Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Výživa pro člověka a Zemi
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
mno....
Vidíte to zcela pokřiveně a mimo realitu. Asi někde z města....
Kdyby jste vy, lidumilové vzali kalkulačku do ruky a spočítali, kolik zvířat zde bylo za komančů, za první republiky a na začátku dvacátýho století, tak by jste přišli na to, že nikdy v historii nebylo méně zvířat, než nyní.
Tyto byly schopni pohnojit pole a záhony pro potraviny. Dnes již na talíři máte při dobrém hnojení NPK.
To je to nejlepší kombinované hnojivo, co vám chemické závody mohou nabídnout.
Mlaskáte a chroupete a tváříte se zdravě. Nic proti NPK.V půdě již nic není.Zvířata už taky nejsou. Opravdu hrska. Desetina co za komančů a setina co za francjozefa. Tehdá NPK nebylo.Ale u každýho domku koza.Nebyly ty tankovací stanice na potraviny.
Tu pokřivenost snad vidím jen já.
Ke comeniusovi.....uživit cizí národy.... no jasně že je uživíme. Ale proč??? Vždyť bychom je museli živit až na věky a ve chvíli výpadku potravin se podporované entity ponoří do hladomoru. Mezitím se stihnou namnožit jako kobylky.
Že jsem netvor? Omyl, bližší košile než kabát. Naučte je lovit ryby a nerozhazujte chleba....Navíc se uživíme pouze díky těm dovozům potravin, bez nich bychom poscípali hlady.Každej den se vybetonuje 10 hektarů zemědělské půdy...
A co křesťani, kde hnípou, že se ve spalovacích motorech spaluje boží dar, zrno řepky, v automatických kotlech na út obilí......sám jsem viděl v klášteře na mendrice tu flotilu kotlů na obilí. kristuspán by je nakopal, pálit chleba.To herdek nikomu nevadí, ale těch pár pasáčků vám leze na nervy... Jak brilantní výkvět myšlenek.
Na regma stačí jíst bezovou marmeládu, jako naši předkové.... jenže kdo ji dělá a kdo ji ochutnal....
Dnu řešili naši předkové jablečným octem, co si sami dělali. do něj naložili vše, co vypěstovali vč tuřínu,cvikly,kolníku a mnoha jiných. K těm si však už nikdo ani nečichne a o jablečném octu se slyší zřídka.
Jo jo, vidím to jináč. Pestrost a rozvážnost.... Doufám, že děti našich dětí nebudou koukat na fotky na netu, jak vypadaly ovce a krávy,a čuchat smrad z bioplynových stanic, kam se bude odvážet vše co vyroste, páč přežvýkavci budou zakázaný pro svoje jedovaté smrduté a nebezpečné maso.
ps. chtěl bych poprosit pepu, aby pustil něco ze svýho jídelníčku..... Zejména syrové živočišné bílkoviny mne zajímají eminentně. Já se musím spokojit s tatarákem.Jenom s tatarákem.dík
Jo a poslední... v nedalekém sanatoriu jsem se seznámil s učitelem tělocviku, kterýho škráblo v 40 letech. Od vojny vegetarián a přísný sportovec. Dodnes jsme přátelé.
Kdyby jste vy, lidumilové vzali kalkulačku do ruky a spočítali, kolik zvířat zde bylo za komančů, za první republiky a na začátku dvacátýho století, tak by jste přišli na to, že nikdy v historii nebylo méně zvířat, než nyní.
Tyto byly schopni pohnojit pole a záhony pro potraviny. Dnes již na talíři máte při dobrém hnojení NPK.
To je to nejlepší kombinované hnojivo, co vám chemické závody mohou nabídnout.
Mlaskáte a chroupete a tváříte se zdravě. Nic proti NPK.V půdě již nic není.Zvířata už taky nejsou. Opravdu hrska. Desetina co za komančů a setina co za francjozefa. Tehdá NPK nebylo.Ale u každýho domku koza.Nebyly ty tankovací stanice na potraviny.
