Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

A je to jen Vaše...

Pravidla, aktuální info a finanční příspěvky na chod fóra
Odpovědět
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Kríza fóra?

Příspěvek od poota »

Většina procesů probíhá v cyklech, kdy se pravidelně střídá vyšší a nižší úroveň. Proto bych rozhodně momentální útlum nesrovnával s krizí. Je fakt, že na fóru záleží mimo jiné i na celkové náladě, kterou je, jak vidno, poměrně snadno možné ovlivnit. Stačí jeden nebo několik "škodičů" a nebo na druhou stranu dobrý nápad a nějaké výsledky, a nálada se téměř okamžitě mění. Svědčí to mimo jiné i o tom, že jsme všichni poněkud "netýkavky". Což se třeba projeví i lokálním znechucením některého člena, zhusta pak zásluhou nepochopení některých příspěvků nebo reakcí. Poměrně čilá korespondence pomocí SZ rozhodně není na škodu, protože to je využití možnosti fóra. V dobách nálad nepříznivých rozvoji se touto cestou šíří část informací, které by jinak šly cestou veřejnou - raději ovšem takhle, než vůbec.
Přehlednosti a čitelnosti fóra také neprospívá různé plevelení a osobní přestřelky mimo téma. Přehlednosti by také prospělo důsledné uvádění předmětu příspěvku, které by umožnilo případně vlákno automaticky utřídit, možná by to šlo zavést do formuláře jako povinnou položku, bez které se příspěvek neodešle. Sice oklikou, ale zase se dostávám k tomu, že fórum vytváříme my, členové. A tudíž bude přesně takové, jací jsme my, tedy naším přesným obrazem, který může někdo, pokud mu to vůbec stojí za tu námahu, pouze drobně retušovat. Zdravím - poota

jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

krize

Příspěvek od jeff »

Nenazýval bych to krizí, aspoň ne tady na fóru. Tu skutečnou krizi vnímám tady kolem sebe, kdy si mnoho lidí říká, že s ní stejně nic neudělají a jdou raději do hospody. Ostatně tak to bylo vždycky, když je nějaký problém, na který se těžko hledá řešení, prostě se jde na pivo, aby se přišlo na jiné myšlenky, nebo oddálil čas rozhodování a pak se většinou stává, že řešení přijde samo. Jestli dobré, nebo špatné není rozhodující, hlavně že nějaké je a celá věc se nemusí lámat přes koleno. Vidím to dnes a denně a týden co týden jsem nucen objednávat více piva.
Na fóru je prostor pro inspiraci a nové nápady, které jsou k dispozici dalším a dalším zájemcům, aby je vyzkoušeli a eventuelně zdokonalili. Záleží na každém jednotlivci, jak se k tomu postaví, ale o tom se tady už psalo dost. Někdo kritizuje, někdo tomu není schopen porozumět, ale snaží se, jiný se ani nesnaží, no a někdo a to jsem bohužel i já je buď moc zaměstnán jinými věcmi a nemá čas a nebo je prostě líný. Potom dojde trpělivost těm, kteří sem dávají svoje myšlenky a výsledky svojí práce a ti ostatní, kteří čekají se začnou mezi sebou dohadovat, většinou zbytečně a někdy i dost nevybíravým způsobem. Věřím ale, že tohle období překonáme a zase přijdou lepší časy. Chybami by jsme se měli poučit a fórum jako takové by mělo doznat určitých drobných změn.

Jeff

Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Vylepšení

Příspěvek od Merlin »

"Chybami by jsme se měli poučit a fórum jako takové by mělo doznat určitých drobných změn."

Ano, neškodil by filtr (přednastavení): Ignoruj příspěvky účastníka xxxxx ! Člověk by se pak nemusel hodiny prokousávat balastem, který ho vůbec nezajímá. Dal by se zabudovat jako funkce do seznamu účastníků.

Děkuji všem, kteří se "dopustili autocenzury" a odstranili z vlákna diskuse k Testatice obsah těch svých příspěvků, který považovali za irelevantní. Takto vyprázdněné příspěvky pak mohu vymazat (což jsem pak coby moderátor vlákna udělal). Ulehčí to hledání, dá věci spád a v neposlední řadě odlehčí databázi.

