Skús ešte preletovať prívodné dráty k primáru. Sú letované na trafe. Je možné, že vznikol studený spoj následkom prehrievania trafa pri dlhšom spájkovaní.Ondřej píše:Tak celý trafo časem zkusím rozdělat. Sekundár teoreticky zkratlý být může (nic podezřelýho ale nevidím), ale prakticky se VŮBEC nezahřívá. I kdyby fungovalo třeba jen půl závitu, tak teplo ze zkratu by se rozlezlo rychle po mědi...
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Pro neználky II (potřebuji vědět.....) ... pokračování ...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 3 poděkování
- Dostal: 3 poděkování
Re: ..
Hľadajme možnosti ako sa to dá a nie ako sa to nedá.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 107 poděkování
- Dostal: 23 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
ale nehřeje smička
Mě se zase stalo že pájka nepájela a jak jsem jí položil na ,,záda" tak vše bylo v pořádku.Vše měl na svědomí studený spoj v místě připájení kablíků na trafo.Ona se ta pájka časem vyhřeje a pak trafo uvnitř trochu lítá.
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
- Ondřej
- Zasloužilý člen
- Dostal: 7 poděkování
..
NAVAR: Jenže napětí ani odpor něměřím na přechodu na smyčku, ale úplně všude, kde je vidět sekud. vinutí... Na z trafa čučících hranolech prostě naměřím 0,2V, proud nic.
Primár normálně bzučí, žárovka svítí, odpor 63 Ohm...
Ale už jsem koupil jinou... Díky za ochotu
Primár normálně bzučí, žárovka svítí, odpor 63 Ohm...
Ale už jsem koupil jinou... Díky za ochotu
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Ona pájka se dá upravovat několikrát. Většinou se závit M3 po opotřebení přeřízne na M4, M5, M... No a když už tam není na tak velký šroub místo tak se pahýl trochu uřízne a jede se na novo M3, M4, M5 ......kykyrida píše:jj. Po více jak čtvrť století se mi osvědčila úprava pahýlu tím, co zbylo z polámané svorkovnice. Pájecí očkoNAVAR píše: Ještě jednou bych opravdu zkontroloval přechod pahýl-pájecí smyčka.
nemusí být složitě krouceno na šroubky..prostě se jednoduše vloží a 4 (2) šroubky utáhne. Žádné nervování, žádné
přechodové odpory atd.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
- Ondřej
- Zasloužilý člen
- Dostal: 7 poděkování
..
Vy ste tak BBBLLLLBBBBÝÝÝÝÝ!!!! To mi nemůžete říct, že smyčka z nalakovanýho drátu se musí oškrabat i na druhé straně???
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
Nic ve zlým ,ale To bylo dokonalýOndřej píše:Vy ste tak BBBLLLLBBBBÝÝÝÝÝ!!!! To mi nemůžete říct, že smyčka z nalakovanýho drátu se musí oškrabat i na druhé straně???
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Drát lakovaný či smaltovaný jest lakován právě pro to aby dobře izolovalOndřej píše:Vy ste tak BBBLLLLBBBBÝÝÝÝÝ!!!! To mi nemůžete říct, že smyčka z nalakovanýho drátu se musí oškrabat i na druhé straně???
Nicméně tento problém řeší například odřezek kabelu CYKY 3x1,5 kde po stažení izolace zjískáme drát velmi vhodný pro pájecí smyčky.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
- laik
- Zasloužilý člen
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jen bych navare dodal že je dobrý použít jen jednen vodič z toho 3*1,5 kabelu (je i celkem jedno které barvy) a je dobrý i ten zbavit izolace aby to lépe fachčilo.....NAVAR píše:Drát lakovaný či smaltovaný jest lakován právě pro to aby dobře izolovalOndřej píše:Vy ste tak BBBLLLLBBBBÝÝÝÝÝ!!!! To mi nemůžete říct, že smyčka z nalakovanýho drátu se musí oškrabat i na druhé straně???
Nicméně tento problém řeší například odřezek kabelu CYKY 3x1,5 kde po stažení izolace zjískáme drát velmi vhodný pro pájecí smyčky.
Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Transformátorovej drát, to by mě fakt nenapadlo, že ho někdo použije k pájení neodizolovaný. Děláme prostě chyby. Podobná chyba, i když ne až zase tak zásadní je ale použít žílu z instalačního kabelu 1,5mm2. Pro srovnání asi tak, jako když půjdete plít záhonek s kytičkama pořádným krumpáčem. Na běžnou elektroniku je optimální Cu drát o průměru 1mm, kterým jdou pájet i integráče, ale na ty je lepší průměr 0,8mm. Blbý na tom je, že se často musí měnit smyčka.
Jeff
Jeff
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re:
Kdysi jsem koupil smyčku, která má tlusté "nohy", které nesou takovou tenší malou smyčku. Od té doby jsem ji neměnil a už si ani nevzpomínám, kolik stála - vím jenom, že byla dražší.jeff píše:.. Blbý na tom je, že se často musí měnit smyčka.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
To byla celá závada?Ondřej píše:smyčka z nalakovanýho drátu se musí oškrabat i na druhé straně
Nejsi náhodou blondýna?
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.