Tu pokřivenost snad vidím jen já.
Ke comeniusovi.....uživit cizí národy.... no jasně že je uživíme. Ale proč??? Vždyť bychom je museli živit až na věky a ve chvíli výpadku potravin se podporované entity ponoří do hladomoru. Mezitím se stihnou namnožit jako kobylky.
Že jsem netvor? Omyl, bližší košile než kabát. Naučte je lovit ryby a nerozhazujte chleba....Navíc se uživíme pouze díky těm dovozům potravin, bez nich bychom poscípali hlady.Každej den se vybetonuje 10 hektarů zemědělské půdy...
A co křesťani, kde hnípou, že se ve spalovacích motorech spaluje boží dar, zrno řepky, v automatických kotlech na út obilí......sám jsem viděl v klášteře na mendrice tu flotilu kotlů na obilí. kristuspán by je nakopal, pálit chleba.To herdek nikomu nevadí, ale těch pár pasáčků vám leze na nervy... Jak brilantní výkvět myšlenek.
Na regma stačí jíst bezovou marmeládu, jako naši předkové.... jenže kdo ji dělá a kdo ji ochutnal....
Dnu řešili naši předkové jablečným octem, co si sami dělali. do něj naložili vše, co vypěstovali vč tuřínu,cvikly,kolníku a mnoha jiných. K těm si však už nikdo ani nečichne a o jablečném octu se slyší zřídka.
Jo jo, vidím to jináč. Pestrost a rozvážnost.... Doufám, že děti našich dětí nebudou koukat na fotky na netu, jak vypadaly ovce a krávy,a čuchat smrad z bioplynových stanic, kam se bude odvážet vše co vyroste, páč přežvýkavci budou zakázaný pro svoje jedovaté smrduté a nebezpečné maso.
ps. chtěl bych poprosit pepu, aby pustil něco ze svýho jídelníčku..... Zejména syrové živočišné bílkoviny mne zajímají eminentně. Já se musím spokojit s tatarákem.Jenom s tatarákem.dík
Jo a poslední... v nedalekém sanatoriu jsem se seznámil s učitelem tělocviku, kterýho škráblo v 40 letech. Od vojny vegetarián a přísný sportovec. Dodnes jsme přátelé.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Re: mno....
1+ Nazdar Jardo, Není nad zdravý selský rozum.jarda ovčák píše:Vidíte to zcela pokřiveně a mimo realitu. Asi někde z města.
S těmi recepisy od Pepy bych to taky uvítal.
Denny, se tuhle zmínil, že děti nesáhnou samy od sebe po syrovém mase a vůbec syrových živočišných tkánich. V podstatě je to pravda, ale je to danné výchovou. Mně to vysvětlovali až jsem to pochopil a přestal užírat syrové hovězí a pít vejce, moji ségru otloukali (podle mne ne dost ) kdykoliv ji načapali ožírat mrtvé mouchy z oken a moji dceři jsme vymluvili se cpát živejma brabencema a vůbec vším, co jako 4letá kolem domečku ulovila atd.
Malinké děcko zdlábne hovno a nesmrdí mu, dokud se mu nevysvětlí, že hovno smrdí. To jen tak na okraj, nemám čas se opírat do každého nesmyslu Denny at' už vypotí, nebo někde obšlohne, aby si dokázal, že po živočišných bílkovinách se brzy umírá. Už se nemohu dočkat až nám vysvětlí, že novorozenata by se měla kojit citronádou.
