím to je? Možná že sme se konečně sami sebe zeptali, při tom šílenství, v té bolesti, proč vůbec sme kdy zpívali..."
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

podpora a nepodpora....

Příspěvek od martin11 »

Dvell napsal....
...Upřímě musím říct že mě to asi nejvíc mrzí u pana děda Slavíka jelikož je už staršího ročníku a podle toho co psal je tuším zámečník, tudíš taky technik a nákup magnetů na /z mého pohledu/ zbytečné pokusy je jen jeho ztráta, ve kterého ho jiní slepně podporují..

....děda Slavík si vybral magnety sám....a já osobně jsem mu několikrát řekl...kde je úskalí, co ano a co ne....jinak magnet v ruce ....a nebo cokoli..jakákoli činorodost....jen né kecy...vedou k vlastnímu rozšíření obzoru , znalostí a třeba i kamarádů...v dobrém slova smyslu....
...že MM je nesmysl...to přeci neřešíme.....jestli budu roubovat jahodu na jabloň....muže být také každému jedno....celé toto forum je o hledání.....alespoň, než jsem se sem dobrovolněpřihlásil jsem to tak chápal...a chápu...a jak píše Spaceball....nechodím sem prudit...chodím sem relaxovat.....tak...to je muj názor...zdraví martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Jsem svobodný

Příspěvek od Iv »

Jsem svobodný. Mohu se sám rozhodovat, snít , komunikovat se svobodnými lidmi,jsem si za to zodpovědný a taky sám sobě vděčný. Je to těžko nabytá svoboda a vzít si ji nikdy nenechám od druhých, kteří mě ve své fantazi nadřazenosti budou říkat, co mám dělat a jak žít, tady pak svoboda končí a já říkám nikdy.
O tomto je toto Forum, svobodné v myšlenkách a ne stranické.
Naposledy upravil(a) Iv dne úte 16 úno 2010 23:52, celkem upraveno 1 x.

..Karban..

Re: Jsem svobodný

Příspěvek od ..Karban.. »

Iv píše:Jsem svobodný. Mohu se sám rozhodovat, snít , komunikovat se svobodnými lidmi,jsem si za to zodpovědný a taky sám sobě vděčný. Je to těžko nabytá svoboda a vzít si ji nikdy nenechám od druhých, kteří mě ve své fantazi nadřazenosti budou říkat, co mám dělat a jak žít, tady pak svoboda končí a já říkám nikdy.
Jo, v poho, seš svobodný a můžeš si psát, co chceš.
Třeba ten tvůj "papír" na téma rotovertér.

Ovšem počítej s tím, že někdo jiný se naprostému nesmyslu svobodně vysměje.

Chceš polemizovat, zda je rotovertér nesmysl, či funkční zařízení, produkující na výstupu více energie než na vstupu?
Dolož skutečným měřením a sklapnu - nedovolím si odporovat tomu, kdo solidně provedeným testem dokáže funkčnost.

:D

Elektro
Zasloužilý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Příspěvek od Elektro »

Iv. Moja reč. :good: :good: :good: +1
Želám príjemný večer.

Pego
Zasloužilý člen
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

Příspěvek od Pego »

Iv píše:Jsem svobodný. Mohu se sám rozhodovat, snít , komunikovat se svobodnými lidmi,jsem si za to zodpovědný a taky sám sobě vděčný. Je to těžko nabytá svoboda a vzít si ji nikdy nenechám od druhých, kteří mě ve své fantazi nadřazenosti budou říkat, co mám dělat a jak žít, tady pak svoboda končí a já říkám nikdy.
:good: mohu jenom tise zavidet Tve nezvyklanosti - tohle je jedinej spravnej smer :smoke:

papax
Stálý člen

Příspěvek od papax »

Souhlasím s tebou a nejsi tu sám. negativistů je všude dost, ale čím prospějí? Jsou to jen jejich trapné polemiky o jejich egu. Škoda, každý člověk potřebuje, ať bádá, nebo jen zkouší cokoli, podpořit !!! Každá, i malá pochvala a radost je začátkem budoucích úspěchů. Někdo tu zkouší a snaží se, a jiní jen polemizují.
Kdo má elán.....nedejte se odradit, nikdo není tak chytrý, aby nemohl být chytřejší a to je veliká výhoda. Ani ti nejstudovanější nemusí být neomylní. Mohou však ostatním i pomoci.
Bádejte, jak jen vás napadne.

