Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Elektret - Baterie využívající pole země
Moderátor: rival
- vonLichtverden
- Stálý člen
Wolframit
Pánové.
Karbidu Wolframu jsem sehnal 2Kg. (Nalejme si čistého vína - samozřejmě je to množství, které pokrývá sotva moji potřebu). Nyní ještě koupím ten vosk, postavit VN zdroj a může se začít. O průběhu budu informovat. Průběh pokusu nebude, tak rychlý, jako jsou někteří lidé naučení. Mám malé dítě tzn. pokus se může protáhnout i na několik měsíců. Zdar
Karbidu Wolframu jsem sehnal 2Kg. (Nalejme si čistého vína - samozřejmě je to množství, které pokrývá sotva moji potřebu). Nyní ještě koupím ten vosk, postavit VN zdroj a může se začít. O průběhu budu informovat. Průběh pokusu nebude, tak rychlý, jako jsou někteří lidé naučení. Mám malé dítě tzn. pokus se může protáhnout i na několik měsíců. Zdar
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Wolframit
To by chtěl každej 2 kilavonLichtverden píše:Pánové.
Akorát za kolik a kde?
Nebo je to nějakej kamarádkšeft?
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
- vonLichtverden
- Stálý člen
Jak jsem zde již před několika měsíci inzeroval, mám v oné fabrice jak známé, tak rodinné příslušníky. To, že sehnat ten materiál nebylo snadné, svědčí i to, že to trvalo několik měsíců. Nevím, zda bude možné opakovat akci a získat další materiál. Nicméně bych nezoufal. Z několika dobrých zdrojů jsem zjistil informaci, že Osram chce začít s materiálem odchodovat tzn. nebude nutné si koupit celý vagon. Jen to chce obrnit se trpělivostí. Z vlastní zkušenosti vím, že na Bruntálsku není nic tak horké, jak se to uvaří.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Oki, díky za informaci. V každém případě dej vědět, jak se objeví jakákoliv informace – ať už vlastnoruční výroba nebo ohledně nákupu karbidu...vonLichtverden píše:Jak jsem zde již před několika měsíci inzeroval, mám v oné fabrice jak známé, tak rodinné příslušníky. To, že sehnat ten materiál nebylo snadné, svědčí i to, že to trvalo několik měsíců. Nevím, zda bude možné opakovat akci a získat další materiál. Nicméně bych nezoufal. Z několika dobrých zdrojů jsem zjistil informaci, že Osram chce začít s materiálem odchodovat tzn. nebude nutné si koupit celý vagon. Jen to chce obrnit se trpělivostí. Z vlastní zkušenosti vím, že na Bruntálsku není nic tak horké, jak se to uvaří.
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
i já se tomu kouknu na zoubek... :-)
Zdravím všechny,
nachvilku si odpočinu od magnetizmu a taky se tomuhle podívám na zoubek. Časové možnosti nejsou velké, ale pokusím se, provést co nejdřív první testy. Někdo tu psal, že syntetické látky jako pojivo nejsou vhodné, já to ale přesto risknu. ..použiju epoxidovou pryskyřici 1200/371, jako těžký kov použiju oxid olovnatý žlutý, pro který si pojedu zítra do společnosti http://www.verkon.cz .
Při polarizaci není potřeba, aby protékal nějaký výrazně velký proud, naopak, žádoucí bude proud poměrně malý, použiju přibl. 100 nA. Rozměry baterie (plochy elektrod a délku "dielektrika") přizpůsobím tomuto zvolenému proudu. Zdroj mám 30 kV, mohl bych proud srážet, ale proč, když bych vyloženě zbytečně zmenšil velikost "baterie". (Předpokládám, že s rostoucí velikostí by měl určitým způsobem i růst výkon). Už se těším, až mi tu bude 3 dny zasychání (nebo jak dlouho) pískat ve dne v noci zdroj vysokýho napětí.
S výsledky, ať dobrými nebo špatnými, se samozřejmě přijdu pochlubit.
nachvilku si odpočinu od magnetizmu a taky se tomuhle podívám na zoubek. Časové možnosti nejsou velké, ale pokusím se, provést co nejdřív první testy. Někdo tu psal, že syntetické látky jako pojivo nejsou vhodné, já to ale přesto risknu. ..použiju epoxidovou pryskyřici 1200/371, jako těžký kov použiju oxid olovnatý žlutý, pro který si pojedu zítra do společnosti http://www.verkon.cz .
Při polarizaci není potřeba, aby protékal nějaký výrazně velký proud, naopak, žádoucí bude proud poměrně malý, použiju přibl. 100 nA. Rozměry baterie (plochy elektrod a délku "dielektrika") přizpůsobím tomuto zvolenému proudu. Zdroj mám 30 kV, mohl bych proud srážet, ale proč, když bych vyloženě zbytečně zmenšil velikost "baterie". (Předpokládám, že s rostoucí velikostí by měl určitým způsobem i růst výkon). Už se těším, až mi tu bude 3 dny zasychání (nebo jak dlouho) pískat ve dne v noci zdroj vysokýho napětí.
S výsledky, ať dobrými nebo špatnými, se samozřejmě přijdu pochlubit.
Teraz ma napadlo ci je tu este zaujem keby sa mi to nahodou podarilo zohant ten karbid chcel by to niekto ?
Ja to idem zhanat pre seba ale ak mi povedia ze musim zobrat aspon 10kg tak ja ze ci tu bude niekto kto by chcel tie dalsie keby som si nechal tak 2kg pre seba
Ja to idem zhanat pre seba ale ak mi povedia ze musim zobrat aspon 10kg tak ja ze ci tu bude niekto kto by chcel tie dalsie keby som si nechal tak 2kg pre seba
Naposledy upravil(a) skener dne ned 14 říj 2007 11:39, celkem upraveno 1 x.