S laskavým pozdravem, Slavek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
- Denny
- Zasloužilý člen
- Dal: 6 poděkování
- Dostal: 14 poděkování
Klídek
Mám vás oba rád, vaše příspěvky jsou super. Jen si to tak proboha neberte, já jsem se "poturčil" teprve nedávno a je mi jasné, že podle vás mi už z toho hrabe. Zatím tedy ještě ne, to vím na beton. A časem se uvidí
Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Re: Klídek
Nazdar Denny,Denny píše:Mám vás oba rád, vaše příspěvky jsou super. Jen si to tak proboha neberte, já jsem se "poturčil" teprve nedávno a je mi jasné, že podle vás mi už z toho hrabe. Zatím tedy ještě ne, to vím na beton. A časem se uvidí
Já Ti vidím na dno tvý duše a co vidím se mi hrozně líbí. Takže klídek zaručen. Čta začátek tohodle vlákna jsi mne skutečně dojmul a jsem rád, že jsi ho založil. Nicméně, nerad bych viděl, a to právě proto, čím jsem začal, že se z té dietní věže vykloníš natolik, že vypadneš.
S laskavým pozdravem, Slávek.
-
- Stálý člen
- Dostal: 2 poděkování
Všechno nemusím
Každý člověk uzná za vhodné to, co vyzkouší a rozpozná jako vhodné . Zdá se, že pro každého je něco jiného vhodné. Taky Vás mám ráda, ale všechno nemusím. Pepemu se podařilo otevřít taková spodní vrátka, která jsou u většiny lidí zavřená, takže ani neví , že by mohla existovat. Jeho záměr se povedl a kdo se s tím spojit musel, tak to už udělal. Mějte se tu hezky.
Kdyby jen tak člověk věděl čí pěšákem je a na jaké šachovnici - černá? bílá?
Kdyby jen tak člověk věděl čí pěšákem je a na jaké šachovnici - černá? bílá?
Naděje na obecné světlo, u konce dnů, je nepochybná.
- Denny
- Zasloužilý člen
ALERGIE A NEURODERMITIDY
V Německu trpí v současné době přibližně 2,2 miliony dětí neurodermitidou a dalších případů stále přibývá. Téměř každé třetí dítě se již s neurodermitidou rodí. Školská medicína je z tohoto vývoje bezradná. Neurodermitidu není možné jejími metodami léčit, pouze na čas zmírnit symptomy nemoci. Tohoto zmírnění je však většinou dosahováno pomocí kortizonu, jehož vedlejší účinky jsou tak velké, že na nemocných tělech dětí způsobuje ještě další škody.
Na Schwarzwaldské klinice dokázali, že neurodermitidě je možné celkem úspěšně čelit. Základní výživou pro pacienty je veganská syrová strava. Spolu s homeopatií ajinými přírodně léčitelskými metodami zde dosahují 50 % úspěšnosti ve vyléčení této nemoci. Přibližně 80 % všech pacientů dosáhne přinejmenším odstranění všech symptomů a to bez kortizonu. I stav pacientů, u nichž nemůže být dosaženo ani vyléčení ani úplné odstranění symptomů, se přece jen zjevně zlepšuje. Takové úspěchy nejsou myslitelné za pomoci metod školské medicíny bez uplatnění změny ve výživě.
Příčinou neurodermitidy je totiž v podstatě živočišná bílkovina ve stravě. Matky, jejichž dítě již s neurodermitidou přichází na svět, požívají mnoho živočišných bílkovin. Děti krmené uměle z láhve jsou vystaveny mnohem většímu riziku, že onemocní neurodermitidou, než děti kojené. Vyloučení kravského mléka a jiných živočišných bílkovin ve formě masa, ryb a vajec, je nejjistější možností, jak neurodermitidě předcházet. Již před narozením dítěte může budoucí matka přispět pomocí výživy bez živočišných bílkovin k prevenci neurodermitidy a alergií./38/
Dr. Michael Klaper ve své praxi vypozoroval, že matky stravující se vegansky, nepřivedly nikdy na svět dítě nemocné neurodermitidou a jejich děti nepoznaly v prvních letech svého života ani alergie ani jiné kožní choroby.