Jinak bychom ještě ani dnes nesvítili jinak, než loučí!

Papax

Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iv »

..Karban.. píše:

Chceš polemizovat, zda je rotovertér nesmysl, či funkční zařízení, produkující na výstupu více energie než na vstupu?
Dolož skutečným měřením a sklapnu - nedovolím si odporovat tomu, kdo solidně provedeným testem dokáže funkčnost.

Milý Karbane,toto není mojí povinností, ani nikoho zde na foru, ale povinností dnešních vědeckých a výzkumných týmů, aby každou novou hypotézu seriozně prozkoumali několika nezávislými týmy. Tato pracoviště jsou vybavena jak přístrojovou tak mozkovou kapacitou. Realita dnešních výzkumných pracovišť je však taková, že si sami podřezávají větev pod sebou a lidé je již přestávají brát jako vědecké pracovníky a stávají se terčem posměchu, ale to si zavinili oni sami, jelikož nerespektují potřeby veřejnosti, ale potřeby svých kapes a chlebodárců, tj. který grand dá víc peněz, tím se vede nějaký výzkum. Co se týče rotoverteru, je jasné, že úsporu energie mají a také se tak zatím dnes používají a je jen na výzkumu, aby celou problematiku dotáhl do nějakého závěru. My vědu neděláme, my jen relaxujeme a bavíme se a v dobrém případě z toho něco těžíme pro sebe a většinou si to financujem dobrovolně ze svých kapes (vidíš v tom ten diametrální rozdíl?), ale povinností výzkumníků na celém světě by mělo být, ověřit všechny možné teorie, ikdyž se zdají pro někoho přitažené za vlasy, od tohoto je tato společnost pěstuje(výzkumníky), ale oni dělají vše pro to, aby si lidé z nich začali dělat dobrý den, prostě zaspali.Pokud chceš nějaké důkazy ty sám, můžeš udělat granta několika výzkumným pracovištím a nechat si vypracovat výzkumný úkol a taky zaplatit, já ani nikdo tady na foru ti ho platit nebude a ani není naší povinností přesvědčovat, bylo by to asi stejně zbytečné do té doby, než by to bylo uvedené v technické modlitební knížce s kulatým razítkem.Nechtěj po nás, aby jsme suplovali vědecká pracoviště s průměrným platem cca 30 000.-Kč, jejich přístrojovým vybavením a ještě navíc s tituly vzadu a v předu u jména, dnes to stejně už u svobodných lidí není IN.Je to jen umělé rozdělování lidí a vytváření konfliktů, jež se stejně nakonec obrátí na jejich strůjce.

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

nic ...2x stejné viz níže....dneska není komp v kondici...nebo internet... :evil:
Naposledy upravil(a) martin11 dne stř 17 úno 2010 9:31, celkem upraveno 1 x.

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

Iv píše:
..Karban.. píše:

Milý Karbane,toto není mojí povinností, ani nikoho zde na foru, ale povinností dnešních vědeckých a výzkumných týmů, aby každou novou hypotézu seriozně prozkoumali několika nezávislými týmy. Tato pracoviště jsou vybavena jak přístrojovou tak mozkovou kapacitou. Realita dnešních výzkumných pracovišť je však taková, že si sami podřezávají větev pod sebou a lidé je již přestávají brát jako vědecké pracovníky a stávají se terčem posměchu, ale to si zavinili oni sami, jelikož nerespektují potřeby veřejnosti, ale potřeby svých kapes a chlebodárců, tj. který grand dá víc peněz, tím se vede nějaký výzkum. Co se týče rotoverteru, je jasné, že úsporu energie mají a také se tak zatím dnes používají a je jen na výzkumu, aby celou problematiku dotáhl do nějakého závěru. My vědu neděláme, my jen relaxujeme a bavíme se a v dobrém případě z toho něco těžíme pro sebe a většinou si to financujem dobrovolně ze svých kapes (vidíš v tom ten diametrální rozdíl?), ale povinností výzkumníků na celém světě by mělo být, ověřit všechny možné teorie, ikdyž se zdají pro někoho přitažené za vlasy, od tohoto je tato společnost pěstuje(výzkumníky), ale oni dělají vše pro to, aby si lidé z nich začali dělat dobrý den, prostě zaspali.Pokud chceš nějaké důkazy ty sám, můžeš udělat granta několika výzkumným pracovištím a nechat si vypracovat výzkumný úkol a taky zaplatit, já ani nikdo tady na foru ti ho platit nebude a ani není naší povinností přesvědčovat, bylo by to asi stejně zbytečné do té doby, než by to bylo uvedené v technické modlitební knížce s kulatým razítkem.Nechtěj po nás, aby jsme suplovali vědecká pracoviště s průměrným platem cca 30 000.-Kč, jejich přístrojovým vybavením a ještě navíc s tituly vzadu a v předu u jména, dnes to stejně už u svobodných lidí není IN.Je to jen umělé rozdělování lidí a vytváření konfliktů, jež se stejně nakonec obrátí na jejich strůjce.
protože tady je ring volný....můžu psaát....o sobě a svých pocitech a penězích....
...přesně jak napsal Iv....financuju si to sám.....seriozní výzkunmík to prostě dělat nemůže.....nikdo si neumí představit co musí vědec z akademie postoupit za cestu, aby prosadil svoji myšlenku.....živě si představuju....jsem zaměstnán v Akademii věd...a chci udělat MM.....
...první den po vyslovení této myšlenky....na mě vrátný hodí sítě...a už mě vezou...k Chocholouškovi....ví se, že mnoho vynálezů vzniklo po garážích...nebo třeba jako u mě v kuchyni na stole....jestli jdu čelem proti zdi může být každému jedno....ale "když motyka spustí"....to je potom mazec.....jak jsou všichni kamarádi....naštěstí se to u mě doma nemůže stát...alespoň to všichni říkají.....já osobně nevím...to až to dodělám....máme však jednu obrovskou výhodu...jak píše Iv....nemusíme se nikomu zpovídat, neplýtváme prostředky společnosti a hlavně nepotřebujeme ta kulatá razítka...a přes to všechno se stále nacházejí..."ochránci " čistoty myšlenek

..proto se tu stále...a zcela bezpředmětně objevuje toto..

...my svobodní..a svobodomyslní../cvokové/...hledači jiných vesmírů musíme někomu něco dokazovat....díky tomu , že nejsme nikomu povinováni...ničím...tak nemusíme....a už vůbec ne pochybovačum píšící příspěvky uvedené výše.....
...musím ale konstatovat, že se i mezi velmi vzdělanými lidmi nalézají pochybovač....je to škoda....tedy škoda těch pochybovačů.....jsem zde na foru obeznámen s jedním případe....nebudu popisovat podrobnosti....kdy autorita zpochybňuje projekt, který skutečně..."v garáži "funguje....
...funguje za soukromé peníze..a navzdory fyzice, kterou neobchází ale je využívána jinými cestami.....
...a zrovna tak dělám i ten MM...Energie tam není....no tak není....klidně dělám i s tímto vědomím....já to klidně zkusím....a zrovna tak Iv a SAO a Gromit, a jim68 a..... čmelák...klidně si létá.....martin11 :lol:

Tuco
Zasloužilý člen
Dostal: 10 poděkování

Čmelák

Příspěvek od Tuco »

Jen tak pro odlehčení: Prosím důrazně všechny členy tohoto fóra, aby se přestali navážet do chudáka čmeláka.

Skupina lidí, kteří mají pocit že let čmeláka není možný, sice existuje, ale to jsou biologové. Biologové s utkvělou představou, že celá aerodynamika se dá smrsknout do jednoho vzorečku ;)

martin11
Zasloužilý člen

Re: Čmelák

Příspěvek od martin11 »

Tuco píše:Jen tak pro odlehčení: Prosím důrazně všechny členy tohoto fóra, aby se přestali navážet do chudáka čmeláka.

