Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Efektivní elektrolýza

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

bezva

Příspěvek od martin11 »

....bezva... nech si to patentovat a prodej to amíkům....že to je tak jednoduchý mě fakt nenapadlo....ale jsi první tak je to tvoje :hip: ...hezký den všem ostatním martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
PeTr1
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

:)

Příspěvek od PeTr1 »

Anonymous píše::laugh: :laugh: :laugh:
a tak trochu popis :lol:

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Pozorujte květiny

Příspěvek od Aquarius1 »

Něco ze světa ;)
Omlouvám se ,špatně jsem to zkopčil tady je to opraveno :oops:

http://www.sme.sk/c/4028732/vedci-okopi ... odika.html

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Re: Pozorujte květiny

Příspěvek od la »

Aquarius1 píše:Něco ze světa ;)
Omlouvám se ,špatně jsem to zkopčil tady je to opraveno :oops:

http://www.sme.sk/c/4028732/vedci-okopi ... odika.html

Ahoj,možná tady je to trošku upřesněný http://www.abc.net.au/science/articles/ ... 338555.htm
pomocí manganu ,kysličníku uhličitého vody a slunečního záření vyrábí sacharidy o vodík se snaží.Doufám že je to stejný pramen :oops:

Akord
Zasloužilý člen
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Snaha se muže vyplatit, pokud je šance, že účinnost nebo cena perspektivne prevýší efekt soudobých fotovoltaických článku mezi 5 až 15 procent s cenou 50 až 150 korun za Watt.
Je to v podstate už taky fotosyntéza, protože premena získané elektriny na vodík z vody nedelá problém. Skutečná zelená fotosyntéza funguje s účinností 1 procento, pár plodin dosahuje 2 procenta.

diatomit
Nový člen

Nova alternativa paliva ?

Příspěvek od diatomit »

nasiel som nieco na stranke " gas-generator.yw.sk " je to uz realne ?

Marteen
Stálý člen

Vyvijac na predaj.

Příspěvek od Marteen »

A je to tu, prvy vyvijac (generator plynu) + prislusenstvo na predaj za dobru cenu.

:shock:

Je velmi podobny ako tu preberany vyvijac.

Citujem:

V bloku elektroniky je generované napätie potrebné k rozkladu vody.
V článkovej časti je vyvíjaný horľavý plyn ktorý prechádza cez cez komoru výstupu plynov
Vzniknutý plyn je vodik a kyslík v pomere 2:1
Tento plyn je následne vedený cez protizášlahový materiál do výstupu plynov

Vodik je horľavý a velmi vybušný plyn, preto musí byť stacionárne zariadenie ošetrené senzorom zaznamenávajúcim prípadnú poruchu, poškodenie alebo neriadený únik vodíku a následné zastavenie prevádzky.

Tieto opatrenia su nevyhnutné pri stacionárnych zariadeniach umiestnených v obytných priestoroch. Konečne aj bežne používaný zemný plyn alebo propanbutan pri zanedbaní bezpečnostných opatrení dokáže spôsobiť obrovské škody na životoch a majetku.

Pri mobilnom zariadení nie je nevyhnutný podobný senzor, nakoľko je zariadenie umiestnené v otvorenom priestore. Tam sú vyššie vstupné náklady s protimrazový zabezpečením, ale tie sú tiež vyriešené.
Využitie
Z prozaického hladiska je tvar generátoru plynu v podobe bežnéj autobatérie
Výhodou takto riešeného generátora plynu je produkcia plynu, ktorá je iba v objeme okamžitého oxidačného procesu, teda spaľovania bez zásobníkov a rozvodov plynu.
zdroj:http://gas-generator.yw.sk/

Neni to moja stranka.... :(
Naposledy upravil(a) Marteen dne pon 08 zář 2008 14:55, celkem upraveno 1 x.

Edvin
Stálý člen

Příspěvek od Edvin »

nevidim ziadny dokaz, ze to nie je iba tahak na peniaze.Navyse stranky na mna posobia dost nedoveryhodne.Keby som mal v rukach taku technologiu, obtazoval by som sa aspon umiestnit zopar fotiek a video, to by malo ohromny vplyv na dopyt.To je moj nazor.

Marteen
Stálý člen

Re: Nova alternativa paliva ?