Živočišné bílkoviny jsou na rozdíl od rostlinných pro lidský organismus cizí. Pokud se živočišná bílkovina dostane do žaludku, reaguje tělo zvýšeným vylučováním kortizonu, obsaženého v těle. Jelikož má kortizon za úkol zabraňovat zánětům, je možné z tohoto pozorování vyvodit, že živočišné bílkoviny podporují vznik zánětů./39/
Ještě v roce 1960 trpělo jen jedno procento Němců alergiemi. V roce 1990 to již bylo 20 % obyvatelstva a toto číslo neustále roste. Po milióny let žil člověk v přítomnosti květních pylů, zvířat a přírodních potravin, aniž by mu to způsobovalo jakákoli onemocnění a najednou by měly tyto zcela přírodní věci vyvolávat různé choroby. To odporuje jakékoli logice a naznačuje, že látky, které vyvolávají spuštění alergií, jsou sice jejich symptomy, ale nemohou být jejich příčinou.
Pravidelným přísunem živočišných bílkovin v potravě je lidský imunitní systém neustále přetěžován. Toto přetěžování se pak může projevit ve formě různých nesprávných funkcí imunitní ochrany těla, z čehož vznikají alergie. Důkazy přináší praxe, neboť pomocí stravy bez živočišných bílkovin a léčením podporujícím aplikaci přirozených léčebných postupů, může být kterákoliv alergie vyléčena během 1 -2 let./39,40,41/..
Znám případ jedné ženy, která 50 let trpěla neurodermlt1dou, po 30 let byla léčena pomocí kortizonu a zjistilo se u ní 400 druhů alergií. Po dvou letech důsledného dodržování veganské stravy byla tato žena od svých potíží zcela osvobozena.
V Německu trpí v současné době přibližně 2,2 miliony dětí neurodermitidou a dalších případů stále přibývá. Téměř každé třetí dítě se již s neurodermitidou rodí. Školská medicína je z tohoto vývoje bezradná. Neurodermitidu není možné jejími metodami léčit, pouze na čas zmírnit symptomy nemoci. Tohoto zmírnění je však většinou dosahováno pomocí kortizonu, jehož vedlejší účinky jsou tak velké, že na nemocných tělech dětí způsobuje ještě další škody.
Na Schwarzwaldské klinice dokázali, že neurodermitidě je možné celkem úspěšně čelit. Základní výživou pro pacienty je veganská syrová strava. Spolu s homeopatií ajinými přírodně léčitelskými metodami zde dosahují 50 % úspěšnosti ve vyléčení této nemoci. Přibližně 80 % všech pacientů dosáhne přinejmenším odstranění všech symptomů a to bez kortizonu. I stav pacientů, u nichž nemůže být dosaženo ani vyléčení ani úplné odstranění symptomů, se přece jen zjevně zlepšuje. Takové úspěchy nejsou myslitelné za pomoci metod školské medicíny bez uplatnění změny ve výživě.
Příčinou neurodermitidy je totiž v podstatě živočišná bílkovina ve stravě. Matky, jejichž dítě již s neurodermitidou přichází na svět, požívají mnoho živočišných bílkovin. Děti krmené uměle z láhve jsou vystaveny mnohem většímu riziku, že onemocní neurodermitidou, než děti kojené. Vyloučení kravského mléka a jiných živočišných bílkovin ve formě masa, ryb a vajec, je nejjistější možností, jak neurodermitidě předcházet. Již před narozením dítěte může budoucí matka přispět pomocí výživy bez živočišných bílkovin k prevenci neurodermitidy a alergií./38/
Dr. Michael Klaper ve své praxi vypozoroval, že matky stravující se vegansky, nepřivedly nikdy na svět dítě nemocné neurodermitidou a jejich děti nepoznaly v prvních letech svého života ani alergie ani jiné kožní choroby.