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od Aquarius1 »

Je to jako v životě,někdy jsi v pohodě někdy ne.Pokud ne stačí jeden ,,přispěvovatel,, a je vymalováno ale to je život jako takový.
Nechme věcem volný průběh ono se to vyčistí samo.John Lennon měl krásnej slogan a má ho i v jedné ze svých písní, ,,Nech věci běžet" ;)

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od Merlin »

Rád nechám věci běžet, ale nesmí s sebou brát můj čas.

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
Akord
Zasloužilý člen
Dostal: 28 poděkování

Re: Kríza fóra?

Příspěvek od Akord »

sano píše:Fórum si prestalo plniť úlohu na ktorú bolo založené. Prestalo byť nástrojom pomoci tým, ktorí niečo riešia. Neostávajú od účastníkov fóra potrebnú pomoc.
Práve naopak. Treba aj lepšie pochopiť, čo je úloha a čo je pomoc. Sú predsa pravidlá fóra, tak sa vyjadri k nim. Hádam by Ťa nebavila diskusia s papierovými panákmi.

rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Nové členění hodnocení

Příspěvek od rival »

Zatím máme stávající hodnocení:

0-25 příspěvků - nový člen
26- 100 - stálý člen
101-200 - starší člen
201-300- zasloužilý člen
301 -a více - rádce

Rád bych toho rádce změnil na něco vhodnějšího. Velký počet příspěvků ještě neznamená, že dotyčný může automaticky ostatním radit. Praxe fóra tuto slabinu často ukazuje... Takže máte nějaké nápady na vhodnější členění hodnocení ?

rival - živý člověk - suverén
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Nové členění hodnocení

Příspěvek od martin11 »

Rival píše:Zatím máme stávající hodnocení:

26- 100 - stálý člen
101-200 - starší člen
201-300- zasloužilý člen
301 -a více - rádce

Rád bych toho rádce změnil na něco vhodnějšího. Velký počet příspěvků ještě neznamená, že dotyčný může automaticky ostatním radit. Praxe fóra tuto slabinu často ukazuje... Takže máte nějaké nápady na vhodnější členění hodnocení ?
...reaguji a ...upřímně nevím....osobně ...mám karmu 114...a nic neumím...kdyby se tu mluvilo jen o fotografii a výtvarném umění....tak mám radost...ale na převážně technickém fotru...jako je to....ta karma , i jakýsi titul...je spíše za odsloužená léta zde....
....myslím, že karmu...nebo jiné hodnocení ..by měli přidělovat lidé, kteří rozumí problemu..a měli k tomu kompetenci..odbornou....a za nějaký přínosný nápad by dali bodík...
např.. elektronika...AKODR, Ilem, Gromit
vyvýječe ..SAO...Mim...Peter ?..
magnety Adambenda
lečitelství Gewo
motory...Lajoš
elektrotechnika... La..Jeff
topné systemy...Kutil
koloid ..Habana
motůrek s diodou..Karban
....relax u kávičky a ultrazvuková kuchařka..martin11 :lol: ....to jako já...jinam se nehodim...to je kulturní vložka...
...omlouvam koho jsem nejmenoval...ale všichni víme, že zde NĚCO...dělá tak 30 - 50 lidí....+ 1 motůrek
..také všichni víme , že tu jsou jen ...oponenti....
..a také tu jsou ...jen ...přikyvovači...ukazující, že vědí..nebo že to maj v knihách....ta knihy často i vidíme...tedy jen tituly.... :idea:

.já osobně se cením na nějakých 20 bodů....ne 114 které v tuto chvíli mám....v těch magnetech jsem asi něco udělal...i příspěvků na toto tema bych počítal tak 50 a né víc jak 1000 co tu mám....to ostatní jsou plevel....jen co jsem bablábolil kvuli Karbanovi....a MFAAA....

...tak hezký 1. máj.....a pohodu přeje martin11 :lol:

myslím , že to je na malou diskus při setkání j Jeffa....