Příspěvek od Marteen »

diatomit píše:nasiel som nieco na stranke " gas-generator.yw.sk " je to uz realne ?
Kde si nasiel tento odkaz?
Vdaka...

huhu1235

Takze neviem

Příspěvek od huhu1235 »

Precital som si toto forum ako aj dalsie zaoberajuce sa touto problematikou. Neviem v akom stadiu vyvoja cell ste, ti ktori do tohto fora prispievate. Ja som sa snazil ziskat nejake udaje uz pred styrmi rokmi, ale ay teraz nastal cas to uviest do praxe. Nevyrobil som sice Joe's system ale klasicky podla Meyersa, a musim poznamenat ze aj ked som z pociatku tomu uplne nedoveroval, prve pokusy ma presvedcili. Trochu technickych detajlov:
Pouzil som trubky AISI316L 25mm priemer, 19mm priemer 1,5m hrubka, dlzka 200 a 220mm
mam ich 9 v plastovej rurke. Pri prvych pokusoch som zistil ze je to fakt frekvencne zavisle. Pokial som mal vsetky vonkajsie trubky spojene dednym kablom a vnutorne dalsim nedokazal som vytvarat vacsie mnozstvo vodika (to ze tam bol vodik som testoval zapalovani...buchalo :-)) a spravne mi pracovali len prve 3-4 trubky. Taktiez sa mi pri tejto konfiguracii vytvarala hneda substancia na povrchu vody. Po vypnuti sa rozplylila do vody a voda zostala hnedo zelena. Neviem ci to bolo tym ze som pouzil vodu z kohutika. Pri druhom pokuse som spojil samostatne vsetky vonkajsie trubky do jedneho bodu a vnutorne taktiez, pri tomto prepojeni mi zacali pracovat vsetky trubky rovnako a vyvoj sa znacne urychlil. Nie je to sice este tak ako by som xcel ale treba tomu nechat cas... Niekde som cital ze je potrebne pripojit toroidne trafo k cell aby to vyvyjalo tak jak ma. Tie testy som robil s vlastnymi cievkami ktore boli napojene na + a - elektrody .... Momentalne som kupil stary favorit a xcel by som to vyskusat priamo na nom. Uvidim ako to dopadne. Mozem poslat aj nejake foto. Pokial ma niekto skusenosti s praktickym instalovanim bol by som vdacny za kazdu info co by mi pomohla. Inak stale to konzultujem s jednym chemikom a technikom, takze ak prideme na nieco zaujimave rad sa podelim so skusenostami. prikladam nejake foto.

A este jedna vec...nechapem preco sa nemozem registrovat na tomto fore.... mi furt vyhodi ze som zadal nespravny kod :(
a taktiez mi neberie 3gp subory...ked xcem prilozit video :(
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Re: Takze neviem

Příspěvek od rival »

huhu1235 píše: A este jedna vec...nechapem preco sa nemozem registrovat na tomto fore.... mi furt vyhodi ze som zadal nespravny kod :(
a taktiez mi neberie 3gp subory...ked xcem prilozit video :(
Potíž s kódem bude nejspíš ta, že jej neopisuješ odzadu, tedy obráceně než se zobrazuje. Je to tam červeně zdůrazněno. Pokud je problém v něčem jiném, tak mi písni na rival@upramene.cz a najdeme řešení.

Jestliže je video hodně veliké, tak jej ulož třeba na http://www.edisk.cz a do svého příspěvku tady na fóru vlož info (odkaz) ke stažení tohoto souboru.

rival - živý člověk - suverén
nicmick

Rezonanční frekvence

Příspěvek od nicmick »

Zdravím pánové, nejsem žádný fizyk ani chemik. Ale při pročítání fóra jsem si všiml, že se často hovoří o rezonanční frekvenci. Bez dalšího upřesnění.
Rezonance je jistě nutná pro děje, kde chceme udržet užitečný jev s přísunem minima energie.

Moc je tu však nehovořilo, jaké vlnění chceme mít v rezonanci. V zařízeních Mayerova typu lze uvažovat o:
1)Rezonanci molekuly vody
2)Rezonanci elektromagnetické, CL obvodu (cívka-"vodní kondenzátor")
3)Rezonance zvuková. Respektive tlakové vlny.

Když jsem uvažoval o rezonančním kmitočtu a frekvencích, které se snad užívají, napadlo mne, že zde nemusí být podstatná rezonance elektomagnetická. Stejně je útlum rezonančního obvodu kde dielektrikem je voda takový, že, dejme tomu, nemá moc smyslu o tom uvažovat.

O rezonanci molekuly bohužel nic nevím. Frekvence však budou zřejmě velmi vysoké.

Zajímavý je bod 3). Při proudovém rázovém impulsu určitě vzniká na elektrodách tlakový impuls, který se šíří vodou. Šíří se rychlostí zvuku ve vodě, tedy zhruba 1300ms-1. Pokud uvažujeme mezeru mezi elektrodami 3mm, bude ráz probíhat dráhu 6mm a tedy dosáhne f=cca 220kHz. Samozřejmě, rezonanční frekvence se bude měnit, jakmile dojde k vývinu plynů a vznikne prostředí s nižší hustotou.
Rozdíl hustoty u jednotlivých elektrod, který pravděpodobně vzniká (vlivem koncentrace rozdílných iontů), nebude mít na frekvenci vliv.