Živočišné bílkoviny jsou na rozdíl od rostlinných pro lidský organismus cizí. Pokud se živočišná bílkovina dostane do žaludku, reaguje tělo zvýšeným vylučováním kortizonu, obsaženého v těle. Jelikož má kortizon za úkol zabraňovat zánětům, je možné z tohoto pozorování vyvodit, že živočišné bílkoviny podporují vznik zánětů./39/
Ještě v roce 1960 trpělo jen jedno procento Němců alergiemi. V roce 1990 to již bylo 20 % obyvatelstva a toto číslo neustále roste. Po milióny let žil člověk v přítomnosti květních pylů, zvířat a přírodních potravin, aniž by mu to způsobovalo jakákoli onemocnění a najednou by měly tyto zcela přírodní věci vyvolávat různé choroby. To odporuje jakékoli logice a naznačuje, že látky, které vyvolávají spuštění alergií, jsou sice jejich symptomy, ale nemohou být jejich příčinou.
Pravidelným přísunem živočišných bílkovin v potravě je lidský imunitní systém neustále přetěžován. Toto přetěžování se pak může projevit ve formě různých nesprávných funkcí imunitní ochrany těla, z čehož vznikají alergie. Důkazy přináší praxe, neboť pomocí stravy bez živočišných bílkovin a léčením podporujícím aplikaci přirozených léčebných postupů, může být kterákoliv alergie vyléčena během 1 -2 let./39,40,41/..
Znám případ jedné ženy, která 50 let trpěla neurodermlt1dou, po 30 let byla léčena pomocí kortizonu a zjistilo se u ní 400 druhů alergií. Po dvou letech důsledného dodržování veganské stravy byla tato žena od svých potíží zcela osvobozena.
Re:Výživa...
Denny možeš mi prosím ťa vysvetliť pri tom množstve ,,faktov" proti živočišným bielkovinám ako je to vobec možné že deti dlhodobo kojené materským mliekom ktoré z pohladu bielkovín jednoznačne obsahuje len živočišné bielkoviny sú ovela odolnejšie voči nie len rôzným chorobám ale i alergiám ? Žeby to bolo i tým a teraz sa budem opakovať , že tie bielkoviny detom takto podávané sú surové tj.NEDENATUROVANÉ ? O enzímoch radšéj pomlčím . Jardo , Slavek - Jedný zo živočišných bielkovin (proteiny) ktoré používam do polév na rôzne šalátové a kličikové misy si ,,vyrábam" za pomoci ,,mušéj farmi". Rybárom nemusím vysvetlovať čo sú to kostné červy a jak výborná je to delikatesa pre všetko živé vo vode . Muchám je vcelku jedno aké ,,živé mäso" (do udeného ale často i vareného mäsa vajíčka nenakladů - prečo asi ? Žeby to už aj tie muchy vedeli že takto upravené mäso nie je prirodzená potrava vhodná pre ich dalšiu generáciu ?) po stránke kvality alebo zloženia im dáte , vždy z neho ,,vyrobia" len 100% nezávadné a v kuklách opláchnutých v peroxidovom náleve dokonca i dokonale sterilné nedenaturované živočišné bielkoviny so všetkým čo k tomu patrí tj. i s aktývnými enzímami . Tých ktorým sa už teraz obracia žalúdok nepoteším - pri súčasnom tempe kontaminácie potravým - krmovýn priemyselným ,,balastom" dnes , je to strava blýzkéj budúcnosty ktorou sa všetci kozmonauti krmia už dnes . Hmm...
- Denny
- Zasloužilý člen
Za tu stravu ti tleskám Pepo +1:good:, prosím tebe mohl bys to rozvést - případně dát odkaz, kde se o tom dá více přečíst?
Ale k tomu mateřskému mléku, kdyby v něm bylo cokoliv, tak je vše určeno pro výživu vlastního druhu a jeho složení přesně odpovídá potřebám "mláděte". Tak už to moudrá matka příroda zařídila. A proto - co je kraví, nechme telatům a co je mámino, to patří lidskému dítěti (posléze až manželovi ) .
Jinak se vrať o něco nazpátek, tam se o mateřském mléce dočteš více.
Ale k tomu mateřskému mléku, kdyby v něm bylo cokoliv, tak je vše určeno pro výživu vlastního druhu a jeho složení přesně odpovídá potřebám "mláděte". Tak už to moudrá matka příroda zařídila. A proto - co je kraví, nechme telatům a co je mámino, to patří lidskému dítěti (posléze až manželovi ) .