... věřím, že se " TO " povede ......
Elektro
Zasloužilý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Re: Nové členění hodnocení

Příspěvek od Elektro »

Rival píše:Zatím máme stávající hodnocení:

26- 100 - stálý člen
101-200 - starší člen
201-300- zasloužilý člen
301 -a více - rádce

Ahoj Rivale.
Nevyznám sa v tvorbe stránok, ale k tej karme:
Súčasná karma podľa mňa vyjadruje skôr osobné sympatie, alebo sympatie s napísaným príspevkom.
Preto sa pýtam, je možné zaviesť ešte jednu karmu a nazval by som ju technická karma a od tej by sa odvíjal titul rádce (od jej veľkosti). Tým by bol odbúraný titul rádce v závislosti od počtu príspevkov.
Lebo titul rádce je podľa mňa len pre toho, kto dokáže poradiť s technickým (aj iným) problémom anie haniť a odradzovať.

Akord
Zasloužilý člen
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Mala by existovať zodpovedná cenzúra aspoň na vyradenie príspevku, ktorý je napríklad v technickej téme zjavne mimo technické téma. Takéto právo by mohol mať pritom iba člen, ktorého adresa a presný kontakt je známy aspoň administrátorovi.

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

Něco jako moderátor či dočasný správce s oprávněním zasahovat v případě nějakých nepřístojností.Jinak diskuse musí být někdy i třeba trochu mimo,o tom komunikace je.Samozřejmě s tím návrhem jak píše Akord o adrese a kontaktu.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Plánované změny

Příspěvek od rival »

Rád bych změnil členění a strukturu fóra do nějaké přehlednější formy. Bude to časově náročné, ale dle mého názoru je to při současném stavu našeho fóra více než nutné. Také bych Vás chtěl požádat o větší spolupráci. Pokusím se pro každou jednotlivou sekci nově rozčleněného fóra zajistit vlastního moderátora. Některé z Vás oslovím s tímto návrhem přímo, jinde uděláme veřejný výběr.

Také bych si přál, aby nezmizel týmový duch fóra a nebyla utlačována kreativnost a chuť pracovat. Zároveň chci nechat možnost prezentace oponentních názorů. Vím, že to není vůbec jednoduchý cíl, ale není nemožný. Jde jen o to, najít tu správnou formu způsobu komunikace. Nějaké nápady jak toho docílit se mi již začínají v hrubých obrysech rýsovat.

Přispějte sem prosím i Vy se svým názorem. Moc mi to pomůže při mém rozhodování. Děkuji předem za všechny Vaše podnětné myšlenky...

rival - živý člověk - suverén
aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Možnost ohodnocení každého jednotlivého příspěvku zvlášť

Příspěvek od aNONym »

By možná pomohlo mnohem víc. Zkrátka na: PRAVDA / BLÁBOL (nebo tak nějak). Každý by měl možnost zahlasovat jenom jednou. Od toho by se pak mohla odvíjet i technická karma. A klidně aj mínusová. ;) Non

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Rádcové

Příspěvek od 1220 »

Rádcové podle mýho na tomto foru mohou být pouze Ti, kteří mají dokončené projekty, které dali k dispozici, a které se nechají zopakovat.
To znamená že máme zatím pouze dva rádce a to Iv rádce, a Sao rádce.A napůl úvazku Peter dnes bohužel anonymní, dále Petr 111, který to vzdal. O dalších nepotvrzených domněnkách se nedá uvažovat, je zde sice Pepe , zveřejněno to asi ale nebude. Jinak si myslím, že o technické pravdě příspěvku asi většina hlasů těžko rozhodne, když se neví jak dopadne řešení, i když u věcí známých ano.
Jak ale u neznámých ? Anebo možná rádcové pro vodík, pro plazmu, pro magnety... specializovaný rádce, to je asi možné se pak líp v tom vyznat.
Forum bych udělal placené pro přispivatele asi nějakou 10 kč/ příspěvek, on by si každý rozmyslel co plácá, potom ke čtení pro všechny zadara.
Rádcovství by obnášelo i zadara příspěvky. Třeba by se víc publikovalo to co funguje. Pak by mohla jěště být zadara anomymní aréna nečleněná podléhající rychlé administraci/archivaci.
K.
k.

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

No nevím,placené příspěvky?Někdo by měl třeba konkrétní nápad či návrh a musel by si ho zaplatit?V této věci bych byl spíše skeptikem,pravděpodobně by to dopadlo tak že by dobré nápady zvostali u majitele myšlenky.

Odpovědět

Zpět na „Úvodní informace“