Ja tomu moc nerozumiem tak sa radsej spýtam:
ked budeme mať ten prach a vosk a zmeisame to a nechame stuhnut a mam taký pcit ze tu niekto vravel ze je to výborný izolátor tan vosk. Bude to teda fungovat ked bude ten wolfram bezpečne zaizolovaný v tom vosku ?
Kód: Vybrat vše
http://www.bam.com.cn/WCBased.html
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Já bych si vzal
Já bych si tak 1 kg vzal.. záleží ale bohužel na ceně.. ..už si nepamatuju, jakou jsi zmiňoval cenu...skener píše:Teraz ma napadlo ci je tu este zaujem keby sa mi to nahodou podarilo zohant ten karbid chcel by to niekto ?
Zatial asi tolko
Takze vas trosku poinformujem co som zistil ak sa nenahneváte.
Zistoval som ten karbid wolfram prašok aký uviedol v tom patente nebudem zmienovat detajli.
Napisal som do viazerých firiem na ukrajine v rakusku polsku aj v čechách.
Zatia lso mdostal len dve odpovede odkial by sa to teoreticky dal odostať.
Rakusania mi napisali ze to maju ale ze si mam vybrat s tej ich tabulky podla zrnitocti atd co vlastne chcem tak tam by som mohol odpisat ale dolezitejsia bola odpoved s čiech osttné odpovede zatia lsatali za hovno.
Takže bratia Česi su ochotný predat najmenej 5kg tohto karbid prašku
inak len pre predstavu podla hustoty a váhy toho materialu je 1kg asi 65ml teda niečo viac ako pol deci toh oprašku
a cenu si stanovili na 1855czk / 1 kg
myslel som si ze to nebude lacne ale toto je o niečo viac než som čakal.
Mo jzaver zatial ze budem cakan ci mi neodpisu dalsie firmi a budem vas informovat ale inka zatial toto neplanujem kupovat a mali bi sme zvážiť inú alternatívu čo vy na to kto sa d otho vizná čo má podla vas najbližšie k tomuto karbidu ?
Dalsia vec zatial sa rovnako snazim najst aj ten vosk s tej palmy (original) zatial uplne bez výsledku ak ničo zistim dam vediet rovanko prosim vas nerobte tajnosti a poevdzte ak viete nieco o tomto vosku alebo aj o nejake j najblizsej variante k tomu ktoru by sme mohli použiť zatial dakujem to je vsetko.
Zistoval som ten karbid wolfram prašok aký uviedol v tom patente nebudem zmienovat detajli.
Napisal som do viazerých firiem na ukrajine v rakusku polsku aj v čechách.
Zatia lso mdostal len dve odpovede odkial by sa to teoreticky dal odostať.
Rakusania mi napisali ze to maju ale ze si mam vybrat s tej ich tabulky podla zrnitocti atd co vlastne chcem tak tam by som mohol odpisat ale dolezitejsia bola odpoved s čiech osttné odpovede zatia lsatali za hovno.
Takže bratia Česi su ochotný predat najmenej 5kg tohto karbid prašku
inak len pre predstavu podla hustoty a váhy toho materialu je 1kg asi 65ml teda niečo viac ako pol deci toh oprašku
a cenu si stanovili na 1855czk / 1 kg
myslel som si ze to nebude lacne ale toto je o niečo viac než som čakal.
Mo jzaver zatial ze budem cakan ci mi neodpisu dalsie firmi a budem vas informovat ale inka zatial toto neplanujem kupovat a mali bi sme zvážiť inú alternatívu čo vy na to kto sa d otho vizná čo má podla vas najbližšie k tomuto karbidu ?
Dalsia vec zatial sa rovnako snazim najst aj ten vosk s tej palmy (original) zatial uplne bez výsledku ak ničo zistim dam vediet rovanko prosim vas nerobte tajnosti a poevdzte ak viete nieco o tomto vosku alebo aj o nejake j najblizsej variante k tomu ktoru by sme mohli použiť zatial dakujem to je vsetko.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
karnaubský vosk
Kdybyste zháněli karnaubský vosk v malém množství tak tadyhttp://www.ceske-tradice.cz/eshop/cz/k3 ... ily-250-g/
mají palmový vosk. Asi před 3týdny jsem měl ten pytlík v ruce a mám za to, že tam bylo karnaubský. Trochu se znám s majitelem obchodu a ten mi teď po skype slíbil, že se optá u dodavatele, aby to bylo stopro.
mají palmový vosk. Asi před 3týdny jsem měl ten pytlík v ruce a mám za to, že tam bylo karnaubský. Trochu se znám s majitelem obchodu a ten mi teď po skype slíbil, že se optá u dodavatele, aby to bylo stopro.
- wh173
- Starší člen
- Dostal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: karnaubský vosk
Karnaubský vosk je získáván z listů palmy jménem Copernica Cerifera, která pochází ze severní Brazílie. V přírodě slouží k prevenci nadměrného odpařování vody z listů z této palmy.tbest píše:Kdybyste zháněli karnaubský vosk v malém množství tak tadyhttp://www.ceske-tradice.cz/eshop/cz/k3 ... ily-250-g/
.... takze by t o mohlo byt ono
Who told you, you could do this like that?
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: karnaubský vosk
No, akorát, jak tu bylo zmíněno - to, co se dá běžně koupit tady u nás, třeba v potřebách pro malíře, tak je syntetický vosk...wh173 píše:Karnaubský vosk je získáván z listů palmy jménem Copernica Cerifera...
Zde je otázka, jestli radši nepoužít včelí vosk, ten by mohl být možná vhodnější...