Jinak se vrať o něco nazpátek, tam se o mateřském mléce dočteš více.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Existují vyjímky. Zaslechl jsem o dvou dětech jedné matky, kdy první bylo kojené a hodně trpělo na ekzémy a druhé bylo na "umělé" stravě a bylo v pohodě.Hmm... píše:Denny možeš mi prosím ťa vysvetliť pri tom množstve ,,faktov" proti živočišným bielkovinám ako je to vobec možné že deti dlhodobo kojené materským mliekom ktoré z pohladu bielkovín jednoznačne obsahuje len živočišné bielkoviny sú ovela odolnejšie voči nie len rôzným chorobám ale i alergiám ?
Sám bych si to vysvětlil po svém... Ale trochu jinak Třeba tak, že se u druhého může objevit časem cukrovka... No a na finále mamka zjistí, že má rakovinu... A můžou jíst co chtějí, můžou být psychicky v pohodě... A je to jenom kvůli jedinému důvodu... Znalí už ví
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Palino vždy sa nájdu výnimky , v tom s tebou súhlasím bez výhrad . No na druhú stranu ak to hodíme do ,,numera" , v rámci ČR ide o menéj ako o ,,ppm"-ko (1 ppm = 1: 1 000 000) , takže z toho netreba robiť ani vedu ani záhadu . Z pohladu štatistiky je toho v ČR ďaleko menéj ako priemer v západnéj Europe . Hmm...
- Denny
- Zasloužilý člen
VÝŽIVA A PSYCHIKA
Těsné vztahy mezi tělesným a duševním zdravím jsou nepřehlédnutelné. Stav naší psychiky má velký vliv na stav našeho těla. Ale platí to i obráceně, neboť poruchy v látkové výměně mohou podstatně přispívat k psychickým poruchám. Slovo melancholie znamená doslova "černá žluč" (Pozn. viz Hippokratovo dělení čtyř základních lidských typů -melancholik, sangvinik, flegmatik, cholerik -podle čtyř základních lidských šťáv: černá žluč, krev, hlen, žluč). A bezdůvodně se také
neříká "to mi jde na nervy". Vzhledem k tomu, že výživa významně ovlivňuje látkovou výměnu, pak ani naše psychika nemůže zůstat stravou neovlivněna.
Je-li poráženo zvíře, pociťuje samozřejmě nejvyšší stupeň strachu. Následkem toho produkuje jeho tělo před porážkou i během ní velké množství stresových hormonů (např. ACTH = adenokortikotrofní hormon), které ve smrtelném strachu uvolňují výkonnostní rezervy těla. Tento hormon, stejně jako jiné stresové
hormony, je potom samozřejmě obsažen v mase, které se konzumuje. Lidský organismus je tím však otravován, což se projeví na psychickém stavu ve formě zvýšeného stresu a vnitřního neklidu.
Tyto souvislosti jsou již dávno v mnoha kulturách známy. Jak starořečtí filosofové např. Sokratés, Platón, Aristoteles, stoikové a pythagorejci, tak i indičtí jogíni a mistři buddhismu odrazovali od požívání masa ty, kteří chtěli dosáhnout vnitřního klidu a vyrovnanosti. Také staří Římané věděli, jak zhoubně působí strach na zdraví. Ve starém Římě se často k zabíjení používal jed získaný ze slin týraných otroků, kteří přirozeně pociťovali děsivou paniku. Jed potom vedl u otrávené osoby ke smrti šokem./42/
Také vznik těžkých psychických chorob jako je schizofrenie je odůvodňován nesprávnými zvyklostmi ve výživě. Při vysokém obsahu tryptofanu v živočišných bílkovinách je snížen tělesný stav serotoninu, což značně podněcuje schizofrenii.