Skupina lidí, kteří mají pocit že let čmeláka není možný, sice existuje, ale to jsou biologové. Biologové s utkvělou představou, že celá aerodynamika se dá smrsknout do jednoho vzorečku ;)
...jako jediný člen fora...se do čmeláka nenavážím, ale chválím....tudíž se mě tato výtka netýká. :lol: ...ve svém monologu jsem tím chtěl naznačit, že dělám to co mi je přirozené..a ne to co je mi jinýmu zakázané, nebo to co se ode mne očekává....hezký den všem...martin11 :lol: p.s. existuje krásná hudba...jmenuje se "Let čmeláka"

spaceball
Zasloužilý člen

Čmelák

Příspěvek od spaceball »

Let čmeláka :D
Létat lze i bez "zákonů" aerodynamiky - v tom smyslu, jak jej chápeme. Japončíci přišli s novou hračkou
létajícího robota. Je zde využito principu létání hmyzu - křídlo nevytváří vztlak díky aerodynamickému tvaru,
ale doslova se "prokousává" vzduchem - podobně, jako když plavec plave kraul.
Robot na obrázku není v letové pozici. To "žluté" je ve vertikální pozici - celý strojek je při letu ve vertikální
poloze. Dvě křídla nebo jedno je napevno a zbylé se pohybují. Spodní část křídla (ve vertikální poloze) je volná
a kopíruje se spožděním pohyb - jako vlající hadr. Robot je schopen nést svůj zdroj a miniaturní kameru.
Je jasné, že to bude fungovat do jisté hmotnosti a velikosti... ;) Všechno je možné, ale odcuť pocuť :P

Obrázek

Spaceball Obrázek

Re: Čmelák

Příspěvek od martin11 »

spaceball píše:Let čmeláka :D
Létat lze i bez "zákonů" aerodynamiky - v tom smyslu, jak jej chápeme. Japončíci přišli s novou hračkou
létajícího robota. Je zde využito principu létání hmyzu - křídlo nevytváří vztlak díky aerodynamickému tvaru,
ale doslova se "prokousává" vzduchem - podobně, jako když plavec plave kraul.
Robot na obrázku není v letové pozici. To "žluté" je ve vertikální pozici - celý strojek je při letu ve vertikální
poloze. Dvě křídla nebo jedno je napevno a zbylé se pohybují. Spodní část křídla (ve vertikální poloze) je volná
a kopíruje se spožděním pohyb - jako vlající hadr. Robot je schopen nést svůj zdroj a miniaturní kameru.
Je jasné, že to bude fungovat do jisté hmotnosti a velikosti... ;) Všechno je možné, ale odcuť pocuť :P

Obrázek
vyfoceno před minutou.....tak tohle prodávám u mě ve foto....protože se mi to líbí.....je to na vysílačku.....infra...do místnosti....mává to křídlama....normálně se zdá, že to letět nemůže....ale lítá to...a řízeně....zdraví martin11 :lol: ...jo a má to na každé straně 2+2 křídla tj 2 křídla vpravo a 2 v levo...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

..Karban..

Příspěvek od ..Karban.. »

Iv píše:Milý Karbane,toto není mojí povinností, ....

.... Co se týče rotoverteru, je jasné, že úsporu energie mají a také se tak zatím dnes používají ....
Ne, není tvou povinností.
Pouze by takové solidní měření napomohlo, abych bral vážně tvé pokusy a zprávy o nich.
Tvoje věc, zda tak učiníš, či nikoliv.

Tzv. "rotovertér" se v praxi nikde nepoužívá, úsporu energie nepřináší.
Já podobných pokusů udělal dost (mimochodem, již jsem zde na těchto strínkách prezentoval včetně fotografií velmi podobné zařízení a uváděl jsem i parametry - zajímavé, jaký byl nezájem právě těch, co by dokázali hádat, kterak rotovertér výborně funguje a energii spoří.

Proto tedy vím z vlastní praxe, kterak skutečnosti jsou a přetěžko uvěřím, když miě někdo bude chtít šálit.

Co se týká vztahů lidí v vědcům, nemyslím si, že si z nich jen dělají dobrý den (určitě ne z těch, co skutečně něco umí a mají znalosti).

Tedy si experimentuj, nech si radit, kým uznáš za vhodně a klidně opovrhuj snadno ověřitelnými skutečnostmi, je to tvoje volba.
Ta moje je jiná.
Jsem trocha prudič (život mě k tomu dovedl) a já budu stále a stále tnout do těch, kdo chtějí jiné ohlupovat - lhostejno, zda půjde o marketingové tajtrlíky, reklamní kreativce, slizké PR manipulátory či ziskuchtivé pavědce....

:)

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“