K úvaze, že by se zde mohlo jednat o "tlakovou rezonanci" mne vede i to, že Mayer používá trubkové elektrody, které jsou z hlediska účinného odrazu výhodnější.
K účinnému odrazu je třeba co největší rozdíl hustot, ale i tuhost konstrukce, aby nedocházelo k útlumu v deformaci elektrod.
Roli by mohl hrát i průměr elektrod tak, aby rázová vlna ke středu trubek a zpět byla také ve fázi.

Co se týče udržení rezonance, je vhodné využít zařízení, které řídí frekvenci automaticky. U CL obvodů se používá fázový závěs apod.
U zvukové v těchto rozměrech nevím, možná by to šlo vymyslet.

Co vy na tuto úvahu, tedy že by mohlo jít o kombinaci působení proudu a "tlakovou/zvukovou" rezonanci?

Akord
Zasloužilý člen
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Rezonance muže rešit rychlost reakce, ale ne energetickou bilanci reakce. Téme rezonance jsem nekolik príspevku už venoval.

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

..

Příspěvek od la »

Sano dal moc pěknou ukázku řešení do vlákna http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=838

huhu1235
Stálý člen

Testy

Příspěvek od huhu1235 »

Takze ako som slubil nejake movie ..... tu su:
Ako mi to vyrabalo vodik pri prvych testoch
http://www.edisk.sk/stahnout-soubor/577 ... .32MB.html

Tu som skusal ci to bucha :-)
http://www.edisk.sk/stahnout-soubor/500 ... .25KB.html

Cez vikend som skusal nejake nastavenia s cievkami. Mal som toroidne trafo 12V/220V. Pokial nebolo zatazene dalo mi nejakych 950V na sekundarnom vinuti. Tak som ho chcel pripojit aby mi transformovalo nejake vacsie napatie na vyvijac.... chyba lavky....nic nerobilo, pri ziadnej frekvecii nedokazal vyvijac pracovat.... zatial neviem preco ale pouzitim transofmovania na vyssie napatie som nedokazal vyvijac rozchodit. Dokonca pri merani frekvencie na obvode mi nedokazal system bezat na jednej frekvencii stabilne. Skusal som rozne frekvencie ale som nedokazal vyvijac rozchodit.

Dalej som skusal rozne typy cievok..... Merak mi ukazal kapacitu vyvijaca nieco okolo 176 nF.
Pokial som skusil pripojenie cievok na anody a katody a to takto:
1) cievky priblizne 500mH a 650mH vyvyjac nepracoval
2) indukcne cievky 12V z auta cca 6mH - pripojenie len na primarne vynutie - vyvijac fungoval vcelku slusne. Pokial som pripojil cievky naopak, nemalo to ziaden vplyv na vyvin zmesi
3) vlasna cievka spolocne jadro s vinutiami vedla seba cca 700uH - zaznamenal som vacsi vyvin zmesi ako u indukcnych cievok. Rovnako ako u indukcnych cievok, pokial som jednu cievku pripojil naopak nemalo to ziaden vplyv na vyvoj
Tu su nejake ukazky
http://www.edisk.sk/stahnout-soubor/299 ... .25KB.html
http://www.edisk.sk/stahnout-soubor/848 ... .03MB.html
http://www.edisk.sk/stahnout-soubor/634 ... .42MB.html

Dalsim pokusom cez vikend som sa pokusal vonkajsiu elektrodu mechanicky upravit na frekveciu vnutornej. Vnutorna mi pri mechanickom naraze rezovnovala pri 3246Hz vonkajsia na nejakych 2000Hz. Po mechanickych upravach - to znamena robil som do nej zarezy a skratil som ju - som vonkajsiu dostal do rovnakej frekvecie na akej fungovala vnutorna.
Vysledok - nemalo to ziaden vplyv na vyvoj plynu.....zatial. este skusim pouzit cievku aby som ich dostal aj do elektrickej rezonancie..... ;-)

Dalsi postup ;-) (pokial je este dobre pocasie....)
1) xcel by som vyskusat urobit cievku s co najmensou indukcnostou aby som sa dostal so systemom na frekveciu 42,8KHz co by mala byt frekvecia disasociacie molekul vody.
2) Taktiez skusim pouzit VN trafo z televizora ..... ze co to spravi pri VN napati..ak sa mi to podari.....alebo ak ma nezabije :-)
3) musim zmerat kolko zmesy mi to za minutu vyvija

Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“