T. C. Dohan z psychiatrického ústavu státu Pennsylvanie, USA, dokázal silnou endorfinovou aktivitu při trávení peptidu obsaženého v mléčné bílkovině. Toto rovněž podporuje schizofrenii a je dalším důvodem k tomu, aby byly děti podle možnosti živeny bez živočišných bílkovin, tedy také bez mléčných produktů./43/
Dr. Juri Nikolajev z moskevského Výzkumného ústavu pro schizofrenii dosáhl pozoruhodných úspěchů u svých pacientů tím, že jim naordinoval 20 -40ti denní půst a potom je převedl na vegetariánskou stravu./4/
Newyorský lékař Dr. Alan Cott převzal Nikolajevovu metodu a byl s ní rovněž velmi úspěšný.
Těsné vztahy mezi tělesným a duševním zdravím jsou nepřehlédnutelné. Stav naší psychiky má velký vliv na stav našeho těla. Ale platí to i obráceně, neboť poruchy v látkové výměně mohou podstatně přispívat k psychickým poruchám. Slovo melancholie znamená doslova "černá žluč" (Pozn. viz Hippokratovo dělení čtyř základních lidských typů -melancholik, sangvinik, flegmatik, cholerik -podle čtyř základních lidských šťáv: černá žluč, krev, hlen, žluč). A bezdůvodně se také
neříká "to mi jde na nervy". Vzhledem k tomu, že výživa významně ovlivňuje látkovou výměnu, pak ani naše psychika nemůže zůstat stravou neovlivněna.
Je-li poráženo zvíře, pociťuje samozřejmě nejvyšší stupeň strachu. Následkem toho produkuje jeho tělo před porážkou i během ní velké množství stresových hormonů (např. ACTH = adenokortikotrofní hormon), které ve smrtelném strachu uvolňují výkonnostní rezervy těla. Tento hormon, stejně jako jiné stresové
hormony, je potom samozřejmě obsažen v mase, které se konzumuje. Lidský organismus je tím však otravován, což se projeví na psychickém stavu ve formě zvýšeného stresu a vnitřního neklidu.
Tyto souvislosti jsou již dávno v mnoha kulturách známy. Jak starořečtí filosofové např. Sokratés, Platón, Aristoteles, stoikové a pythagorejci, tak i indičtí jogíni a mistři buddhismu odrazovali od požívání masa ty, kteří chtěli dosáhnout vnitřního klidu a vyrovnanosti. Také staří Římané věděli, jak zhoubně působí strach na zdraví. Ve starém Římě se často k zabíjení používal jed získaný ze slin týraných otroků, kteří přirozeně pociťovali děsivou paniku. Jed potom vedl u otrávené osoby ke smrti šokem./42/
Také vznik těžkých psychických chorob jako je schizofrenie je odůvodňován nesprávnými zvyklostmi ve výživě. Při vysokém obsahu tryptofanu v živočišných bílkovinách je snížen tělesný stav serotoninu, což značně podněcuje schizofrenii.
T. C. Dohan z psychiatrického ústavu státu Pennsylvanie, USA, dokázal silnou endorfinovou aktivitu při trávení peptidu obsaženého v mléčné bílkovině. Toto rovněž podporuje schizofrenii a je dalším důvodem k tomu, aby byly děti podle možnosti živeny bez živočišných bílkovin, tedy také bez mléčných produktů./43/
Dr. Juri Nikolajev z moskevského Výzkumného ústavu pro schizofrenii dosáhl pozoruhodných úspěchů u svých pacientů tím, že jim naordinoval 20 -40ti denní půst a potom je převedl na vegetariánskou stravu./4/
Newyorský lékař Dr. Alan Cott převzal Nikolajevovu metodu a byl s ní rovněž velmi úspěšný.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Hmm. Potutelně se uculuji a dávám ti za kus-pravdu a +1Hmm... píše: Jardo , Slavek - Jedný zo živočišných bielkovin (proteiny)
Eskymácká léčba kde čeho v dobách primitivních spočívala v pojídání dobře zahnilé ryby. Oni ti červi totiž nemají pro čerstvé a vůbec nehnijící maso použití, i když moucha ví, co hnít bude, či alespon začalo a i hovno je jí dobré. Když se pořádně zapitváš do Mumio, máš šanci na něco velice důležitého přijít, co se týká produktů hniloby, at' už rostlin, nebo živočichů, nejlépe obojího najednou. O bílkoviny jako konečný produkt zde už ani nejde.
