Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Elektret - Baterie využívající pole země

Vše o alternativních zdrojích energie.

Moderátor: rival

Odpovědět
vonLichtverden
Stálý člen

Wolframit

Příspěvek od vonLichtverden »

Pánové.
Karbidu Wolframu jsem sehnal 2Kg. (Nalejme si čistého vína - samozřejmě je to množství, které pokrývá sotva moji potřebu). Nyní ještě koupím ten vosk, postavit VN zdroj a může se začít. O průběhu budu informovat. Průběh pokusu nebude, tak rychlý, jako jsou někteří lidé naučení. Mám malé dítě tzn. pokus se může protáhnout i na několik měsíců. Zdar

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Wolframit

Příspěvek od Palo »

vonLichtverden píše:Pánové.
Karbidu Wolframu jsem sehnal 2Kg. (Nalejme si čistého vína - samozřejmě je to množství, které pokrývá sotva moji potřebu). Nyní ještě koupím ten vosk, postavit VN zdroj a může se začít. O průběhu budu informovat. Průběh pokusu nebude, tak rychlý, jako jsou někteří lidé naučení. Mám malé dítě tzn. pokus se může protáhnout i na několik měsíců. Zdar
To by chtěl každej 2 kila :)

Akorát za kolik a kde? :)

Nebo je to nějakej kamarádkšeft? :)

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
vonLichtverden
Stálý člen

Příspěvek od vonLichtverden »

Jak jsem zde již před několika měsíci inzeroval, mám v oné fabrice jak známé, tak rodinné příslušníky. To, že sehnat ten materiál nebylo snadné, svědčí i to, že to trvalo několik měsíců. Nevím, zda bude možné opakovat akci a získat další materiál. Nicméně bych nezoufal. Z několika dobrých zdrojů jsem zjistil informaci, že Osram chce začít s materiálem odchodovat tzn. nebude nutné si koupit celý vagon. Jen to chce obrnit se trpělivostí. Z vlastní zkušenosti vím, že na Bruntálsku není nic tak horké, jak se to uvaří.

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

vonLichtverden píše:Jak jsem zde již před několika měsíci inzeroval, mám v oné fabrice jak známé, tak rodinné příslušníky. To, že sehnat ten materiál nebylo snadné, svědčí i to, že to trvalo několik měsíců. Nevím, zda bude možné opakovat akci a získat další materiál. Nicméně bych nezoufal. Z několika dobrých zdrojů jsem zjistil informaci, že Osram chce začít s materiálem odchodovat tzn. nebude nutné si koupit celý vagon. Jen to chce obrnit se trpělivostí. Z vlastní zkušenosti vím, že na Bruntálsku není nic tak horké, jak se to uvaří.
Oki, díky za informaci. V každém případě dej vědět, jak se objeví jakákoliv informace – ať už vlastnoruční výroba nebo ohledně nákupu karbidu...

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

i já se tomu kouknu na zoubek... :-)

Příspěvek od adam.benda »

Zdravím všechny,
nachvilku si odpočinu od magnetizmu a taky se tomuhle podívám na zoubek. :) Časové možnosti nejsou velké, ale pokusím se, provést co nejdřív první testy. Někdo tu psal, že syntetické látky jako pojivo nejsou vhodné, já to ale přesto risknu. :) ..použiju epoxidovou pryskyřici 1200/371, jako těžký kov použiju oxid olovnatý žlutý, pro který si pojedu zítra do společnosti http://www.verkon.cz .
Při polarizaci není potřeba, aby protékal nějaký výrazně velký proud, naopak, žádoucí bude proud poměrně malý, použiju přibl. 100 nA. Rozměry baterie (plochy elektrod a délku "dielektrika") přizpůsobím tomuto zvolenému proudu. Zdroj mám 30 kV, mohl bych proud srážet, ale proč, když bych vyloženě zbytečně zmenšil velikost "baterie". (Předpokládám, že s rostoucí velikostí by měl určitým způsobem i růst výkon). Už se těším, až mi tu bude 3 dny zasychání (nebo jak dlouho) pískat ve dne v noci zdroj vysokýho napětí. :)
S výsledky, ať dobrými nebo špatnými, se samozřejmě přijdu pochlubit. :)

skener
Stálý člen

Příspěvek od skener »

Tak ako znovu na mrtvom bode ?

Uz je to nejaké časté.

skener
Stálý člen

Příspěvek od skener »

Teraz ma napadlo ci je tu este zaujem keby sa mi to nahodou podarilo zohant ten karbid chcel by to niekto ?