S laskavým pozdravem, Slávek.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Nazdar,Hmm... píše:Palino vždy sa nájdu výnimky , v tom s tebou súhlasím bez výhrad . No na druhú stranu ak to hodíme do ,,numera" , v rámci ČR ide o menéj ako o ,,ppm"-ko (1 ppm = 1: 1 000 000) , takže z toho netreba robiť ani vedu ani záhadu . Z pohladu štatistiky je toho v ČR ďaleko menéj ako priemer v západnéj Europe . Hmm...
Výjimky. Proč výjimky? Protože to někdo bere povrchně a nezybývá se tím, jaký byl stav matky a otce když ty děti plodili, jaký byl stav matky během těhotenství a kojení, pod jakými byla vlivy stejně jako potom ty děcka atd. Svést to na bílkoviny nebo na mrkev je velice snadné a jako po informaci je po tom...... No, jak to trefně vyjádříl Galuška: "Po všetkem hovno, len po slepicích vajca."
Ahoj, Slávek.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Re: Výživa pro člověka a Zemi
Nazdar Denny,Denny píše: Dr. Juri Nikolajev z moskevského Výzkumného ústavu pro schizofrenii dosáhl pozoruhodných úspěchů u svých pacientů tím, že jim naordinoval 20 -40ti denní půst a potom je převedl na vegetariánskou stravu./4/
No a pak jsou takoví, kteří dosáhli vynikajících výsledků dietou na živočišných bílkovinách. Problém je, že nikdo ještě pokud vím nepoložil ruku na to úplně nejzálkladnější, co se týče nejen výživy, ale také patologie a jejich vzájemným vztahům, a pokud ano, informace byla zkanclována pijavicemi, které si v nemocech druhých finančně a prestižně lebedí.
Ahoj, Slávek.
- Denny
- Zasloužilý člen
Re: Výživa pro člověka a Zemi
Slávku, líbiš se mi. Myslím, že jsi nadprůměrně inteligentní, umíš poradit, za což ti vřelý dík, na všechno máš pohotovou odpověď, prostě bez tebe si to nedovedu představit. Většinou máš také pravdu, - ale bez urážky - občas z tvých odpovědí je cítit jistá agrese masožravce. A nyní si to dej do souvislostí, jestli na tom přece jen něco nebude............ (tím však nechci tvrdit, že bych byl na tom za tu krátkou dobu o moc lépe)
......Je-li poráženo zvíře, pociťuje samozřejmě nejvyšší stupeň strachu. Následkem toho produkuje jeho tělo před porážkou i během ní velké množství stresových hormonů (např. ACTH = adenokortikotrofní hormon), které ve smrtelném strachu uvolňují výkonnostní rezervy těla. Tento hormon, stejně jako jiné stresové hormony, je potom samozřejmě obsažen v mase, které se konzumuje. Lidský organismus je tím však otravován, což se projeví na psychickém stavu ve formě zvýšeného stresu a vnitřního neklidu.... a takových tu je, jéje
......Je-li poráženo zvíře, pociťuje samozřejmě nejvyšší stupeň strachu. Následkem toho produkuje jeho tělo před porážkou i během ní velké množství stresových hormonů (např. ACTH = adenokortikotrofní hormon), které ve smrtelném strachu uvolňují výkonnostní rezervy těla. Tento hormon, stejně jako jiné stresové hormony, je potom samozřejmě obsažen v mase, které se konzumuje. Lidský organismus je tím však otravován, což se projeví na psychickém stavu ve formě zvýšeného stresu a vnitřního neklidu.... a takových tu je, jéje