Ja to idem zhanat pre seba ale ak mi povedia ze musim zobrat aspon 10kg tak ja ze ci tu bude niekto kto by chcel tie dalsie keby som si nechal tak 2kg pre seba
Naposledy upravil(a) skener dne ned 14 říj 2007 11:39, celkem upraveno 1 x.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Možná nakonec nezbyde nic jiného než vyzkoušet nějaký jiný prach

Môžeš použiť aj materiál z kysličníkovej elektródy oloveného akumulátoru.
Len to treby rozomlieť na čo najjemnejší prach.

skener
Stálý člen

Příspěvek od skener »

Ja tomu moc nerozumiem tak sa radsej spýtam:

Kód: Vybrat vše

http://www.bam.com.cn/WCBased.html
ked budeme mať ten prach a vosk a zmeisame to a nechame stuhnut a mam taký pcit ze tu niekto vravel ze je to výborný izolátor tan vosk. Bude to teda fungovat ked bude ten wolfram bezpečne zaizolovaný v tom vosku ?

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Já bych si vzal

Příspěvek od adam.benda »

skener píše:Teraz ma napadlo ci je tu este zaujem keby sa mi to nahodou podarilo zohant ten karbid chcel by to niekto ?
Já bych si tak 1 kg vzal.. :good: záleží ale bohužel na ceně.. ..už si nepamatuju, jakou jsi zmiňoval cenu...

skener
Stálý člen

Zatial asi tolko

Příspěvek od skener »

Takze vas trosku poinformujem co som zistil ak sa nenahneváte.

Zistoval som ten karbid wolfram prašok aký uviedol v tom patente nebudem zmienovat detajli.

Napisal som do viazerých firiem na ukrajine v rakusku polsku aj v čechách.

Zatia lso mdostal len dve odpovede odkial by sa to teoreticky dal odostať.

Rakusania mi napisali ze to maju ale ze si mam vybrat s tej ich tabulky podla zrnitocti atd co vlastne chcem tak tam by som mohol odpisat ale dolezitejsia bola odpoved s čiech osttné odpovede zatia lsatali za hovno.

Takže bratia Česi su ochotný predat najmenej 5kg tohto karbid prašku

inak len pre predstavu podla hustoty a váhy toho materialu je 1kg asi 65ml teda niečo viac ako pol deci toh oprašku

a cenu si stanovili na 1855czk / 1 kg

myslel som si ze to nebude lacne ale toto je o niečo viac než som čakal.

Mo jzaver zatial ze budem cakan ci mi neodpisu dalsie firmi a budem vas informovat ale inka zatial toto neplanujem kupovat a mali bi sme zvážiť inú alternatívu čo vy na to kto sa d otho vizná čo má podla vas najbližšie k tomuto karbidu ?

Dalsia vec zatial sa rovnako snazim najst aj ten vosk s tej palmy (original) zatial uplne bez výsledku ak ničo zistim dam vediet rovanko prosim vas nerobte tajnosti a poevdzte ak viete nieco o tomto vosku alebo aj o nejake j najblizsej variante k tomu ktoru by sme mohli použiť zatial dakujem to je vsetko.

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

skener

Příspěvek od lajos »

Hned na první straně tohoto vlákna máš popsaný karnaubský vosk.

tbest
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

karnaubský vosk

Příspěvek od tbest »

Kdybyste zháněli karnaubský vosk v malém množství tak tadyhttp://www.ceske-tradice.cz/eshop/cz/k3 ... ily-250-g/
mají palmový vosk. Asi před 3týdny jsem měl ten pytlík v ruce a mám za to, že tam bylo karnaubský. Trochu se znám s majitelem obchodu a ten mi teď po skype slíbil, že se optá u dodavatele, aby to bylo stopro.

wh173
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Re: karnaubský vosk

Příspěvek od wh173 »

tbest píše:Kdybyste zháněli karnaubský vosk v malém množství tak tadyhttp://www.ceske-tradice.cz/eshop/cz/k3 ... ily-250-g/
mají palmový vosk. Asi před 3týdny jsem měl ten pytlík v ruce a mám za to, že tam bylo karnaubský. Trochu se znám s majitelem obchodu a ten mi teď po skype slíbil, že se optá u dodavatele, aby to bylo stopro.
Karnaubský vosk je získáván z listů palmy jménem Copernica Cerifera, která pochází ze severní Brazílie. V přírodě slouží k prevenci nadměrného odpařování vody z listů z této palmy.
.... takze by t o mohlo byt ono

Who told you, you could do this like that?
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: karnaubský vosk

Příspěvek od Palo »

wh173 píše:Karnaubský vosk je získáván z listů palmy jménem Copernica Cerifera...
No, akorát, jak tu bylo zmíněno - to, co se dá běžně koupit tady u nás, třeba v potřebách pro malíře, tak je syntetický vosk...
Zde je otázka, jestli radši nepoužít včelí vosk, ten by mohl být možná vhodnější...

Odpovědět

Zpět na „Jak na to...“